תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
26/1/2019 | כנרת - מזרח | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 20 - 30 מטר | דיג במתוקים מקיאק וסירה |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
9:00 | דמוי דג קטן - | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 8 | חזרו בשלום |
הדו"ח:
שיש ביניות גדולות בכנרת בעונה הזו.

אז צוות א.א , או אשכנזי&אשכנזי יוצאים לבדוק.
מגיעים לצד המזרחי לקראת אור ראשון, יש שער הורדת סירות נחמד, כמובן יש שלט גדול עליו שרשום "אין חנייה" , מה שלא מפריע לישראלי הממוצע לחסום אותו.

למזלנו יש מרווח בין השער לסלע להורדת הקיאקים. מעבר לשער שביל בטון שהוא כמעט עד המים, מניח שחסר עוד מטר למפלס כדי שייגע.
אבל כמו עם השער, למה לא לחסום את השביל ולשים חכה בדיוק באמצע?
מבקש מהמבוגר שדג לו כבר מיום חמישי באותה נקודה ( זה מה שהצלחתי להבין ממנו ) שיזיז את החכה והסטנד על מנת שצח ואני נוכל להוציא את הקיאקים.
בכל מקרה עד שצח מתארגן מנס לשוחח עם האדם הנחמד אבל מחסום השפה קצת לא מאפר, מה שכן, הוא הבין אותי שהצעתי לקחת לו את הקפיץ עמוק יותר ממה שהוא מסוגל לזרוק, אז שיוצאים אני אומר לפתוח קלאץ' עד הסוף ומוציא לא את החוט איזה 150 מטר היכן שהפיש מראה דגים.
אם כבר הזכרתי פיש, הוא מלא דגים בכנרת, כיף לראות את זה כי זה מחזיר את ההבנה שהוא עובד טוב למרות שבים לרוב הוא ריק.
אז, אור ראשון כבר עבר, ועוד רגע השמש עולה מעל הרי המזרח, צח ואני במים ומתחילים לגרור בובות בעומק של 20-25 מטר.
אחרי קצת זמן שאין מענה מחליטים לנסות עם גיגים, מה שגם לא נותן כלום אז צח מחליט להמשיך לגרור ואני ממשיך לנסות גיג.
20 דקות עוברות וצח מתקשר לומר להסתכל בווטסאפ..מההההה? לא יכול להיות, השמועות נכונות?
מחמש שוב את שתי בובות ומתחיל לפדל לכיוונו של צח, הוא בדרום ואני בצפון.
אני מכוון חרטום לצללית של צח באופק ומשייט לי ב4-4.5 קמ"ש ברגוע.
ככל שאני מתקרב אליו אני חושב עם עצמי " איזה מצחיק זה יהיה אם אני אנעל איך שאגיע אליו ", וכשכבר היינו 30-40 מטר אחד מן השני בזזזזזזז..... השמאלית חוטפת נוקאאוט.
שומר על מתח בחוט בזמן שאני מושיט יד להרים את החכה השנייה, קצת לא נוח אבל מצליח ומתפנה להרים את הבינית הראשונה, והיא לא קטנה.
חוטפת בוק וסרטון שחרור קצר וממשיכים.
בבינית השנייה כבר למדתי, החכה הימנית חוטפת את הנוקאאוט הפעם, אבל אני לא מתרגש, ממשיך לפדל ברגוע כדי לשמר את המתח בחוט בזמן שאני מוציא את החכה השמאלית מהסטנד ואוסף את החוט.
ככה ממשיך כל היום, סה"כ יצאו לי 6 ביניות שהגדולה ביותר אני מעריך 3 ק"ג צפונה.
צח הוציא 2 יפות מאוד גם כן.
אז כמה תמונות ממה שהיה, צח יערוך את כל סרטוני השחרור.
סה"כ הכנרת בחורף יותר נעימה ומהווה אופציה טובה כאשר אין ים.
עד לפעם הבאה
זוהר