תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
17/5/2019 | מרכז רחב: חדרה - תל אביב יפו | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
06:10 | דמוי דג קטן - AliExpress | לוקוס - דאור (דקר הסלעים) | 1 | 300 גר' אני מעריך |
הדו"ח:
אז הנה המנועים מתחילים להתחמם בשעה טובה.
קובע עם חבר (שמבריז כמעט קבוע)
-אז מה הולך אחי? בא לך לא להגיע בשישי זריחה? (העקיצה הקבועה שלי על ההברזות שלו...)
-וואלה יש מצב השבוע.
-אחלה אז מתי קובעים לא להפגש?
-איזה זבל אתה, חכה תראה. באיזה שעה בחוף?
-רבע ל5 אחי, 5 כבר מתחיל אור ראשון אז שנהיה כבר על ציוד.
מתעורר ב3 וחצי ורואה שיש הודעה מהמבריז הלאומי משעה 00:57 "מור סורי אני מבטל.. לילה לבן עם הבן הקטן"
אני מחייך לעצמי אבל עצוב בשבילו. באסה רצח לבטל אחרי שכבר הלכנו לישון בידיעה שקמים לדוג.
5 וטיפונת בחוף כבר על ציוד.
הים פלטה לגמרי לגמרי וכמעט קריסטלי. הופתעתי פעמיים - ציפיתי לים של איזה חצי מטר ככה ואצות אבל וואלה כמעט ולא נצפו אצות והים היה ממש פלטה.
נו, כרגיל - בים כזה הסיכוי לדיג נמוך אבל... אחלה לים לבדוק את הדמויים

תוך כדי טיול על החוף אני מוצא איזה דמוי עתיק יומין ששחה הרבה ואפילו הקרסים כבר אינן ובמקומן גושים שהתגבשו במהלך הזמן (אצרף תמונות).
הדמוי היה כבד ולא ברור לי אם זה המשקל המקורי שלו או שבלע הרבה מים כשטבע

סביבות 6 ועשרה ככה מקבל הודעה. אני עם דמוי צף אז לא אכפת לי לעצור באמצע הגלגול. רציתי לבדוק אם חבר שלי התחרט איכשהו אבל לא, ההודעה מאיש מיוחד במינו - מארט

משחרר את הפון וממשיך לגלגל. גלגול או שניים ו עצירה מוזרה. - שיט, איך נתקע? זה דמוי צף! זה היה ניעור עכשיו? יש מצב זה דג? זה עשר מטר ממני אולי.. וואלה נראה לי דג, איזה קטע!
מביא את הדג אלי (כמעט ולא נלחם) והנה לוקוס חמוד אבל מה זה החוט המסובך הזה? איך זה קרה?? מביא אותו אלי ורואה שזה כלל לא החוט שלי, זו חתיכת חוט שיוצאת לו מהפה. מחזיק אותו עם הגריפר ואני רואה שזו קרס שהוא בלע מחוברת לחוט שיוצא החוצה מהפה לעוד איזה כמה סנטימטרים טובים. כנראה ברח לסלע לאיזה דיג חופי אחרי האכילה וקרע את החוט. נו טוב, נדרש ניתוח

מחזיק עם הגריפר את הדג ומשחרר את הדמוי. עם פלייר משחרר בזהירות את הקרס כדי לא לפגוע בדג (כמה שאפשר. זה לא היה קל כי הוא בלע את זה יופי יופי) ושחרור לגדול (בגלל הגודל כמובן, גם אם לא היה איסור כעת על דיג לוקוסים).
(סירטון השחרור יהיה בשרשור השחרורים הגדול. אפשר לראות בסירטון גם את החוט עם הקרס ששחררתי מהלוקוסון באותה יד בה אני מחזיק את הגריפר והדג).
לא היו עוד דברים מעניינים מעבר אבל נהניתי לשחק עם הדמויים ולהבין איך כל אחד מתנהג.
אחלה דמוי מעלי (אולי להחליף רק לקרסים איכותיות יותר שלא תחלדנה) - https://www.aliexpress.com/item/Yuewins-7cm-8-1g-Japan-Hard-Bait-Minnow-Fishing-Lure-Aritificial-Wobblers-Crankbait-Pesca-Hooks-Fish/32944847445.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4domwiYc.
(לבחור משלוח של ePacket עדיף ולשים לב שהמשלוח זה החלק היקר אז שווה לקנות כבר כמה יחד. התוספת במשלוח זניחה)
ב10 בבוקר כשאני מתכתב עם החבר הוא רושם לי: "אותי הכי מבאס להוציא את הציוד מהאוטו עכשיו". תאכלס התבאסתי רצח בשבילו.
אבל הכי חשוב, כמו תמיד -
היינו בים ושאפנו אויר? הדגים זה רק הבונוס!