פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   בומבט |
עמודים: [1] 2 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: בומבט (נקרא 8393 פעמים) |
הדפסה |
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
 |
בומבט
« ב- : מרץ 16, 2019, 08:19:58 AM » |
|
אהלן לכולם, חבר שלי לאט-לאט נכנס לתחום הזרזור פה אני זורק לו עצה...שם עוד אחת ואף אפילו הבאתי לו במתנה כמה דימויים+בומבט+רגלויים יום אחד הבחור שולח לי תמונה של איך שהוא קשר את המובט ביחס לחוט הראשי במבט ראשוני ישר אמרתי לו "שמע חיברת את הבומבט הפוך" במבט שני, פתאום הספק עלה בי...האם יכול להיות שהוא קשר נכון את הבומבט ועד היום אני זה שטועה
תמונה להתייחסותכם
|
|
|
|
|
כדי שיהיה ברור אני לא איש של בומבט.......אל תשאל למה ....
אבל ממספר פעמים שראיתי חברה עובדים עם בומבט ...ראיתי גם כאלה שקשרו כמו בתמונה שהעלית ....וגם כאלה שקשרו הפוך......אז כנראה שזה ממש עובד בשני המקרים
אבל בטוח ששרון או יוסי יתנו פה תשובה טובה יותר
|
-------------------------------
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הפוך גוטה הפוך הצינורית לכיוון מעלה אחרת לא יעוף טוב,יעוף בגלגולים ויסבך את הרגלו. הבומבט בנוי עם מרכז כובד בחלק התחתון ללא הצינורית ככה שיעוף ישר ורחוק יותר.
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בהחלט הפוך..הצינורות כלפי לידר. טיפ קטן שלי, ותרו על עניין הסביבל/ סיכה בחיבור העליון ותתחילו את הבומבט ישירות על הלידר, למטה חרוז,סביבת ותלאי של הסקוויד/ רגלו..פחות סיבוכים ופלונטרים בחוט. עוד דבר ישוב זה שהקשר בין כבד לידר יהיה חלק ככל שניתן - FG
שי
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
כדי שיהיה ברור אני לא איש של בומבט.......אל תשאל למה ....
אבל ממספר פעמים שראיתי חברה עובדים עם בומבט ...ראיתי גם כאלה שקשרו כמו בתמונה שהעלית ....וגם כאלה שקשרו הפוך......אז כנראה שזה ממש עובד בשני המקרים
אבל בטוח ששרון או יוסי יתנו פה תשובה טובה יותר
שחר גם אני לא איש של בומבט, פשוט פחות מתחבר לזה  תודה על התשובה הפוך גוטה הפוך הצינורית לכיוון מעלה אחרת לא יעוף טוב,יעוף בגלגולים ויסבך את הרגלו. הבומבט בנוי עם מרכז כובד בחלק התחתון ללא הצינורית ככה שיעוף ישר ורחוק יותר.
תודה על התשובה דובדוב  בהחלט הפוך..הצינורות כלפי לידר. טיפ קטן שלי, ותרו על עניין הסביבל/ סיכה בחיבור העליון ותתחילו את הבומבט ישירות על הלידר, למטה חרוז,סביבת ותלאי של הסקוויד/ רגלו..פחות סיבוכים ופלונטרים בחוט. עוד דבר ישוב זה שהקשר בין כבד לידר יהיה חלק ככל שניתן - FG
שי
תודה על ההתייחסות שי 
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 16, 2019, 19:33:15 PM על ידי דור שגב
|
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני דווקא לא מסכים על וויתור הסביבל/סיכה ולהשחיל ישירות על הראשי או הלידר. מכמה סיבות 1. אם רוצים להחליף לדמויי או ג'יג או כל דבר אחר , אז לחתוך ולחבר זה בזבוז זמן. 2. אם נקרע הראשי /לידר מסיבה כלשהי וזה קורה בהטלות חזקות לא פעם, אז הלך הבומבט והרגלו או סקוויד . אם הבומבט יושב על חוט של עצמו ,לרוב מצליח לתפוס אותו בעזרת דמוי/ג'יג/בומבט ורגלו אחר. 3. לא עושה שום סיבוכים ואם יש זה ב 99% לא בגלל הסיכה והסביבל שמעל הבומבט מניסיון של שנים בעבודה עם בומבט. אצלי כל הבומבטים מוכנים עם מייתר דק שעובר בצינורית למעלה חרוז סיליקון וסביבל ככה שאפשר להשחיל בקלות לסיכה על הראשי וגם מונע סילסולים בראשי, ומתחת לבומבט חרוז סיליקון וסיכה. החרוזים שומרים על הקשר. ככה גם אפשר להחליף בומבט למשקל גדול או קטן יותר או החלפה של בומבט שנשברה לו הצינורית, דבר שקורה.
|
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
אמנם אני לא מקצוען ובעל ניסיון רב כמו האחרים אבל מחשבה שתמיד תקועה לי בראש בעניין בומבט זה החיכוך על החוט שאני משוכנע שמחליש אותו ובמיוחד חוט בד. זה לא שמשקיעים בצינוריות של הבומבטים ככה שהשפה מעוגלת ומונעת חיכוך ושפשוף של החוט ולכן לדעתי עדיף תלאי עצמאי (וזה כמובן בנוסף למה שרשם dovdov)
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
היי חברים קודם כל תשובה לשאלה הבומבט בתמונה הפוך דבר שיקשה על ההפעלה הנכונה שלו הקשית תמיד לכיוון החכה מה שהופך את הבומבט לכלב ולמושך אש בנוגגע לריג עדיף תלאי עצמאי ולא לקשור על הלידר ככה האופציות להחלפה לדמויים וחזרה לבומבט פחות מתסכלת לפעמים מעצלנות מפספסים אקשן הדרך שלי לחיבור הבומבט אחרי המון איבודים ושבירות היא מכניס חוט ריתוך מנירוסטה דרך הצינורית ומכופף לטבעת ככה הבומבט מרגיש כמו דמוי והשליטה בו טובה יותר שלא לדבר על עמידות הקשית יותר לא נשברת הכנתי בכל המשקלים וככה האופציות פרושות וקל ולא מעיק את הלידר עם הקרס והסיליקון אני מחבר בעזרת סיכה עם סיוובל לא מסתבך ונשמר להמון זמן חברים בגלל שהבומבט מעצבן את רוב המזרזרים צריך לעשות הכנות טובות בכדי להגיע לעבודה בלי דאגות 
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 17, 2019, 10:03:01 AM על ידי yosi asuline
|
|
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
|
|
אמנם אני לא מקצוען ובעל ניסיון רב כמו האחרים אבל מחשבה שתמיד תקועה לי בראש בעניין בומבט זה החיכוך על החוט שאני משוכנע שמחליש אותו ובמיוחד חוט בד. זה לא שמשקיעים בצינוריות של הבומבטים ככה שהשפה מעוגלת ומונעת חיכוך ושפשוף של החוט ולכן לדעתי עדיף תלאי עצמאי (וזה כמובן בנוסף למה שרשם dovdov)
בדוק 
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
|
|
אני דווקא לא מסכים על וויתור הסביבל/סיכה ולהשחיל ישירות על הראשי או הלידר. מכמה סיבות 1. אם רוצים להחליף לדמויי או ג'יג או כל דבר אחר , אז לחתוך ולחבר זה בזבוז זמן. 2. אם נקרע הראשי /לידר מסיבה כלשהי וזה קורה בהטלות חזקות לא פעם, אז הלך הבומבט והרגלו או סקוויד . אם הבומבט יושב על חוט של עצמו ,לרוב מצליח לתפוס אותו בעזרת דמוי/ג'יג/בומבט ורגלו אחר. 3. לא עושה שום סיבוכים ואם יש זה ב 99% לא בגלל הסיכה והסביבל שמעל הבומבט מניסיון של שנים בעבודה עם בומבט. אצלי כל הבומבטים מוכנים עם מייתר דק שעובר בצינורית למעלה חרוז סיליקון וסביבל ככה שאפשר להשחיל בקלות לסיכה על הראשי וגם מונע סילסולים בראשי, ומתחת לבומבט חרוז סיליקון וסיכה. החרוזים שומרים על הקשר. ככה גם אפשר להחליף בומבט למשקל גדול או קטן יותר או החלפה של בומבט שנשברה לו הצינורית, דבר שקורה.
חבל על כל מילה נוספת 
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בגלל זה לא שמים בומבט על חוט בד. רק על ניילון עבה. אני מכין את הריג של הבומבט עם ניילון 0.5 או 06. האופציה של גיד מתכת שהעלה יוסי אסולין מעניינת. יש לי כמה משקולות שהכנתי ככה לאולטרא, אבל לא חשבתי לעלות בסדרי הגודל לבומבט. גיל
|
|
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
בגלל זה לא שמים בומבט על חוט בד. רק על ניילון עבה. אני מכין את הריג של הבומבט עם ניילון 0.5 או 06. האופציה של גיד מתכת שהעלה יוסי אסולין מעניינת. יש לי כמה משקולות שהכנתי ככה לאולטרא, אבל לא חשבתי לעלות בסדרי הגודל לבומבט. גיל ברור אחי אבל כיוון שהועלתה פה האפשרות/הדיעה לשים ישירות על הראשי אז ככל הנראה יהיה מדגובר בבד ואם זה עם תלאי פלורו אז עוד יותר סכנה בגלל הקשר. הרעיון של יוסי בהחלט מעניין  בעבר הכנתי את הטלאי עם הבומבט מwire ואז גם התנועה שלו על התלאי קטנה משמעותית וקרובה למה שיוסי הציע.
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
יוסי ו dovdov סכמו את העניין בצורה הטובה ביותר?
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
לכאורה שאלה פשוטה עם תשובה ברורה... אבל תמיד יש מה לחדד וללמוד מהחברים המקצוענים. אכן גם אני שותף לקונצנזוס, בומבט תמיד קושרים עם ה"תחת" כלפי מטה, אבל החכמתי ולמדתי מהטיפים החשובים פה בהחלט! במאמר מוסגר, אני לא חסיד גדול של הבומבט, אבל אין לי ספק שהריג הזה הוא אחד הקטלניים ביותר בדיג בז'ירז'ור. יש את האנשים שמביאים אותו לרמה שם אמנות, ומתאימים אותו בשינויים קלים לכל עונה ולכל דגי המטרה! כך או כך, תודה לכל המשתתפים בדיון, על השיתוף בעצות ובדעות!
|
|
|
|
|
הכל נאמר ע״י התותחים פה.  רק על תשכחו את המשולשת על הבומבט. זה יתפוס עוד כמה דגים בעונה.
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2 3
|