פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   חכת 3 חלקים מצב בעייתי |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: חכת 3 חלקים מצב בעייתי (נקרא 4172 פעמים) |
הדפסה |
|
28אלירן
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום לכולם יש לי חכת 3 חלקים אפשר להגיד חדשה הלכתי לדוג שסיימתי לדוג ובאתי לשחרר את החלקים החלק השליש שעליו מחובר הרול השתחרר יחסית בסדר אבל החלק השני והראשון נשארו תקועים ביחד שפכתי על החיבור מים (לפני שחיברתי שמתי אפילו קצת וזלין שיהיה יותר קל להיכנס ולצאת) ניסיתי בכוח לסובב אותו משני הצדדים כלום לא עוזר אני תקוע עם זה מחובר ולא מצליח לשחרר יש כבר קרה לי בעבר מקרה כזה אך לא עם החכה הזאת אשמח לקבל עצה שאוכל להפריד אותם תודה לכל העוזרים בנושא
|
|
|
|
|
את הווזלין תשאיר לשימוש אחר  במקרה הזה הוא פתרון רע, מדביק את החלקים. להבא תשתמש בספרי סיליקון. לרסס ולנגב. לשחרור המצב ה"בעייתי"- לחמם את מקום החיבור על ידי מים חמים או מייבש שער. החלקים ישתחררו בסיבוב קל. לא להשתמש בחום גבוה, בעיקר אם יש טבעות ליד החיבור. בהצלחה
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
בתור אחד שיש ברשותו מקלות כאלו מים קרים בחיבורים או עזרה של חבר
כל אחד טופס חלק ומסובב לכיוון אחר
היו מקרים שנעזרתי בעובר אורך מטייל לצורך העניין
בשום פנים לא למרוח גריז וקדומה כן אפשר לצפר בספרי סיליקון
עם הזמן העניין מסתדר ותופעה זו נעלמת
|
|
|
|
|
28אלירן
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה רבה לכל העוזרים אך עדין כלום לא עזר זה נשאר תקוע חזק ניסיתי עם חבר שכל אחד יסובב צד , שמתי קרח 10 דק אפילו 20 דק וגם לא עזר ,שמתי על זה גם מים פושרים חמים קרים מהברז גם ללא הצלחה יש עוד עצות לשחרור ממש מבאס
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד
אישית מעולם לא קרה לי מקרה כזה. תזהר לא להפעיל יותר מדי לחץ שלא תשבר לך החכה, כמו שקרה למשהו כאן בעבר. אני חושש שמא הוזלין ששמת בההתחלה זה מה שעשה את הבעיה - מעריך שזה יצר סוג מסוים של ואקום (יכול להיות שאני טועה). בהחלט אאקוב אחרי הדיון הזה בשביל לראות מה יעזור בסופו של דבר. שיהיה בהצלחה
|
|
עריכה אחרונה: יולי 28, 2019, 03:10:42 AM על ידי אברהם כהן
|
|
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
28אלירן
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חברים יקרים לאחר נסיונות קיצונים לא רק שלי של אדם שמתקן גם חכות לא הייתה אפשרות לשחרר את החכה ניסינו במים חמים אש במשך אולי שעתיים ויותר שכל 10 דקות מנסים לסובב ולשחרר, שמנו גם בקרח גם למשך כמה שעות טובות שכל 10 דקות ניסינו לסובב, ניסינו עם אש לחמם את המקום וגם ללא הצלחה הסופו של דבר הוא עשה עם איזה מכשיר שמוציא חום חזק וגם זה לא הצליח לטענה מה שיצר את המצב הזה זה ואקום מאוד מאוד חזק שנוצר שלא ניתן לשחרר בסופו של דבר אני משכתי את המקל שהיה חם מאוד תוך כדי סיבובים והתוצאה הייתה ידועה מראש המקל השתחרר אבל עם שבר בחיבור ונשאר לנסיון תיקון תודה לכל מי שנתן רעיוניות וניסה לעזור יכול להיות שבמקרים אחרים אם לא הייתי שם וזלין אז זה היה משתחרר תןדה לכולם
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
חבל שנשבר בסוף ולא הצליח מעניין אם הוזלין הוא האשם במקרה הזה 
|
-------------------------------
|
|
|
28אלירן
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תראה שפתחנו אחרי שנשבר החלק שבחיבור יצא בקלות כאילו החלק שהיה שבור בתוך החכה שנגענו הו הוא לא היה חלק או מורגש שיש עליו וזלין אבח כנראה בראשונה ששמתי את הוזלין זה כנראה יצר את הואקום הכל כך חזק שלא היה ניתן לפתוח דעה ראשונה דעה שניה זה שהוזלין הפך להיות כמו דבק והדביק את שני החלקים ובנוסף נוצר גם הואקום כך שזה נהיה קשה יותר מהרגיל
|
|
|
|
|
לא הבנתי כול כך. מה נכנע בסוף? השבר שנוצר הוא בחיבור- איפה?(בזכר או הנקבה)
|
|
|
|
28אלירן
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כן השבר היה בחיבור של הזכר לנקבה נשבר בדיוק באמצע חצי אצל הנקב וחצי נשאר בזכר
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
לדעתי אין קשר לוואקום. אם היה באמת ואקום הוא היה מנוטרל בחימום קל. אני משער שהוזלין גרם למקל להיכנס עמוק יותר ממה שהיה אמור, וחלק יותר, אבל בחיכוך הוא גם סולק משם ולא היה כבר נוכח להחליק את החלק בדרך החוצה... מקדם החיכוך הוא מה שנעל את שני החלקים באופן בלתי הפיך
|
|
|
|
28אלירן
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לדעתי אין קשר לוואקום. אם היה באמת ואקום הוא היה מנוטרל בחימום קל. אני משער שהוזלין גרם למקל להיכנס עמוק יותר ממה שהיה אמור, וחלק יותר, אבל בחיכוך הוא גם סולק משם ולא היה כבר נוכח להחליק את החלק בדרך החוצה... מקדם החיכוך הוא מה שנעל את שני החלקים באופן בלתי הפיך
לא שולל ויכול להיות מאוד שזה מה שקרה את האמת השתמשתי גם בחכה קודמת שלי בוזלין ולא נתקע אף פעם והשתמשתי בו שהיא הייתה חדשה ולא הגעתי למצב כזה שלא היה ניתן לשחרור אבל למדתי מכך שיותר לא אשתמש בוזלין בכל אופן מה שכן אמרו שלי כאן שעדיף ספריי סילקון ועוד המלצה שקיבלתי זה לגרד שעווה על החיבורים
|
|
|
|
|
לא שולל ויכול להיות מאוד שזה מה שקרה את האמת השתמשתי גם בחכה קודמת שלי בוזלין ולא נתקע אף פעם והשתמשתי בו שהיא הייתה חדשה ולא הגעתי למצב כזה שלא היה ניתן לשחרור אבל למדתי מכך שיותר לא אשתמש בוזלין בכל אופן מה שכן אמרו שלי כאן שעדיף ספריי סילקון ועוד המלצה שקיבלתי זה לגרד שעווה על החיבורים למה אתה מחפש צרות? אין מספיק? לא ווזלין, לא שעווה, לא כל חומר מוצק שמתפשט בחום ובקור נהיה יופי של דבק. אה, כן, וכמובן לא לדחוף את החלקים אחד בשני חזק מידי. כמו שהמלצתי לך, ספרי סיליקון, או רק שטיפה במים, כולל (אם יש, כלומר לא מלא) בתוך חלק הזכר וכמובן הנקבה לנגב היטב בנייר מגבת גם בתוך חלל החלקים, וזהו.
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 01, 2019, 13:37:10 PM על ידי מאיר
|
|
|
|
|
28אלירן
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לא שולל ויכול להיות מאוד שזה מה שקרה את האמת השתמשתי גם בחכה קודמת שלי בוזלין ולא נתקע אף פעם והשתמשתי בו שהיא הייתה חדשה ולא הגעתי למצב כזה שלא היה ניתן לשחרור אבל למדתי מכך שיותר לא אשתמש בוזלין בכל אופן מה שכן אמרו שלי כאן שעדיף ספריי סילקון ועוד המלצה שקיבלתי זה לגרד שעווה על החיבורים למה אתה מחפש צרות? אין מספיק? לא ווזלין, לא שעווה, לא כל חומר מוצק שמתפשט בחום ובקור נהיה יופי של דבק. אה, כן, וכמובן לא לדחוף את החלקים אחד בשני חזק מידי. כמו שהמלצתי לך, ספרי סיליקון, או רק שטיפה במים, כולל (אם יש, כלומר לא מלא) בתוך חלק הזכר וכמובן הנקבה לנגב היטב בנייר מגבת גם בתוך חלל החלקים, וזהו. סבבה תודה רבה אני ישתמש בספריי סילקון
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|