מלחמות העקשנים מעשה בדג עקשן אך הפעם אני עוד יותר...
כל השנה אני מחכה לכזו אכילה בג׳יג. ביס של אינטיאס גדול ורעב בתחילת עונה, זכר אלפא עצבני טיפוסי , שהיה עסוק בחודשים האחרונים בעיקר בענייני האוהבים והרביה, פחות בצייד ואכילה. כלי העבודה: סט ספינינג בינוני כבד, מקל אוולושין טיטניום 200, דאייווה סלטיגה 5000, חוט ברקלי 65 , שוקלידר 60 של חברת סיגואר- פלורוקרבון. מה שנשאר זה האסיסט הבנוי מקרסים של ג׳יגינג מאסטר מספר 9 מחוברות בחוט אסיסט 200 ליברות כפול לטבעת סוליד שמיניה.
הסיפור שלי מתחיל דווקא בעונה שעברה, ולמה הכוונה? לפני שנה איבדתי שני דגים במשקלים כאלו בגלל ניסיון ללחוץ אותם ולהעלות אותם - כמה שיותר מהר לסירה. החוטים והקשרים עמדו בלחצים, היו אלו דווקא הקרסים שנפתחו ושלחו את שני הדגים לחופשי, אחד אחרי השני. הצלקת נוצרה... שנה עברה.
השנה אני לא מתכוון לתת ל״חוויה״ הזו להשנות שוב והרגע הזה מגיע היום שוב לאותה האכילה . השנה כנראה שקצת התבגרתי, הדראג קצת יותר : נקרא לזה ״מאוורר״. החלטתי לתת לדג אוויר לנשימה מבלי ללחוץ אותו חזק ולהעמיד את הקרסים למבחן. מי שבהחלט עמדו פה למבחן הן - הידיים שלי... 19 דקות מלחמה בדג ששקל 18 קילו , אינטיאס שבדיוק כמוני- לא מוכן לוותר . הדג הזה שלח אותי הביתה חבול וכואב אבל עם טון של שמחה בלב. בסירטון הועלו 7 דקות אחרונות. לשניות בזמן המלחמה כמעט וויתרתי (בחלומות), היו רגעים של עייפות והשרירים כבר לא כואבים כי הם רדומים.. והגב... אוי הגב.. אבל מנת היתר של האדרנלין פצתה.
חתיכת אינטיאס עקשן שלא מפסיק לנסות ולשחות אל התקלה, זה מסוג הדגים שאין בי טיפה של ספק שהוא כבר במלחמה כזו היה. אבל וואלה, גם אני לחמתי כזו מלחמה, הפקתי לקחים וכל החוויה הפעם השתלמה. הדייג היה מעל תקלה בעומק של כ60 מטרים ובניגוד לתמיד הפעם יצאנו לדוג בשקיעה. ניסיתי בדוח יותר להמחיש את החוויה , אני מוכרח לציין שהכל היה מתוכנן, לוקח שנים להתכוון לכזו חוויה ובדרך מאבדים גם דגים. אבל שזה מצליח בסוף, הסיפוק עילאי. בהצלחה לכולכם
לפחות הפעם השכלת להבין שלא ללחוץ את הדג יותר מידי אבל להבדיל ממך אני דווקא הייתי מחליף את סוג הקרסים וכן לוחץ את הדג למעלה אצלי זה דווקא עבד יאללה עכשיו תן לנו תמונות של הדג בצלחת
הופה- הופה- הופה! מישהו פיצח את אתגר מס' 2 של מור אמסלם! איזה חמור, תומר, בעצם, איזה סוס! אינטיאס כזה זה דג מהחלומות, לאתר אותו זה חלק ראשון, אולי הקל (וגם לא...), אבל לשלוף אותו החוצה, עד הידיים- זו המקצוענות האמיתית. וכמו שאמרת- אין חכם כבעל ניסיון! מודה ומתוודה, עדיין לא הייתי בסיטואציה כזו, אבל כן הייתי בדומות מבחינת יחס כח הדג מול כח הציוד, בז'ירז'ור מהחוף. גם אם כל השרשרת בנויה היטב, אם תיתן לו הזדמנות- הדג בסוף ימצא את החוליה החלשה. איבדתי כמה דגים ככה, וזה תמיד מאכזב ומתסכל, אבל כשאתה מצליח לעשות הכל נכון, ולהעלות את הדג הכמעט בלתי אפשרי- אין סיפוק גדול מזה! יופי של דו"ח, תודה על השיתוף!
עכשיו מור, ספר לו במה הוא זכה......
עריכה אחרונה: יולי 15, 2019, 19:53:56 PM על ידי Kobiarava
איזה יופי של דו"ח ואיזה דג בסוף הסרטון שאתה מחזיק אותו ככה מעל הסף כל מה שיכולתי לחשוב שטוב שהדג כבר סחוט, מעניין אם היה לו כח לתת לך סטירת זנב מה היה קורה
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
לפחות הפעם השכלת להבין שלא ללחוץ את הדג יותר מידי אבל להבדיל ממך אני דווקא הייתי מחליף את סוג הקרסים וכן לוחץ את הדג למעלה אצלי זה דווקא עבד יאללה עכשיו תן לנו תמונות של הדג בצלחת
הופה- הופה- הופה! מישהו פיצח את אתגר מס' 2 של מור אמסלם! איזה חמור, תומר, בעצם, איזה סוס! אינטיאס כזה זה דג מהחלומות, לאתר אותו זה חלק ראשון, אולי הקל (וגם לא...), אבל לשלוף אותו החוצה, עד הידיים- זו המקצוענות האמיתית. וכמו שאמרת- אין חכם כבעל ניסיון! מודה ומתוודה, עדיין לא הייתי בסיטואציה כזו, אבל כן הייתי בדומות מבחינת יחס כח הדג מול כח הציוד, בז'ירז'ור מהחוף. גם אם כל השרשרת בנויה היטב, אם תיתן לו הזדמנות- הדג בסוף ימצא את החוליה החלשה. איבדתי כמה דגים ככה, וזה תמיד מאכזב ומתסכל, אבל כשאתה מצליח לעשות הכל נכון, ולהעלות את הדג הכמעט בלתי אפשרי- אין סיפוק גדול מזה! יופי של דו"ח, תודה על השיתוף!
עכשיו מור, ספר לו במה הוא זכה......
ראשית תודה! לא הייתי מעודכן לאחרונה... לא ידעתי שמור הציב אתגר
איזה יופי של דו"ח ואיזה דג בסוף הסרטון שאתה מחזיק אותו ככה מעל הסף כל מה שיכולתי לחשוב שטוב שהדג כבר סחוט, מעניין אם היה לו כח לתת לך סטירת זנב מה היה קורה
מזכיר לי משפט של ליאור גכמן האלוף הבלתי מעורער של דייג המתוקים: ״כיף רטוב״, רק שפה זו יכלה להיות ״סטירה רטובה״ שהיתה מעיפה כמה שיניים.. תודה