בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומים כלליים ושרותים לחברים
| |-+  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
| | |-+  סביצ׳ה אש לפתיחת עונת הטרולוסים.
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: סביצ׳ה אש לפתיחת עונת הטרולוסים.  (נקרא 3339 פעמים) הדפסה
Jen_I
חבר פורום
****

מנותק מנותק

גיל: 43

הודעות: 278

סביצ׳ה אש לפתיחת עונת הטרולוסים.
« ב- : מאי 28, 2019, 14:52:45 PM »
לקראת עונת הטרולוסים, שנחשבים לדג נהדר לאכול נא, משתף מתכון של סביצ׳ה שעשינו אתמול.
יצאה טעים אש!

מרכיבים:
2 פילתים נקיים
חצי בצל סגול בינוני
חצי כוס פטרוזיליה (אפשר כוסברה למי שאוהב) קצוצה
צ׳ילי טרי או מיובש לפי טעם
מיץ לימון אחד או 2-3 ליים טרי
כף שמן זית
מלח גם ופלפל שחור גרוס טרי לפי טעם

הוראות הכנה:

פורסים את הדג לפרוסות לא קטנות של 2 או 3 ס״מ
בצל פורסים לרצועות דקות (חצי עיגול)
עלים קוצצים לגודל בינוני (לא דק מדי)

מערבבים את כל המרכיבים ומכניסים מכוסה לחצי שעה במקרר.

לאחר חצי שעה, מוציאים מהמקרר, מערבבים ומגישים.

פשוט, וטעים!

הולך מצויין עם יין לבן מצונן
 IP: [ מחובר ]
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 45

הודעות: 5786

בעניין: סביצ׳ה אש לפתיחת עונת הטרולוסים.
« הגיב #1 ב- : מאי 28, 2019, 20:02:37 PM »
מעולה, ז'ניה. מאוד דומה לסביצ'ה שאני עושה בדרך כלל.
2 טיפים שאוסיף ויכולים לשדרג את הביצוע:
הראשון- ממליץ לכבוש את הדג כבישה ראשונית עם כל המרכיבים למעט שמן הזית לזמן שאתה נוהג לכבוש (כתבת חצי שעה, אפשר גם פחות בשיטה הזו ואפילו להגיש ממש תוך דקות), ורק בהגשה עצמה להוסיף את השמן זית. באופן הזה, הכבישה יותר מהירה והטעמים נספגים טוב יותר, כי השמן מעט מבודד את הדג מהרכיבים הצורבים- הלימון, המלח והצ'ילי. בנוסף על הדרך אתה מרוויח גם ארומה חזקה בהרבה של שמן הזית, שגם היא נשברת מעט בזמן העבודה המשותפת עם המרכיבים הנ"ל.
טיפ שני- נסה להוסיף פרי עם טעם קונטרסטי לטעמים השולטים במנה, פרי עם מתיקות וחמיצות, חתוך לחתיכות של כס"מ עד ס"מ וחצי. עובד יפה עם אגס למשל, קיווי, מנגו מוצק, ולהיט מטורף- פסיפלורה!
תודה על השיתוף!
 IP: [ מחובר ]
~@מור@~

אם מחפשים אותי - אני בים ;)
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 40

הודעות: 1008

אם מחפשים אותי - אני בים ;)

בעניין: סביצ׳ה אש לפתיחת עונת הטרולוסים.
« הגיב #2 ב- : מאי 28, 2019, 22:17:06 PM »
וואו זה נראה ונשמע אש!
והטיפים של קובי בכלל שדרוג מטורף!
אוף עשיתם לי חשק 
 IP: [ מחובר ]
Jen_I
חבר פורום
****

מנותק מנותק

גיל: 43

הודעות: 278

בעניין: סביצ׳ה אש לפתיחת עונת הטרולוסים.
« הגיב #3 ב- : מאי 28, 2019, 22:22:18 PM »
קובי, זה נשמע ממש טוב!
בטוח אנסה בפעם הבאה.

יאללה, אני מציע שכל אחד יעלה מתכון סביצ'ה ואם אפשר יצרף תמונות. נהפוך את השירשור לשירשור סביצ'ה הגדול סמיילי
בטוח עד סוף עונת 2019, יהיה כאן תוכן איכותי ביותר.
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

בעניין: סביצ׳ה אש לפתיחת עונת הטרולוסים.
« הגיב #4 ב- : מאי 29, 2019, 06:32:40 AM »
ז'ניה, נראה טוב 
תודה ובתאבון
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: סביצ׳ה אש לפתיחת עונת הטרולוסים.
« הגיב #5 ב- : יולי 29, 2019, 18:09:05 PM »
סביצ'ה מדבר אלי....
הכנתי לא פעם מטוניות - אך גם מטרחון יצא לי פעם אחת ויצא לא פחות ואף יותר מוצלח מהטונית...

אגב, במפגש הלילה בכנרת לפני שנתיים - הבאתי אלבקור...
ולפני שיפודי אלבקור פינקתי קצת בסביצ'ה אלקור שהוכן במקום ומאוד בסיסי - העיקר שרצו עוד סמיילי

אני מכין קצת שונה,
אך נראה מצוין ואם אתה אומר שיצא אש... אז שווה נסיון...
בטונית או בפלמוד הבא שלי - המתכון שלך הולך להבדק... אתה בסדר
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
ruviva
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 1269

בעניין: סביצ׳ה אש לפתיחת עונת הטרולוסים.
« הגיב #6 ב- : יולי 29, 2019, 19:36:29 PM »
נראה ונשמע טעים, אנסה עם הפרידות הבאות שיבואו
 IP: [ מחובר ]
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5702

בעניין: סביצ׳ה אש לפתיחת עונת הטרולוסים.
« הגיב #7 ב- : מאי 09, 2020, 17:57:42 PM »
אחלה רעיון בטוח שיצא טעים אש    הגזעי 

התמונה מגרה משהו משהו בטוח שווה ניסיון     הגזעי

נראה ונשמע טעים, אנסה עם הפרידות הבאות שיבואו

פרידות גם טוב לסביצה  ?   
 IP: [ מחובר ]
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 45

הודעות: 5786

בעניין: סביצ׳ה אש לפתיחת עונת הטרולוסים.
« הגיב #8 ב- : מאי 09, 2020, 21:34:55 PM »
אחלה רעיון בטוח שיצא טעים אש    הגזעי 

התמונה מגרה משהו משהו בטוח שווה ניסיון     הגזעי

נראה ונשמע טעים, אנסה עם הפרידות הבאות שיבואו

פרידות גם טוב לסביצה  ?   

פרידות מעולה לאכילה כנא, סביצ'ה וגם סשימי (ביפן הפארידה ביא אחד הדגים הנחשקים לסשימי). לצערי אצלי פארידה זה דג מהחנות בלבד, הפארידות במפרץ אילת הן קטנות בדרך כלל ויושבות בעומקים של 160-180 מטר ויותר, אין לי עניין לשבת בעומקים האלה על פיתיונות כדי לחזור עם פארידות בגודל כף יד....
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!