תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
19/2/2012 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | גועש | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
הדו"ח:
סוף סוף מתקרב היום ואחרי הרבה זמן של לחסוך כסף ולעבוד כמו חמור (בקיצור לוותר על הדיג

ההכנות לטיול היו מטורפות - איזה מקל לקחת? איזה דמויים להביא, וכמה? . אז החלטתי שלא להתקמצן כי אחרי הכל זה טיול של פעם בחיים, ולקחתי איתי הכל - את כל הדמויים, הג'יגים והסיליקונים למיניהם ושלוש חבילות חוט בד של סופיקס , ואפילו התחדשתי במקל חדש של MARIA. ובקשר לחוט... זה היה צעד חכם, תבינו בהמשך.
קיצר אני מזרז את הסיפור, ואני כבר נחתתי בקוסטה ריקה. אני מגיע לחוף אחרי יום ארוך של נסיעות (לא יכולתי להתאפק הייתי חייב לראות כבר את הים) ורואה רק טבע וחיים, בחוץ ובמים. על כל העצים יש קופים ואיגואנות, ובמקום היונים האפורים של ת"א, בשמיים יש אינספור סוגים של תוכים וציפורים יפות. והמים, בכלל - רתיחות עצבניות של דגים שפשוט הכל דופק בהם: שקנאים, דולפינים וכרישים למיניהם וכל זה בים של 3 מטר אחרי הגלים. אני רואה את זה והידיים מתחילות לרעוד, אבל ממש! התרגשות כזו לא הייתה לי שנים.. חחחחחח...
אני רץ מהר להוסטל בשביל לסדר את הציוד, אבל לצערי אני מוצא שם את החברים זועמים עליי שרק הגעתי וכבר אני בורח להם. חחח אבל הם לא דייגים, להם יש רק גלישה בראש. לא רוצה לריב על היום הראשון לטיול, אז אני נשאר בהוסטל לעזור לסדר ולקנות אוכל.

יום למחרת אני קם בזריחה והולך לאותו חוף ונדהם לגלות שפל עצבני של 80 מטר אם לא יותר בלי צחוק! אז אני מבין שזה כבר לא ישראל וצריך ללמוד את השטח לפני שאני דג. נכנס למים ומגלה שזה איזה 50 מטר מהחוף לפני שנהיה עומק ומנסה לדוג בכל זאת ובאמת, אחרי מס' ניסיונות מקבל נעילה על סיליקון. אחרי פייט נחמד של איזה דקה, יוצא לו סנוק חמוד. ממשיך לעבוד אבל כלום. לא רוצה שהדג התקלקל, אז מקפל הכל וחוזר להוסטל.
חוזר שוב בערב, תפוס מהגלישה ורואה שנהיה עומק ויש גאות. שמה אחרי שהגאות מתחילה הדגים הגדולים באים כי הסדרדינים הקטנים מתחבאים קרוב לחוף ורק אז הם יכולים להתקרב. זורק מספר פעמים ומקבל מזה פצצה! המקל כמעט עף לי מהיד. יציאות חוט חזקות, אבל לאט לאט עם כל גל גבוה מקרב אותו ומושך אותו עד שהוא נפלט לחוף. רואה שהדג זה ג'ק קרבל וחוזר שמח ומבשל לחברים ארוחה.
כמה ימים עוברים ואני תופס את שני מיני הדגים בגדלים יותר מרשימים מחליט לשנות למקום חדש שגלשתי בו וראיתי שם פצצות על המים עם איזה דג מסתורי שסנפיר הגב שלו היה ממש מוזר לי. משכנע חבר להשכיר טרקטורון איתי ונוסעים לשם.
האיזור היה גלי במיוחד עם ריף. נותן מס' זריקות ומתחיל להקפיץ להם את הג'יג על המים, ופתאום רואה את אותו סנפיר רודף אחריי, ואיך שהגל בא להישבר על הג'יג מקבל נעילה. איך שהוא ננעל אני אומר שיט, אין מצב! תוך שניה בריצה שלו מרוקן לי 70% שפולה של 200 מטר ואני מקבל חום. אי אפשר לעצור אותו, המקבל מקבל זוית חדשה שעוד לא ראיתי, השפולה בכלל סוגרה כמעט עד הסוף, לא ידוע מה לעשות. פתאום הוא נותן פנייה, ואני רץ אחריו לאורך החוף ומנסה להחזיר כמה שיותר חוט אבל הדג הזה היה שפוט חזק וגדול מדי לציוד שלי והוא רוקן לי את השפולה והמשיך לשחות (מזל שהיה לי עוד 3 חבילות של חוט).
נקצר, בקוסטה ריקה לא הצלחתי להוציא את הדג הזה בגלל שהיו רק מפלצות שרוקנו לי עוד שפולה. מה שכן, התנקמתי בו בניקרגואה, שם היו חתיכות של עד 3 ק"ג ומתים על ניקלים וג'יגים. הדג נקרא רוסטר-פיש (דג תרנגול)
חיה רעה באמת...
לצערי איבדתי את כל הג'יגים והניקלים שלי לסוג של מגה-חניתן שהשיניים שלו חותכות הכל. משהו הזוי ביותר, גם בגדלים מגוחכים השוואה לארץ.
טוב, אני יכול לדבר על הדגים שדגתי שם ועל אלה שברחו לי כל היום כמו זקן בן 90, ונראה לי שחפרתי יותר מדי...
אז תהנו מהתמונות, מצטער שאין לי יותר פשוט גנבו לי את המצלמה