תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
31/1/2019 | ירדן - צפון לכנרת | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
בוקר | בצק מתוסף - דייג בוס | קרפיון בר (סאזאן) | 3 |
הדו"ח:
עוד יציאה משותפת עם החברים לדייג קרפיונים בירדן.
הפעם, בניגוד לפעמים קודמות שבהם דילגנו מנקודה לנקודה, מתמקדים בנקודה אחת בלבד. האקשן מתחיל מייד שמגיעים עם קרפיון יפה שדדה שולף עם הבוס בזריקה הראשונה! לאחר כמה דקות גם שרה ננעלת על קרפיון גדול בבוס שמושך חזק שמאלה ולא משאיר לה הרבה סיכוי. שרה, שהייתה מתוסכלת מהבריחה של הקרפיון מקבלת ממני קצת "ציונות " ( תסתכלי על חצי הכוס המלאה ושטויות כאלה חחח..) מתאוששת די מהר וננעלת שוב על קרפיון נוסף שהפעם נכנס בבטחה לרשת הרמה הטלסקופית שהבאתי מבעוד מועד (בהחלט שלמדתי את הלקחים מהפעמים הקודמות שבהן לא הייתה לי רשת) וסוף סוף חזר לה הצבע ללחיים.לאחר כחצי שעה גם דוד ננעל על קרפיון בבוס, והפעם הקרפיון ממש גדול יחסית לשני הקרפיונים הקודמים!!
חשוב לציין שהחיסרון בדייג בוס הוא שאתה לא יכול לשחרר לדג חוט ולעייף אותו. חשוב לשמור על מתח קבוע של החוט, והכי חשוב שתהיה רשת הרמה זמינה לידך כל הזמן כי הזמן מאוד קריטי ולא רוצים שהדג יקרע את החוט. אני לוקח מהר את הרשת ומשטתח על הרצפה בנסיון להרים את הקרפיון שמנסה בכל כוחו לברוח, ולאחר כמה שניות מורטות עצבים גם הוא נכנס בבטחה לרשת והתוצאה כבר 3-0 לנו. חוץ משלושת הקרפיונים שנתפסו ( וגם שלושה שברחו ) יצאו כמובן גם חפפים ששורצים בכמויות נכבדות בעונה הזו בירדן. מה שמפליא זה שהפעם כל הקרפיונים נתפסו בבוס בלבד, ובשני הרולרים עם הקפיץ שאני תמיד עובד עימם לא הייתה פעילות בכלל. פעם הבאה אנסה לשלב בין בוס לרולר בכך שאעבוד עם רולר ומצוף (שאוכל לשחרר חוט לקרפיון במקרה ויחליט לבקר). סה'כ היה יום מוצלח מאוד עם מזג אוויר נפלא. שאפו ענק לדדה, שרה ודוד על החגיגה והחוויה המדהימה . אוהב אתכם ♥️♥️♥️