זה תא לדגים חיים. חומרים נדרשים: 1. משאבה חשמלית 12 V 2. אביזרי צנרת - כל אחד לפי הצורך שלו. 2. תא - במקרה שלי לקחתי ציידנית גדולה. 3. רשת אקווריום לתפיסת הדגים. 4. צינורות יניקה והוצאה של מים. 5. משאבה ידנית להתחלת הפעולה.
לקחתי רעיונות מכמה מקומות וכבר בניתי אחד בעצמי, אבל רציתי לשדרג. (תודה לאלדד על התשובות המהירות). לקדוח חור הסירה לא בא בחשבון בשלב הזה ולכן היה צורך בצינורות יניקה והוצאת מים, אבל רציתי שתיהיה אפשרות להוריד את התא כשלא נדרש (כמו בכנרת) למרות שיכול לשמש כציידנית לכל דבר כשלא משמש כתא לפתיון. ולכן את הצינורות חברתי למתקן בעזרת חיבורים מהירים של צינורות גן.
מור, השקעה יפה. איך תקבע אותו לסירה והמשאבה צריכה לגעת במים כדי לשאוב את המים ?
אתה אלוף ! עלית על 2 הבעיות שלי כרגע 1. קיבוע לסירה - כנראה ע"י רצועה. 2. המשאבה צריכה להיות מתחת לקו המים כדי לעבוד כמו שצריך - שזו בעיה בפני עצמה, למרות שבסירה שלי יש כמה נקודות מתחת לקו המים - אני מניח שביצאה הראשונה אני אבחן גם את המיקום וגם את המשאבה
בכל מקרה - מספיק לשים את הדגים בתוך הצידנית ולהחליף מים מידי פעם בעזרת דלי - זה סתם Over Kill אם זה ינג'ס לי יותר מידי או יתפוס יותר מידי מקום - אני חוזר לדלי 18 ליטר ומחליף מים.
אתה אלוף ! עלית על 2 הבעיות שלי כרגע 1. קיבוע לסירה - כנראה ע"י רצועה. 2. המשאבה צריכה להיות מתחת לקו המים כדי לעבוד כמו שצריך - שזו בעיה בפני עצמה, למרות שבסירה שלי יש כמה נקודות מתחת לקו המים - אני מניח שביצאה הראשונה אני אבחן גם את המיקום וגם את המשאבה
בכל מקרה - מספיק לשים את הדגים בתוך הצידנית ולהחליף מים מידי פעם בעזרת דלי - זה סתם Over Kill אם זה ינג'ס לי יותר מידי או יתפוס יותר מידי מקום - אני חוזר לדלי 18 ליטר ומחליף מים.
יש משאבות דיאפרגמה שמתאימות לעבודה כשהן לא במים והן יוצרות ואקום שמעלה את המים. כמובן שהאידאלי זה לקדוח חור למשאבה בתחתית הסירה ומשם לשאוב את המים
יש משאבות דיאפרגמה שמתאימות לעבודה כשהן לא במים והן יוצרות ואקום שמעלה את המים. כמובן שהאידאלי זה לקדוח חור למשאבה בתחתית הסירה ומשם לשאוב את המים
יש לך קישור למשאבה כזו ?
זו אחת קטנה, אבל יש אחרות דומות עם ספיקה גבוה יותר 12V DC Electric Mini Diaphragm pump self-priming booster pumnp for garden cooling car washer 3A 36W 210L/H T26 https://s.click.aliexpress.com/e/c77UHQAl
עבודה יפה מור. תבדוק אפשרות של משאבת וישרים של רכב. זו ספיקה נמוכה אבל אם אני לא טועה המשאבה יכולה להיות מעל המים ועדיין לשאוב. לפני שנים, כשהייתי מטיס טיסנים, היינו משתמשים במשאבות האלו כדי למלא ולרוקן דלק מהמיכל.
צינור ונטורי זה בדיוק מה שיש בקרבורטור. צינור שהעובי שלו קטן ואחר כך מתרחב שוב. באזור בו הקוטר קטן, יש לחץ גבוה יותר. באזור הזה מכניסים צינורית כאשר הפתח שלה עם כיוון הזרימה. מה שנוצר זה בעצם שאיבה דרך הצינורית הקטנה. בקרבורטור, הצינור העבה מגיע מהפילטר אוויר והצינורית הקטנה מכניסה את הדלק. אם רוצים מערכת של הכנסת בועות, אז הצינור העבה (הונטורי) יכניס את המים והצינורית הקטנה תכניס אוויר. לגבי אם זה הכרחי כאשר המים כל הזמן מתחלפים, גם אני שמעתי שלא אבל אין לי ניסיון בזה.