בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  עזרה לגבי רולר שימנו סטרדיק
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: עזרה לגבי רולר שימנו סטרדיק  (נקרא 4924 פעמים) הדפסה
TzvikaR

חבר פורום

מנותק מנותק

עזרה לגבי רולר שימנו סטרדיק
« ב- : מאי 05, 2019, 06:14:27 AM »
היי,
אני רוצה להחליף את הרולר בסט מדיום שלי.
כיום מורכב עליו רולר של daiwa fuego lt 4000dcxh.
את האמת רולר מעולה ואין לי הרבה תלונות אליו, עבר יפה שנת עבודה מלאה בלי תחזוקה בכלל למעט שטיפה בברז.
אבל וזה אבל גדול, גם בחורף בעונת הפלמידות וגם אתמול שננעלתי על גומבר ענק שהשתחרר לי מטר מהרגל הרגשתי שבגלגול של החוט משהו מוזר ולא חלק מספיק (זה לא קורה אצל דגים של עד  +/- 1.5 קילו רק גדולים יותר) ואז שמתי לב לתופעה שלא הייתי מודע לה קודם, BODY FLEX  ארור.
הרולר נבנה להיות קל משקל והוא לא אלומיניום מלא ככה שבעומס גבוה הגוף מתעוות במיוחד באזור ידית החיבור להברגה של החכה מה שגורם לרולר להיות עקום במשיכה.
בקיצור למרות שאני מאוד אוהב ציוד של דאיוה לא מוצא רולר למי ים עם גוף אלומיניום מלא בטווח מחירים סביר.
בהמלצת חבר אני שוקל לרכוש שימנו סטרדיק. אני מנסה להבין את ההבדלים הFK לci4+.
להבנתי רק הFK הוא אלומיניום מלא ולא יסבול מהתופעה. אילו עוד הבדלים יש בין הדגמים ובקיצור מה מומלץ?
מחפש מידה 4000 (בהנחה שסדרת LT דומה בגדלים לשימנו) עם גיר מהיר, אודה להמלצות.

תודה רבה
 IP: [ מחובר ]
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: עזרה לגבי רולר שימנו סטרדיק
« הגיב #1 ב- : מאי 05, 2019, 09:12:39 AM »
הרולר מתעוות לך
לדעתי אתה פשוט לא עובד נכון עם הציוד.
ואני אסביר הרולר מיועד לאיסוף החוט לא למשיכת המשקל של הדג.
העבודה הנכונה היא משיכה עם המקל כלפי מעלה עד זוית 45 מעלות הורדת המקל ותוך כדי ההורדה איסוף חוט.
לא אמור להתעוות כלום בשיטה הזאת.
אם אתה מחזיק את המקל בזוית קבועה ומנסה למשוך את הדג רק בעזרת הרולר ,אתה מעמיס עליו והורס אותו .
אני ראיתי חבר מוציא טונית של 4-5 ק"ג עם דאיווה פואגו 4000
וגומברים מעל 2 ק"ג ללא בעיה.
TzvikaR

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : מאי 05, 2019, 09:32:35 AM »
הרולר מתעוות לך
לדעתי אתה פשוט לא עובד נכון עם הציוד.
ואני אסביר הרולר מיועד לאיסוף החוט לא למשיכת המשקל של הדג.
העבודה הנכונה היא משיכה עם המקל כלפי מעלה עד זוית 45 מעלות הורדת המקל ותוך כדי ההורדה איסוף חוט.
לא אמור להתעוות כלום בשיטה הזאת.
אם אתה מחזיק את המקל בזוית קבועה ומנסה למשוך את הדג רק בעזרת הרולר ,אתה מעמיס עליו והורס אותו .
אני ראיתי חבר מוציא טונית של 4-5 ק"ג עם דאיווה פואגו 4000
וגומברים מעל 2 ק"ג ללא בעיה.

תודה על התשובה, ככה אני בדיוק עובד. מגלגל את החוט רק בהורדה של המקל והמשיכה של הדג עם החכה.
עדיין התופעה מורגשת וקיימת. לא אמרתי שהרולר לא טוב, להפך אני מרוצה ממנו והצלחתי להוציא איתו פלמידות יפות ולוקוסים גדולים בחורף אבל עדיין זה מציק לי וזה קורה ולהבנתי זה קיים פחות ברולר עם אלומיניום מלא ולא שילובים של גרפיט וקרבון וכדומה.
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : מאי 05, 2019, 10:09:08 AM »
מוזר אם אתה רק אוסף איתו חוט שזה כמעט כמו לגלגל על ריק, לא אמור להיות עליו לחץ ולא אמור להתעוות בכלל.
יש מצב שיש לך חופש בין המחזיק רולר לבלאנק?
יש לי 2 דאיוות שלא מאלומיניום ולא נתקלתי בתופעה הזאת שאתה מתאר.
TzvikaR

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : מאי 05, 2019, 10:15:24 AM »
אין חופש בדקתי זאת הייתה גם המחשבה הראשונית שלי.
אני אנסה לחפש קצת באינטרנט מידע על התופעה (frame flex) מאוד מוזר לי.
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : מאי 05, 2019, 12:30:43 PM »
האמת שהיה לנו פה החשש מהתופעה הזו כשהושקו סדרות ה-LT. כמובן שלא כל דגמי ה-LT בנויים מגוף מחומרים מרוכבים, אבל בסדרות הבסיסיות בדרך כלל זה המצב. יש 2 אפשרויות לעיוותים תחת עומס, עיוות "ניפוח" של הדפנות, בגלל לחץ החוצה של גלגל השיניים הראשי, ועיוות פיתול, שזה נראה כמו מה שאתה מתאר, פיתול של רגל המכונה או סביב צירה או במתיחה\כיפוף של הרגל כלפי מעלה. לפני הכל זה אומר שאתה עובד עם קלאצ' מאוד הדוק, הרבה מעבר למה שאמור להיות.
בכל מקרה, מכונה עם גוף אלומיניום או טיטניום כמובן שלא תעשה עת זה... יש דגמים כאלה בדאיווה, גם LT וגם אחרים, שיכולים להיכנס לתקציב דומה, ובשימאנו זה קיים כאמור בסטראדיק הישנה אבל לא החדשה, ובדגמים הגבוהים יותר כמו ביומאסטר, טווין פאואר והלאה.
TzvikaR

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : מאי 05, 2019, 12:34:02 PM »
האמת שהיה לנו פה החשש מהתופעה הזו כשהושקו סדרות ה-LT. כמובן שלא כל דגמי ה-LT בנויים מגוף מחומרים מרוכבים, אבל בסדרות הבסיסיות בדרך כלל זה המצב. יש 2 אפשרויות לעיוותים תחת עומס, עיוות "ניפוח" של הדפנות, בגלל לחץ החוצה של גלגל השיניים הראשי, ועיוות פיתול, שזה נראה כמו מה שאתה מתאר, פיתול של רגל המכונה או סביב צירה או במתיחה\כיפוף של הרגל כלפי מעלה. לפני הכל זה אומר שאתה עובד עם קלאצ' מאוד הדוק, הרבה מעבר למה שאמור להיות.
בכל מקרה, מכונה עם גוף אלומיניום או טיטניום כמובן שלא תעשה עת זה... יש דגמים כאלה בדאיווה, גם LT וגם אחרים, שיכולים להיכנס לתקציב דומה, ובשימאנו זה קיים כאמור בסטראדיק הישנה אבל לא החדשה, ובדגמים הגבוהים יותר כמו ביומאסטר, טווין פאואר והלאה.

תודה קובי, אני באמת עובד עם קלא'צ סוגר כ80-85%. אנסה להפחית קצת עומס נראה אם זה יעזור.
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : מאי 05, 2019, 12:42:34 PM »
בהנחה שאתה לא מטרגט לוקוסים גדולים או אינטיאסים עם הסט הזה, אני ממליץ לעבוד עם קלאצ' שמכוון לעומס של כ-10-15% מהטסט של החוט, כלומר חוט 20 ליברה החוט יתחיל לצאת במשיכה בכל של כקילו אחד. זו נקודת הפתיחה ומשם מהדקים לפי הצורך, בין אם תיקון אחרי ריצה ראשונה של הדג ועצירה (לא תוך כדי הריצה כמובן), ובין אם לפי הדמויים שאתה עובד איתם, אם למשל אתה עובד עם פופר שההתנגדות שלו גורמת לחוט לצאת או ג'יג מהיר במים עמוקים, מהדקים כמה קליקים ומנסים שוב עד שאתה מרוצה.
מבחינת רולרים של דאיווה, ראיתי שאתה עובד עם הסלטיסט שהוא רולר מעולה לטעמי, יש גם את BG כולל הדגמים החדשים של 2019 שכוללים אטימה בשיטת mag sealed, ויש עוד כמה דגמים בטווחים שמתחת ל-200$ עם גוף אלומיניום
~@מור@~

אם מחפשים אותי - אני בים ;)
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אם מחפשים אותי - אני בים ;)

« הגיב #8 ב- : מאי 05, 2019, 12:45:07 PM »
בהנחה שאתה לא מטרגט לוקוסים גדולים או אינטיאסים עם הסט הזה, אני ממליץ לעבוד עם קלאצ' שמכוון לעומס של כ-10-15% מהטסט של החוט, כלומר חוט 20 ליברה החוט יתחיל לצאת במשיכה בכל של כקילו אחד. זו נקודת הפתיחה ומשם מהדקים לפי הצורך, בין אם תיקון אחרי ריצה ראשונה של הדג ועצירה (לא תוך כדי הריצה כמובן), ובין אם לפי הדמויים שאתה עובד איתם, אם למשל אתה עובד עם פופר שההתנגדות שלו גורמת לחוט לצאת או ג'יג מהיר במים עמוקים, מהדקים כמה קליקים ומנסים שוב עד שאתה מרוצה.
מבחינת רולרים של דאיווה, ראיתי שאתה עובד עם הסלטיסט שהוא רולר מעולה לטעמי, יש גם את BG כולל הדגמים החדשים של 2019 שכוללים אטימה בשיטת mag sealed, ויש עוד כמה דגמים בטווחים שמתחת ל-200$ עם גוף אלומיניום

תגיד קובי, יש משהו שאתה לא מבין בו?  זקן
TzvikaR

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : מאי 05, 2019, 12:48:52 PM »
היי קובי,
הסלטיסט מצוין אבל כבד לי קצת (הBG החדש אותו סיפור נגיד מידה 3000 שוקל 315 גרם זה כבד) ולכן הוא רק על הסט הכבד יותר, מעדיף לא לעבור את ה280 גרם כדי שהסט יהיה מאוזן. לכן חשבתי על השימנו. אשמח לשמוע דעתך לגביו.
בנוסף ציינת שיש רולרים של דאיווה מסדרת LT  עם גוף אלומיניום, אשמח אם תציין דגמים היות ולא נתקלתי.
תודה רבה,
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : מאי 05, 2019, 13:04:18 PM »
<a href="https://www.youtube.com/embed/AmPgjzBygys" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/AmPgjzBygys</a>
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : מאי 05, 2019, 14:21:29 PM »
<a href="https://www.youtube.com/embed/AmPgjzBygys" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/AmPgjzBygys</a>

והוא פותח את ההסברים בדיוק במה שהסברתי על שני טווחי הגמישות הלא רצויה ברולר... מסתבר שכיוונתי לדעת גדולים (אני מאוד מאוד מחזיג מהערוץ הזה, לדעתי הבלוג הטכני הכמ טוב ביו טיוב לענייני רולרים). אבל... הוא אומר שהחבר שלקח את הפואגו למבחן והתעלל בו במכוון כדי להביא אותו לקצה- לא חווה את הגמישות ברולר. מה שמחזיר אותי לדבר הראשון שאמרתי- הדראג היה מאוד מאוד הדוק, לא בריא....
Vegh

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : מאי 05, 2019, 19:10:00 PM »
לא הייתי רץ לקנות סטרדיק עכשיו יש שמעות שהולך לצאת דגם חדש בקיץ
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : מאי 05, 2019, 20:07:11 PM »
לא הייתי רץ לקנות סטרדיק עכשיו יש שמעות שהולך לצאת דגם חדש בקיץ

בכל מקרה הוא מדבר על סטראדיק דור קודם, אז אין משמעות לדגם חדש כן או לא. בכל מקרה, כפי שחזה חבר שהתייעצתי איתו, דגמי ה'אולד סקול' לא יוזלו כשיכנסו לשוק דגמים 'אקזוטיים', lt של דאיווה כמו ci4 של שימאנו. ממש עכשיו קניתי סרטט HD חדשה מדגמי 2016, ודחיתי את הקניה כמה שבועות כדי לראות אם יציאה לשוק של סרטט LT 2019 תוזיל את הדגמים מהסדרה הקודמת, ואז הסתבר שאת הדגמים החדשים מציעים למכירה במחיר נמוך יותר משל ה-2016, ועדיין הדגם הישן לכאורה ממשיך להחזיק מחיר ושוק...
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : מאי 05, 2019, 20:15:23 PM »
היי קובי,
הסלטיסט מצוין אבל כבד לי קצת (הBG החדש אותו סיפור נגיד מידה 3000 שוקל 315 גרם זה כבד) ולכן הוא רק על הסט הכבד יותר, מעדיף לא לעבור את ה280 גרם כדי שהסט יהיה מאוזן. לכן חשבתי על השימנו. אשמח לשמוע דעתך לגביו.
בנוסף ציינת שיש רולרים של דאיווה מסדרת LT  עם גוף אלומיניום, אשמח אם תציין דגמים היות ולא נתקלתי.
תודה רבה,

יש גופי אלומיניום בדגמי ה-lt הבכירים יותר, אבל אם אתה אוהב את הסלטיסט, יש עכשיו את ה- saltist lt back bay, רולר ברמה אחרת עם גוף אלומיניום, גג"ש ראשי בגיר מאלומיניום תעופתי (לעומת יציקת אבץ בסלטיסט האחרים), ויתר המפרט זהה לסלטיסט, כלומר 99% מהטכנולוגיות שקיימות בסדרות העילית- נמצאות בו, כמו mag sealed, air bail, air rotor, a.t.d וכו'. לטעמי- רולר פצצה, מתומחר באיביי סביב 800 שקלים ויכול כנראה להימכר במעט פחות אם מוצאים את העיסקה הנכונה. כמובן שניתן להוסיף שידרוגים לרולר ולהביא אותו עוד כמה צעדים קדימה, אבל זה כבר לפי העדפה אישית וטעמך. לי אין בכלל ספק, הייתי חוטף אותו כל יום בשבוע אם ההשוואה היא בינו לבין הסטראדיק, ולא רק בגלל שאני איש של דאיווה, אלא בעיקר כי לטעמי הוא הרבה יותר טוב ממנו!
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!