פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   מפגש עם פקחי רט''ג בכינרת |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מפגש עם פקחי רט''ג בכינרת (נקרא 3148 פעמים) |
הדפסה |
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
ביום הבחירות 9.4.2019 יצאתי יחד עם צחי וזוהר לעמק הביניות סביב השעה 11 הגיע מכיוון דרום סירה שהפליגה ישר אל צחי שהיה כ 200 מטר לפנינו החבירה לקיאק היתה איטית ובטוחה זוהר ואני חברנו אל צחי והפקחים אין מה לעשות אנחנו צוות ולא משאירים חבר לבד על הסירה היו שני פקחים אלדד ואיליה שניהם היו מאוד אדיבים בלי שום פוזה ואגו בקשו בצורה מכובדת רשיונות ובצעו את הבדיקה תוך כדי שיחה נעימה הביננו מאיתנו שאנחנו משחררים את הדגים נתנו אמון ולא בקשו לפתוח צידניות או תאים בקיאק לצורך בדיקה בסיום הביקורת נפרדו לשלום תוך כדי ברכת המשך יום טוב חברים כנראה שלא כל הפקחים ברט''ג עם אגו ופוזה אני מבקש מכולם כמה דברים 1. כל מי שדג מסירה וקיאק ועדיין אין לו רישיון לסדר את העניין בהקדם 2.תשתדלו להקפיד על הכללים והחוקים ככול שנהיה יותר בסדר אני מאמין שהפיקוח יהיה הדוק 3.בבקשה שמרו על תרבות דיבור וכבדו את הפקחים כמו שהם כבדו אותנו אתמול אני מאמין שכבוד הדדי תרבות דיבור ושמירה על החוקים בזמן מפגש עם הפקחים יגרמו להם להוריד את הלחץ והעיסוק איתנו
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד
הכללה של אנשים בכל דבר הינו דבר שגוי מהיסוד. דבר זה זה הינו תקף לשני הכיוונים. ובגדול היחס והמצב רוח של אנשים אינו מייצג ארגון כזה או אחר שעבורו הם עובדים. החוקים של הארגון מייצגים את הארגון.
כמובן שככל שארגון לא מעמיד במקום את העובדים שלו אחרי התנהגות שאינה ראויה, זה נותן רוח גבית לשאר העובדים לעשות את אותו הדבר - וחבל שכך.
ואחרי כל זה, אני שמח מאד לשמוע שהיו כאלו שהתנהגו כראוי.
|
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
צודק בהחלט צור
אוסיף גם שהם אמרו שידיהם מלאות בניסיון לעצור דייג לא חוקי עם רשתות בכנרת, כך שאם מישהו יוצא לכנרת ורואה משהו שלא נראה לו נכון, שלא יהסס להתקשר אליהם, בסוף זה יעשה רק טוב
רק לציין שלפני שתי יציאות בים גם פגשתי את פקחי רט"ג , מילר ומנור נראה לי. היו אדיבים, ביקשו ת"ז כדי לוודא רשיון ונפרדנו לשלום.
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 11, 2019, 05:22:04 AM על ידי TookTook
|
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
יפה מאד ! חבל שאנחנו כל כך מתמוגגים מפקחים שהם אדיבים, זה חייב להיות ב- DNA שלהם, ושלנו הפכנו להיות עם עצבני מעצבן וחסר התחשבות אני מקווה שיום יבוא וניהיה עדים לשינוי וחזרה לאחוות עם אחד.
אציין גם את מנור, שתמיד המפגש איתו מסביר פנים.
בהצלחה לכולם,
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
מאוד משמח לקרוא שיש עוד אנשים שעושים את עבודת הקודש הזו בצורה בה היא אמורה להיעשות.
לגבי שיחרור הדגים - ביניות כמעט שלא לוקחים אבל הדגשת שהיה אמון ולא ביקשו לפתוח צידניות, כלומר יש איזה איסור לקחת דגים?
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
מאוד משמח לקרוא שיש עוד אנשים שעושים את עבודת הקודש הזו בצורה בה היא אמורה להיעשות.
לגבי שיחרור הדגים - ביניות כמעט שלא לוקחים אבל הדגשת שהיה אמון ולא ביקשו לפתוח צידניות, כלומר יש איזה איסור לקחת דגים?
יש את מגבלת הכמות כמו בים או 5 ק''ג דגים או שני דגים ששוקליים יחד מעל 5 ק''ג
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 14, 2019, 13:55:57 PM על ידי צור.
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
יש את מגבלת הכמות כמו בים או 5 ק''ג דגים או שני דגים שכל אחד מעל 2 ק''ג תיקון, צור, המכסה לא מדברת על 2 דגים שכל אחד מהם מעל 2 קילו אלא 2 דגים ששוקלים יחד מעל המכסה הקבועה של 5 קילו. לגבי המפגש עם הפקחים- מצרף סירטון בדיוק מאותו יום שנגמר אחרת- הדייג דג מסירה ללא רישיון וקיבל דו"ח https://youtu.be/WmViUEDXVQY
|
|
|
|
|
 |
|
|
ביום הבחירות 9.4.2019 יצאתי יחד עם צחי וזוהר לעמק הביניות סביב השעה 11 הגיע מכיוון דרום סירה שהפליגה ישר אל צחי שהיה כ 200 מטר לפנינו החבירה לקיאק היתה איטית ובטוחה זוהר ואני חברנו אל צחי והפקחים אין מה לעשות אנחנו צוות ולא משאירים חבר לבד על הסירה היו שני פקחים אלדד ואיליה שניהם היו מאוד אדיבים בלי שום פוזה ואגו בקשו בצורה מכובדת רשיונות ובצעו את הבדיקה תוך כדי שיחה נעימה הביננו מאיתנו שאנחנו משחררים את הדגים נתנו אמון ולא בקשו לפתוח צידניות או תאים בקיאק לצורך בדיקה בסיום הביקורת נפרדו לשלום תוך כדי ברכת המשך יום טוב חברים כנראה שלא כל הפקחים ברט''ג עם אגו ופוזה אני מבקש מכולם כמה דברים 1. כל מי שדג מסירה וקיאק ועדיין אין לו רישיון לסדר את העניין בהקדם 2.תשתדלו להקפיד על הכללים והחוקים ככול שנהיה יותר בסדר אני מאמין שהפיקוח יהיה הדוק 3.בבקשה שמרו על תרבות דיבור וכבדו את הפקחים כמו שהם כבדו אותנו אתמול אני מאמין שכבוד הדדי תרבות דיבור ושמירה על החוקים בזמן מפגש עם הפקחים יגרמו להם להוריד את הלחץ והעיסוק איתנו
אתה לא יודע עד כמה אתה צודק צור .לפני כחודש נתקלתי בשיטור הימי באזור המרכז\שרון. ביקשו לראות רישיון דייג ותו לא, אפילו בירכו אותי בברכת יום טוב , אני חייב לציין שהייתי עם מנוע וחכה במים.... סיטואציה שלכאורה אמורה להיגמר לא טוב, אך ללא כל כוונת זדון מצד השיטור. אלו היו שוטרים מהשיטור הימי ולא פקחים למיטב ידיעתי , והתרשמתי מאוד לטובה.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
שי, לשיטור ימי אין סמכות בנושא רישיונות דיג... אז נחמדים או לא, הם חרגו מסמכותם כשביקשו רישיון ובלאו הכי לא יכלו לעשות כלום אם לא היה לך כזה....
|
|
|
|
|
כבר מזמן אמרו ...דרך ארץ קדמה לתורה מקווה שכל המפגשים עם הפיקוח והשיטור יהיו כאלה 
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
צור, בוא נקרא לילד בשמו ונשים את הדברים על השולחן:
1. יש פקחי רט"ג שהם בחורים מצוינים, שמתנהגים יפה ומדברים בגובה העיניים. מזמן אמרת שאלדד כזה - טוב שיש גם צדיקים בסדום. מי שמדבר אתנו יפה - ברור שנדבר יפה
2. ציינתי צדיקים בסדום - ולא בכדי. כולנו יודעים כי יש לא מעט פקחי רט"ג שמתנהגים ביהירות והתנשאות, לא פעם גם בצביעות, יש בהם גם שמתנהגים בכוחנות ואף בעבריינות, ויש ביניהם לא מעט שמחפשים לדחוף קנסות בכל מחיר.. ואלו שציינתי - לא משנה איך תדבר, יתנשאו וישדרו בריונות, ויחפשו לדחוף קנס כדי "להצטיין"..... ככל שתלוי בי - כאלו לא יקבלו ממני טיפת כבוד כי הם ראויים לבוז ולהרבה בוז.
3. לצערנו, יש את "הרוח", הרוח הכללית כלומר הגישה הכללית... הגישה הכללית של רט"ג היא יהירות וכוחנות, מניפולציות ושקרים, תאווה להתעצמות והתעשרות... שכרון הכוח שגורם לחלק גדול מאנשיהם לשכוח שהם עובדי ציבור - ומתנהגים לציבור כאילו מדובר באויב.. זה לא רק הדייגים הספורטיביים, המוני אזרחים מסקטורים שונים מדווחים על התנהלות מתנשאת וכוחנית, ולמעט מיעוט פקחים ששומרים על זהותם הערכית - רט"ג כגוף איבד דרך ואיבד כיוון! כנ"ל חלק גדול מפקחי רט"ג: השתן עלה להם לראש והם נשאבו ל"רוח הארגון" - רוח רעה מאוד!
4. יש צורך דחוף במינוי ועדת בדיקה בראשות שופט חוקר או ועדת חקירה פרלמנטרית, לבדיקת עומק וחקירה מעמיקה לגבי התנהלות רט"ג ואנשיה, ולהסקת מסקנות בכל הנוגע להתנהלות קלוקלת זו - מסקנות ארגוניות ומסקנות אישיות.
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מסכים עם כל מילה רפי, אני מחכה שהנושא שלי יתברר ויובהר עד כמה פקחי הרט"ג אינם מבינים בתחום שעליו הם אמורים לפקח.
ונקודה נוספת. ראינו לאחרונה צילומים מרהיבים של פקחי הרט"ג שנתקלו בלהקת דולפינים בעת סיורי הפיקוח שלהם. ממש צילומי טבע נפלאים. הפקח שצילם אמר כי הם עקבו אחרי הדולפינים כשעה.
וכאן מתעוררת אצלי שאלה, מדוע פקחים שתפקידם לפקח, זונחים את עבודתם שעבורה הם מקבלים שכר כדי לתעד דולפינים. מרהיבים ככל שיהיו הצילומים, אין זה תפקידם ואסור היה להם לעשות זאת בשעות העבודה!!!
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 19, 2019, 22:28:54 PM על ידי ruviva
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מסכים עם כל מילה רפי, אני מחכה שהנושא שלי יתברר ויובהר עד כמה פקחי הרט"ג אינם מבינים בתחום שעליו הם אמורים לפקח.
ונקודה נוספת. ראינו לאחרונה צילומים מרהיבים של פקחי הרט"ג שנתקלו בלהקת דולפינים בעת סיורי הפיקוח שלהם. ממש צילומי טבע נפלאים. הפקח שצילם אמר כי הם עקבו אחרי הדולפינים כשעה.
וכאן מתעוררת אצלי שאלה, מדוע פקחים שתפקידם לפקח, זונחים את עבודתם שעבורה הם מקבלים שכר כדי לתעד דולפינים. מרהיבים ככל שיהיו הצילומים, אין זה תפקידם ואסור היה להם לעשות זאת בשעות העבודה!!!
התשובה לשאלתך מאוד פשוטה ראובן: הם סבורים ומן הסתם בגיבוי הממונים - כי תפקידם העיקרי הוא לקדם ולשווק את רט"ג. הם חושבים כי זו עבודתם העיקרית - ואז מה אם הציבור הוא זה שמשלם את שכרם? 
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
אני מבקש מכולם כמה דברים 1. כל מי שדג מסירה וקיאק ועדיין אין לו רישיון לסדר את העניין בהקדם 2.תשתדלו להקפיד על הכללים והחוקים ככול שנהיה יותר בסדר אני מאמין שהפיקוח יהיה הדוק 3.בבקשה שמרו על תרבות דיבור וכבדו את הפקחים כמו שהם כבדו אותנו אתמול אני מאמין שכבוד הדדי תרבות דיבור ושמירה על החוקים בזמן מפגש עם הפקחים יגרמו להם להוריד את הלחץ והעיסוק איתנו
צודק בהחלט יש פקחים אנושיים ויש כאלו שרוצים רק שלא נדוג ותופסים פוזה
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|