פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
   בחירת קייק |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: בחירת קייק (נקרא 5417 פעמים) |
הדפסה |
|
|
 |
|
|
שלומות!!!!
לאחרונה התחדשתי בקייק וחשבתי לשתף בתהליך בחירת הקייק,השיקולים וכולי
החלטה למעבר לקייק מדייג חופי וזירזור ממזחים נפלה!!!!!! אז עכשיו מה שנותר זה לבחור כלי...
המטרה דיגג-רק דייג.
לאחר אין ספור שיחות עם מביני עניין סבלניים במיוחד(תודה מיוחדת לשמעון ואלדד!!!!)ששיגעתי כמעט על כל מודעה ופירסום על קייק
הוחלט על קייק של הובי בכלל ואם יש אוטבק אז בכלל ניפלא....הבחירה דוקא בדגם זה בעיקר בגלל נוחות ויציבות וגם על יעילות השייט(פדלים)-אמרנו,רק דייג.. הכל התרכז להתלבטות בין 2 אפשרויות 1.לקנות כלי כמעט חדש המקביל להובי אבל סיני(קייק ההדגמה של הקפטן) אשר סלאח המליץ עליו מאוד!!! 2.להמשיך לחפש הובי משומש ב"שוק פתוח" ויד 2
ביד 2 לא מצאתי כלים אשר היו מבחינתי רלוונטים,אם בגלל מחיר ואם בגלל האיבזור שלדעתי היה לא מספיק
כך שבגדול הייתי יותר בכיוון של הסיני מקפטן גק.
אמהמה , באחד מבקורי בשוק פתוח צדתי מודעה....על קייק... הובי אוטבק מאובזר בכמעט כל מה שצריך (וגם לא ) לדוגמא-בידונים מקוריים,עגלה,פיש פיינדר,מפרש,מנוע ואפילו גגון לרכב ועוד מלא ציוד דייג אז כן הוא עלה במעט יותר מהסיני ואפילו ישן יותר,אבל הוא היה יותר ממוכן לצאת לים.... כמובן שרכשתי אותו..... עכשיו נותר להמתין לים מתאים...יותר משבועיים אני מביט בו ומרייר מת לצאת ולנסות...מתגרד כולי....ולסגור את החשש הגדול מכולם האם יש חור בקייק ואמצא עצמי בתוך גיגית מלאה מים בלב ים.... ואז הגיעה התחרות... מגיע לחניה ב 2 בלילה ומתחיל להרכיב את הפזל....ואפילו כמעט מצליח(חוץ מהמפרש שאני עדיין לא מצליח להבין את מנגנון הגילגול המאולתר שלו...טוב המפרש יחכה-מקפל ומחזיר לרכב) ואז הקריאה לישיבה דחופה ומחליטים על דחיית התחרות בגלל הרוח... סאומו....כמה חיכיתי לטבול הקייק ואת עצמי במים... שמעון מעלה רעיון..בוא לתל ברוך....
לא חושב בכלל ישר מפרק ומעמיס הקייק...~חייב לשכלל את הטכניקה של העמסה..מזל ששמעון היה שם~
רודף אחרי שמעון בכביש החוף...
מגיעים לתל ברוך מרכיבים שוב את הקייקים וציקצק אנחנו במים...
לי זו היתה קריעת הבתולים שלי על הקייק וחוויתי את כמעט כל קשת הרגשות מחששות דרך מחלת ים קלילה (ששויכה עייפות לחוסר באוכל/סוכר) ועד לאושר עילאי(כולל כל מה שבאמצע)
אה...ופנים הקייק יבש כמו הנגב!
דגים (לי) לא היו-התרכזתי בשייט למרות שניסיתי קצת גיג וגרירה...
שמעון הוציא לוקוס לבן ומכובד...טוב הוא כבר הפך לוחש ללוקוס....
לסיכום, אני מאוד מרוצה מהקייק ובכלל...
ולמי שמתלבט,נסו קודם להגדיר לעצמכם מה אתם רוצים ואז תיגשו לחפש אל תוותרו על בדיקה יסודית של קייקים משומשים-יש אחלה של דילים בחוץ,כי הקניה אינה מסתכמת בקייק אלא יש מלא איבזור נוסף שצריך(עגלה,פיש,גגון,בידונים אפילו חכות ורשת..... ולרוב הוא עולה כמעט כמו הקייק....
אז שוב תודה לפורום אלדד ושמעון שחפרתי להם בצורה בילתי רגילה ותמיד היו סבלניים ונתנו טיפים והכוונה מקווה שיעזור גם לאחרים
יאללה מחר בורח מהעבודה ויוצא לים,מי בא?
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
קודם כל, מזל טוב לרגל הרכישה.  הובי מייצרים קיאקים מעולים והאאוטבק נחשב לאחד מקיאקי הדייג המוצלחים ביותר שלהם. ממליץ בחום , עד לתחזית טובה , לתרגל העמסה ופריקה של הקיאק. לתרגל התארגנות ליציאה "על יבש" , כלומר לפרוק מהרכב ולהכין את הקיאק ליציאה כאילו אתה על החוף. תתפלא כמה תרגול זה יעזור לך ביציאות. אני יכול לומר שמהתארגנות של שעה בהתחלה ירדתי ל 15-20 דקות מרגע תחילת הפריקה ועד שאני מוכן להיכנס למים. ועכשיו, כל מה שנשאר עכשיו זה לחכות לדו"ח הראשון שלך שיכיל את הקיאק 
|
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
מזל טוב ! אני מניח שאת הוראות הבטיחות אתה תכיר או מכיר ולכן אין צורך בחפירה, טוב לראות שיש מי שעוזר לך להיכנס לתחום. נשמח לראות תמונות של הקיאק... וכמובן דוחות דייג ממנו, ברוכה הבאה למשפחה
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
ברוך הבא לעולם הקיאקים ומזל טוב על הכלי החדש !
אני שמח שלא עשית טעויות ברכישה (סיני?!),ושעזרו לך אנשים שמבינים עניין או שתיים בתחום ובאמת נתת פה טיפים מאוד חשובים לגבי בחירת קיאק והאיבזור שלו...
יאללה שיסריח מדגים בהצלחה תהנה ממנו אגב אנחנו יוצאים מחר אבל בצפון ,אם רלוונטי עבורך אתה מוזמן בכיף
|
|
|
|
|
מברוק על הכלי החדש אני יותר מבטוח שעשית את הבחירה הנכונה עכשיו נשאר רק להסריח אותו מדגים
|
|
|
|
אייל וייס
|
חבר פורום
מנותקגיל:
48
050-9020301
|
|
בהצלחה עם הכלי החדש שיסריח מדגים 
|
אתה קם בבוקר, ברוך השם, כל השאר בונוס  Ocean Kayaks-Prowler Trident 15
|
|
|
|
תתחדש ותהנה  מארט 
|
|
|
|
|
Barbos
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תתחדש! אכן בחירה מעולה! למפרש של הובי יש מנגנון מקורי לא כל כך מוצלח לטעמי, המנגנונים המאולתרים לדעתי אמינים וקלים יותר לתפעול. אם אתה צריך עזרה בנושא המפרש, תרגיש חופשי, או בפורום או בנייד 0549932089 (בוריס)
|
|
|
|
|
תודה בוריס היום יצאתי עם הקייק והמפרש התפעול שלו כולל פתיחה והסגירה שלו באילתור היו קלים לתפעול דגים לא היו היום,אבל איזה כיף היה השייט והים
|
|
|
|
Eldad79
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
46
|
|
כפרה עליך יונתן, אכן ליוויתי אותך בתהליך, נלחמתי נגד האינסינקט הטבעי שלך לעשות טעויות מעודף רצון (כמו שהיו אנשים פה שעשו בדיוק אותו הדבר בשבילי), ובסוף מצאת ומייד הבנת עניין וסגרת. רק מלשמוע אותך היום אחרי היציאה התמלאתי שמחה והתרגשות, יש עוד מכור.
יאללה, שיסריח מדגים, ניפגש בים, ואם תצא לבד אני אישית מגיע ועושה לך חור בקאייק עם קונגו....
|
|
|
|
|
תתחדש ותהנה. מאחל לך הרבה יציאות טובות לים עם דגים בשפע וחיוך ענק על הפנים תמיד.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
צחי.א
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
מברוק על הרכש החדש , אין ספק שעשית בחירה נכונה מבחינת דגם הקיאק, עם הזמן תתמקצע בהעמסה ופריקה ועם ההתמדה גם תתחיל לראות תוצאות בים, בהצלחה
|
|
|
|
|
אסלן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|