פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   בקשה: המלצה על חרמונית |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: בקשה: המלצה על חרמונית (נקרא 4851 פעמים) |
הדפסה |
|
אופיר500
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום חברים אני מחפש המלצה על חרמונית אטומה לגשם. ראיתי כמה דגמים אבל לא יודע מה לבחור. השימוש הוא רק עבור דייג פתיונות מהחוף (לעיתים רחוקות מזחים). אני לרוב עם חכה ביד ולא על סטנד (אם זה משנה)
מה כדאי לבדוק לפני הקנייה? חשובה אטימה מלאה? (אני כן יוצא בגשם אבל לא מבול) איזה משקל? איזה מילוי? איזה מותג? עד היום היתי עם חליפת ניילון ו100 חולצות כל טיפ יעזור ואם יש דגם ספציפי זה מעולה המחיר עד 1000 שח, קנייה מהארץ תודה מראש
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
חרמוניות לא מיועדות לגשם הם מיועדות לקור ולרוח אם אתה מחפש משהו שעמיד בפני גשם אלו רק החליפות סערה מניילון
|
-------------------------------
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
לא מכיר חרמונית נגד גשם, אולי רק לטפטוף/גשם קל (צריכה להיות עם חומר כמו מעיל ולא בד רגיל).
חליפת סערה מעל החרמונית תפתור את הבעיה
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 04, 2018, 11:51:50 AM על ידי shragam
|
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כמו שכתבו לך חרמונית לא מיועדת לגשם ,לא לאורך זמן בכל אופן. אם זה טיפטוף או גשם קצר אז בסדר. אפשר לרסס עליה ספרי סיליקון או על מטלית ולמרוח אותה טוב טוב, זה יתן לך קצת יותר זמן בגשם. אבל את הסיליקון צריך לחדש לפני כל יציאה או 2. חרמוניות של חגור מעולות.
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
כמו שכתבו לך חרמונית לא מיועדת לגשם ,לא לאורך זמן בכל אופן. אם זה טיפטוף או גשם קצר אז בסדר. אפשר לרסס עליה ספרי סיליקון או על מטלית ולמרוח אותה טוב טוב, זה יתן לך קצת יותר זמן בגשם. אבל את הסיליקון צריך לחדש לפני כל יציאה או 2. חרמוניות של חגור מעולות.
לא מדוייק יצרני החרמוניות מיצרים משני סוגי בדים 1. בד כמו של מעיל דובון 2. בד נילון הראשון אכן לא עמיד בגשם שוטף ולאחר פרק זמן יתחיל לספוג מים השני כן עמיד אבל מרעיש בכול תנועה שעושים ואתי אישית זה מחרפן אם אתה נעול על חרמונית וצריך אותה עמידה לגשם לך על האופציה השניה המלצה לחברת חגור טיפה יותר יקרה אבל שווה את הכסף אם אתה לא נעול על חרמונית ומעניין להיות קליל יותר לך על מעיל פליז ומעלה המעיל והמכנסיים תלבש חליפת סערה שתמנע גם רוח וגם גשם
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
לא מדוייק יצרני החרמוניות מיצרים משני סוגי בדים 1. בד כמו של מעיל דובון 2. בד נילון הראשון אכן לא עמיד בגשם שוטף ולאחר פרק זמן יתחיל לספוג מים השני כן עמיד אבל מרעיש בכול תנועה שעושים ואתי אישית זה מחרפן אם אתה נעול על חרמונית וצריך אותה עמידה לגשם לך על האופציה השניה המלצה לחברת חגור טיפה יותר יקרה אבל שווה את הכסף אם אתה לא נעול על חרמונית ומעניין להיות קליל יותר לך על מעיל פליז ומעלה המעיל והמכנסיים תלבש חליפת סערה שתמנע גם רוח וגם גשם חרמונית מבד ניילון כן סופגת אומנם לא סופגת במהירות כמו חרמונית מבד רגיל אבל עדיין סופגת
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לא מדוייק יצרני החרמוניות מיצרים משני סוגי בדים 1. בד כמו של מעיל דובון 2. בד נילון הראשון אכן לא עמיד בגשם שוטף ולאחר פרק זמן יתחיל לספוג מים השני כן עמיד אבל מרעיש בכול תנועה שעושים ואתי אישית זה מחרפן אם אתה נעול על חרמונית וצריך אותה עמידה לגשם לך על האופציה השניה המלצה לחברת חגור טיפה יותר יקרה אבל שווה את הכסף אם אתה לא נעול על חרמונית ומעניין להיות קליל יותר לך על מעיל פליז ומעלה המעיל והמכנסיים תלבש חליפת סערה שתמנע גם רוח וגם גשם חרמונית מבד ניילון כן סופגת אומנם לא סופגת במהירות כמו חרמונית מבד רגיל אבל עדיין סופגת צודק היא סופגת אבל יותר לאט ,ועם ספריי סיליקון חלק גדול מחליק וככה לא נספג כמעט.
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
אכן הניילון מרעישה אבל עדיפה לטעמי.
בכל זאת , חרמוניות משמשות אותנו בחורף.
קר , ותמיד יכול להפתיע גשם קל או כבד
וכדאי להיות מוכנים.
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
gingi
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום אתה לא צריך חרמונית , לפי הבנתי אתה מחפש משהוא נוח נגד גשם וגם שיחמם, לי אישית יש חליפת גורטקס , זו חליפה שנושמת עמידה בפני מבול וגם מחממת רכשתי אותה מארה"ב שם המחיר זול הרבה יותר מישראל . בארץ עלויות של חליפות כאלה יקרות מ1000 ש"ח האיכותיות יותר . מתחת אתה יכול ללבוש גופיה וגטקס טרמים ואתה מסודר בכל מזג האויר. יש לי גם חליפת גשם מבד מיוחד ... גם הבאתי מארה"ב של חברת מאריבו , דבר מעולה דק לא ניקרע נוח , לא פלסטיק שמרעיש או מכביד על ההליכה , נלקח למקום הדייג ואם מתחיל גשם נלבש תוך שניה וזהו . כמובן הרולר גם הוא עמיד (מגה סילד) ואפשר להמשיך לדוג בגשם.
מקווה שעזרתי אם יש עוד שאלות אשמח לעזור
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
שלום אתה לא צריך חרמונית , לפי הבנתי אתה מחפש משהוא נוח נגד גשם וגם שיחמם, לי אישית יש חליפת גורטקס , זו חליפה שנושמת עמידה בפני מבול וגם מחממת רכשתי אותה מארה"ב שם המחיר זול הרבה יותר מישראל . בארץ עלויות של חליפות כאלה יקרות מ1000 ש"ח האיכותיות יותר . מתחת אתה יכול ללבוש גופיה וגטקס טרמים ואתה מסודר בכל מזג האויר. יש לי גם חליפת גשם מבד מיוחד ... גם הבאתי מארה"ב של חברת מאריבו , דבר מעולה דק לא ניקרע נוח , לא פלסטיק שמרעיש או מכביד על ההליכה , נלקח למקום הדייג ואם מתחיל גשם נלבש תוך שניה וזהו . כמובן הרולר גם הוא עמיד (מגה סילד) ואפשר להמשיך לדוג בגשם.
מקווה שעזרתי אם יש עוד שאלות אשמח לעזור
תשובה שעזרה מן הסתם לחלק מהחבר'ה שקראו...  כמו גם התגובות המפורטות והמחכימות שהועלה כאן ע"י צור, דובדוב ואלון  באופן אישי, לא אוהב חרמוניות ומעילים בימים הקרים של החורף... מעדיף געטקס מתחת לחולצה ולמכנס עם חיזוק של גופיה וטריקו כמה שצריך, כמובן כובע צמר עד הצוואר עם פתח לפנים... מעל שם חליפת סערה מלאה - מכנס ומעיל וגם את הכובע על כובע הגרב... גם בולם רוח וגשם וגם נשמר החום מהבגדים. יותר אטום לגשם ופחות כבד ומסורבל מאשר חרמונית
|
|
|
|
אופיר500
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
"קצת" באיחור אבל תודה לכולם על התשובות עזרתם מאוד!
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
"קצת" באיחור אבל תודה לכולם על התשובות עזרתם מאוד!
עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא שמח שהצלחת לקבל עזרה תוכל לשתף אותנו מה רכשת בסופו של דבר והאם אתה מרוצה?
|
|
|
|
|
חרמנית, אוהב. מארט 
|
|
|
|
אייל וייס