ובלי עיין הרע השלל יפה בכל יציאה שעשיתי עד היום
אז אחרי שבישלתי בסיר ואפיתי בתנור החלטתי לנסות לעשן
והתוצאות נפלאת
הדגים שניכנסו לעישון היו במשקל של 1 קג +-
הדגים פולטו כך שעמוד השדרה הוצא וגם האדרות אבל הזנב נשאר ושימש לתליה והפילטים לא הופרדו בתמונות המצורפות ניתן יהיה לראות איך נראה הפילוט
לאחר הפילוט הדגים נשטפו היטב ויובשו
לאחר היבוש פוזר על הדגים מלח גס ופלפל שחור גרוס
עם הפילפל צריך להיזהר ולפזר ממש מעט
לאחר התיבול הדגים הוכנסו למקרר למשך 3 שעות
בזמן הזה הכנתי את המעשנה
הדלקתי פחמים והכנסתי צ'נקים של פקאן
את המעשנת הבאתי לטמפרטורה של 70 מעלות
לאחר 3 שעות הדגים יצאו מהמקרר נמתחו בעזרת שני שיפודי עץ ונקשרו מהזנב ע''י חוט שפגט ונתלו במעשנה
זמן העישון +-3 שעות על טמפרטורה של 70 מעלות
כמה דברים חשובים
1. חשוב שהדגים יהיו באותו גודל ומשקל
2. חשוב שהמעשנה תהיה על הטמפרטורה הרצויה לפני שהדגים נכנסים
3. חשוב לשמור על טמפרטורה יצבה
4. אחרי שעתיים וחצי יש לבדוק את הדגים אם מוכנים להוציא ואם לא לתת להם עוד קצת הבדיקה חשובה בכדי למנוע יבוש יתר של הדגים

