תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
14/6/2019 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | רגוע ונמוך | מעל 50 מטר | דיג מסירה - טרולינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
בוקר | דמוי דג בינוני - XRAP 15 | טונה אלבקור (טונה לבנה) | 4 | 40 + |
הדו"ח:
השנה, עונת האלבקורים מתחילה מאורח יותר, אבל אף אחד לא יודע מתי הם יכנסו.
עד היום, יצאו ממש בודדים בקושי ורוב הזמן כלום.
יום שישי מתקרב, ותחזית ליציאת עומק ולמפגש הקייאקים מאוד מזמינה ואנחנו יוצאים לעמק האלבקורים.
יוצאים בנחת מהמרינה לקראת 3:20 ומפליגים לאט ובזהירות עד העומק. (בינתיים אני עובר בעוד כמה מקומות להשלמת מיפוי

אנחנו מתחילים הפעם יותר דרומה לנסות ללכת לאזורים שרוב בעלי הסירות לא מגיעים אליהם.
כולם מתחילים באזור 00 וצפונה עד 09.
זריחה מעניינת

ככה אנחנו מעבירים איזה שעתיים ללא סימני דגים ואז מתחילים לשמוע בקשר שיש אקשן בצפון מול תל אביב.
מכיוון שאנחנו די בדרום, החלטתי להמשיך להפליג בנחת צפונה (לא לקפל הכל וסתם לטוס צפונה).
תוך כדי הפלגה, יש לנדב נעילה ראשונה והוא נותן לאלון להלחם עם הדג (אלון עדיין לא תפס עד היום אלבקור).
אלון מקבל פייט ארוך וטוב שבסופו יוצא אלבקור ראשון לסיפון במשקל של 10 ק"ג

אני עושה עוד סיבוב באזור הזה, אבל לא נמצאו לו חברים וממשיך צפונה .
אחרי עוד כשעה, שוב המקל של נדב מתכופף ורולר צורך, הפעם נדב נותן לי להוציא את הדג

אני מוריד את מהירות הסירה ומתחיל להלחם עם הדג ותוך כדי גם המקל השני של נדב מקבל תקיפה והפעם לנדב אין ברירה והוא גם צריך להלחם עם דג

לאחר כמה דקות של מאבק, יוצא האלבקור הראשון ועוד כמה דקות ויוצא גם השני (שמרנו אותו רחוק כדי שלא יסתבכו).

יש כבר 3 דגים מכובדים בסירה אני עושה עוד סיבוב באזור אבל אין תגובה והשעה כבר 11 ומתחילים לעשות טרולינג חזרה לכיוון המרינה .
עוברת לה איזה חצי שעה והפעם תקיפה על המקל של אלון (סוף סוף תקיפה ראשונה לאלון באלבקורים) והוא תחיל להאבק עם הדג שיוצא לאחר כמה דקות .

בשלב הזה, 4 דגים כבר בהחלט מספיק (כל אחד 10 ק"ג ומעלה) ומחליטים לקבל את החכות ולחזור.

בזמן החזרה, נדב כבר מפלט את הדגים בסירה (דבר יעיל מאוד שחוסך הרבה טרחה בבית כשחוזרים עייפים)
רעיון שקיבלתי מחבר שלי.
כל אחד מאיתנו חזר עם אלבקור מפולט (נדב עם 2)
בשעה 13:30 מגיעים חזרה למרינה, מתארגנים והביתה.
בבית אני פותח את מפעל שימורי הטונה שלי (השנה השתדרגתי בסיר לחץ מיוחד לשימורים בנפח 20 ליטר של חברת T-Fal הבאתי מארה"ב שנה שעברה במצבע משלוח חינם של אמזון https://www.amazon.com/dp/B01KWZEERC?ref=dp_vse_pc0

אני מסיים לטפל בנתחים הדג

ואז מכניס הכל לצנצנות ולסיר החדש. אפשר לשים 18 צנצנות בבת אחת

לאחר שעה וחצי בלחץ של 15PSI (ניתן לשלוט על הלחץ בסיר)

אני מכבה את האש ומוציא לאחר שחרור הלחץ את הצנצנות

סיבוב שימורים ראשון ל 2019 מוכן

הדגים נתפסו על דמויים של רפאלה XRAP15
אצלי לא נתפס כלום, אבל לפחות זכיתי להוציא דג (חצי נחשב