בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
| | |-+  צעד קדימה שניים אחורה,כשאגף הדיג מנסה להסדיר רשיון דייג תיירותי
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: צעד קדימה שניים אחורה,כשאגף הדיג מנסה להסדיר רשיון דייג תיירותי  (נקרא 8439 פעמים) הדפסה
JB
חבר פורום

מנותק מנותק

שלומות
נתקלתי ברשת בהודעה זו שהוגשה להערות הציבור

https://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/fishery/publication/2019/Documents/Fishing_licenses_Draft.pdf

דעתי האישית על העניין-בגדול בעיה פשוטה עם פתרון פשוט אך אגף הדייג פשוט מסבך ומסרבל סתם!!

הבעיה-רשיון דייג לתיירים אם מחול או מהארץ.

הפתרון של אגף הדייג לתת למדריך על הסירה רשיון מיוחד שיתיר לו להוציא אנשים ללא רשיון דיג
עד כאן אין בעיה
אבל אז מתחילות ההתניות....
 למה לעזאזל צריך לשלוח להם רשימה שמית עם חתימת התיירים ולחכות לאישור אגף הדייג על רשימה זו בכדי לאשר אותה?מה?? תחשבו על זה רגע אם אני רוצה לצאת אני צריך להגיע לנקודה לקבל תדריך לחתום עליו ואז לשלוח לאישור שלך תדע מתי יגיע,והרי ברור שאותו אישור הוא סתם חותמת גומי,הרי לא יבדקו את האנשים...

מיותר ככ ולא לעניין

כמו כן אם הבנתי נכון גם לסירה וגם למשיט רשיון מיוחד....למה??? לא מבין את זה...סך הכל רוצים לצאת לחוויה ספורטיבית למה להעמיס ולהקשות...

מבעס שככה מסרבלים ומקשים על כלום

לדעתי במקום לתת רשיון לאיש אחד שלוקח אחריות על הקבוצה,יש לתת רשיון אישי למי שרוצה לדוג גם אם הרשיון זמני,ליום,שבוע וכו יחד עם חוברת שמסבירה את המגבלות(כמו מה שקורה בכל העולם) ואז לאכוף בצורה פשוטה את הדייגים עצמם ולא את מי מהם שהוא "אחראי" אפילו אם יגבו תשלום סימלי על רשיון אישי זה,זה יהיה יותר הגיוני מאשר להפיל את האחריות על "ראש קבוצה"
כמה עקום כמה אופייני....זוועה
עריכה אחרונה: מאי 26, 2019, 09:36:49 AM על ידי JB
 IP: [ מחובר ]
JB
חבר פורום

מנותק מנותק

אם מישהוא רוצה להעיר הערותיו,זה המייל להערות הציבור

tourist_fishery@moag.gov.il

Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

אכן, בעצם ניסוח הנוהל יש התקדמות מסויימת מבחינת אגף הדיג, אבל הנוהל מסורבל ומגביל מאוד... מעבר לדברים שציינת, בנוהל אין מענה לאירוח בסירה, לא בשכר וגם לא בהכרח תיירים, אלא פשוט אורחים שהרבה אנשים מוציאים לפעמים בסירה, חבר, גיס, בן דוד, שכן, שמגלה התעניינות, לא מעוניין להיכנס לתחום, לקנות ציוד, להתמקצע, להגיש בקשה לרישיון ולקבל אותו אחרי חודשיים, אלא רק רוצה "טעימה", לצאת איתך לים, להעביר כמה שעות בחברה טובה ולהרגיש איך זה, אם זה בכלל יכול לעניין אותו להיכנס לזה.... צלילת התנסות במועדון צלילה- אפשר (טפסים, הדרכה קצרה ויורדים למים לכחצי שעה עם ציוד מלא), ירי במטווח להתנסות- אפשר (רק מציגים ת.ז., ממלאים טפסים ונכנסים לירות במגוון כלי נשק מותאמים או מוספבים לקוטר 0.22), רק לשבת על סירה עם חכה אי אפשר בלי לעבור את הנוהל המלא?
נשארו עוד כמה ימים להגשת הסתייגויות לנוהל, אנחנו בי.ע.ד נעביר הסתייגות מסודרת ומפורטת אבל כל מי שרואה את עצמו נפגע מהנוהל כפי שנוסח ראוי שיגיש גם הוא הסתייגות לאגף הדיג, אני מאמין שככל שיהיו יותר הסתייגויות כך ההערות ילקחו יותר לתשומת לב בצוות המקצועי שעוסק בנושא
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

שלומות
 למה לעזאזל צריך לשלוח להם רשימה שמית עם חתימת התיירים ולחכות לאישור אגף הדייג על רשימה זו בכדי לאשר אותה?מה?? תחשבו על זה רגע אם אני רוצה לצאת אני צריך להגיע לנקודה לקבל תדריך לחתום עליו ואז לשלוח לאישור שלך תדע מתי יגיע,והרי ברור שאותו אישור הוא סתם חותמת גומי,הרי לא יבדקו את האנשים...

מיותר ככ ולא לעניין

כמו כן אם הבנתי נכון גם לסירה וגם למשיט רשיון מיוחד....למה??? לא מבין את זה...סך הכל רוצים לצאת לחוויה ספורטיבית למה להעמיס ולהקשות...

בס"ד

נורא פשוט למה עושים את זה כך... בכדי שאתה לא תעשה את זה.
וגם בכדי שמי שהמדינה כן תרצה שיעשה את זה, אליו יעשו חיים קלים.

כדוגמא תקח את נושא יבוא מוצרי חלב. אף חברה פרטית לא מייבאת חלב. אז למה יש חוק שמגדיר את גובה המס ליבוא מוצרי חלב. אם אף אחד לא מייבא למה טרחו לבזבז את הזמן בלהגדיר עליו את חוקי המס? למה? כדי לוודא שלא אתה ולא אף אחד אחר יתחרה בתנובה ושות' במכירת החלב. והם יוכלו לקבוע איזה מחיר שבא להם - בשיתוף המדינה.
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
JB
חבר פורום

מנותק מנותק

אברהם,אם התקנות הללו יעברו אני לא רואה איך לאנשים מסוימים תהיה היכולת לקבל אישורים בצורה יותר פשוטה..

קובי-אתה ככ צודק,ממש לא מובן למה בחר אגף הדייג להקשות כל כך ולעשות עניין שכזה מזוטות.

אני שלחתי להם את הסייגים שלי,ולדעתי,כל מי שאכפת לו קצת מרגולציית הדייג צריך לשלוח להם דעתו.

קובי אני איתך בענין שכמה שיותר ישלחו להם תגובות וסייגים הם ירגישו שיש עלהם לחץ,לא בטוח שהם יכנעו ללחץ,אך אני בתחושה שחובתנו לנסות.גם באופן פרטני ולא רק במסגרת יעד.

לגבי יעד,כהרגלכם אתם אנשים מדהימים עם רצון יכולת ועשיה מדהימה לחובבי הדייג ועל כך תודות!

אני מקווה שצעקתנו לא תיפול על אוזניים ערלות...כי בעצם הרגולציה וההסדרה היא נכונה וחשובה, אך הדרך בה בחר פקיד הדייג-היא בעייתית-בלשון המעטה.לא מבין את המניעים שלו...
ruviva
חבר פורום
*

מנותק מנותק

נראה לי ממש ממש ממש מסורבל.

הסירה צריכה להיות ברשיון כושר השייט מסחרית.

המשיט זקוק לרשיון משיט בשכר (שזה גם בטוח אחר לגמרי ממה שיש לדייג ספורטיבי)

וכן יש צורך ברשיון ספורטיבי לסירה.

ולחכות לאישור במייל חוזר של אגף הדייג (מה ישימו תורנים בלילות).

בקיצור סירבול לאין כץ

ואני בסך הכל רוצה לקחת את אבא שלי בן ה 85 פעם בכמה חודשים לדוג איתי בסירה.
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

הבסיס של הנוהל הוא לא לגמרי תלוש, ראוי שמי שמוציא קבוצת תיירים (ומדובר בעד 12 איש) בשכר, לדיג או לשיט ללא דיג, יחזיק כחוק ברישיון משיט בשכר וכך גם הסירה. נוהל הרישום הוא דרקוני, כי הוא לא מאפשר לתייר לעשות סיבוב במרינה, לראות שלט או לקבל הזמנה מדיילת בכניסה, ולעלות לשייט באופן ספונטני- חייבים להגיע יום לפני (לפחות... מי יודע תוך כמה זמן מקבלים את האישור),למלא טופס, לשלוח במייל...
לעומת זאת, חסרה האופצייה לדייג אורח, כמו שאמרתי, לא בשכר ולא בתשלום, פשוט אורח שמצטרף לסירה של חבר או קרוב משפחה באופן חד פעמי, והיום הוא נדרש לנוהל הרשיונות המלא... אורח כזה ראוי שתהיה לו האפשרות לרכוש או להוציא רישיון דיג חד פעמי\מוגבל, אולי ללא מכסה לדגים או במכסה מצומצמת, ללא טפסים וניירת ואגרות וביורוקרטיה, פשוט אישור לצאת לים תחת חסותו ואחריותו של הדייג המארח. כל כך פשוט, למה זה חייב להיות כל כך מסובך??
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

אני משתגע, אין טיפה של מחקר משווה?
מי הדביל באגף הדייג שקיים ישיבה והגיע למסקנות האלו? זו הרמה של הפקידים היום, או שנתנו לאיזה מתמחה במשרד חיצוני לעשות את זה?
3 שעות מחקר משווה על רגולציה דומה בכמה מדינות ויש לכם תמונה מלאה של האפשרויות. אפילו ניתן ליצור קשר עם האחראים על התחום...

כמה מאמרים לדוגמא, מחקרים אקדמיים ודוגמאות (יש לשים לב, חלק מהחומר הינו מחקר ראשוני, וחלקו עשוי להיות מחקר מגמתי (מה לעשות, לא מעט פעמים מחקרים אקדמיים תוקעים את החץ ואז מציירים את המטרה)... לא הייתי רץ עם אף אחד מהם לאגף הדייג בלי לקרוא לעומק, אבל אפשר להראות להם כבסיס לעבודה...

אם קשה להם, שייתנו לנו להציע טיוטה. יש לנו כאן מספיק מקצוענים שהכינו לא מעט מחקרים אקדמיים ומסמכולוגיה משפטית... רק צריך קצת זמן לצורך דיאלוג עם העולם ואיסוף החומר.

ידידינו מ-EAA - התאגדות הדייגים הספורטיביים האירופאית
EAA - European Anglers Alliance

קצת ישן (2005) - אבל בסיס טוב להתחיל לחקור ממנו - מחקר משווה של רגולציה על דייג באגן הים התיכון מאת מומחה של FAO (ארגון המזון והחקלאות של האו"ם) :
Fisheries Laws and Regulations in the Mediterranean: A Comparative Study

גם שם חוקרים את הנושא: אתר צוותי המחקר של הפרלמנט האירופי בנושאי תיירות-מבוססת-דייג באירופה
Marine Fisheries-Related Tourism In The EU
https://epthinktank.eu/2016/06/01/marine-fisheries-related-tourism-in-the-eu/

תשתית מחקר ראשונית על רגולציה כלכלית של דייג ספורטיבי בצפון ומערב הים התיכון, מהאקדמיה הספרדית
Review of recreational fishing in central & western European Mediterranean.pdf
JB
חבר פורום

מנותק מנותק

איזה אלדד אתה
כל הכבוד
מחמש את יעד בתחמושת אמיתית ואיכותית
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

שלומות

https://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/fishery/publication/2019/Documents/Fishing_licenses_Draft.pdf

דעתי האישית על העניין-בגדול בעיה פשוטה עם פתרון פשוט אך אגף הדייג פשוט מסבך ומסרבל סתם!!

הפתרון של אגף הדייג לתת למדריך על הסירה רשיון מיוחד שיתיר לו להוציא אנשים ללא רשיון דיג
עד כאן אין בעיה

מיותר ככ ולא לעניין

לדעתי במקום לתת רשיון לאיש אחד שלוקח אחריות על הקבוצה,יש לתת רשיון אישי למי שרוצה לדוג גם אם הרשיון זמני,ליום,שבוע וכו יחד עם חוברת שמסבירה את המגבלות(כמו מה שקורה בכל העולם) ואז לאכוף בצורה פשוטה את הדייגים עצמם ולא את מי מהם שהוא "אחראי" אפילו אם יגבו תשלום סימלי על רשיון אישי זה,זה יהיה יותר הגיוני מאשר להפיל את האחריות על "ראש קבוצה"
יוזמת במקום יונתן ומסכים עם כל מה שכתבת אתה בסדר

מסורבל, שגוי ובמקומות מסוימים כמעט והייתי אומר שהזוי.

ברור שהיינו ערים לנושא....
מכתבי הערות לטיוטא הוגשו הן מטעם י.ע.ד והן מטעם הפורום...
בקרוב ייסרק ויפורסם כאן.

דבר נוסף ומאוד חשוב אשר צוין גם במכתב ההערות שלנו:
אין בנוהל הזה פתרון ממצא ומלא ואין בו פתרון בכלל - לנושא רשיונות הדיג החד פעמיים:
אם מגיע חבר מחו"ל או אפילו קרוב משפחה שמעוניין לצרפו ליציאת דיג חד פעמית, מה אז?!
בנושא זה ישוגר מכתב נפרד ויש כוונה לפעול בנושא, בשבועות הקרובים.

אמשיך לאחר פרסום מכתב ההערות.

rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

אני משתגע, אין טיפה של מחקר משווה?
מי הדביל באגף הדייג שקיים ישיבה והגיע למסקנות האלו? זו הרמה של הפקידים היום, או שנתנו לאיזה מתמחה במשרד חיצוני לעשות את זה?
3 שעות מחקר משווה על רגולציה דומה בכמה מדינות ויש לכם תמונה מלאה של האפשרויות. אפילו ניתן ליצור קשר עם האחראים על התחום...

כמה מאמרים לדוגמא, מחקרים אקדמיים ודוגמאות (יש לשים לב, חלק מהחומר הינו מחקר ראשוני, וחלקו עשוי להיות מחקר מגמתי (מה לעשות, לא מעט פעמים מחקרים אקדמיים תוקעים את החץ ואז מציירים את המטרה)... לא הייתי רץ עם אף אחד מהם לאגף הדייג בלי לקרוא לעומק, אבל אפשר להראות להם כבסיס לעבודה...

אם קשה להם, שייתנו לנו להציע טיוטה. יש לנו כאן מספיק מקצוענים שהכינו לא מעט מחקרים אקדמיים ומסמכולוגיה משפטית... רק צריך קצת זמן לצורך דיאלוג עם העולם ואיסוף החומר.

ידידינו מ-EAA - התאגדות הדייגים הספורטיביים האירופאית
EAA - European Anglers Alliance

קצת ישן (2005) - אבל בסיס טוב להתחיל לחקור ממנו - מחקר משווה של רגולציה על דייג באגן הים התיכון מאת מומחה של FAO (ארגון המזון והחקלאות של האו"ם) :
Fisheries Laws and Regulations in the Mediterranean: A Comparative Study

גם שם חוקרים את הנושא: אתר צוותי המחקר של הפרלמנט האירופי בנושאי תיירות-מבוססת-דייג באירופה
Marine Fisheries-Related Tourism In The EU
https://epthinktank.eu/2016/06/01/marine-fisheries-related-tourism-in-the-eu/

תשתית מחקר ראשונית על רגולציה כלכלית של דייג ספורטיבי בצפון ומערב הים התיכון, מהאקדמיה הספרדית
Review of recreational fishing in central & western European Mediterranean.pdf

אלדד,
אתה פשוט ענק 
בהחלט ישמש לעתיד - ואולי כבר בקרוב נשלח מכתב השלמות בהתבסס על החומרים ששלחת...
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

שלומות

עד כאן אין בעיה

מיותר ככ ולא לעניין

יוזמת במקום יונתן ומסכים עם כל מה שכתבת אתה בסדר

מסורבל, שגוי ובמקומות מסוימים כמעט והייתי אומר שהזוי.

ברור שהיינו ערים לנושא....
מכתבי הערות לטיוטא הוגשו הן מטעם י.ע.ד והן מטעם הפורום...
בקרוב ייסרק ויפורסם כאן.

דבר נוסף ומאוד חשוב אשר צוין גם במכתב ההערות שלנו:
אין בנוהל הזה פתרון ממצא ומלא ואין בו פתרון בכלל - לנושא רשיונות הדיג החד פעמיים:
אם מגיע חבר מחו"ל או אפילו קרוב משפחה שמעוניין לצרפו ליציאת דיג חד פעמית, מה אז?!
בנושא זה ישוגר מכתב נפרד ויש כוונה לפעול בנושא, בשבועות הקרובים.

אמשיך לאחר פרסום מכתב ההערות.

והפתרון שלי הרבה יותר פשוט
הרי מי שיש לו רשיון דיג אישי צריך לעלות לסירה כדי לממש אותו
אז למה לא לעשות רשיון דיג ספורטיבי מורחב ל-12 חכות פלוס כל הנוסעים לסירה ובזה נגמר כל הסיפור?
ואז כל מי שעולה לסירה יש לו רשיון דיג ספורטיבי מהסירה
אבל במדינת חלם שאוהבים להקשות על הציבור לא יסכימו לכזה דבר
UZIK
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בחול ב USA
אתה ניכנס לחנות דייג
וקונה במקום רישיון ליום או לשבוע או לחודש
במחיר שפוי.
גם תקבל הסבר וסרגל
בעל החנות מעביר לרשויות האכיפה את הסכום
אול הוא מרוויח משהוא מזה...
אולי מרוויח לקוח שניכנס וקונה ציוד או פיתיונות.
כאשר אתה על ספינה שמוציאה דייגים בתשלום
הקפטן אחראי שלא ימצאו ברשותו דגים שאינם לפי סרגל המידות שיש לכל סוג דג
היה וימצא דג שלא לפי הגודל המותר גובה הקנס יכול להרקיע שחקים.
אין בירוקרטיה

עוזי

Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בחול ב USA
אתה ניכנס לחנות דייג
במחיר שפוי.
גם תקבל הסבר וסרגל
אין בירוקרטיה

עוזי

הכניסו רגולציה בארץ- קודם כל מחרבים, אחר כך אולי ישאלו שאלות (איך עושים את הזה 'הטיפשים' בעולם), ואולי בעוד 50 שנה נגיע למצב הכל כך הגיוני הזה....
JB
חבר פורום

מנותק מנותק

בחול ב USA
אתה ניכנס לחנות דייג
במחיר שפוי.
גם תקבל הסבר וסרגל
אין בירוקרטיה

עוזי

לזה כיוונתי בהודעה הפותחת
בגדול רעיון מבורך של אגף הדייג אבל דרך הביצוע פשוט זוועתית
מקווה שילמדו משו מהנעשה בחול
כמה פשוט יכול להיות העניין...
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »