בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  בקשה להמלצה על סביבלים טובים לחיבור הדמוי לחוט
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: בקשה להמלצה על סביבלים טובים לחיבור הדמוי לחוט  (נקרא 4170 פעמים) הדפסה
שי.פ
חבר פורום
**

מנותק מנותק

שלום לכולם . דיון לסביבל טוב לחיבור הדמוי לחוט גודל וסוג . מה עדיף  ? ומאיפה ליקנות .?
 IP: [ מחובר ]
Vegh

חבר פורום

מנותק מנותק

מה שנקרא snap מעדיף כאלה של באסדי או דאיווה אבל זה לא באמת משנה כול עוד החוזק אמין.
מידה 0 ללייט (עד 20 גרם)  ומידה 1 לML (עד 35 גרם) 00 לאולטרה (7 גרם)

עולים סביב ה20-30 שקל בחנויות הדייג
עריכה אחרונה: מרץ 03, 2019, 22:44:30 PM על ידי Vegh
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

שלום לכולם . דיון לסביבל טוב לחיבור הדמוי לחוט גודל וסוג . מה עדיף  ? ומאיפה ליקנות .?
שי,
השאלה לא מאפשרת תשובה ממצה.... מה שמסביר אולי את היעדר התגובות....
עידן ( Vegh) נתן את המקסימום בהתאם לשאלה הכללית...

לדעתי,
אם אתה שואל גודל - חשוב לפני הכל לחדד את הפרטים שקשורים לסגנון ןלציוד שלך:
במקרה הזה לציין עם איזה חוט אתה עובד ובעצם מה חוזק הסביבל שאתה מחפש.
מן הסתם זה גם קשור לסגנון הדיג וגודל הדמויים:
לא סביבל שישמש לאולטרה כסביבל שישמש לז'רז'ור כבד...
בעקרון, בכל דגם/"ליין" של דגם מסוים - גודל הסביבל עולה כגודל החוזק...
מצד שני - ב"ליין" מסוים גודל הסביבל הקטן יהיה הרבה יותר חזק ביחס לסביבל גדול יותר מדגם אחר.

מה שמנחה אותי בעקרון (דג מהסירה ולא מהחוף אך העקרונות דומים) -
סביבל שיהיה קטן על מנת שמשקלו לא יפגע בתנועת הדמוי, ועם זאת כמה שיותר חזק, בסייג -
אם אתה עובד אולטרה ולמשל עם חוט של 12ליב' - אין לך צורך בסביבל שחוזקו 100ליב'.
באולטרה יספיקו סביבלים קטנים עם חוזק סביר של 3-40-ליב' (זו הערכה - המז'רז'רים ידעו טוב ממני)
לז'רז'ור כבד שמכוון לאינטיאסים ולוקוסים גדולים מן הסתם הכיוון יהיה 60-100ליב'..
הרי לא תשים סביבל גדול ובחוזק של 100ליב על חוט 14ליב' -
וגם לא סביבל קטן ובחוזק של 20ליב על חוט 50ליב'

מרגע שברור הכיוון, יותר קל להמליץ...
ברור כי בז'רז'ור כבד ובינוני - תשקיע בסביבלים איכותיים,
בלייט ניתן להתפשר גם על טובים שאינם בטופ של האיכות והמחיר

מבחינת איפה לקנות - בכל חנות דיג בארץ תמצא מגוון די גדול והמחירים כפי שציין עידן...

מכאן תוכל לחדד ולמקד - שאז יש להניח כי תהיינה תשובות ממוקדות.
למשל: מה בציוד שלך ולאילו דגים אתה מכוון - בהתאם יומלץ לך על סביבלים מתאימים....

בהצלחה אתה בסדר

נ.ב.
המז'רז'רים מביני הדבר  מוזמנים לתקן אותי אם יש מה לתקן, ככה אלמד קצת על הדרך...

-------------------------------
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

רפי, ידידי, אין מה לתקן כי העקרונות המנחים הם אותם עקרונות מנחים בדיוק. אבל, אני אישית בזירזור לייט ומדיום בכלל לא משתמש בסביבולים... לדעתי הם מיותרים ויכולים רק להפריע לתנועת הדמוי, ואני גם לא סומך על סביבולים קטנים של 20-30 ליברה, הם נשברים בקלות ומתבלים בעבודה. קושר את הסנאפ ישירות ללידר. בז'ירז'ור כבד אני משתמש בסביבולים כבדים וספליט/סנאפ ייעודיים.
סוג הסנאפ שאני מעדיף להשתמש בו הוא קרוס לוק cross lock, סנאפ שיש לו סיכוי נמוך עד אפסי להיפתח מעצמו ואפילו מדג גדול. מידות 00, 0 ו-1 בהתאמה בעליה בטסטים, בדיוק כמו שציין עידן. כאלה סנאפים יש אצל רוב היצרנים המוכרים, אני קונה של דיקוי או של אונר בדרך כלל
שי.פ
חבר פורום
**

מנותק מנותק

השאלה שלי היא שפעם המליצו על סביבלים מיוחדים לזרזור . לחיבור ושחרור מהיר של הדמוי .
GilH99
חבר פורום
*

מנותק מנותק

כמו שכתבו למעלה, אתה מדבר על מה שהמזרזרים קוראים לו סיכה או באנגלית snap. הסיכה נפתחת ונסגרת (כמו סיכת בטחון) ומאפשרת חיבור וניתוק מהיר של הדמוי.
יש סיכות שבאות עם סביבל, אבל בזירזור אולטרא/לייט/מדיום משתמשים בסיכה ללא הסביבל, כדי לא להכביד על הדמוי ולפגוע בשחיה שלו. המקום היחיד שבו אני שוקל כן להשתמש בסביבל זה עם גיגים כבדים.
לגבי הסוגים, אפשר לקנות באליאקספרס אבל אני בדעה של קובי שעדיף לקנות של חברה מוכרת (דיקויי, אוונר...) ולהיות רגוע. סיכות טובות מתכלות רק כשהן נשארות עם הדמוי בסלעים.
לגבי המידות, נתנו לך כללי אצבע למעלה.

אלו הסיכות החביבות עליי owner quick snap...
http://tackle4all.com/owner-52802-quick-snap-c-123_254_1335_255/owner-52802-4183-quick-snap-0-21lb-12pcs-p-1250.html?zenid=a55f4adc7f4bf0ff4da014389a6d1d17

עריכה אחרונה: מרץ 29, 2019, 08:30:39 AM על ידי GilH99
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

כמו שהשאר רשמו, בלי סווייבלים  רק סיכות

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

Jen_I
חבר פורום

מנותק מנותק

אם כבר עלה נושא הסיכות. יש לי כרגע כמה סוגים, גם סיכות ממותגות וגם סיכות שהזמנתי בדולר וחצי ל100.  
אני חייב להגיד, לדעתי עובדים עלינו כל החברות הגדולות. הסיכות הסיניות נראות אותו הדבר. אני עשיתי בדיקה עם משקל וסיכה סינית, והיא עברה את החוזק המוצהר. הן עשויות מפלדה שנראת איכותית באותה מידה (לא מחליד בכלל).
ולאחר מפגש קצת שהיה לי עם כריש, אני בטוח ב100% שהסיכה הסינית איכותית ביותר.
אני בחרתי בסיכה שאפשר לפתוח בשני צדדים כמו תבמונה המצורפת. בגלל נוחות של הוספה סוויבל או חיבור בכל מיני ריגים.

בדיוק היום גם קיבלתי קליפים, עדיין לא ניסיתי אבל לדעתי גם מוצר איכותי מבית אלי אקספרס.
עריכה אחרונה: מרץ 31, 2019, 13:43:03 PM על ידי Jen_I
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אם כבר עלה נושא הסיכות. יש לי כרגע כמה סוגים, גם סיכות ממותגות וגם סיכות שהזמנתי בדולר וחצי ל100.  
אני חייב להגיד, לדעתי עובדים עלינו כל החברות הגדולות. הסיכות הסיניות נראות אותו הדבר. אני עשיתי בדיקה עם משקל וסיכה סינית, והיא עברה את החוזק המוצהר. הן עשויות מפלדה שנראת איכותית באותה מידה (לא מחליד בכלל).
ולאחר מפגש קצת שהיה לי עם כריש, אני בטוח ב100% שהסיכה הסינית איכותית ביותר.
אני בחרתי בסיכה שאפשר לפתוח בשני צדדים כמו תבמונה המצורפת. בגלל נוחות של הוספה סוויבל או חיבור בכל מיני ריגים.

בדיוק היום גם קיבלתי קליפים, עדיין לא ניסיתי אבל לדעתי גם מוצר איכותי מבית אלי אקספרס.

בס"ד

אשמח אם תצרף קישור לסיכות הסיניות שאמרת...
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
Jen_I
חבר פורום

מנותק מנותק

Diamond Snap

אני לקחתי מידה 0 הכי קטנה.

בבדיקה עם משקל זה החזיק מעל 9 קילו, ואז החוט נקרע. הסיכה הייתה שלמה

לפי הצהרת המוכר, הסיכות עשויות פלדת אלחלד 304.
עריכה אחרונה: מרץ 31, 2019, 19:24:09 PM על ידי Jen_I
misha____1985

חבר פורום
*

מנותק מנותק

Diamond Snap

אני לקחתי מידה 0 הכי קטנה.

בבדיקה עם משקל זה החזיק מעל 9 קילו, ואז החוט נקרע. הסיכה הייתה שלמה

לפי הצהרת המוכר, הסיכות עשויות פלדת אלחלד 304.

בבדיקת משקל עם חוט כפול של 200 ליב(=200KG) רביעיה החזיקה אותי(110KG)....הבעייה איתם היא שהם נוטות להתקע בעומס גדול (מתעוותות ככה שלא ניתן לפתוח).
אני משתמש בדגם הנל בשביל עופרת תליה לפיתיונות...לזרזור מעדיף לקשור ישירות(לידר לא משופשף, קשר חדש...)

יש צורות לסיכות בהתאם לשימוש. אולי כדאי לך לעשות קצת שב.

(אל חלד 304 לא מגנטית...זה לא המקרה כאן. ולפי המוכר הוא לא סגור אם זה 304 או קרבון סטיל... מתפקע)
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

מבחן קריעה הוא לא המבחן היחיד, חברים. עובי החומר חשוב מאוד, כי אנחנו רוצים סיכה כמה שיותר קלה ועם כמה שפחות התנגדות לגרירה שתשפיע על שחיית הדמוים, והגמישות היא אולי הדבר הכי חשוב. מי יכול להבטיח בכמה מחזורי פתיחה סגירה תעמוד הסיכה הסינית? אני ראיתי כמה וכמה פעמים אנשים שחזרה להם חצי סיכה, והחצי השני נשאר עם הדמוי ולפעמים הדג. בנקודת ריכוז המאמצים של הסיכה, שהיא הכיפוף החיצוני, נוצר שבר\סדק, והסיכה שאולי עמדה יפה בעומסים כשהיתה חדשה, פשוט נשברה, לפעמים בזריקה, לפעמים תוך כדי הקפצת הג'יג, לפעמים בעבודה מול הדג, ולמי שיש מזל, בזמן החלפת דמויים... אז חסכת באמת סכום מדהים באחוזים, אבל ג'יג פשוט שאיבדת עולה כמו 2 אריזות של סיכות טובות, וגרוע מזה, התיסכול של בריחת דג- היית מוכן לקנות 100 סיכות זהב באותו רגע כדי להחזיר את הממזר שברח...
אז לא משנה מה הסיני כתב, מאיזה פלדה הסיכה עשויה או לא, גם ככה הוא בעצמו לא יודע, ובכל מקרה הסגסוגת לא צריכה להיות אקזוטית או מיוחדת, אלא פשוט כזו שעובדת...
Jen_I
חבר פורום

מנותק מנותק

מבחן קריעה הוא לא המבחן היחיד, חברים. עובי החומר חשוב מאוד, כי אנחנו רוצים סיכה כמה שיותר קלה ועם כמה שפחות התנגדות לגרירה שתשפיע על שחיית הדמוים, והגמישות היא אולי הדבר הכי חשוב. מי יכול להבטיח בכמה מחזורי פתיחה סגירה תעמוד הסיכה הסינית? אני ראיתי כמה וכמה פעמים אנשים שחזרה להם חצי סיכה, והחצי השני נשאר עם הדמוי ולפעמים הדג. בנקודת ריכוז המאמצים של הסיכה, שהיא הכיפוף החיצוני, נוצר שבר\סדק, והסיכה שאולי עמדה יפה בעומסים כשהיתה חדשה, פשוט נשברה, לפעמים בזריקה, לפעמים תוך כדי הקפצת הג'יג, לפעמים בעבודה מול הדג, ולמי שיש מזל, בזמן החלפת דמויים... אז חסכת באמת סכום מדהים באחוזים, אבל ג'יג פשוט שאיבדת עולה כמו 2 אריזות של סיכות טובות, וגרוע מזה, התיסכול של בריחת דג- היית מוכן לקנות 100 סיכות זהב באותו רגע כדי להחזיר את הממזר שברח...
אז לא משנה מה הסיני כתב, מאיזה פלדה הסיכה עשויה או לא, גם ככה הוא בעצמו לא יודע, ובכל מקרה הסגסוגת לא צריכה להיות אקזוטית או מיוחדת, אלא פשוט כזו שעובדת...

תשמע, זה הכל נכון. חשוב סוג החומר, חשוב מספר מחזורי סגירה ופתיחה, חשוב המשקל. אבל, אין לך את הנתונים האלה גם בסיכות ממותגות. אין שום אינדיקציה למספר מחזורי פתיחה וסגירה. הרבה פעמים אתה לא יודע איזה סגסוגת.
אני ראיתי אנשים משתמשים בים בסיכות שבכלל נוצרו למים מתוקים. הסיכות מחלידות אחרי שימוש אחד ונשברות בשניה ברגע הפעלת כוח.
אלחלד 304 זאת סגסוגת הכי נפוצה מבין הפלדות אלחלד ורובה מיוצרת בסין (סין היא היצרן הגדול בעולם לפלדות אלחלד, תפוקה של פי 8 ממקום שני). אני די בטוח שהמוכר הוותיק הזה (מעל 6 שנים) יודע ממה זה עשוי ולכן הוא מצהיר על כך. אני לא רואה סיבה לא לסמוך על זה.
לעניין המשקל, אם לצאת מנקודת הנחה שהשימוש הוא בפלדת אלחלד אז החוזק אמור להיות זהה גם ליצרן סיני וגם ליצרן יפני (וחלקם בכלל מיצרים בסין). לחוזק יש קשר ישיר לעובי החומר במקרה זה. לכן סיכה בעלת נתונים זהים תהיה בגודל ובמשקל פחות או יותר זהה.
במקרה שלנו גם מדובר בסיכה בגודל הכי קטן, 0.9ממ ומשקל שאני מעריך בכמה מאיות גרם בודדות.
בסופו של דבר, אם קנייה של סיכה ממותגת תגרום לך ליותר נחת בדייג, זה מספיק חשוב בשביל לשלם עוד כמה עשרות שקלים.
מצד שני, ברגע שקנית 100 ב5 שח. אז לא תהיה לך בעיה להחליף סיכה כל 2-3-4 ואז אתה יודע שאין חשש לעייפות החומר. מצד שלישי ברגע שאתה נותן ביטחון מופרז בסיכות ממותגות, יכול להיות שתגיע למצב של כישלון בשלב מסויים.
אז כמו שאתה רואה, יש כל מיני שיקולים. וזה לא מסתכם רק בסיכות.
הרעיון הוא להבין את כל היתרונות וחסרונות ולעשות בחירה מושכלת.
לגבי גדלים והפרעה לדמוי, יש בחור אמריקאי עם בלוג מאוד מעניין בנושא ביקורות ציוד, שם הוא דווקא בוחר להשתמש בקליפים. הם גדולים יותר וכבדים יותר מסיכות רגילות. הוא אומר שאין הפרעה למשחק של הדמוי.
<a href="https://www.youtube.com/embed/rJjr3Dopc2k" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/rJjr3Dopc2k</a>
אם תגיע למפגש לפני תחרות הקיאקים, אשמח לתת לך כמה סיכות כאלה לנסיון סמיילי

אגב, יש לו גם סירטון מעניין לגבי קרסים - <a href="https://www.youtube.com/embed/8K5KCBksCQg" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/8K5KCBksCQg</a>
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

tackle advisor, מבחינתי הבלוג הטכני הכי טוב ביוטיוב, למדתי ממנו המון על רולרים ובזכותו אני מטפל לבד אפילו ברולרים mag sealed של דאיווה בלי חשש...
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

לעניין בחירת הסיכה- אני ציינתי רק מה טוב בשבילי, גם אני מנסה לחסוך מה שאפשר, אבל לא על חשבון ביטחון בציוד ואיכות. לא בהכרח כל בחירה שלי היא הנכונה לכל אחד אחר, ואני לרגע לא חושב שאני מחזיק באמת המוחלטת, אבל אני כן מציג את הגישה שלי בבחירת הציוד, ואת הטיעונים והמסקנות שהובילו אותי לבחירות שעשיתי. אני מציע שתחזיק ביד את אותו סוג סיכה באותה מידה, מיצרן סיני וממותג מוכר כמו אונר ודיקוי, ואחר כך תגיד לי שהם עשויים מאותו חומר באותו העובי...
לגבי העצה שבסירטונים- אני בסטים הכבדים עובד עם סיכה דומה, split-snap אובאלי של חברת Ocean Studio Mark המוכרת, הסיכה הכי טובה שיש בשוק לדעתי, נוחה לשימוש, החלפת דמויים וג'יגים מהירה ללא צורך בפלאייר, ומאוד מאוד חזקה, אבל אני לא משתמש בה בסטים קלים יותר בגלל שהסיכה מאסיבית מעט עם חוט עבה, אני מניח ששוקלת יותר מפעמיים מסיכה רגילה באותו הגודל וגם מעשית לפעמים תהיה בעיה להעביר את הצד הכפול שלה בטבעת של הדמויים, אבל זו אכן סיכה שלעולם לא תיפתח או תישבר, אי אפשר לשכוח אותה פתוחה ויש לי ביטחון מלא בה בהתמודדות מול כל דג אפשרי, גם בפופינג כשאני מכוון לדגים מאוד גדולים

עריכה אחרונה: אפריל 01, 2019, 12:16:58 PM על ידי Kobiarava
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!