פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומים כלליים ושרותים לחברים
  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
   מתכון לשפיצים (חדי לסת), מליטות , סרדינים וכל דג קטן שאפשר לפלט |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מתכון לשפיצים (חדי לסת), מליטות , סרדינים וכל דג קטן שאפשר לפלט (נקרא 1357 פעמים) |
הדפסה |
|
nirgamari
|
ניר ולא אחר חבר פורום 
מנותקגיל:
45
|
|
מפלטים את הדג..... אני אוהב עם השפיצים כי אפשר להביא כאלה בכמויות.
לוקחים כל זוג כזה של דגים מפולטים בלי האידרה. משרים במשך שעה-שעה וחצי בשמן זית עם שום, מעט פלפל שחור גרוס ומלח גס.. לאחר מכן, על זוג פילטות מורחים מעט פלפל חריף קצוץ עם כוסברה, טימין, מעט עריסה, מלח גס, פלפל שחור גרוס וטיפה כמון, על זה מניחים זוג נוסף, יש לנו מעין "דגים ממולאים" .. בקערה בנפרד טורפים ביצים, ועם מברשת סיליקון מברישים על הדג מעט מאד ביצים טרופות (כדי ליצור דבק). לנסות לא לשחק הרבה עם הדג הממולא שלא יתפרק. את החבילה עוטפים בפירורי זהב או בפירורי לחם, אפשר גם רק קמח,,, (רצוי שהציפוי יתובל בטיפה מלח ופלפל ) ואת העסק זורקים לשמן עמוק רותח.. 3-5 דקות ויש לנו מעדן.. מעל זה כל רוטב בסגנון מזרחי מתקבל בברכה.. (לא לשכח שזה חריף) המרוקאים קוראים לזה מז'וז'ין, , מעין מתכון שמכינים לחתן וכלה.
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
הרמת את הכפפה - כל הכבוד אחלה מתכון תודה 
|
-------------------------------
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
אביחי
|
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח! חבר פורום
מנותקגיל:
54
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח!
|
|
אתה תותח  מבטיח לנסות את המתכון  ולשאול איך יצא  (אני לא אוכל דגים ) מה שנשאר זה ללכת עם הילד ולהביא קצת חרב\שפיצים שבוע טוב ידידי היקר 
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
אתה תותח  מבטיח לנסות את המתכון  ולשאול איך יצא  (אני לא אוכל דגים ) מה שנשאר זה ללכת עם הילד ולהביא קצת חרב\שפיצים שבוע טוב ידידי היקר  תלך לבד כי עם הילד לא תשאיר דגים בים 
|
|
|
|
אביחי
|
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח! חבר פורום
מנותקגיל:
54
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח!
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|