הדו"ח: חברי ושותפי לדיג, משה, שאין לו כוח לכתוב בפורומים, הסכים שאשתף אתכם בתפיסה מדליקה שלו אתמול באילת, בחוף הצפוני, סביב השקיעה. עבד עם הציוד הקל שלו ועם ג'יג פרה במשקל 10 גרם בצבע לבן פנינה. הדג דומה לאריאן, אבל לא בדיוק לדעתי. גם לא יודע אם יש אריאנים בים סוף. מישהו אמר לו queen fish. אנחנו לא מכירים... מי יודע? הדג, אגב, שוחרר בשלום.
בהחלט החושך קצת מקשה על הזיהוי אם אני לא טועה אריען שמו באנגלית הוא Queen fish לכן בעצם מדובר באותו דג אם לא, אז לאחר חיפוש בגוגל חייב לפחות לציין ששני הדגים זהים מאוד וקרוב לוודאי שהם מאותה משפחה.
בכל אופן תפיסה לא שגרתית ומיוחדת כבוד על שחרור הדג
תפיסה נדירה ומיוחדת. ראיתי את הסירטון בפייסבוק מוקדם יותר, ואכן אני הגבתי ועניתי על הזיהוי. מדובר queenfish, ויש מעט מאוד תפיסות מתועדות של הדג הזה אצלנו. הוא מזכיר את האריען אמנם, אבל ממש לא אותו דג ואיפלו לא מאותה המשפחה. תמסור למשה שאפו ענק על השיחרור של הדג המיוחד הזה, אבל גם הערה- לא מכניסים ידיים לזימים של דג שמיועד לשחרור רק בשביל התמונה, זה יכול לגרום לנזק בלתי הפיך ולהביא למותו בטווח זמן קצר עד מיידי ואחרי כל זה, באמת יופי של דו"ח, תודה על השיתוף
נ.ב. מצרף תמונה של קווין פיש שתפסתי לפני כחצי שנה בחו"ל
עריכה אחרונה: יולי 26, 2019, 17:33:26 PM על ידי Kobiarava
בהחלט החושך קצת מקשה על הזיהוי אם אני לא טועה אריען שמו באנגלית הוא Queen fish לכן בעצם מדובר באותו דג אם לא, אז לאחר חיפוש בגוגל חייב לפחות לציין ששני הדגים זהים מאוד וקרוב לוודאי שהם מאותה משפחה.
בכל אופן תפיסה לא שגרתית ומיוחדת כבוד על שחרור הדג
הדגים דומים ויזואלית אבל לא קרובים משפחתית. האריען (leerfish) נמנה על משפחת הצניניתיים, בדומה לאינטיאסים ולטרולוסים, והקווין פיש על משפחת הקוליסיים, בדומה לטונות ולפלמידות. כמו שכבר אמרתי, הדג סופר נדיר ואני מכיר רק 2 אנשים שתפסו אותו באילת וזה בטווח של לפחות עשור אחורה
תודה קובי על הזיהוי. ממה שאני קורא יש כל מיני סוגים של queenfish. זה הנוכחי נראה לי כמו Talang queenfish https://en.wikipedia.org/wiki/Scomberoides_commersonnianus לפי ויקי הכי גדול שנתפס מסוג זה כמעט 18 ק"ג! לא הצלחתי למצוא יותר מדי על איך אוכלים אותו. נתקלתי בכמה פוסטים שאנשים כתבו שהדג רעיל. מוזר ניר.
הדוח הזה ברח לי מתחת לרדאר.... תפיסה מכובדת ללא ספק... מי שהגיבו לפני - כבר צוין שם הדג... אהבתי את הגישה של שיתוף אינפורמטיבי בתפיסה של חבר אגב, חברך ניר, מוזמן להכנס לפורום, בכייפ...
עריכה אחרונה: ספטמבר 01, 2019, 16:48:41 PM על ידי rafi