פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
   צו המינים המוגנים במפרץ אילת- שוד הדייג הגדול |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: צו המינים המוגנים במפרץ אילת- שוד הדייג הגדול (נקרא 9886 פעמים) |
הדפסה |
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
 |
|
|
עד היום הירבנו לדבר על השינויים בצו המינים המוגנים בים התיכון, שהכניס איסור דיג של 3 מינים בעיתיים- הדיונונים, הטונה כחולת הסנפיר ודקר הסלעים (דאור). בפירסומים השונים כמעט ולא התייחסנו לשינויים בצו במפרץ אילת, אבל פה מדובר בשינויים חמורים בהרבה! בפקודת המינים החדשה למפרץ אילת לא צוינו המינים האסורים לדיג אלא נכתבה "רשימה לבנה"- רשימה מצומצמת מאוד של משפחות מינים המותרים לדיג, ומולה כל יתר המשפחות הפכו באחת למינים מוגנים האסורים לדיג! כך נוצר מצב שהרוב המוחלט של דגי המאכל המהוים את הנתח העיקרי בשלל הדיג נאסרו לדיג! המשפחות העיקריות שנותרו מותרות לדיג הם הקולייסיים, מהם נידוגים מיני הטונות\טוניות, מקרלים ופלמידות, והצניניתיים, מהם נידוגים מיני אריצ'ולות ואינטיאסים, אמנם משפחה עם יוקרה אבל בסך הכל נתפסים מהם מעט דגים במשך השנה. בנוסף מותרים מיני דגים בעלי חשיבות שולית לדיג הספורטיבי כמו קיפוניים (בורי) וסיכניים (אראס), חדלסתיים (שפיצים), שיפודניים (חניתנים) וסרדינים, ומספר משפחות חסרות כל ערך לדיג, חלקן אפילו של דגים בעלי ערך אקולוגי חשוב שלא ברור למה דחוף להתיר אותם לדיג.... יתר המשפחות, השלל העיקרי למעשה- נאסרו לדיג, וביניהם אספירניים (ברקודות ומליטות), שוריים, דגי חרב, רעמתניים (דוראדו), דקריים (כל סוגי הלוקוסים), ספרוסיים (סרגוסים, פארידות), לוטייניים (כל סוגי הסנאפרים), לברקיים (פולש בים סוף), לטסיים (ברמונדי, פולש בים סוף), מוליתיים (ברבוניות, סולטן איברהים) ועוד משפחות נוספות. כל השינוי הזה לא נובע מהצורך להגן על המינים המדוברים, שלא נמצאים בסיכון כלשהו או בלחץ דיג מאסיבי, ואינם מוגנים בשום מקום אחר בעולם. יתרה מזאת, חלק נכבד מהמינים המדוברים הם מינים פילגיים, שנמצאים בתנועה מתמדת במרחבי הים, וכשהם אינם מוגנים באף מקום אחר בים האדום (או בכלל), אין שום משמעות למין אם ידוגו אותו ברצועת החוף הקצרה של ישראל, או לא... אז מה כן עומד מאחורי העניין? פשוט מאוד, ניסיון לחסל את הדיג, חד וחלק! הרטג עובדת איתנו בשיטת הסלאמי, חותכים פרוסה אחרי פרוסה, אבל הפעם החליטו לחתוך מיד את כל הנקניק ולהשאיר אותנו עם הזנב ביד... התחילו בלסגור לנו מרחבים גדולים כאסורים לדיג, המשיכו באיסור גורף לדיג כל מיני הדיונונים (למרות המחקרים שמעידים על כך שהדיונונים לא נמצאים בסיכון אלא להיפך, אוכלוסיתם גדלה משנה לשנה והם מתחילים לגרום לנזק ממשי בים, כמו שכבר הזכרנו בדיון הזה), הטרדות חוזרות ונשנות של הפיקוח... המטרה פה ברורה- להתיש את הדייגים ולסלק אותנו מהים, ברור שבמצב בו הדייגים יוכלו לצאת לים, אבל לא יוכלו לדוג כמעט שום דג וגם לקחת אותו למאכל, הסירות ישארו מיותמות במרינות להעלות אבק, וציוד הדיג יעמוד ויחליד... לא נוכל לתת יד למצב הזה, ולקבל את השינוי כפי שהוגש. נציגינו בארגון י.ע.ד יבהירו בישיבות עם גורמי המקצוע לגבי הצו כי לא תתקבל פשרה מצידנו מבלי לסלק את דגי המאכל מרשימת המינים המוגנים! ללא הבנות בעניין, נצא למאבק נרחב ללא דיחוי, כולל עתירות לבג"ץ!
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 22, 2018, 11:14:38 AM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
|
תיאטרון האבסורד.
יש לתת על זה את אותו המשקל כמו בגזירות לגבי הים התיכון.
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
 mad3;התחרפנו לגמרי אין קשר בין התפקיד לבין מי שממלא אותו כאילו ילד בגן בחר מינים לפי צבעים
|
-------------------------------
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
קובי, אני מתנצל, אני חושב שהתנהגנו בחוסר הגינות כלפי הדייגים באילת ! אכן כל הזמן שומעים על ההגבלות והאיסורים בים התיכון ושכחנו להתייחס באותו משקל גם באילת, לא הגיוני ולא הוגן מה שרוה שם, נאבק כולנו כגוף אחד ונצליח. נקווה מחר לבשורות
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
מור, אין מה להתנצל, צריך להסתכל קדימה. מחר זה יום חשוב מאוד, לדיג באילת יותר מלדיג בים התיכון. אם כל הפקודה תעבור ללא תיקונים, בים תיכון נצטרך לוותר על דיג הטונות הכחולות (כמה תופסים הספורטיבים בשנה? 30-50 חתיכות בלחץ), על הדאורים (ונשארים עם הלוקוסים האחרים), ועל הקלמארי, שבעיקר משמש לפיתיון ולא לאכילה. באילת, לעומת זאת, אם נעזוב רגע את דגי הפיתיון (למי נדוג פיתיון אם אסור לדוג את הטורפים?), ואת אוכלי העשב של דייגי הבוס, נשארנו עם מספר כל כך מצומצם של דגי מטרה חוקיים, שבאמת לא יהיה טעם לצאת לדוג. ברור שהפקחים יצטרפו לחגיגה ויטרידו עוד יותר, יחפשו אותנו בימים ובלילות, יטרידו גם את דייגי החוף, ואם היום אנחנו חוזרים הביתה בלי דגים, מה נגיד כשגם את רוב הדגים שנתפוס נהיה חייבים על פי חוק לשחרר?
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מחר ידונו גם על זה?
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
הנה משהו שאני לא מבין קובי חלק לא מבוטל מן הדגים שיהיה אסור לדוג באילת קיימים גם בים התיכון אבל ערך מוגן אסור להחזקה וסחר בכל המדינה, איך בדיוק האבסורד הזה עובד?
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
נפל לי עכשיו אסימון ענק וכמעט שבר לי את הראש  איפה בעלי חנויות למכירת דגים נמצאים בכל הסיפור הזה? הרי באישון לילה ובלי ידיעתם הם הופכים להיות עבריינים אם הם ימכרו ברקודות מליטות או חס ושלום לוקוסים הם למעשה עבריינים ויש מאות חנויות בכל הארץ ואל תגידו לי עכשיו שהדייגים לא ימכרו לחנויות כי כמו בכל איסור יהפוך להיות שוק שחור ולגבי כל האיסורים האלו הם פשוט הולכים על שיטת מצליח רושמים כמה שיותר סוגים כדי שכשיהיו הערות ישכחו חלק מהסוגים שהועלו וככה בלי לשים לב הם מצליחים להכניס חלק מהמינים לרשימת המוגנים עוברת שנה ושוב הם יפציצו כמות מטורפת ושוב ישכחו כמה מינים ועוד כמה יכנסו לרשימת המוגנים וככה לאט לאט ובלי שנשים לב חצי מהמינים יהיו מוגנים ואם כבר שכחתם אז אני אזכיר לכם האג'נדה שלהם היא בכלל להכחיד את הדיג על כל צורותיו!!!!
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
עד היום הירבנו לדבר על השינויים בצו המינים המוגנים בים התיכון, שהכניס איסור דיג של 3 מינים בעיתיים- הדיונונים, הטונה כחולת הסנפיר ודקר הסלעים (דאור). בפירסומים השונים כמעט ולא התייחסנו לשינויים בצו במפרץ אילת, אבל פה מדובר בשינויים חמורים בהרבה! בפקודת המינים החדשה למפרץ אילת לא צוינו המינים האסורים לדיג אלא נכתבה "רשימה לבנה"- רשימה מצומצמת מאוד של משפחות מינים המותרים לדיג, ומולה כל יתר המשפחות הפכו באחת למינים מוגנים האסורים לדיג! כך נוצר מצב שהרוב המוחלט של דגי המאכל המהוים את הנתח העיקרי בשלל הדיג נאסרו לדיג! המשפחות העיקריות שנותרו מותרות לדיג הם הקולייסיים, מהם נידוגים מיני הטונות\טוניות, מקרלים ופלמידות, והצניניתיים, מהם נידוגים מיני אריצ'ולות ואינטיאסים, אמנם משפחה עם יוקרה אבל בסך הכל נתפסים מהם מעט דגים במשך השנה. בנוסף מותרים מיני דגים בעלי חשיבות שולית לדיג הספורטיבי כמו קיפוניים (בורי) וסיכניים (אראס), חדלסתיים (שפיצים), שיפודניים (חניתנים) וסרדינים, ומספר משפחות חסרות כל ערך לדיג, חלקן אפילו של דגים בעלי ערך אקולוגי חשוב שלא ברור למה דחוף להתיר אותם לדיג.... יתר המשפחות, השלל העיקרי למעשה- נאסרו לדיג, וביניהם אספירניים (ברקודות ומליטות), שוריים, דגי חרב, רעמתניים (דוראדו), דקריים (כל סוגי הלוקוסים), ספרוסיים (סרגוסים, פארידות), לוטייניים (כל סוגי הסנאפרים), לברקיים (פולש בים סוף), לטסיים (ברמונדי, פולש בים סוף), מוליתיים (ברבוניות, סולטן איברהים) ועוד משפחות נוספות. כל השינוי הזה לא נובע מהצורך להגן על המינים המדוברים, שלא נמצאים בסיכון כלשהו או בלחץ דיג מאסיבי, ואינם מוגנים בשום מקום אחר בעולם. יתרה מזאת, חלק נכבד מהמינים המדוברים הם מינים פילגיים, שנמצאים בתנועה מתמדת במרחבי הים, וכשהם אינם מוגנים באף מקום אחר בים האדום (או בכלל), אין שום משמעות למין אם ידוגו אותו ברצועת החוף הקצרה של ישראל, או לא... אז מה כן עומד מאחורי העניין? פשוט מאוד, ניסיון לחסל את הדיג, חד וחלק! הרטג עובדת איתנו בשיטת הסלאמי, חותכים פרוסה אחרי פרוסה, אבל הפעם החליטו לחתוך מיד את כל הנקניק ולהשאיר אותנו עם הזנב ביד... התחילו בלסגור לנו מרחבים גדולים כאסורים לדיג, המשיכו באיסור גורף לדיג כל מיני הדיונונים (למרות המחקרים שמעידים על כך שהדיונונים לא נמצאים בסיכון אלא להיפך, אוכלוסיתם גדלה משנה לשנה והם מתחילים לגרום לנזק ממשי בים, כמו שכבר הזכרנו בדיון הזה), הטרדות חוזרות ונשנות של הפיקוח... המטרה פה ברורה- להתיש את הדייגים ולסלק אותנו מהים, ברור שבמצב בו הדייגים יוכלו לצאת לים, אבל לא יוכלו לדוג כמעט שום דג וגם לקחת אותו למאכל, הסירות ישארו מיותמות במרינות להעלות אבק, וציוד הדיג יעמוד ויחליד... לא נוכל לתת יד למצב הזה, ולקבל את השינוי כפי שהוגש. נציגינו בארגון י.ע.ד יבהירו בישיבות עם גורמי המקצוע לגבי הצו כי לא תתקבל פשרה מצידנו מבלי לסלק את דגי המאכל מרשימת המינים המוגנים! ללא הבנות בעניין, נצא למאבק נרחב ללא דיחוי, כולל עתירות לבג"ץ! כול הכבוד כול מילה ברזל  זה ניראה שמי שיושב שם ומחליט לכול המדינה זה אנשים דפוקים שלא מבינים מהחיים שלהם מה הם מטומטמים ? הם נוכלים ? מה זה הבדיחה הזאת ? 
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
מאחר ונשאלתי במספר מקומות, אני מצרף פה את הרשימה המלאה של דגי המאכל בעלי הערך לדייג הפנאי באילת שאמורים להיכנס לרשימת המינים המוגנים מכח הצו החדש שכרגע הוקפא: אספירניים- כל סוגי הברקודות, מליטות שוריים דגי חרב רעמתניים- דוראדו קוביתיים- קוביה (צ'קלה) דקריים- כל סוגי הלוקוסים ספרוסיים- כל סוגי הפארידות, סרגוס, דניס לוטייניים- כל סוגי הסנאפר, ג'וב פיש, אסימונים וכו' מפרשניים- סייל פיש, מרלין לברקיים לטסיים- ברמונדי מוליתיים- ברבוניות, סולטן איברהים בראמיים- בראמה חכליליים- אבו עיון סנפניים- סנפנים, רומני
בנוסף משפחות הדיונונים ממחלקת ראשרגליים, שכבר הוכרזו ב-2005 כמוגנים, וזאת ללא כל בסיס מדעי או סביבתי: דיונוני רוקחים-סבידה דיונוני קרס-קלמארי עומק דיונוני רחף-רד דוויל דיונונים מעופפים- קלמארי
בעצם, כמעט ולא נשאר כלום....
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
מאחר ונשאלתי במספר מקומות, אני מצרף פה את הרשימה המלאה של דגי המאכל בעלי הערך לדייג הפנאי באילת שאמורים להיכנס לרשימת המינים המוגנים מכח הצו החדש שכרגע הוקפא: אספירניים- כל סוגי הברקודות, מליטות שוריים דגי חרב רעמתניים- דוראדו קוביתיים- קוביה (צ'קלה) דקריים- כל סוגי הלוקוסים ספרוסיים- כל סוגי הפארידות, סרגוס, דניס לוטייניים- כל סוגי הסנאפר, ג'וב פיש, אסימונים וכו' מפרשניים- סייל פיש, מרלין לברקיים לטסיים- ברמונדי מוליתיים- ברבוניות, סולטן איברהים בראמיים- בראמה חכליליים- אבו עיון סנפניים- סנפנים, רומני
בנוסף משפחות הדיונונים ממחלקת ראשרגליים, שכבר הוכרזו ב-2005 כמוגנים, וזאת ללא כל בסיס מדעי או סביבתי: דיונוני רוקחים-סבידה דיונוני קרס-קלמארי עומק דיונוני רחף-רד דוויל דיונונים מעופפים- קלמארי
בקיצור הם הולכים על שיטת מצליח דוחפים את כל השמות האפשריים ומקווים שישכחו למחוק משהו
|
|
|
|
KONAJOKO
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
למען האילתים / כאלה שלפעמים דגים באילת אני מקווה מאוד שגם הנושא הזה יעלה בפגישה הקרובה
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
 |
|
|
בקיצור הם הולכים על שיטת מצליח דוחפים את כל השמות האפשריים ומקווים שישכחו למחוק משהו אלון, לא הבנת משהו... את הרשימה הזו אני גיבשתי, ביחד עם דייגים נוספים באילת, זה כי להבדיל מצו המינים המוגנים בים התיכון, שבו פירטו מי המינים שיהיו מוגנים, במפרץ אילת הוחלט על משהו הרבה יותר דרקוני- כל הדגים יהיו מוגנים, למעט מספר קטן של משפחות שפורטו (קולייסיים, צניניתיים, קיפוניים, סיכניים, עפיאניים, חדלסתיים, שיפודניים ועוד כמה), חלקם בעלי ערך לדייג, חלקם משניים ביותר וחלקם חסרי כל ערך. בכל מקרה, רשימת המינים המותרים כל כך מצומצמת, שאין בכלל טעם לצאת לדוג במצב הזה
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
 |
|
|
בקיצור הם הולכים על שיטת מצליח דוחפים את כל השמות האפשריים ומקווים שישכחו למחוק משהו אלון, לא הבנת משהו... את הרשימה הזו אני גיבשתי, ביחד עם דייגים נוספים באילת, זה כי להבדיל מצו המינים המוגנים בים התיכון, שבו פירטו מי המינים שיהיו מוגנים, במפרץ אילת הוחלט על משהו הרבה יותר דרקוני- כל הדגים יהיו מוגנים, למעט מספר קטן של משפחות שפורטו (קולייסיים, צניניתיים, קיפוניים, סיכניים, עפיאניים, חדלסתיים, שיפודניים ועוד כמה), חלקם בעלי ערך לדייג, חלקם משניים ביותר וחלקם חסרי כל ערך. בכל מקרה, רשימת המינים המותרים כל כך מצומצמת, שאין בכלל טעם לצאת לדוג במצב הזה הבנתי מצויין אתה לא הבנת שאני הבנתי ורשמתי את מה שרשמתי על הדגים באילת עכשיו הבנת ? כי אם לא הבנת צריך מישהו אחר שהבין שיוכל להסביר בצורה אחרת לכל מי שלא הבין מובן? 
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
אני מבין שאתה מבין מה שאתה, השאלה אם אתה מבין מה שאני מבין שאתה מבין, או שאתה מבין רק מה שאתה מבין שאתה מבין, ואם אתה לא מבין או שלא הבנתי שאתה מבין, אז אני מבין שיש הבנה בינינו, ואיך שאומרים- המבין יבין 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|