בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
| | |-+  פקח רשות הטבע טען שאסור לדוג עם רחפן
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: פקח רשות הטבע טען שאסור לדוג עם רחפן  (נקרא 13613 פעמים) הדפסה
Nir_jakobi058
חבר פורום
**

מנותק מנותק

פקח רשות הטבע טען שאסור לדוג עם רחפן
« ב- : פברואר 01, 2019, 14:03:38 PM »
שלום לכל חברי הפורום

אשמח לשתף אותכם על מקרה שהיה לי באילת עם פקח של רשות הטבע והגנים.
בתאריך 15/1/2019 דגתי מהחוף ושלחתי את החוט של החכה עם הרחפן לעומק.
אחרי כחצי שעה הגיע טנדר של שמורת הטבע והגנים והפקח אמר במפורש שאסור לדוג ע״פ חוק ואף אמר שהוא יזמן לחקירה באזהרה.
מה אתם אומרים וחושבים על הנושא?

יש לי הרבה מה לעדכן ולהגיד בנושא אך רוצה לפני כן לשמוע מה דעתכם
עריכה אחרונה: פברואר 01, 2019, 14:08:59 PM על ידי rafi
 IP: [ מחובר ]
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: פקח רשות הטבע טען שאסור לדוג עם רחפן
« הגיב #1 ב- : פברואר 01, 2019, 16:12:47 PM »
אהלן ניר. ברוך הבא לפורום... גם פה תמצא את רפי ואותי, או למעשה- מפה זה התחיל ובהמשך התגלגל להיות י.ע.ד...
הדיון פה חשוב, הפיתרון לא יגיע מהדיון אבל חשוב לעדכן ולערב את כולם במתרחש.
אני ארשה לעצמי להרחיב קצת. בתור נציג י.ע.ד באיזור מפרץ אילת, אני רגיל לקבל טלפונים מדייגים, גם כאלה שאני לא מכיר, בפניות לסיוע בנושאים שונים. באותו הערב קיבלתי שיחה מניר, שכאמור סיפר לי את השתלשלות העניינים. כדי לברר את העניין קודם כל הרמתי טלפון לאותו פקח, לבקש הסברים. הפקח באילת, למרות שיש בינינו אי הסכמות, תמיד מוכן להסביר את הגישה שלו, יש לנו הדייגים ערוץ פתוח איתו גם אם לא תמיד מסכימים. בשיחה בינינו הוא טען, שדיג באמצעות רחפן, על פי הפרשנות של רט"ג, הוא חריגה מהמותר בפקודת הדיג, שאומרת שכל צורות הדיג מחייבות רישיון למעט דיג בחכה מהחוף. לטענתו, כל צורה של שליחת הפיתיון למרחק באמצעי עזר, כמו רחפן, בלון, שקית, גלשן, קייאק או אפילו שחיין- חורגת מההגדרה הזו, ולכן אינה מותרת. לשיטתו, יש לפנות לאגף הדיג במשרד החקלאות ולבקש שיאפשרו הוצאת רישיון ספציפי לצורת השיג הזה. עוד הוא טען, שלא מדובר ב'הגדלת ראש' שבאה ממנו, אלא חידוד נהלים או הברקה חדשה במערכת הפיקוח של רט"ג, שאמורה להתחיל ולהיאכף בכל הארץ.
לתפיסתנו בי.ע.ד, מדובר בטענה מופרכת, וההוראה לא לדוג בשיטה זו אינה חוקית. פנינו פניה מהירה לקבלת הבהרות לפקיד הדיג, ואנחנו ממתינים לקבלת תשובה.
הסברנו, רפי ואני, לניר, שההוראה אינה חוקית וכי אין לה כל תוקף משפטי. אין זו סמכות בפקח להמציא פרשנויות לחוק, והכתוב בפקודת הדיג מאוד ברור!
רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : פברואר 03, 2019, 09:58:29 AM »
מעניין מה תהיה התשובה שלהם
TookTook

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מי שם? ....זוהר

« הגיב #3 ב- : פברואר 03, 2019, 10:15:18 AM »
אהלן ניר. ברוך הבא לפורום... גם פה תמצא את רפי ואותי, או למעשה- מפה זה התחיל ובהמשך התגלגל להיות י.ע.ד...
הדיון פה חשוב, הפיתרון לא יגיע מהדיון אבל חשוב לעדכן ולערב את כולם במתרחש.
אני ארשה לעצמי להרחיב קצת. בתור נציג י.ע.ד באיזור מפרץ אילת, אני רגיל לקבל טלפונים מדייגים, גם כאלה שאני לא מכיר, בפניות לסיוע בנושאים שונים. באותו הערב קיבלתי שיחה מניר, שכאמור סיפר לי את השתלשלות העניינים. כדי לברר את העניין קודם כל הרמתי טלפון לאותו פקח, לבקש הסברים. הפקח באילת, למרות שיש בינינו אי הסכמות, תמיד מוכן להסביר את הגישה שלו, יש לנו הדייגים ערוץ פתוח איתו גם אם לא תמיד מסכימים. בשיחה בינינו הוא טען, שדיג באמצעות רחפן, על פי הפרשנות של רט"ג, הוא חריגה מהמותר בפקודת הדיג, שאומרת שכל צורות הדיג מחייבות רישיון למעט דיג בחכה מהחוף. לטענתו, כל צורה של שליחת הפיתיון למרחק באמצעי עזר, כמו רחפן, בלון, שקית, גלשן, קייאק או אפילו שחיין- חורגת מההגדרה הזו, ולכן אינה מותרת. לשיטתו, יש לפנות לאגף הדיג במשרד החקלאות ולבקש שיאפשרו הוצאת רישיון ספציפי לצורת השיג הזה. עוד הוא טען, שלא מדובר ב'הגדלת ראש' שבאה ממנו, אלא חידוד נהלים או הברקה חדשה במערכת הפיקוח של רט"ג, שאמורה להתחיל ולהיאכף בכל הארץ.
לתפיסתנו בי.ע.ד, מדובר בטענה מופרכת, וההוראה לא לדוג בשיטה זו אינה חוקית. פנינו פניה מהירה לקבלת הבהרות לפקיד הדיג, ואנחנו ממתינים לקבלת תשובה.
הסברנו, רפי ואני, לניר, שההוראה אינה חוקית וכי אין לה כל תוקף משפטי. אין זו סמכות בפקח להמציא פרשנויות לחוק, והכתוב בפקודת הדיג מאוד ברור!

לפי הפרשנות שלהם גם דייג עם רולר אסור ללא רשיון, זו גם שיטה להוצאת הפתיון למרחק
לכן מסכים עם דברייך שהפרשנות שלהם אינה רלוונטית.

מה שכן, כדי לתקוף את הפרשנות תמיד צריך את אותו אחד שיעמוד על שלו, ייקבל דו"ח וייתקוף בבימ"ש
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
מור אמסלם

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : פברואר 04, 2019, 09:13:31 AM »
עושים בנו מה שרוצים, פקחים שממצאים חוקים, ואוכפים איך שבא להם
ע ד   מ  ת י ?
ערוץ Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCdnGTD0NwE_nfPDAsEFxVjA

הירשמו לערוץ
 IP: [ מחובר ] WWW
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : פברואר 04, 2019, 09:55:17 AM »
אחרי שבחודשים האחרונים הוצאתי מהמדחף מעל קילומטר חוט אני חייב להגיד שאני מסכים עם הפקחים
בתקופה האחרונה כמעט ואין יציאה שלא נתפס לי חוט בד זול במדחף  ויש ימים שאני צריך ללכת ולבקש ולפעמים אפילו לריב עם חברים שמוציאים חוט למרחק של 700-800 מטר (רולר חשמלי ענק ) מהיציאה של המרינה וככה למעשה כל סירה שיוצאת לים מסתבכת בחוט וגורמת לנזק לכולם

חומר למחשבה
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #6 ב- : פברואר 04, 2019, 13:40:38 PM »
אחרי שבחודשים האחרונים הוצאתי מהמדחף מעל קילומטר חוט אני חייב להגיד שאני מסכים עם הפקחים
בתקופה האחרונה כמעט ואין יציאה שלא נתפס לי חוט בד זול במדחף  ויש ימים שאני צריך ללכת ולבקש ולפעמים אפילו לריב עם חברים שמוציאים חוט למרחק של 700-800 מטר (רולר חשמלי ענק ) מהיציאה של המרינה וככה למעשה כל סירה שיוצאת לים מסתבכת בחוט וגורמת לנזק לכולם

חומר למחשבה
מסכים אתך חלקית
אכן חומר למחשבה לכל אלו שמוציאם חוטים אפילו לטווח של 100 מ ביציאה מרינה או מעגן סירות
אבל מפה ועד להצדיק ולהסכים פקח שיום בהיר אחד המציא חוק / תקנה שלא קיימת והתחיל לאכוף אותה על דעת עצמו המרחק גדול
מחר אותו פקח ימציא תקנה שאסור לך להוציא על הסירה דייגים עם חכה לא יותר מ 250 מ מהחוף גם תסכים איתו אני בטוח שלא כי אף אחד לא יהיה מוכן להשקיע כסף בשביל לדוג 250 מ מהחוף ואתה תשאר ללא פרנסה
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : פברואר 04, 2019, 13:53:52 PM »
בס"ד

כמו שמצויין במפורש בחוק מה דורש רישיון דייג ומה לא... זה לעצמו מעד שרחפן מותר. אין שום ציון לגבי שימוש עזר בטמצעי מוטס!

מאידך, חייבים לזכור שיש הגבלים כללים לגבי שימוש ברחפן. ישנם מקומות בהם אסור להטיס רחפן, הגבלים עד לאיזה גובה מותר וליד מי מותר וליד מי אסור (כל זה במידה ואין רישיון הטסה לרחפן).

לגבי הטסת רחפן באילת יש לשים לב שישנן מקומות שאסור להטיס בהם רחפנים בגלל שני סיבות:
1. קירבה לגבול
2. שדה תעופה

הנה קישור למפה שמראה איפה מותר ואיפה אסור:
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1BTPbRwweccCVvYlvWnAhwA5-Kfw&hl=en_US&ll=29.558260672600102%2C34.946576131121105&z=14

כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #8 ב- : פברואר 04, 2019, 14:34:21 PM »
בס"ד

כמו שמצויין במפורש בחוק מה דורש רישיון דייג ומה לא... זה לעצמו מעד שרחפן מותר. אין שום ציון לגבי שימוש עזר בטמצעי מוטס!

מאידך, חייבים לזכור שיש הגבלים כללים לגבי שימוש ברחפן. ישנם מקומות בהם אסור להטיס רחפן, הגבלים עד לאיזה גובה מותר וליד מי מותר וליד מי אסור (כל זה במידה ואין רישיון הטסה לרחפן).

לגבי הטסת רחפן באילת יש לשים לב שישנן מקומות שאסור להטיס בהם רחפנים בגלל שני סיבות:
1. קירבה לגבול
2. שדה תעופה

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1BTPbRwweccCVvYlvWnAhwA5-Kfw&hl=en_US&ll=29.558260672600102%2C34.946576131121105&z=14

צודק לגבי ההגבלות
אבל הם שירות לרשות התעופה האזרחית וצה''ל
לפקח רט''ג אין שום סמכות לאכוף עברות אלו בשביל זה יש את הגורמים שציינתי
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : פברואר 04, 2019, 14:51:13 PM »
בס"ד

1. קירבה לגבול
2. שדה תעופה

צודק לגבי ההגבלות
אבל הם שירות לרשות התעופה האזרחית וצה''ל
לפקח רט''ג אין שום סמכות לאכוף עברות אלו בשביל זה יש את הגורמים שציינתי

בס"ד

בוודאי ובוודאי... לא היתה בתגובה שלי איזו הסכמה כלשהי עם מה שהפקח של רט"ג אמר.
אלא ההיפך, ולכן הקדמתי את זה במשפט הראשון שלי בתגובה.
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
Nir_jakobi058
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : פברואר 05, 2019, 08:24:58 AM »
כשאני שולח את הרחפן קודם כל אני מוודא שאין סירות שהמשיך שלהם יכול להסתבך בחוט דייג, וכמו כן גם לא עובר את הקו של ה-300 מטר
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : פברואר 05, 2019, 19:22:11 PM »

חומר למחשבה

כשדייגים מנופפים לך מהחוף זה לא בגלל שהם מכירים את הסירה שלך

חומר למחשבה

אם זה חוטים מהיציאה מהמרינה אני אישית ייתן לך מכות אם לא תיקח להם את המקלות עם הסירה
כל מי שמוציא חוטים ביציאה ממרינה או משובר הגלים של המרינה שלא יבוא אחרי זה בטענות של שברו לי לקחו לי הרסו לי
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : מרץ 05, 2019, 02:40:28 AM »
השבוע י.ע.ד תנקוט במהלכים לטיפול בנושא הזה,
היו התפתחויות...
יהיה הרבה מה לעדכן - יהיה שמח ותהיה כאן מלחמת חורמה נוכח הקווים האדומים שנחצו בפרשה הזו.
JB
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : מרץ 08, 2019, 16:07:23 PM »
רפי,הקווים האדומים נחצו בכל כך הרבה פרשות! לדוגמא
התחזות אנשי רטג פה בפורום
המצאת חוקים ופרשנויות לחוק רק בכדי להטריד  דייגים
התנכלות לדייגים בים על רקע אישי או סתם כי מתחשק להם
ועוד ועוד
הזמן להוריד הכפפות היה מזמן

אשמח לתרום ולעזור בכל מה שנחוץ
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : מרץ 19, 2019, 16:33:09 PM »
השבוע י.ע.ד תנקוט במהלכים לטיפול בנושא הזה,
היו התפתחויות...
יהיה הרבה מה לעדכן - יהיה שמח ותהיה כאן מלחמת חורמה נוכח הקווים האדומים שנחצו בפרשה הזו.

ילללה רפול היגיע הזמן שתיכנסו כבר באימאמא של העבריינים האלו   paddle

מימה שמכיר אותך יותר מ 30 שנה

ברגע שאתה מוריד שרוולים ומחליט להיכנס בהם עד הסוף

הם יקללו את היום שהיתחילו להיתעסק עים הדייגים   הגזעי

רפי,הקווים האדומים נחצו בכל כך הרבה פרשות! לדוגמא
התחזות אנשי רטג פה בפורום
המצאת חוקים ופרשנויות לחוק רק בכדי להטריד  דייגים
התנכלות לדייגים בים על רקע אישי או סתם כי מתחשק להם
ועוד ועוד
הזמן להוריד הכפפות היה מזמן

אשמח לתרום ולעזור בכל מה שנחוץ

נכון מאוד   הגזעי