פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
   אין כמו יחסי ציבור ... בכדי להטעות את מי שלא מבין |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: אין כמו יחסי ציבור ... בכדי להטעות את מי שלא מבין (נקרא 4606 פעמים) |
הדפסה |
|
גורן
|
לעולם אל תמעיט בערכו של הטימטום הצפוי מראש.... חבר פורום   
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תקראו את זה איך באמצעות הסחה, והטיית דעת אפשר למכור בבל"ת לכל צרכני התקשורת וגם איך נוצר מצב שכשתגיד משהו מספיק פעמים הוא יהפוך לעובדה, הדגשתי את דברי יגאל בן-ארי לגבי דייג לא חוקי מהחוף באמצעים לא חוקיים , לא לי זכור משהו לגבי רחפנים בפקודת הדייג או על גבי הרישיון . צריך להתכונן כנראה שהם מבשלים משהו חדש........ https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5466389,00.html#autoplayברשות הטבע והגנים הדגישו כי אמצעי הדיג של הדייגים משתכללים במטרה ללכוד שלל מגוון גם בדיג שמתבצע מהחוף. לדברי אייל מילר מנהל מרחב צפון ביחידה הימית ברשות, במהלך השנה התגלו דייגים החשודים בשימוש באמצעים שונים, ביניהם בחכות ורחפנים המשמשים להטסת הפיתיון למרחק גדול מהחוף וכן בתותחי אוויר לשיגור פיתיון למרחק גדול, במטרה ללכוד דגים החיים המצויים בעומקים גדולים יותר, שימוש במכלים ואמצעי נשימה מלאכותיים ודיג באזורים אסורים.
|
-------------------------------
אם לא תוותר לעצמך , אף אחד לא יוותר לך ! ! !
|
|
|
גורן
|
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אותי מעניין אם מר בן-ארי יוכל להפנות אותי בפקודת הדייג שהוא אוכף בכזו חומרה לסעיף
שמציין בדיוק אילו דגים מותר או אסור להוציא בחכה מהחוף , באיזה מרחק מינימום , ובאיזה אמצעים
למיטב ידיעתי אסור השימוש במתקני ציפה -אבוב ,קיאק וכו' כך כתוב ברישיון
אולי אני טועה .
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מסרטונים שראיתי ביו טיוב, ראיתי שבאוסטרליה שולחים פתיון לעומק עם עפיפונים, אוסטרליה היא חלק מהכתר הבריטי, אני מניח שפקודת הדיג מימי המנדט הבריטי תקפה גם שם. מעניין אם הם אוסרים דרך זו של הוצאת פתיון
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
מסרטונים שראיתי ביו טיוב, ראיתי שבאוסטרליה שולחים פתיון לעומק עם עפיפונים, אוסטרליה היא חלק מהכתר הבריטי, אני מניח שפקודת הדיג מימי המנדט הבריטי תקפה גם שם. מעניין אם הם אוסרים דרך זו של הוצאת פתיון
בס"ד במילים אחרות אתה שואל האם אוסטרליה תקועה עם אותם חוקי דייק מאז שנת 1937?  קשה לי מאד להאמין שכך המצב אצלם. אוכל לברר, אני מכיר עדיין כמה וכמה אוסטרלים
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 13, 2019, 21:52:40 PM על ידי אברהם כהן
|
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
לא צריך להכיר כמה אוסטרלים בשביל זה, מספיק להיכנס לאתר הנהדר של רשות המדגה האוסטרלית כדי להבין שההבדל בין ניהול המשאב הימי פה ובאוסטרליה רחוקים שנות אור זה מזה... אתה מאיר פנים, נגיש, עשיר, מלא אינפורמציה, וכמובן מאפשר לך להוציא רישיון דיג במקום, און ליין, לשלם במקום ולהדפיס אותו במדפסת הביתית. אפשר כמובן לראות קצת מסירטוני הדיג הנהדרים שמגיעים מאוסטרליה כדי לראות כמה הדיג שם מגוון מבחינת סגנונות, כמה האיינג'רים שם מסבירי פנים לדייגים, וכמה החינוך לדיג בר קימא מביא לדייגים מודעים ואיכפתיים.... בקיצור, הדיג באוסטרליה, הוא כל מה שפה לא... ועוד דבר, פקודת הדיג בארץ מבוססת על החוק המנדטורי, אבל עודכנה מספר פעמים, כולל העידכון המדובר של תקופת האיסור, שנכנס לפקודה רק בשנים האחרונות... אבל לשון הפקודה לא אוסר על דיג עם רחפן, עפיפון, בלון או תותח, וכל הקשקשת בעניין היא תוצאה של פרשנות של החוק, שנעשית לתפיסתנו על ידי מי שלא מוסמך על פי חוק לפרש את הפקודה באופן הזה. יש בידינו חוות דעת משפטיות שפוסלות את הפרשנות הזו, ואנחנו נמתין בסבלנות ליום בו הטענה המופרכת הזו תעמוד למבחן בבית המשפט
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
 |
|
|
תקראו את זה איך באמצעות הסחה, והטיית דעת אפשר למכור בבל"ת לכל צרכני התקשורת וגם איך נוצר מצב שכשתגיד משהו מספיק פעמים הוא יהפוך לעובדה, הדגשתי את דברי יגאל בן-ארי לגבי דייג לא חוקי מהחוף באמצעים לא חוקיים , לא לי זכור משהו לגבי רחפנים בפקודת הדייג או על גבי הרישיון . צריך להתכונן כנראה שהם מבשלים משהו חדש........ https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5466389,00.html#autoplayברשות הטבע והגנים הדגישו כי אמצעי הדיג של הדייגים משתכללים במטרה ללכוד שלל מגוון גם בדיג שמתבצע מהחוף. לדברי אייל מילר מנהל מרחב צפון ביחידה הימית ברשות, במהלך השנה התגלו דייגים החשודים בשימוש באמצעים שונים, ביניהם בחכות ורחפנים המשמשים להטסת הפיתיון למרחק גדול מהחוף וכן בתותחי אוויר לשיגור פיתיון למרחק גדול, במטרה ללכוד דגים החיים המצויים בעומקים גדולים יותר, שימוש במכלים ואמצעי נשימה מלאכותיים ודיג באזורים אסורים.גורן, אולי פיספסת, אבל בתקופה האחרונה אנחנו כבר נתקלנו בפקח אחד לפחות שניסה להחיל את הסעיף הלא קיים הזה על דייגים, כולל התנגשות כמעט אלימה, תלונה במשטרה ו"חקירה באזהרה" של דייג בגין העבירה של דיג ברחפן, עבירה שלתפיסתנו לא קיימת, אבל לטענתם נשענת על פרשנות שאומרת ששליחת פיתיון באמצעי עזר חורגת מההגדרה בחוק של "דיג בחכה מהחוף". לפי פקודת הדיג, כל צורת דיג שאינה דיג בחכה מהחוף מחייבת רישיון מתאים, וכרגע לא קיים רישיון כזה.... ראה גם דיון בעניין בקישור המצורף כאן בפורום יעד
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 13, 2019, 21:30:30 PM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
 |
|
|
לא צריך להכיר כמה אוסטרלים בשביל זה, מספיק להיכנס לאתר הנהדר של רשות המדגה האוסטרלית כדי להבין שההבדל בין ניהול המשאב הימי פה ובאוסטרליה רחוקים שנות אור זה מזה... אתה מאיר פנים, נגיש, עשיר, מלא אינפורמציה, וכמובן מאפשר לך להוציא רישיון דיג במקום, און ליין, לשלם במקום ולהדפיס אותו במדפסת הביתית. אפשר כמובן לראות קצת מסירטוני הדיג הנהדרים שמגיעים מאוסטרליה כדי לראות כמה הדיג שם מגוון מבחינת סגנונות, כמה האיינג'רים שם מסבירי פנים לדייגים, וכמה החינוך לדיג בר קימא מביא לדייגים מודעים ואיכפתיים.... בקיצור, הדיג באוסטרליה, הוא כל מה שפה לא... ועוד דבר, פקודת הדיג בארץ מבוססת על החוק המנדטורי, אבל עודכנה מספר פעמים, כולל העידכון המדובר של תקופת האיסור, שנכנס לפקודה רק בשנים האחרונות... אבל לשון הפקודה לא אוסר על דיג עם רחפן, עפיפון, בלון או תותח, וכל הקשקשת בעניין היא תוצאה של פרשנות של החוק, שנעשית לתפיסתנו על ידי מי שלא מוסמך על פי חוק לפרש את הפקודה באופן הזה. יש בידינו חוות דעת משפטיות שפוסלות את הפרשנות הזו, ואנחנו נמתין בסבלנות ליום בו הטענה המופרכת הזו תעמוד למבחן בבית המשפט
בס"ד קובי, אני אישית מתעניין הרבה בדייג באוסטרליה מאחר ואני מאד נהנה לראות את מה שקורה שם. הכתיבה הקודמת היתה סוג של ציניות שבטעות לא הועברה ונכתבה נכון. בכל אופן, ההבדלים בין כאן לשם הם פשוט עצובים... אבל כנראה שחוץ מלהתלונן כרגע אין באמת הרבה מה לעשות בנידון. אוסטרליה זה אחד המקומות שמוכיחים עד כמה חקיקה נכונה (הם עדיין לא מושלמים) מביאה לשגשוג בדייג. לדוגמא יש להם הגבלות על גודל דג שהם לפי סוג הדג, שבחלקם אם בודקים את זה, מה שהם קוראים קטן, לנו זה ארוחת צהריים משפחתית.
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
גורן
|
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
קובי אהלן , ממש לא פספסתי כלום , עקבתי אחרי הכל , הספקתי לחיות בעברי גם בדרום אפריקה ,ארה"ב ,ואוסטרליה ובכל המקומות החזקתי ברישיון דייג מקומי (פרמיט) , ניגשו אלי פקחי דייג בסבר פנים יפות ותמיד נהניתי להיות מפוקח ע"י הרשויות הנ"ל, בקליפורניה אפילו קיבלתי הזמנה בסופ"ש להשתתף בשחרור לים של מאות אלפי דגיגי WHITE SEA BASS (מוסר מלכותי) שגודלו בחווה בסנטה קרוז מכספי אגרות הרישוי של רשות הצייד והדייג של קליפורניה ( 10$ לדייג חובב ) ההבדל הוא שבמדינות מתוקנות חלה חובה על רשויות שגובות מס\אגרה לעדכן לאיזו מטרה ושימוש הלך הכסף. לפני כמה חודשים שוחחתי עם הפקח הימי האזורי אצלנו, וניסיתי להסביר לו שבשיטת האכיפה הטיפשית שלהם הם הולכים ומגייסים את אוכלוסיית הדייגים החובבים ,שאמורה להיות הקבוצה הכי אוהדת בשבילם ,להיות האויבים הכי מרים שיהיו לרט"ג\חל"ט . והשתמשתי כמשל בשוטר שמתחבא מאחורי שיח עם אקדח לייזר ליצר דו"חות מהירות וקנסות , במקום לטפל בפראי האדם בכביש שבאמת מסכנים את חיינו, בסופו של יום כולנו אוהבים לשנוא את משטרת התנועה....נכון ? וכן ,אני מאמין שע"י התאמת חוקי הדייג שראיתי בעולם אפשר לעצור את החורבן של הסביבה הימית שלנו , אבל כנראה כמו בכל תחום בעזרת פרסום \קמפיין\הסחת דעת קהל ,אפשר לחפות על אי עשייה תמיד אפשר להוסיף עוד אגרה לציבור עוד מע' קנסות וגביה , כך בכל תחום במדינתנו . לדוגמה , יותר זול ומשתלם להמציא מחדש קמפיין שהכנרת מתייבשת, להבהיל אותנו ,לגרום לנו לשלם מחיר גבוה יותר על קו"ב מים , מאשר לדחוף להקמת מערך התפלה והשבחת מים. תקראו את זה איך באמצעות הסחה, והטיית דעת אפשר למכור בבל"ת לכל צרכני התקשורת וגם איך נוצר מצב שכשתגיד משהו מספיק פעמים הוא יהפוך לעובדה, הדגשתי את דברי יגאל בן-ארי לגבי דייג לא חוקי מהחוף באמצעים לא חוקיים , לא לי זכור משהו לגבי רחפנים בפקודת הדייג או על גבי הרישיון . צריך להתכונן כנראה שהם מבשלים משהו חדש........ https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5466389,00.html#autoplayברשות הטבע והגנים הדגישו כי אמצעי הדיג של הדייגים משתכללים במטרה ללכוד שלל מגוון גם בדיג שמתבצע מהחוף. לדברי אייל מילר מנהל מרחב צפון ביחידה הימית ברשות, במהלך השנה התגלו דייגים החשודים בשימוש באמצעים שונים, ביניהם בחכות ורחפנים המשמשים להטסת הפיתיון למרחק גדול מהחוף וכן בתותחי אוויר לשיגור פיתיון למרחק גדול, במטרה ללכוד דגים החיים המצויים בעומקים גדולים יותר, שימוש במכלים ואמצעי נשימה מלאכותיים ודיג באזורים אסורים.גורן, אולי פיספסת, אבל בתקופה האחרונה אנחנו כבר נתקלנו בפקח אחד לפחות שניסה להחיל את הסעיף הלא קיים הזה על דייגים, כולל התנגשות כמעט אלימה, תלונה במשטרה ו"חקירה באזהרה" של דייג בגין העבירה של דיג ברחפן, עבירה שלתפיסתנו לא קיימת, אבל לטענתם נשענת על פרשנות שאומרת ששליחת פיתיון באמצעי עזר חורגת מההגדרה בחוק של "דיג בחכה מהחוף". לפי פקודת הדיג, כל צורת דיג שאינה דיג בחכה מהחוף מחייבת רישיון מתאים, וכרגע לא קיים רישיון כזה.... ראה גם דיון בעניין בקישור המצורף כאן בפורום יעד
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
מסכים איתך ב-100%, ויותר מזה, אמרתי בעצמי את אותן מילים במדוייק לפקח המקומי אצלנו, לא עושה רושם שזה מעניין אותם, ממש כמו שלא מעניין את אותו שוטר תנועה שמחכה לאנשים ששוכחים לתת וינקר בפניה, הוא בסך הכל רוצה למלא את הפנקס כדי להראות תיעוד שהוא עובד ועוסק באכיפה...
|
|
|
|
|
 |
|
|
שלומות לדעתי האישית אנחנו כדייגים צריכים לעבור מהגנה למתקפה,ואני אסביר קובי,כתבת :"נמתין בסבלנות ליום בו הטענה המופרכת הזו תעמוד למבחן בבית המשפט" אני חושב,שאנחנו לא צריכים להמתין בסבלנות אלא מיידית להגיש תביעה על התעמרות בדייג ספציפי תוך ניצול מרות וסמכות שאין לפקח. וכן להגיש מיידית תביעה על כל ניגוס של הפקחים שלא מגובה בסמכות לכוחם(הרי כולנו יודעים שהם עושים את זה). אחת הדרכים,לדעתי,היא להפוך את יעד לעמותה(או כל גוף מתאים),לגבות מהחברים ביעד תשלום למימון הוצאות משפט או לכל מטרה שמנהלי יעד, אם יבחרו להמשיך בעבודתם הקדושה,יבחרו.
הרי אנשי יעד כבר הוכיחו לא פעם ולא פעמיים שהם ראוים לתמיכתנו הדייגים,כן,גם כלכלית כי כל העניין הזה גם עולה כסף. ולסיכום,פנינו למלחמה ואנחנו צריכים ליזום ולבלום מיידית כל התנהגות לא ראויה של אוכפי החוק. כמובן רק בדרכים חוקיות ומקובלות. אנחנו לא,ציבור הדייגים, שצריכים לקבל קנסות, זימונים לחקירות,ללא מימוש הזכויות הקבועות לנו על ידי החוק ואם קורה מקרה שכזה(ולא מעט)אנחנו צריכים מיידית להגיש תביעה. רק כך נוכל לשים את פקחי הרטג חזרה במקום שיעד להם החוק!!! כי כרגע הם לרוב מתנהגים כבריונים כל יכולים ואת זה אנחנו חייבים לעצור! אשמח לתרום ולעזור ליעד בכל דרך שרק יבחרו ויגידו,אנשי יעד הם צוות מופלא שעומד לצידנו בגבורה ועבודתם ראויה להערכה ועל כך המון תודות!!!
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
שלומות לדעתי האישית אנחנו כדייגים צריכים לעבור מהגנה למתקפה,ואני אסביר קובי,כתבת :"נמתין בסבלנות ליום בו הטענה המופרכת הזו תעמוד למבחן בבית המשפט" אני חושב,שאנחנו לא צריכים להמתין בסבלנות אלא מיידית להגיש תביעה על התעמרות בדייג ספציפי תוך ניצול מרות וסמכות שאין לפקח. וכן להגיש מיידית תביעה על כל ניגוס של הפקחים שלא מגובה בסמכות לכוחם(הרי כולנו יודעים שהם עושים את זה). אחת הדרכים,לדעתי,היא להפוך את יעד לעמותה(או כל גוף מתאים),לגבות מהחברים ביעד תשלום למימון הוצאות משפט או לכל מטרה שמנהלי יעד, אם יבחרו להמשיך בעבודתם הקדושה,יבחרו.
הרי אנשי יעד כבר הוכיחו לא פעם ולא פעמיים שהם ראוים לתמיכתנו הדייגים,כן,גם כלכלית כי כל העניין הזה גם עולה כסף. ולסיכום,פנינו למלחמה ואנחנו צריכים ליזום ולבלום מיידית כל התנהגות לא ראויה של אוכפי החוק. כמובן רק בדרכים חוקיות ומקובלות. אנחנו לא,ציבור הדייגים, שצריכים לקבל קנסות, זימונים לחקירות,ללא מימוש הזכויות הקבועות לנו על ידי החוק ואם קורה מקרה שכזה(ולא מעט)אנחנו צריכים מיידית להגיש תביעה. רק כך נוכל לשים את פקחי הרטג חזרה במקום שיעד להם החוק!!! כי כרגע הם לרוב מתנהגים כבריונים כל יכולים ואת זה אנחנו חייבים לעצור! אשמח לתרום ולעזור ליעד בכל דרך שרק יבחרו ויגידו,אנשי יעד הם צוות מופלא שעומד לצידנו בגבורה ועבודתם ראויה להערכה ועל כך המון תודות!!!
צודק מאוד  כול מילה זהב  לעבור מהגנה להתקפה לא לתת לחארות האלו לינשום  מתי שזה יקרה הם יבינו שלרישעות שלהם הם משלמים מחיר רק זה יעצור אותם 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|