תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
2/2/2019 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | גלי | 10 - 20 מטר | דיג מקיאק בים - טרולינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
07:10 | דמוי דג בינוני - | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 1 | 2.5 |
08:30 | גיג בינוני - 60 גרם גיגאפרה | שינן הניבים (ארוס) | 1 | 2.5 |
גיג בינוני - | לוקוס - דאור (דקר הסלעים) | 4 | שוחררו |
הדו"ח:
אז אחרי ניקוי הראש של יום חמישי בשלולית, נראה שיש חלון ליציאה בשבת.
מגיעים לחנייה בשעה 5:20 ומה שנגלה מעורר חרדה.
גלים גבוהים שנכנסים גם לתוך המרינה, סירות שמתחילות לצאת ואז חוזרות כי גם הן בחרדה מהגלים.
אומנם עדיים חשוך, אבל ניתן לראות גלים נשברים גם 100 מטר מהמרינה.
מבואסים וחושבים על להתקפל, אבל יואב ותומר משכנעים לחכות לאור ראשון וראות מה קורה.
אור ראשון בסה"כ מעלה את רמת החרדה, שמעון נכנס לרכב ומתחיל בשכנוע עצמי של " מיטה זה טוב....מיטה זה טוב... ", לי גם יוצא החשק לאט לאט אבל תומר ויואב עדיין לא אמרו נואש.
אבל באמת לא חייבים לצאת אם לא מרגישים בטוחים.
אומרים נחכה לזריחה כי הים בד"כ נרגע יותר והתחזית אומרת שהים במגמת ירידה כל היום.
6:30 בערך רואים שמחזוריות הגלים הגדולים יורדת והים מעבר לשובר בעצם רגוע, תומר יואב וחברים נוספים שהיו איתנו החליטו שהגיע הזמן להתכונן ליציאה.
שמעון ואני שוקלים ומסכימים שאכן התנאים טובים, אם היינו מגיעים שהים היה במצב כזה היינו נכנסים בלי שאלה.
מתארגנים כולם ומתכוננים ליציאה, אני שואל את שמעון אם הוא מעדיף שאצא לפניו או אחריו , מעדיף לפניו.
אני יוצא ואיך שאני מגיע לשובר מגיע השיא של המחזור, אני כזה גרוע בספירות על הבוקר, מפדל במהירות לתוך הגל, עולה עליו די בכיף וזהו, ים רגוע אחריו.
מחכה שכולם ייצאו לפני שנתחיל לזוז לעומק, ברגע שרואה שכולם יצאו , מכין את הבובה לגרירה, נותן לה פינוק הגון בג'ל טונה זורק מאחור, מתחיל לפדל כדי לצבור מרחק מהבובה ונועל אותה.
אנחנו בסה"כ בעומק של 7-8 מטר, ולאחר חמישים מטר של פידול מגיע בזזזזזז... מה?
עוד לא יצאנו, 100-200 מטר סה"כ מהמרינה.
מתחיל לעבוד ולאחר מספר דקות יוצאת לה טונית חמודה של 2.5 קילו ( בטח פתיון לחלק מהחברים ) שמח שהחלטנו להמתין עם היציאה ומתחיל לפדל כדי להצטרף לחברים.
בין לבין עוצרים כדי להוריד ג'יג, וככה יוצאים להם לוקוסים קטנים שמשוחררים כמובן.
8:30 אנחנו נמצאים בעומק 30 ועושים ג'יג , משום מה מלא אבו נפחות היום.
אבל באחת ההורדות מקבל בוום ומתחילה מלחמה, זו לא אבו נפחה בטוח.
יוצא לו ארוס יפה של 2.5 קילו ( חשבתי בהתחלה פארידה, תודה למור והחברים על תיקון הטעות ) אז אני מסודר.
בשארית היום היו רק נקיונות של אבו נפחות ולבסוף יצאנו לקראת 12.
סה"כ יציאה מאתגרת עם שלל נאה עבור המשפחה.
לא חייבים לצאת בכל מחיר, לא חייבים לצאת אם יש חשש, לפעמים ההמתנה משתלמת.
עד הפעם הבאה