היי חברים,
מישהו יודע האם פלמידה מומלצת כפתיון? מה נתפס עליה?
והאם ישנן הוראות יותר ספציפיות על איך להכין אותה על מנת לתפור כפתיון? להמליח או לא? עם העור או בלעדיו?
תודה רבה ויום נעים
ירדן,
אתה מתכוון לפלמידה לבנה (פלמוד)
או לטונית - שיש המכנים אותה פלמידה?
פלמוד -
לא מומלץ כי בשרו מאוד רך ועדיף לאכול אותו מאשר להשליכו לפתיון...
מצד שני - זול יותר מגמברי ובעצם למה לא לנסות? אולי יתגלה כפתיון מנצח...
לאור בשרו הרך - לדעתי מחייב קצת המלחה
טונית -
יודע שהשתמשו בקוביות או רצועות טונית בתור תיון לדיג מהסירה לטרגוט קטנים יחסית (בולוס),
יודע שזה עבד טוב לפי מה שסיפרו (אישית לא ניסיתי)
בכל אופן, אם סרדין עובד היטב מהחוף - לדעתי גם טונית ופלמוד יעבדו...
גם בתור קוביות/רצועות לדגים לא גדולים, גם כשלמים ולא גדולים - למשל לטרגוט אינטיאסים
בס"ד
לפני שנה בערך פורסם כאן שקיאקיסט תפס פלמידה של 2 קילו, ומיד אחר כך השתמש בה ישר לפתיון ותפס איתה טונה של 84 קילו.
אברהם היקר,
מהסירה ומהחוף זה קצת שונה...
מהחוף קשה להטיל ואם לא לטרגט אינטיאסים - לא נראה לי מתאים לשגר דג של חצי קילו ויותר...