פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   מה עם הדניסים? |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מה עם הדניסים? (נקרא 4633 פעמים) |
הדפסה |
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
יש הרבה דיווחים על תפיסות דניסים שברחו בסערה האחרונה, כנראה ממכמורת יש דיווחים מהיום על תפיסות דניסים ביפו... מישהו כבר תפס או ראה שתופסים? יש מיקומים?
|
-------------------------------
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שמעתי על תפיסות מהחוף בחוף מציצים בתל אביב, באיזור נמל יפו, והיום שמעתי שהגיעו עד פלמחים. במשך כל התקופה הזו היו זרמים מצפון לדרום חזקים מאוד והזרם פיזר אותם לכל אורך החופים.
|
|
|
|
|
שבוע שעבר היה טירוף באזור אולגה מכמורת אני מניח כי התפזרו כבר לאורך החופים עם זרמים
גם אתמול היו תפיסות בכל מיני מקומות כולל פלמחים
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
UZIK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שמעתי על תפיסות יפות ליד מרינה הרצליה
עוזי
|
|
|
|
Matan mizrahi
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
35
אל תיתן לגבר דג. למד אותו לדוג
|
|
תמשיכו לחפש אותם. יש המון. הסיבה העיקרית שהם עוד כאן וישארו לעוד הרבה זמן זה כי כשהם ברחו הם התאספו בתוואי שטח שמאוד קשה לדייג. המון ריפים, בורות, ומקבצי סלעים גדולים וקטנים. כמעט בכל זריקה הריג נותר במים. מה שאיפשר לדניסים להתאקלם לתנאים החדשים והם פזורים בהמון חופים. אמנם במקבצים קטנים יותר, אבל זה מעולה שרשת אחת לא תגרוף את כולם יחד
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
כנראה שאף אחד מהפורום לא תפס, כי לא רואה שום דיווח בפורום  יש רק ברשת 
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה
|
|
ביום שבת הייתי ברידינג ואיתרתי בעין מהשובר לפחות 10-12 גופות של דניסים גדולים במים כנראה הם לא התאקלמו כל כך טוב כמו שחשבנו באותו היום היה המון ביזרי במים אך לא היה מענה בזירזור לפי דעתי כי יש כל כך הרבה דניסים מנצנצים וקלים לאכילה
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
יש תפיסות לפי הרשתות החברתיות ואפילו הרבה.
נראה שאלו שהלכו יצאו למין תחרות מי תופס הכי הרבה.
אני לא הלכתי לחפש דניסים , מבחינתי שינסו להתאקלם
בסביבה הטבעית ואולי יצליחו להתרבות.
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
מ-ש-ע-מ-ם.... מי בכלל רוצה ללכת לדוג את הדגים האלה, שנתפסים בקלות כמו בפארק דייג ונגררים כמו סמרטוט מרגע שננעלו... אנשים באמת מתחרים זה בזה מי יתפוס יותר ומי ימלא יותר דליים או יצטלם עם יותר דניסים מסודרים בשורות על סלע... ומחפשים אחר כך מה לעשות עם כל הדגים האלה, או מנסים למכור... לי אישית הדג הזה בכלל לא כזה טעים, לא מנסה ולא אנסה לדוג אותם
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
מ-ש-ע-מ-ם.... מי בכלל רוצה ללכת לדוג את הדגים האלה, שנתפסים בקלות כמו בפארק דייג ונגררים כמו סמרטוט מרגע שננעלו... אנשים באמת מתחרים זה בזה מי יתפוס יותר ומי ימלא יותר דליים או יצטלם עם יותר דניסים מסודרים בשורות על סלע... ומחפשים אחר כך מה לעשות עם כל הדגים האלה, או מנסים למכור... לי אישית הדג הזה בכלל לא כזה טעים, לא מנסה ולא אנסה לדוג אותם
צודק מבין לקחת 2-4 יחידות למי שאוהב אבל בהחלט הם לא המטרה אבל!!! וזה אבל גדול הם שינוי משמעותי בסביבה האקולוגית ומשפעים על כלל הדגים וצריך לקחת את זה בחשבון ... הם טיפשים ולא יודעים לשמור על עצמם הטורפים חוגגים ופחות אוכלים טרף טבעי וברור שדגים " מלאים " פחות יחפשו דמויים
|
|
|
|
|
נתפסו על ידי והשותף התורן ...בפולג צפון/דרום, געש, סיאנדסאן, יפו. אנחנו זורקים אותם חזרה, ומנסים לארגן דגיג טוב יותר לפיתיון. טורף 1 לא אכל מאז הבריחה אצלנו. מכת דניסים 
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
 |
|
|
צודק מבין לקחת 2-4 יחידות למי שאוהב אבל בהחלט הם לא המטרה אבל!!! וזה אבל גדול הם שינוי משמעותי בסביבה האקולוגית ומשפעים על כלל הדגים וצריך לקחת את זה בחשבון ... הם טיפשים ולא יודעים לשמור על עצמם הטורפים חוגגים ופחות אוכלים טרף טבעי וברור שדגים " מלאים " פחות יחפשו דמויים מה רע בזה? הדניס, להזכירך, הוא דג עם שורשים גנטיים ים תיכוניים, לכן לא יכול להפר את האיזון, באם חלק מהפרטים ישרדו ויצליחו להתרבות. מנגד, כשהתווספו למרחב דגי "טרף קל", הם יזינו את הטורפים שאנחנו כל כך אוהבים, יאפשרו להם לשגשג ולגדול, ומצד שני, יתנו צ'אנס לטרף הטבעי של אותם פלמודים, גומברים, אנטיאסים, לצורך העניין- סרגוסים, בורים, טרולוסים, לשרוד עוד יום מבלי להיטרף... מבחינתי גם הלחץ על נקודות הז'ירז'ור יורד בזמן הקרוב, כי הדייגים "המתנדנדים" שיוצאים לים כדי למלא את הצידנית ולא כדי להשביע את הצורך באדרנלין, יעדיפו ללכת על בטוח ויצאו לחפש דניסים קלים בפיתיון... אותי כדג מטרה הם לא מעניינים, אבל תועלת לים העני שלנו הם תורמים בהחלט, וכמה שיוכלו להישאר ולא ירוצו לשחוט אותם אנשים עם עיניים גדולות, כך ייטב
|
|
|
|
|
בואו נשחק בלו יהי.... בואו נגיד שהמדינה היתה קונה כמות דניסים או כל דג אחר שייטיב עם הדגה ובעונה הנכונה היתה משחררת אותם....מה זה היה עושה לדייג ולכלל הדגה בחופים שלנו....(נשמע לי לא יקר ככ ביחס לאלטרנטיבות) הדגים היו מתרבים וגם עושר ומגוון הדגה היה עולה... הים,הדייגים וכמעט כולם היו מאושרים(חוץ מחל"ט רט"ג שהם בטח ימצאו תירוץ עלוב כמה שזה רע לים...)
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שבוע שעבר היה טירוף באזור אולגה מכמורת אני מניח כי התפזרו כבר לאורך החופים עם זרמים
גם אתמול היו תפיסות בכל מיני מקומות כולל פלמחים
ממה שהבנתי חופים באזור היו מלאים יותר רשתות ממים
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
בואו נשחק בלו יהי.... בואו נגיד שהמדינה היתה קונה כמות דניסים או כל דג אחר שייטיב עם הדגה ובעונה הנכונה היתה משחררת אותם....מה זה היה עושה לדייג ולכלל הדגה בחופים שלנו....(נשמע לי לא יקר ככ ביחס לאלטרנטיבות) הדגים היו מתרבים וגם עושר ומגוון הדגה היה עולה... הים,הדייגים וכמעט כולם היו מאושרים(חוץ מחל"ט רט"ג שהם בטח ימצאו תירוץ עלוב כמה שזה רע לים...)
ברור שזה רע לים!!!! צמיחה צריכה להיות דבר הדרגתי כדי לאפשר למערכת להסתגל אתה לא יודע איך זה פוגע במינים המקומיים שאתה מציף אותם באלפי דגים נוספים 1) הדניסים האלו דומים לדניסים רק בשם שלהם הם מושבחים גנטית גדלים יותר מהר חזקים יותר 2) בעולם שרוצים לעזור למין מתקשה כמו חידקן לבן... תופסים דגים שואבים מהם זרע וביצים מגדלים באינקובטורים ואז משחררים דגיים לטבע 3) רוצה לפתור בעיה שיש לדגים ( מיעוט וכו ) תבדוק את הסיבה ותטפל בה זיהום -גודל מינימום !!!!! וכו וכו ואני חייב לציין כדייג מעל 20 שנה האחריות שלנו היא לא להיות חמדנים !!! ולכבד גודל מינימום לדגים
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2