פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומים כלליים ושרותים לחברים
  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
   מתכון פלמידה מרענן לעונה |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מתכון פלמידה מרענן לעונה (נקרא 4884 פעמים) |
הדפסה |
|
|
 |
|
|
שלום חברים לאחרונה מפתח את היכולות הקולינריות עם הדג הטעים הזה. להלן המתכון המצרכים: 6 נתחים של פלמידה(2 פילטים חתוכים לשלוש) מיץ מחצי לימון כף חומץ בן יין לבן 2-3 שיני שום פלפל שחור גרוס עבה מלח ים גס. שמן זית(אפשרי חמאה למי שנוהג) צרור פטרוזיליה ,כוסברה וכל עשב תיבול נוסף יהיה מרענן
אופן ההכנה: מחמם על מחבת את שמן הזית, את הנתחי דג ממליחים ומפלפלים וצולים על המחבת,4 דקות צד אחד (הצד של הבשר) והופכים לעוד דקה על הצד של העור. במקביל על מחבת נוספת מחממים שמן זית מוסיפים את השום קצוץ, מיץ לימון ואת החומץ,מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים וקורט מלח ומקפיצים על המחבת עד שהעשבים מתרככים קצת ומריחים את הבושמה עולה. אופן ההגשה: לוקחים נתח פילה צלוי ושופכים עליו 2 כפות מהרוטב שהכנו,מגישים שהכל חם. ניתן להוסיף עשב תיבול חי על המנה(ראשד, רוגולה,עלי ביבי,טרגון וכו) אני נוהג לטגן עם מעט שמן פרוסות צ’יפס דקות, ובצד סלט עגבניות שומר סלרי ופלפל חריף קצוץ דג מאוד עם לימון מלח גס ושמן זית. הטכניקה של עבודה עם שתי מחבתות יכולה להניב הרבה מנות טובות כיד הדמיון שלכם שכן הרוטב יכול להשתנות כיד דמיונכם והדג הוא אותו דג צלוי כמו שהסברתי. בתאבון חברים
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
עושה חשק לבשל שרון תודה רבה על המתכון
|
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
אחלה מתכון, קליל ומרענן. מכיר את הסיגנון, לא פעם תקבל גם מנב כזו במסעדה (עם תג מחיר מכובד...), בדרך כלל זה רוטב שמכונה מרינרה- שום, חמאה, לימון וכוסברה\פטרוזיליה (לפעמים גם מעט יין חבן). הולך מצויין כרוטב לדגים לבנים, רוטב לפירות ים וגם מצויין לפסטה. תודה רבה על השיתוף, שרון, פתחת את התיאבון עם המתכון לחומר גלם ביומן הדוחות, ומתכון לביצוע בפינת הבישול!
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
מתכון קליל שמשאיר טעם לעוד ובכלל פלמידה אפשר לעשות בכל צורת בישול דג שקשה להרוס אשתי הצליחה להרוס 
|
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
מתכון מעולה !
אגב שמעתי שאם עושים סטייקים ושמים על הגחלים ישר, זו דרך מעולה לאכול אותו...
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
מתכון מעולה !
בחייאת, יש צורה שלא מתאים לאכול בה פלמידות? נא בכל הצורות, צרוב, כבוש, צלוי במחבת, בגריל או בתנור, מבושלים ברטבים קלים או כבדים, מטוגן... הדרך היחידה שאני יודע שאפשר לקלקל את הדג הזה היא אם מבשלים אותו בתבשיל עם תכולת מים גבוהה, מה שהופך את הבשר שלה לקמחי
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
מתכון מעולה !
בחייאת, יש צורה שלא מתאים לאכול בה פלמידות? נא בכל הצורות, צרוב, כבוש, צלוי במחבת, בגריל או בתנור, מבושלים ברטבים קלים או כבדים, מטוגן... הדרך היחידה שאני יודע שאפשר לקלקל את הדג הזה היא אם מבשלים אותו בתבשיל עם תכולת מים גבוהה, מה שהופך את הבשר שלה לקמחי או שמבשלים מה שנקרא בישול יתר ואז הדג הופך למסטיק מה שאשתי עשתה 
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
שרון, תודה על המתכון.  יבדק בפלמידה הבאה פלמידה זה אחד הדגים שניתן לעשות איתו את כל הסגנונות 
|
|
|
|
|
מתכון מעולה !
יוצא מעדן על האש,ובסוף תשפוך את הרוטב שבמתכון פשוט מעולה
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אתמול הכנתי עם פלמידה טריה טריה מאותו בוקר את הרוטב ( רק ללא החומץ בן יין כי לא היה לי) כוסברה, פטרוזיליה ומעט נענע..
יצא טיל!!
שי
|
|
|
|
|
אתמול הכנתי עם פלמידה טריה טריה מאותו בוקר את הרוטב ( רק ללא החומץ בן יין כי לא היה לי) כוסברה, פטרוזיליה ומעט נענע..
יצא טיל!!
שי
לבריאות נשמה בטח טיל ,אין על דג טרי כל יצור חי איך שעוזב אותו אור החיים שלו מתחיל לחזור לד׳ יסודות,התהליך שעוזר לפירוק הגוף זה המיץ שיש בתוך הקיבה,כאשר יצור חי מת השלב הראשון הוא ביקוע הכרס,אנחנו יכולים לראות את זה בכתם צהוב/כתום /חום שנשאר בבטן של דג לא הכי טרי שניקנו או קנינו,שאנחנו תופסים דג יש לנו אפשרות שאין לאחרים וזה לנקות את הדג בסמוך למיתה שלו ואז אתה מביא דג סופר טרי וסופר נקי מחיידקים הביתה. מדהים שהקיבה מחזיקה את המיץ החזק שמעכל כל דבר מלבד הקיבה עצמה,שמסתלק אור נפש החיים מיד מיץ הקיבה מפרק את הקיבה במהירות העניין קשור לאוכל רק בעקיפין אבל חשוב לדעת לנקות את הדג בטרם תתבקע הקיבה.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
שרון.... אתה עושה הרבה חשק להכנס למטבח ולשחק עם דגים ותבלינים.... נראה שנכון המשפט "עם הפלמידות בא החשק להכין מעדנים"....  המתכון נשמע נהדר..... שא ברכה 
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|