תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
25/1/2019 | כנרת - מזרח | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 20 - 30 מטר | דיג במתוקים מקיאק וסירה |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
12:30 | דמוי דג בינוני - | בינית ארוכת ראש (קרסין) | 1 | 3.3 |
הדו"ח:
מאיפה להתחיל ?
חמישי בערב שוקל אם לרדת בבוקר לראשונה מי זה הרבה זמן לים, מקבל הזמנה מחבר להצטרף ליציאת טרולינג בכנרת.
שני חברים עם קיאקים ואני (עדיין נטול קיאק) עם סירה מתנפחת.
בהזדמנות זאת אם למישהו יש קיאק שהוא מעוניין למכור אשמח לשמוע (תקציב יחסית מוגבל כרגע).
קבענו להיפגש בצד המזרחי ב 9:00 בבוקר, אני מגיע לחוף ומגלה שלכל אורכו של החוף חכות פיתיון פרוסות המוני דייגים ואוהלים לאורך החוף.
לרוב כניסה של כלי מים במקום כזה תיתקל בהתנגדות של הדייגים, הפעם זה עבר בשלום הצלחנו לעבור בין החכות.
אני נטול ניסיון פרקטי בטרולינג ועוד בחתירה בסירה מקבל הדרכה מרפי שיצא איתי ומתחיל לנוע דרומה בערך 400 מטר מהחוף, החבר עם הקיאק ננעל בו זמנית בשתי החכות רבע שעה אחרי שיצאנו, קנאה קלה ופרגון ואני ממשיך בתנועה, תקיפה ראשונה על אחת החכות שלי מתחיל לעבוד והדג משתחרר

ממשיך לנוע שתי החכות במים, בערך שעה לאחר מכן עוצר מעט לנוח ולשתות מים, ואז מגיעה נעילה של שפמנון על אחת הבובות מתחיל לקרב אותו וגם הוא מצליח לחמוק כמה מטרים מהסירה, הייאוש גובר כשהחברים תופסים ואני קצת פחות....
בעודי מתקרב לרפי עם הקיאק בדיוק אז הוא ננעל על בינית ארוכת ראש ענקית בערך 500 - 600 מטר מהחוף, מחליטים ביחד להיכנס עמוק, החלפת דמויים זריזה ומנסה לחתור לאט יותר ולשחרר חוט הרבה יותר ארוך אחורה, נעילה מטורפת על אחת החכות, הקלאץ רץ ברגע שלקחתי את החכה ליד החוט לא עמד בעומס (כנראה פגם) החוט נקרע

מחליט לא לתפעל את החכה זורק אותה מאחורה וביאוש רב ממשיך לחתור לאט ובתנועה איטית יותר ואז זה קורה נעילה עוצמתית על החכה במים, קלאץ רץ וצועק קופץ לוקח את החכה ביד ומתפלל שהחוט הזה יחזיק מעמד, וזה בהחלט חוט חזק ומתחיל מאבק של 2 דקות עם בינית ארוכת ראש במשקל 3.3 שעולה לסירה לאחר כבוד, מבחינתי זאת שבירת שיא אישי מאז שהתחלתי לשקול את הדגים, למדתי שהערכה של משקל מטעה ממש.
לאחר שקילה ומדידה של האורך משחרר את הבינית חזרה למים....
אושר גדול דג משמעותי ראשון בטרולינג ועוד מבין שהכול צולם..... תענוג גדול
ממשיך בתנועה ומיד נעילה נוספת של בינית גדולת קשקש בנונית (לא צולם ).
מבין שעליתי על המהירות הנכונה ורוב היום שטתי מהר מדי, יוצא מהמים בשעה 13:00 עם חיוך ענק על הפנים.
יכול לסמן וי נוסף על עוד שיטת דייג שטרם ניסתי קודם.
אז מצרף לכם תמונה של הדג וסרטון מהערוץ לחסרי הסבלנות הנעילה של הבינית מתחילה בדקה ה 3.20 .
מוזמנים להירשם ולהגיב גם בערוץ שלנו
אמשיך לעדכן
הלינק לסרטון:
https://youtu.be/LNe5qRn79Zc