הדו"ח: חוזרים לים ומארחים את תומר על הסירה, בדרך לים מקבלים מזהר תמונות של מלא לוקוסים והוא מוציא ללא הפסקה, מורידים את הסירה ויוצאים לנקודה, מקבלים ממנו דיווח על קפיצות ואנחנו בעקבותם הוא טוען שזו טונה כחולה..... באמצע הדרך קולטים רתיחות בלי סוף, לאורך כל היום מלא מלא רתיחות...לא משנה מה עושים, לא עוזר לנו ולא תופסים מהרתיחה כלום.
כאן - צריך עזרה שלכם, מה אתם עושים כשאתם רואים רתיחה באמצע הים ? איך ניגשים ? זורקים לתוך ? זורקים גיג שירד, טופ וואטר ?
יצאו כמה לוקוסים שכמובן שוחררו עקב גודל קטן ואיסור גדול....
הייתה אפילו נעילה משולשת של אבו נפחות....2 עלו עד הסוף.
יום כיף בעומק עם תומר היו נעילות והיה אקשן של רתיחות שבטח הדליקו לכם את הפוני ממה שזכור לי רתיחות בלב ים זה לא אומר נעילות יש דרך לתפוס ואני לא מכיר אותה עדין נסיתי הכל זרקתי לתוך הרתיחה לפני ואחרי עברתי מהצד והשתלבתי בתוכה אבל ללא הצלחה מקווה ללמוד מהתשובות שיתנו פה בהצלחה בהמשך
יום כיף בעומק עם תומר היו נעילות והיה אקשן של רתיחות שבטח הדליקו לכם את הפוני ממה שזכור לי רתיחות בלב ים זה לא אומר נעילות יש דרך לתפוס ואני לא מכיר אותה עדין נסיתי הכל זרקתי לתוך הרתיחה לפני ואחרי עברתי מהצד והשתלבתי בתוכה אבל ללא הצלחה מקווה ללמוד מהתשובות שיתנו פה בהצלחה בהמשך
מעניין מאד מה קורה עם הרתיחות האילו, בחו"ל הם עובדים עליהם חזק עם טופוואטר ותופסים
אנחנו היינו קילומטר מכם ולא ראינו את הרתיחות , אם לא הרוח היינו עולים אבל קיבלתם זריקת אדרלנין כמו שצריך וכן , זו הייתה טונה בחולה שזינקה, אני לא המשוגע היחיד שראה אותה באותו היום
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
כשאתה רואה רתיחה בחודשים אלו, זה בדרך כלל טוניות אטלנטיות, אתה צריך למהר עם הסירה לכיוון הרתיחה אולם לא לעלות עליה, אלא להגיע בכיוון כזה שאם תדומם את המנוע הרוח תסחף אותך לכיוון הרתיחה, יש לזרוק ניקל כבד (מאוד) ולהשתדל להגיע מאחורי הרתיחה, לגלול מהר עם טוויסטים קטנים ושוב פעם לזרוק, בדרך כלל יש לך בין הזדמנות אחת לשתיים עד שהרתיחה נעלמת, אם נעלמה הרתיחה, תשאר בסביבה לאחר זמן קצר תראה אותה שוב ברדיוס של 200 מטרים, ושוב אותו הנוהל, כשהרתיחה נעלמת אין מה לנסות לדוג כי לא תקבל נעילות. בהצלחה
נראה כיף שם על הסירה מעניין נושא הרתיחות, קורה גם מהקיאק מפעם לפעם לפעמים גיג שנזרק אל תוך הרתיחה וגלגול מהיר עם טוויצים קטנים עשה את העבודה. זכור לי יום אחד שרדפתי אחריהם שעתיים כשכל פעם הם צצים לי במקום אחר עד שהתחלתי לחשוב שאני מדמיין רתיחות כנראה אטי מדי להגיע אליהם עם הקיאק
עריכה אחרונה: יוני 30, 2019, 14:54:46 PM על ידי kobi.shalom
המפתח לגבי רתיחות של טוניות וגם טונות "אמיתיות" הוא להשתמש בדמוי שהכי דומה לדג הפיתיון שהם אוכלים באותו זמן ומקום. להבדיל ממצבים שהם נעים בבודדים או קבוצות קטנות, או ממקרים שאין רתיחה אלא תנועה רגילה של הדגים, ההתנהגות הטבעית של טונות בלהקה עם טריפה משותפת (רתיחה)מאופיינת בהתמקדות בדג פיתיון ספציפי, לרוב בפעולה משותפת לצמצום דגי הפיתיון לכדי bait ball ודחיקה שלו קרוב לפני המים ואז טריפה בחטיפות מתוך הכדור המצומצם, תוך כדי חטיפה של כמה דגיגים בכל ביס לפעמים ורדיפה אחרי הברחנים. לשם בדיוק התאמת הדמויים נכנסת לפעולה, כשהדמוי דומה לדג הפיתיון והוא נופל לתוך הרתיחה או מעבר לה ומתחיל לרוץ, הטונות מטרגטות אותו כחלק מהלהקה של דג הפיתיון, אבל אם הוא לא דומה מספיק- הן יתעלמו ממנו לחלוטין. לכן יש עונות שבהן מטרגטים טונות עם ניקלים או זריקה של ג'יג, יש עונות בהן מטרגטים אותן עם סטיקבייטים גדולים ופופרים, יש עונות שמטרגטים אותן עם סטיקבייטים קטנים ויש עונות שמטרגטים אותן עם סיליקונים ייעודיים. ללא התאמה לדג הפיתיון- לא תהיה תקיפה! אחרי שהתאמנו את הדמוי, הטכניקה לטעמי היא, אם עברת את הרתיחה בזריקה, להתחיל לגלגל מיד עם הפגיעה במים, במהירות בינונית עד גבוהה, אבל אם נפלת בתוך הרתיחה או לא הגעת אליה אבל נפלת קרוב מספיק, עדיף לתת לדמוי\ג'יג\ניקל לצלול קודם 2-3 מטר כדי לתת לטונות הזדמנות לתקוף אותו בצלילה (מדמה דג פיתיון שנפגע בזמן התקיפות וצולל פצוע) ורק אז להתחיל לגלגל
ראשית תודה על דיווח מהנה ומעניין , והרבה הצלחה בהמשך. קורה לי הרבה שכשהים מבעבע לי מול הסירה אין נעילות. ואולי זו רמת הציפיות?? בכל מקרה שתי עובדות מניסיוני: 1. הרתיחות המדוברות כפי הנראה ולפחות בעונה הנוכחית הן כנראה טוניות סועדות. הטונית היא דג פחדן שאין כדוגמתו . טיפה מאויים והוא נעלם. כנגד זאת רצוי לכבות את המנוע ולהתקרב עם הדריפט לכיוון הרתיחה. 2. הטוניות אוהבות מאוד(!) ג׳יגים קטנים. שוקלידר קצר של 30 סמ יאפשר זריקה רחוקה אפילו עם מקלות ג׳יג קצרים. גלגול משתנה וסיכויי התקיפה גדלים.
יצא לי לראות רתיחות ואפילו פעם אחת תפסתי... פשוט זרקתי מעבר לרתיחה ונתתי לג'יג לצלול 3 מטר ואז מגלגל מהר עם מכות קלות לדמות פחד של הדג... לדעתי שהטונות באטרף הן לא בוחלות פשוט תוקפות כל מה שזז.