הדו"ח: בסביבות דצמבר שהמים בכנרת מתקררים מתחילה עונת הבורי בדייג פתיונות מהחוף. מחליטים לעלות צפונה לגיחת גישוש ראשונה לעונה. מגיעים לפני אור ראשון לכנרת פורסים 3 מקלות וזורקים. במהרה מתבהר לנו שהתנאים ממש לא לטובתנו. רוח חזקה, סחף וכנרת סוערת מדי. לא מתמהמהים יותר מדי ומחליטים לשנות מיקום. תוך חצי שעה מגיעים לנקודה השנייה, שבתנאים של הבוקר עדיפה על דייג חוף בכנרת. זוכר שיש לנו חשבון פתוח עם הקרפיונים שקרעו לנו את החוטים בבוס בפעם שעברה שהיינו אז הבאתי הפעם גם רולר מה שבהחלט יגדיל את הסיכויים להוציא אותם ללא קריעות מיותרות ומתסכלות. מחמש את הרולר בקפיץ עם בצק מתוסף, מטיל את הפתיון, וממקם את המקל בסטנד (די מאולתר למען האמת) ומתפנה לדוג עם הבוס. לא עוברות 10 דקות והקרפיון הראשון מתעניין ותוקף! הפעם, בניגוד לדייג עם הבוס, יש לי שליטה מלאה על הדג. משחרר לו קצת חוט ומביא אותו בבטחה עד אליי. הבעיה היא ששכחנו להביא איתנו רשת הרמה והדג מצליח להתחמק ממש לקראת הסוף. בהמשך יוצאים עוד קרפיונים ומושטים יפים, ולאחר כמה שעות מחליטים שוב לשנות מיקום. הפעם נוסעים לנקודה חדשה בירדן שלא הכרנו בעבר. מגיעים לנקודה בידיעה שלא נשאר לנו הרבה זמן עד לשקיעה ומתחילים לדוג. לאחר כמה דקות אני שם לב שהחוט של הרולר רפוי מאוד ומבין שכנראה הדג שוחה לעברי. מגלגל את החוט ומרגיש את הדג לשנייה ואז הוא בורח. זורק שוב לאותה נקודה וחוזר חלילה... שוב כעבור כמה דקות החוט נהיה רפוי. מגלגל שוב ומצליח להוציא חפף נחמד (כל דג בנקודה שרק עתה הכרנו זה ברכה מבחינתי). בזה מסתיים לו עוד יום מהנה של דייג עם המחשבה כבר על הפעם הבאה.. https://www.youtube.com/embed/XAGAddcJF-Q
עריכה אחרונה: ינואר 02, 2019, 15:21:18 PM על ידי ליאור גכמן
יופי של דו"ח ליאור ויופי של סרטון.... עם התאמה מלאה בין שניהם.... נחמד לפתוח בוקר עם ברווזים ובהמשך לדוג עם ליווי ברווזים בכלל, המקום הזה כבר עושה לי חשק לדוג שם ולחזור לסיבוב דיג במתוקים...
הקרפיונים אכן נתנו פייט נהדר - המקל התכופף כמו שצריך... והראשון מנע ממך את העונג שבשחרור ההמשך כבר היה מוצלח יותר... אהבתי גם את חגיגת המושטים היפים - שרה אומנית וגם אתה לא פראייר כולל הזוג שהגיע... הסרטון אפילו תפס קצת גשם על המים, ומוזר לראות איך בסוף יצא דג מתוך המי-בוץ...
יופי של דו"ח ליאור ויופי של סרטון.... עם התאמה מלאה בין שניהם.... נחמד לפתוח בוקר עם ברווזים ובהמשך לדוג עם ליווי ברווזים בכלל, המקום הזה כבר עושה לי חשק לדוג שם ולחזור לסיבוב דיג במתוקים...
הקרפיונים אכן נתנו פייט נהדר - המקל התכופף כמו שצריך... והראשון מנע ממך את העונג שבשחרור ההמשך כבר היה מוצלח יותר... אהבתי גם את חגיגת המושטים היפים - שרה אומנית וגם אתה לא פראייר כולל הזוג שהגיע... הסרטון אפילו תפס קצת גשם על המים, ומוזר לראות איך בסוף יצא דג מתוך המי-בוץ...
ליאור, הנקודה האמצעית בסרטון, אתר הקרפיונים, היא מקום דיג מוסדר\בתשלום? מתקן מלאכותי? או שזו נקודה פתוחה בגישה חופשית? והערה קטנה על השיחרורים, כל הכבוד בהחלט על ההשבה למים, אבל בדג שמיועד לשיחרור, מאוד לא מומלץ להכניס לו ידיים לזימים. הזימים הם איזור מאוד רגיש, גם לפגיעות פיזיות מהאחיזה, וגם לזיהומים ממגע הידיים שלנו. ברור שהיה הכי טוב אם היתה רשת, אבל אם נשכחה, עדיף להחזיק מהפה או מהגוף ושוב, יופי של דו'ח וסרטון נהדר, תודה על השיתוף
ליאור, הנקודה האמצעית בסרטון, אתר הקרפיונים, היא מקום דיג מוסדר\בתשלום? מתקן מלאכותי? או שזו נקודה פתוחה בגישה חופשית? והערה קטנה על השיחרורים, כל הכבוד בהחלט על ההשבה למים, אבל בדג שמיועד לשיחרור, מאוד לא מומלץ להכניס לו ידיים לזימים. הזימים הם איזור מאוד רגיש, גם לפגיעות פיזיות מהאחיזה, וגם לזיהומים ממגע הידיים שלנו. ברור שהיה הכי טוב אם היתה רשת, אבל אם נשכחה, עדיף להחזיק מהפה או מהגוף ושוב, יופי של דו'ח וסרטון נהדר, תודה על השיתוף
תמשיכו להנות
תודה רבה רפי. אתה מוזמן להצטרף...
תודה על ההזמנה ליאור... שוקל בכובד ראש - אם יסתדר יותר מאשר אשמח.... ממש עושה חשק...