פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   פעם ראשונה עם אולטרה לייט |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: פעם ראשונה עם אולטרה לייט (נקרא 3493 פעמים) |
הדפסה |
|
|
 |
|
|
לפני כמה ימים הגיעה החכה בדואר, אתמול יצא לי לחנוך אותה עם הקיאק ביום יפה עם הרבה דגים.
המיקום, מאגר בילינגס, סאו פאולו, ברזיל. מאגר מים ענק עם המון פיצולים ושלוחות. המאגר הוא מאגר מלאכותי שנבנה לפני מאה שנה בערך למטרת ייצור חשמל ואספקת מים. ישנם מספר סכרים שעוצרים נחלים טבעיים בכמה עמקים שונים. המאגר הוא עצום, קצת יותר גדול מהכינרת בשטח אבל בגלל הצורה שלו, גדול בערך פי מאה מהכינרת בהיקף.
יצאתי מאחת הנקודות הקבועות שלי בדרום בילינגס, ממש בקצה המאגר היכן שכמעט אין זיהום ועדיין יש מיני דגים שכבר לא קיימים בצפון במאגר. חתירה של כמה דקות עד קצה אחת השלוחות השקטות ותחילת עבודה עם קראנק בייט. מהר מאוד תקיפה ודג ראשון קטן, ז׳קונדה. יש לדג עוד כמה שמות בפורטוגזית, לא יודע מה השם שלו באנגלית אם בכלל קיים. אחריו, לא הפסיקו לבוא דגים. הייתי שעה באותה נקודה אחרי שתפסתי כעשרים דגים, כולם שוחררו כמובן. החלטתי לנסות לטרגט דג אחר בשם טראירה (זאב מים). החלפתי לדמוי צפרדע וחתרתי למקום אחר שיותר מתאים לטראירות. חצי שעה של ניסיונות, עוד מקום, עוד ניסיונות, עוד ועוד וכלום. חזרתי לקראנק בייט וקצת לספינר ותפסתי עוד כמה ז׳קונדס. ניסיתי לעבוד קצת עם פופר, היו מספר מרדפים וכמה תקיפות ללא נעילות. הקראנק בייט כאן מנצח לטרגוט ז׳קונדה. חזרתי הביתה בשמחה למרות שעדיין לא תפסתי את הדג שממש יכופף את החכה ויתן פייט. קיוויתי לטילפיה (אמנון) שכבר נתפסה לי על קראנק בייט יותר גדול באותה נקודה. כל הז׳קונדה בבילינגס מגיעים לגודל של עד 15 ס״מ ולא יותר מ 300 גרם. תוצאה של זיהום ודיג יתר. אנשים סורקים את הגדות עם רשתות זריקה באופן שיטתי.
החכה, דיאווה סמוראי, 5.6 פיט, 1-4 גרם. הדמויים רובם מאלי אקספרס, השאר מחנויות מקומיות. קראנק בייט 2 גרם, פופר 4 גרם, צפרדע 4 גרם וספינר 6 גרם (שממש לא מתאים לחכה).
כמה תובנות. לא הצלחתי לעבוד עם סיכה. היא שוקלת יותר מידי ומשפיעה על תנועות הדמוי. ספציפית על הפופר ששוקע במקום לצוף והקראנק בייט שגם שוקע וגם כמעט ולא עושה ויברציות כשהוא מחובר לסיכה. יש לציין שניסיתי רק סיכה עם סביבל כך שאולי סיכה קטנה ללא סביבל תהיה מתאימה. חייב לקנות חוט ורולר מתאימים. עבדתי עם רולר פלסטיק מידה 1000, חלק מסט שקניתי לבן שלי במאה ריאל (כמאה שקל חכה ורולר צעצוע). החוט הוא חוט בד 16 ליברות. יודע שהוא לא מתאים פשוט את מעט הזמן הפנוי שיש לי העדפתי להשקיע בדיג מאשר בחנות דיג... עבדתי עם קלאץ׳ מאוד פתוח. מרחקי זריקה מאוד קצרים, כעשרה מטרים. מקווה שזה בגלל החוט והרולר ולא רק בגלל אורך החכה. למרות זאת, לא הרגשתי בעיה עם מרחק הזריקה. המקומות אליהם אני מגיע מאוד צרים עם המון צמחיה, לרוב לא הייתי צריך לזרוק ליותר מעשרה מטרים. מרחק גבוה יהיה נחמד אבל לא קריטי. זהו, שיהיה לכולם סוף שבוע טוב ותודה שקראתם. לא מצליח להעלות תמונות, אנסה שוב מאוחר יותר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
עריכה אחרונה: מאי 12, 2019, 03:21:19 AM על ידי יפתח
|
|
|
|
|
אסלן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
קודם כל יפתח דוח יפייפה עם מקום פגז כמו שאתה מתאר עם הזקונדות וכל השאר ,מקום אחר סביבה אחרת אהבתי את הדוח  לגבי הסיכה,ממליץ לך לעבוד עם סיכה נקייה בלי סביבל מהסיבה שגם ככה הדמויים שאתה משתמש לסט הזה הם עם משקלים זעירים וכל גרם אכן יכול להשפיע על יכולת התנועה של הדמוי ,וסביבל שוקל יותר מסיכה ,יש סיכות מכל מיני חברות אני אישית אוהב של מארייה עשיתי עליהם טסטים כבר של מתיחות ונקודות שבירה והם אמינות ברמת על,הכוונה שלי שתמצא סיכות כמו אלו קטנות מאוד קלות סופר נוצה עם טסט עמידות גבוהה של כמה קילוגרמים ,לגבי החוט תחליף עדיף חוט עם טסט נמוך בטסטים של החכה ,למה חוט חזק יותר שחורג ממשקלי הזריקה של החכה הוא מתכון גרוע  עובי החוט בהחלט משפיע על מרחקי הזריקה ומאוד ,למה לא קריטי יפתח ידידי? בהחלט קריטי כשאתה עובד מהחוף ,כל מטר חשוב ביותר למטרת סריקה ,במקרה שלך עבדת באגם שונה לחלוטין אתה כבר בפנים  דוגמא עם חכה שהיא לא אולטרא לייט אבל בהחלט הכוונה לכל החכות כשירדתי בחכת הלייט בטס של החוט מ1.2 ל1 pe ודק פחות כמובן כבר יכולתי להטיס את אותם דמויים אם לא מעל 30 מטר ויותר!!!
|
|
עריכה אחרונה: מאי 04, 2019, 11:02:49 AM על ידי אסלן
|
|
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
וואו לקבל דו"ח מברזיל דבר לא שגרתי פה בפורום אז יפתח קודם כל תודה רבה על השיתוף בהחלט יש מקום לשיפור הציוד, אבל את זה אני כבר משאיר לך  סיכה קטנה(בלי סביבל) לא אמורה לפגוע בתנועת הדימוי(בהנחה שהוא באיכות סבירה) תמשיך לעדכן אותנו מברזיל, מאמין כי עוד יעלו הפתעות בחכתך 
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
יפתח אתה דג בגן עדן תתחדש על החכה ותהנה ממנה לגבי הסיכות מציע לך לעבוד עם סיכות ללא סביבל במידה 00 אני עובד עם סיכות כאלו על אולטרה לייט ומתפעל איתם את כל סוגי הדמויים גם במשקלים של פחות מ 2 גר לגבי חוט אני עובד עם דאיווה 0.06 9 ליברות
|
|
עריכה אחרונה: מאי 05, 2019, 00:13:16 AM על ידי צור.
|
|
|
|
|
|
תודה לכולם. היום הולך לקנות לי מתנות ליום הולדת שיוצא במקרה היום... אקנה גם סיכה מתאימה. וכן, גן עדן... אני עדיין מתקשה להאמין לפעמים... עוד יותר מתקשה להבין את רוב הברזילאים שלא יודעים מה יש להם בידיים. בשביל רובם טיול טוב זה ללכת לקניון לאכול גלידה. חוץ מהדיג, נופים, ציפורים, בעלי חיים וטבע מדהים. עם הקיאק הקודם הייתי יוצא לרוב בלי ציוד דיג בכלל.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
חוויה מאוד מעניינת ושונה לחלוטין ממה שאנחנו מכירים. אין ספק שבדרום אמריקה (ובדרום מזרח אסיה) אפשר לחוות את חוויות המים המתוקים הכי מטורפות שיש, גופי המים האדירים שיש שם ביחד עם אקלים נוח וסביבה עשירה במזון הביאו להתפתחות מינים בנהרות והאגמים שלא נופלים מדגי המים המלוחים בגדלם ובכוחם, וגם למגוון מינים עצום- בנחל קטן יכולים להיות עשרות מינים שונים של דגים! העברת יפה את חוויית הטעימה מהמתוק הזה, תודה על השיתוף
|
|
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
תענוג צרוף! עכשיו לחשוב מה תשיג עם התאמה נכונה יותר של הציוד 
|
|
|
|
|
תודה יפתח על השיתוף אתה חי במקום מדבים ועושה הרושם שאתה מוציא ממנו את מיטב החוויות תהנה!!!
|
|
|
|
|
סיכות מיקרו. הזמנתי מאלי ממש לא מזמן. עדיין לא השתמשתי בשטח. הן מאוד קטנות, צריך טיפה להתרגל לפתוח ולסגור. אבל כאן בטוח לא תהיה לך בעיית משקל. למרות הגודל לדעתי יחזיקו מעמד בלי בעיה על ציוד אולטרה. https://s.click.aliexpress.com/e/mmXnPP6
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
סיכות חמודות, ז'ניה. נראה שמבחינת חוזק או משקל עצמי הן יהיו על הכיפאק, אבל כמו שאמרת, לפתוח ולסגור עשוי להיות מאתגר... אם רוצים מינימאליזם, אפשר לשקול סוליד רינג וספליט רינג קטנטנות. בטוח שלא יפריעו לתנועת הדמוי, חוזק יהיה ללא ספק, ואם כבר צריך להשתמש בפלאייר להחלפות- אז נשארנו רק עם יתרונות
|
|
|
|
|
יפתח ראשית תענוג של דוח יום של אולטרא על קיאק בברזיל ...מניח יהיו לך עוד חוויות מעבר לדגי 300 גרם לגבי הציוד , אין ספק שרולר לא בשמיים משהו כמו שימנו סימטרי מידה 2000 עם חוט של 10 ליברה ישפרו לך משמעותית את איכות הדייג וההנאה. בכל מקרה תמשיך להנות ולשתף אותנו 
|
-------------------------------
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
יפתח, תודה על השיתוף מברזיל הרחוקה  אגם מעניין יש לכם ונהנתי לקרוא  לגבי החוט, תוריד לחוט 8-9 ליברות לרולר בגודל שלך והזריקה תיהיה טובה יותר. 16 ליברות זה יותר מדי . לגבי הסיכות כבר רשמו לך. מקווה לקרוא עוד דוחות בהמשך כולל אחד עם הטראירה 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
יופי של דו"ח יפתח  שלא במפתיע כשזה מגיע ממך, מרתק ומעניין ומאוד מקצועי..... לגבי הסיכה - מסכים אתך, לטעמי - סיכה משפיעה על תנועת הדמוי ומצמצמת את מספר התקיפות, אם כי גם מסכים עם דור - אם הסיכה קטנטנה וקלה וללא סביבל אז נראה שלא יהיה בה להשפיע, כך - ככל שהסיכה קלה ביחס למשקל הדמוי ממילא ההשפעה השלילית תפחת... לגבי התמונות - שלחתי לך מסר... ו... מה אתה עושה בברזיל אם מותר לשאול? 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2