תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
12/7/2019 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | גלי | מעל 50 מטר | דיג מסירה - טרולינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
בוקר | דמוי דג בינוני - XRAP15 | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 1 | 8.5 |
בוקר | דמוי דג גדול - Yo-Zuri Bonita | טונה אלבקור (טונה לבנה) | 1 | 7 |
בוקר | דמוי דג בינוני - XRAP15 | טונה אלבקור (טונה לבנה) | 3 | |
בוקר | - XRAP15 | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 1 |
הדו"ח:
עוד סופ"ש מגיע, בתחזית הלא אופטימית נראה שאולי יהיה חלון קצר לאלבקור בעומק ואנחנו מחלטים לצאת בכל זאת.
מבחינתנו, 2 דגים לכל אחד ולחזור למרינה

כשיצאנו מהמרינה הים היה עדיין שגעון ורוח לא התחילה, היינו בטוחים ששיחק לנו המזל, אבל לאחר כ20 דקות של הפלגה, התחילה הרוח והים נהיה צ'ומפי.
לאחר כשעה וחצי הגענו לעמק האלבקורים, עדיין מוקדם והכל חשוך. מסביב כ 7 סירות שכולן ממתינות שיתחיל האור ורק בשעה 5 התחלנו לגרור.
לאחר כרבע שעה, המקל של אלון מתכופף והרולר מתחיל לצרוח. אלון ניגש למלאכה ומתחיל להביא את הדג. לאחר כמה דקות כשהדג כמעט ליד הסירה (מזהים כשחורה), החוט של אלון נקרע

לאחר כחצי דקה, יש נעילה כפולה אצלי ואצל נדב. אני מפעיל את המצלמה ומתחילים להלחם עם הדג.
לאחר כמה דקות, אנחנו קולטים ששנינו עם אותו דג או מסובכים אחד עם השני ביחד עם הדג

עוד מאבק קצר ומתגלה לנו טונה שחורה אבל עם הזנב לכיוון הסירה ורואים שני דמויים לידה

אנחנו מסתכלים על הדג בשוק

אנחנו ממשיכים לדוג ובינתיים נדב שולף אלבקור ראשון. אלון ונדב עסוקים בדגים שלהם ואז המקל שלי מתחיל להתכופף והרולר צורח (תראו בסרט)

הדג לוקח מלא חוט , אני מתאר לעצמי שזו שחורה לפי ההתנהגות.
אני מנסה לסובב לה את הראש, אבל היא לא זזה. מכיוון שרק אני במים ושאר המקלות בחוץ, סובבנו את הסירה והתחלנו להפליג לכיוון הדג כדי להקל עלי באיסוף החוט.
לאחר כמה דק, אנחנו פחות או יותר כבר מעל הדג ואני מעלה אותו למעלה , קולט שיש לי פלונטר בחוט שלי (הסתובב סביב עצמו בסיבוב קודם עם אלון) אבל אין ברירה ומגלגל גם את הפלונטר על הרולר.
אני ממשיך לאסוף חוט ויש תחושה שאני מביא רק את הדמוי

החוט נכנס לי מתחת למנוע ואני רק מרגיש מתח. ישר צועק לאלון לכבות את המנוע ולהרים אותם.
תוך כדי אני קולט בצד של הסירה שיש צבע במים

לאחר עוד כמה שניות מורטות עצבים, אני משחרר את החוט שהסתובב מסביב למנוע, הדג עדיין שם והוא עולה מותש לסירה.
אחרי שהדג בסירה, אני רואה שהוא היה תפוס רק ליד סנפיר הבטן. הוא מקבל צילום וניקוז דם כמובן.

על הדג הזה כנראה היה רשום השם שלי והוא עם כל הדברים מסביב הגיע בבטחה לסירה ולא השתחרר.
ומורידים בינתיים עוד סט של חכות למים. לא עוברות כמה דקות ויש לנו נעילה כפולה על הסט שהורדנו .
אני ואלון מתחילים בפייט עם שני הדגים, אני עם הציוד הכבד והדג מגיע בלי יותר די התנגדות.
ליד הסירה האלבקור שלי החליט שהנושא לא מוצא חן בעיניו התחיל קצת להשתולל, אבל לא עזר לו והוא נשלף לסירה.

דקה אחרי אלון שולף גם את האלבקור שלו.
התנאים נהיים קשים ולא מהנים, רוח דרום מערבית מעצבנת וים מבורבר ואנחנו מחליטים לעשות עוד סיבוב קצר ואפשר כבר להתחיל לחזור. 2 דגים לי, 2 לאלון ו1 לנדב.
השעה כמעט 7 בבוקר, אני מודיע שמתחיל לגרור לכיוון המרינה ולנדב יש תקיפה ולאחר כמה דקות יוצא גם אצלו הדג השני

בדיוק כמו שרצינו, 2 דגים לכל אחד ואנחנו מקפלים את הציוד וחוזרים למרינה.

השחורה של אלון נפלה למים ולא משתתפת בצילום הקבוצתי

אני והדגים שתפסתי

לסיכומו של יום קצר וממצה 4 אלבקורים ו2 שחורות ששתיהן יצאו עם הרבה מזל.
התנאים לא היו טובים, אבל הצלחנו ומבחנתנו סגרנו את עונת האלבקורים ל 2019.
שבוע הבא התחרות בכנרת ולאחר מכן סלו או נחפש דבות

הנה הסרט של התפיסות
הציוד:
מקל: Lineaeffe Carbo Troll Deluxe 6"
רולר: Shimano TLD25
חוט: sufix Supreme 0.5 מ"מ 38 ליברות.
דמוי: Rapala X-Rap15
מקל: בניה בהתאמה אישית ע"י יגאל סטרניק Gorila CBSW66XXH 50-80lb
רולר: SHIMANO TIAGRA 30WLRSA
חוט: sufix Supreme 1 מ"מ 100 ליברות.
דמוי: Yo-Zuri Bonita אורך 17 ס"מ