פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   טונית מסירה עם חוט ביד |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: טונית מסירה עם חוט ביד (נקרא 4990 פעמים) |
הדפסה |
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | 21/6/2019 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | שקט עד גלי | 30 - 40 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
תפיסות דגים |
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
6.00 | דג חי - | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 1 | כעשרה ק"ג |
הדו"ח:קובע עם מושיק ליציאה רגילה של יום שישי בתכנית הוצאת פתיונות והורדת חוטים מהסירה. יוצאים בארבע בבוקר, תחום הפתיונות היה חלש, כמה ג'רבידות קטנות ואבו נפחות נודניקים. השחר עולה מהר שכן זהו הלילה הקצר ביותר בשנה ואנו מחליטים לעלות ולעגון באיזור הברבידות על הבוץ. מורידים עוגן חול, ועד שהסירה מתיישרת מושיק כבר מוציא ברבידה מכובדת שזוכה לניקוב. לאחר היצוב, מורידים שני חוטים המלופפים על גזירי עץ (כתחליף למטקות), מוריד את החוט הראשון עד הקרקעית ומרים כמטר מעליה. מחבר בקבוק של ליטר וחצי במקום בלון ונותן לחוט הראשון להתרחק מהסירה עם הזרם. לאחר שהתרחק כשלושים מטרים, קושר את החוט לגומיה שנגזרה מפנימית של אופניים ונקשרה לעמוד של הגגון בסירה. את החוט השני משחרר כשדג הפתיון בחצי גובה וגם אותו קושר לגומיה. ואנו יושבים בנחת לדוג ברבידות. לאחר כחמש דקות שומעים צליפה חדה של אחת הגומיות ורואים את החוט מתוח והבקבוק נעלם מתחת למים. אוחז בחוט ומרגיש משיכה רצינית מהצד השני. שם כפפות ומתחיל לשחק עם הדג, כשאנו מנסים לנחש מי הבריון בקצה החכה. לאחר כחמש דקות של מאבק מתגלה במים הצלולים, צללית כסופה של טונית במשקל מוערך של 10 קילו. ניקוז מהיר של הדם ותליה בחבל מחוץ לסירה עד שיפסק זרם בדם. לכשנוקז הדם פולטה הטונית ל ארבעה פילטים בשרניים. הטונית היתה מלאה בביצים, וסביב שקי הביצים והכבד היו טפילים רבים, אברים אלו וסביבתם הקרובה הושלכו לים למאכל הברבידות. נשארנו עוד כשעתיים ללא אכילות נוספות, אולם זו היתה חוויה להרגיש דג גדול לאחר הפסקה ארוכה. המעניין הוא שהטונית אכלה את הברבידה שהיתה קרובה לקרקעית ולא את הברבידה שהיתה בחצי גובה. כעת אני מחפש מתכונים קלים באינטרנט להכנת הטונית, ואני פתוח להצעות חברי הפורום.
|
|
עריכה אחרונה: יוני 21, 2019, 18:37:03 PM על ידי ruviva
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
תפיסה מאוד מעניינת ולא שגרתית... באמת מפתיע שהיא תקפה את הפיתיון שהיה בקרקעית, אבל קרה לי בעבר כבר שתפסתי טונית בג'יג ממש קרוב לקרקעית, אחרי הקפצה או שתיים... כך או כך זו חתיכה מכובדת ביותר! לגבי מתכונים- טונית אצלי בראש ובראשונה הולכת בתור דג נא לסושי, סביצ'ה, קרפאצ'יו וכדומה. מעבר לאלה, אני ממליץ על רצועות בהשרייה קצרה במרינדה והקפצה מהירה וקצרה בחום גבוה, ממש רק לגרום לדג לשנות צבע ולהוריד מהאש (לאכול מיד). המרינדה שלי היא רוטב סויה, פלפל שחור, צ'ילי יבש, שום גבישי ומעט סוכר. יופי של דו"ח, תודה על השיתוף!
|
|
עריכה אחרונה: יוני 21, 2019, 17:15:15 PM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
מה שנקרא האנדליינינג ? עם דג של 10 קילו ? ראיתי כאלה סרטונים באוסטרליה, היה נראה לי מטורף לגמרי  , דוח מגניב, מלמד ולאדם שלא מגיע מתחום הפתיונות מסירה...סיקרנת מאוד, תודה רבה על השיתוף , תמשיך לשלוף מפלצות במו ידיך 
|
|
|
|
|
טונית של 10 זה אטרף של פייט, ומה על חוט ביד הדגים האלה מסתובבים בכל השכבות, לא רק בשכבה עליונה, נמצאים איפה שנמצא האוכל שלהם
שאלה, איזה ג'רבידות ובאיזה עומקים חיפשתם?
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
כל הכבוד על השיטה , להוציא כזו טונית ביד זה בטח לא קל
לגבי מתכון , אני תמיד מכין המבורגר לילדים עם הטוניות שאני תופס
|
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
טונית בדייג חי ועם חוט ביד.. נשמע כיף לא נורמלי  אשמח לקבל קצת יותר פרטים על הבקבוק והגומיה
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
דיג על חי מסירה בסגנון של פעם  בלי חכות ורק גליל חוט וזהו כל הכבוד על הטונית המכובדת ועוד בידיים  בתאבון עם המתכונים והעצות שקיבלת
|
|
עריכה אחרונה: יוני 24, 2019, 07:54:37 AM על ידי shragam
|
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
טונית של 10 זה אטרף של פייט, ומה על חוט ביד הדגים האלה מסתובבים בכל השכבות, לא רק בשכבה עליונה, נמצאים איפה שנמצא האוכל שלהם
שאלה, איזה ג'רבידות ובאיזה עומקים חיפשתם?
חיפשנו את הג'רבידות הקטנות בגודל כף יד לפתיון, בעומקים 20 עד 24 מטרים
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
טונית בדייג חי ועם חוט ביד.. נשמע כיף לא נורמלי  אשמח לקבל קצת יותר פרטים על הבקבוק והגומיה הגומיה היא גומיה שנגזרה מפנימית של אופניים ברוחב שתי אצבעות ובאורך של כארבעים ס"מ, אני קושר קצה אחד לעמוד של הגגון ולקצה השני מחבר את חוט הנילון, בזמן האכילה הגומיה נמתחת ונותנת הוקסט לדג, אם הדג חזק מספיק הוא קורע את הגומיה ולוקח חוט, אם הוא קטן הגומיה משחקת איתו ומעייפת אותו. הבקבוק למעשה מחליף את הבלון, בקבוק פשוט של ליטר וחצי לראשו אני קושר חוט וקליפס, כאשר אני מוריד את הפתיון בירכתיים אני יכול לקבוע את הגובה שבו אני רוצה את הפתיון, ואז מחבר את הקליפס של הבקבוק לחוט, ומשחרר עוד חוט, הבקבוק מתרחק עם זרם עד למרחק הרצוי לי.
|
|
|
|
אסלן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
מדהים 
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
|
|
טונית בדייג חי ועם חוט ביד.. נשמע כיף לא נורמלי  אשמח לקבל קצת יותר פרטים על הבקבוק והגומיה הגומיה היא גומיה שנגזרה מפנימית של אופניים ברוחב שתי אצבעות ובאורך של כארבעים ס"מ, אני קושר קצה אחד לעמוד של הגגון ולקצה השני מחבר את חוט הנילון, בזמן האכילה הגומיה נמתחת ונותנת הוקסט לדג, אם הדג חזק מספיק הוא קורע את הגומיה ולוקח חוט, אם הוא קטן הגומיה משחקת איתו ומעייפת אותו. הבקבוק למעשה מחליף את הבלון, בקבוק פשוט של ליטר וחצי לראשו אני קושר חוט וקליפס, כאשר אני מוריד את הפתיון בירכתיים אני יכול לקבוע את הגובה שבו אני רוצה את הפתיון, ואז מחבר את הקליפס של הבקבוק לחוט, ומשחרר עוד חוט, הבקבוק מתרחק עם זרם עד למרחק הרצוי לי. תודה רבה. תמונה של הקליפס אפשר ?
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
טונית בדייג חי ועם חוט ביד.. נשמע כיף לא נורמלי  אשמח לקבל קצת יותר פרטים על הבקבוק והגומיה הגומיה היא גומיה שנגזרה מפנימית של אופניים ברוחב שתי אצבעות ובאורך של כארבעים ס"מ, אני קושר קצה אחד לעמוד של הגגון ולקצה השני מחבר את חוט הנילון, בזמן האכילה הגומיה נמתחת ונותנת הוקסט לדג, אם הדג חזק מספיק הוא קורע את הגומיה ולוקח חוט, אם הוא קטן הגומיה משחקת איתו ומעייפת אותו. הבקבוק למעשה מחליף את הבלון, בקבוק פשוט של ליטר וחצי לראשו אני קושר חוט וקליפס, כאשר אני מוריד את הפתיון בירכתיים אני יכול לקבוע את הגובה שבו אני רוצה את הפתיון, ואז מחבר את הקליפס של הבקבוק לחוט, ומשחרר עוד חוט, הבקבוק מתרחק עם זרם עד למרחק הרצוי לי. תודה רבה. תמונה של הקליפס אפשר ? https://www.amazon.com/RipTail-Stainless-Steel-Longline-Clips/dp/B073BP19NW
|
|
|
|
צחי.א
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
להוציא משקל כזה עם היד זו אומנות, כל הכבוד
|
|
|
|
|
סגנון דיג לא שגרתי, אבל בהחלט הביא לך אחלההה של תוצאה!
אשמח לפרטים על כל המערך, מבנה הריג, גודל קרסים.. היה כבל שמחובר לקרס? עם איזה ניילון אתה עובד? בתור חובב האנדליין פישינג, שמח לראות תפיסות כאלה בשיטות של פעם, הריגוש של דג גדול ביד, רק מי שהרגיש יבין על מה אני מדבר..
סחתיין!
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
|
|
טונית בדייג חי ועם חוט ביד.. נשמע כיף לא נורמלי  אשמח לקבל קצת יותר פרטים על הבקבוק והגומיה הגומיה היא גומיה שנגזרה מפנימית של אופניים ברוחב שתי אצבעות ובאורך של כארבעים ס"מ, אני קושר קצה אחד לעמוד של הגגון ולקצה השני מחבר את חוט הנילון, בזמן האכילה הגומיה נמתחת ונותנת הוקסט לדג, אם הדג חזק מספיק הוא קורע את הגומיה ולוקח חוט, אם הוא קטן הגומיה משחקת איתו ומעייפת אותו. הבקבוק למעשה מחליף את הבלון, בקבוק פשוט של ליטר וחצי לראשו אני קושר חוט וקליפס, כאשר אני מוריד את הפתיון בירכתיים אני יכול לקבוע את הגובה שבו אני רוצה את הפתיון, ואז מחבר את הקליפס של הבקבוק לחוט, ומשחרר עוד חוט, הבקבוק מתרחק עם זרם עד למרחק הרצוי לי. תודה רבה. תמונה של הקליפס אפשר ? https://www.amazon.com/RipTail-Stainless-Steel-Longline-Clips/dp/B073BP19NWתודה רבה  נתקלתי בעבר בקליפס הזה.. לא הצלחתי להבין איך הוא עובד.. אשמח שבזמן החופשי תצלם תמונה של איך הכל נקשר ומתחבר לחוט ולבקבוק..
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|