תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
3/2/2019 | כנרת - מזרח | מים מתוקים | שקט עד גלי | 20 - 30 מטר | דיג במתוקים מקיאק וסירה |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
דמוי דג בינוני - | בינית ארוכת ראש (קרסין) | 10 |
הדו"ח:
אני אפתח את הדוח הזה בתודה ענקית לכמה אנשים מהפורום ולא מהפורום שעזרו לי בתהליך רכישת הקיאק.
צור מהפורום שאפילו בזמן שנכנסתי עם הקיאק המשיך להדריך וללמד.
וזה רק הגורל שבזמן שיחה איתו נתפס הדג הראשון.
תודה ליונתן, לרפי ועוד כמה אנשים טובים
יאללה נתחיל
מהיציאה הקודמת עם הסירה לכנרת, ואחרי שראיתי מקרוב את התנועה של הקיאקים בשילוב יום הולדת 44 נפלה החלטה לרכוש קיאק, המון חיפושים ודיבור עם אנשים שמוכרים קיאקים חדשים או יד שנייה, בסוף נמצא הקיאק אי שם בגן יבנה, נסיעה בסוף יום עבודה במרכז לפגוש את האיש, העמסה ונסיעה קצת לחוצה חזרה לגליל עם הקיאק על הגג.
הקיאק מאוד מאובזר, ובמצב תקין, הקאיק נקנה ביום חמישי ועד יום ראשון בציפיה והתרגשות ליציאה הראשונה איתו.
אני יודע שלא מומלץ לצאת לבד עם קיאק ובטח לא בפעם הראשונה, קבעתי עם חבר ב 9:00 בבוקר בחוף, אך הסבלנות שלי נגמרה וירדתי לכנרת כבר בזריחה, התארגנות מהירה על החוף (40 דקות) שיפצורים אחרונים והכנסתי את הקיאק למים.
התיישבתי בתוכו ובחנתי את היציבות שלו עשיתי הכול מלבד לעמוד עליו בשלב זה.
הכלי הרגיש מאוד מאוד יציב ונוח, עזרתי אומץ (או טיפשות) ויצאתי לדרך 300 מטר מהחוף פלוס מינוס עומק 22 מטר, מתחיל לכיוון דרום, מסתובב וחוזר צפונה ואז שיחת טלפון עם צור, מייעץ ומלווה ותוך כדאי שיחה פיצוץ ראשון בחכה בינית גדולה שבלעה את כל הדמוי חונכת את הקיאק...
התרגשות אדירה ובקור רוח מעלה את הדג לקאיק סלפי ולמים.
ממשיך את הטיול בטווח המרחק הזה יוצאות עוד כמה ביניות נחמדות שמספקות חוויה לימודית, שכוללת הסתבכויות של חוטים בהגה והאחד עם השני, לומד לעשות סיבובים נכונים יותר.
בסביבות 9:30 רפי מגיע עם חבר שלו והם קאיק וסירה מתנפחת מחוברת אליו, מתחיל תנועה אחריהם לעומק בדרך שתיים שלוש נעילות שפותחות בניניו פער, ורק מאוחר יותר הצלחתי להגיע אליהם למרחק קילומטר וחצי מהחוף ועומקים של 37 מטר, לאט לאט הרגשתי את שרירי הרגליים מבקשים הפסקה ולקראת השעה 13:00 יצאתי מהמים לאתגר הבא של להוציא את הקיאק מהימים ולהעמיס אותו לאוטו.
חוויה עצומה שמשאירה טעם של עוד....
מבין שצריך לשפר את איכות הצילום והשמע לסרטון הבא.
מבחינת ציוד הרגשתי שיצאתי מצויד בדיוק במידה שצריך לא יותר ולא פחות.....
מקווה שתהנו מהסרטון ואשמח לשיתופים, תגובות, ושתרשמו לערוץ שלי.
כמובן טיפים ועצות יתקבלו בברכה
סרטון ארוך קצת תהנו
https://youtu.be/V9OVJ2hNReY