פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   קיאקיסים מתנדבים |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: קיאקיסים מתנדבים (נקרא 2431 פעמים) |
הדפסה |
|
zinger
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
חברים יקרים ארגון זק"א מחפש מתנדבים עם קיאק אזור גדרה - חדרה לאור הארועים בשנים האחרונות בכנרת ובים. ניתן לפנות לרועי 0507739119 תודה 
|
-------------------------------
מנכ"ל צוות יורדי הים
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
חברים,
לאחר תחרות הקיאקים, בכוונתנו לארגן את הנושא בתור גוף מאורגן, מטעם י.ע.ד ומטעם הפורום.
יש חשיבות לנושא ונעודד התנדבות מבורכת זו ללא קשר לשום דבר...
אך יש גם חשיבות שנעשה זאת מאורגן כציבור דייגי פנאי - ונדאג לתת לכך ביטוי גם בתקשורת כדי שיבינו כי אנחנו לא רק מנהלים מלחמות אלא גם ציבור מאורגן שיודע להתנדב ולתרום בעשרותיו. אנחנו ברובנו ציבור אכפתי וערכי - אך נתפסים ומוצגים כמי שמעניין אותם רק לתפוס דגים. אם ממילא אנחנו מתנדבים ותורמים ומראים ערכיות - כפי שעשינו לאורך השנים לא פעם, אז אין סיבה שזה לא יקבל את ההכרה התדמיתית.
יחידת מתנדבי דייגי הפנאי בזק"א - נשמע טוב וזה גם נכון...
לכן, מציע בשלב זה להמתין עם התנדבות פרטנית - עד שנתאם מול זק"א ונעשה זאת בצורה מאורגנת.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
רפי, ברור שהיוזמה מבורכת ותורמת לכלל ולפרט, ואני בעד כל תרומה שאדם יכול לתת לקהילה ולחברה, אבל.... הפעילות הזו לא תשפר את התדמית שלנו, דייגי הפנאי, בעיני אלה שרואים בנו 'סדין אדום', כאלה שפה כדי להזיק וצריך לסלק אותם מהים... אני אומר את זה באחריות ומניסיון, כי בעברי הייתי פעיל מאוד בקהילת רכבי השטח ורבים מהג'יפאים בינינו, אנשים ערכיים, אוהבי סביבה, טבע ואדם, התנדבו (התנדבנו) ביחידות חילוץ, במבצעי חיפושים וחילוצים בשטח אחרי נעדרים ואחרי כאלה שאיבדו את הדרך, וגם ביחפ"צ- היחידה לפינוי צירים שכפופה למשטרת ישראל, יחידת מתנדבים שמגיעים בהרבה מקרים לארועים קשים של תאונות ופיגועים ראשונים, ותפקידם לפנות את הדרך מרכבים מרוסקים, הפוכים, שרופים, מפוצצים וכ'ו על מנת לאפשר לכוחות ההצלה נתיב פנוי וכן לאפשר את שחרור התנועה בצירים שנחסמו בעקבות הארוע. להגיד שהתרומה הזו סייעה בשיפור תדמית הג'יפאים בעיני הציבור? אפילו לא במילימטר....
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד
לדעתי גם אם זה לא יועיל בהכרה בפורום הדייג הספורטיבי, לפחות חיי אדם יכולים להנצל. לדעתי כן צריך להראות את האיכפתיות של הקהילה הזו בעיני הציבור. רק שאת זה לא משיגים בחודש חודשיים, אלא בטווח ארוך, ורק אחרי שלאט לאט הציבור ידע ויכיר.
לדעתי ספק אם זה יעשה הכרה כלשהי מאחר וכמות האירועים היא לא גדולה ובתדירות שבאמת מישהו יזכור מי עשה מה. כשמדובר בעשייה איכפתית, לאנשים יש להם זיכרון סלקטיבי וגם זה לטווח קצר. אנשים נוטים לזכור לאורך זמן את הדברים הלא טובים.
לדעתי צריך להקים יחידה שכזו מטעם הפורום וללא קשר לזק"א. אני לא רואה שום סיבה לחבור אליהם - ואני לא אומר את זה בקטע רע. הדבר יעזור גם בהכרה. כי אם חס ושלום יהיה אירוע שבו קיאקיסט של הפורום יהיה זה שימצא או יציל, אז בראיון לתקשורת הוא ידבר בשם "יחידת הקיאקים של פורום הדייג הספורטיבי בישראל" ולא בשם זק"א.
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
אברהם, לחבור לגוף הצלה פעיל נותן לך את המעטפת הלוגיסטית- תאום, מינהלות, ביטוחים, הכשרות... להקים גוף כזה בנפרד רק בשביל הכותרת- מיותר
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
אברהם, לחבור לגוף הצלה פעיל נותן לך את המעטפת הלוגיסטית- תאום, מינהלות, ביטוחים, הכשרות... להקים גוף כזה בנפרד רק בשביל הכותרת- מיותר
בס"ד קובי, לא צריך להיות מאורגנים ברמה כמו של זק"א בשביל לבצע את זה. תקרא (או שאתה זוכר ולא תצטרך לקרוא) איך זק"א התחילו. אחר כך כשזה עבד טוב... אז מיסדו אותם.
|
|
|
|
zinger
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
תזכורת קטנה בזמן שטל קדושים ז"ל נעדר בכנרת בלי שום גוף או ארגון גייסתי מתנדבים בפורום המדהים הזה, חברתי עם המשטרה ונציג המשפחות והרמתי קבוצות של מתנדבים בלי שום ארגון. לאור המקרים הרבים שלצערי חווינו בשנים האחרונות הגיעו הקודקודים שך הארגונים הגדולים להבנה שהקיאקים עושים עבודה מעבר למה שחשבו. היום פנו לדרישה למתנדבים עם קיאק. אני עם הכשרה בנלאומי לחילוץ ממים זורמים שהתקיים בצרפת כחלק מתפקידי כלוחם אש ביחידת יל"מ, ראיתי לנכון שהקיאקים מענה מצויין לארועים כאלה. בשמחה אתנדב ואגייס מפה ואהיה חלק מהפורום ואף אוביל את היחידה שתפתח. אהבתי את קו הרעיון כי אין לנו עוד פורום אחר  בנתיים לדעתי אין לשלול הרתמות וחבירה לארגוני חרום להתנדבות.
|
מנכ"ל צוות יורדי הים
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
בס"ד קובי, לא צריך להיות מאורגנים ברמה כמו של זק"א בשביל לבצע את זה. תקרא (או שאתה זוכר ולא תצטרך לקרוא) איך זק"א התחילו. אחר כך כשזה עבד טוב... אז מיסדו אותם. אברהם... יש לך 30 קייאקיסטים במים, עוד 50 בסטנד ביי, מי מתאם ביניהם? מי הקפיץ אותם לארוע, מי מארגן להם שמיכות בערב וסנדוויצ'ים כשיוצאים מ-8 שעות חתירה בחצות? אחד הקייאקיסטים מעד ביציאה מהמים ושבר את הרגל, מי ביטח אותו? מי ישפה אותו על חודשיים היעדרות מהעבודה בגלל שיצא לחפש ילד שטבע בים? ואם הוא עשה תאונה עם הרכב בדרך? ואם חלילה אחד מהם טבע בים סוער? אירגון מתנדבים ממוסד ומסודר נותן לך את כל המעטפת הזו! אז לקפוץ לאירוע חד פעמי בשעת חירום, לא חייבים לסגור את כל הפינות, והגיוס עובר מפה לאוזן, אבל כשזה הופך להיות גוף מתנדבים שמסתמכים עליו, חייבים את כל זה
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
 |
|
|
בס"ד קובי, לא צריך להיות מאורגנים ברמה כמו של זק"א בשביל לבצע את זה. תקרא (או שאתה זוכר ולא תצטרך לקרוא) איך זק"א התחילו. אחר כך כשזה עבד טוב... אז מיסדו אותם. אברהם... יש לך 30 קייאקיסטים במים, עוד 50 בסטנד ביי, מי מתאם ביניהם? מי הקפיץ אותם לארוע, מי מארגן להם שמיכות בערב וסנדוויצ'ים כשיוצאים מ-8 שעות חתירה בחצות? אחד הקייאקיסטים מעד ביציאה מהמים ושבר את הרגל, מי ביטח אותו? מי ישפה אותו על חודשיים היעדרות מהעבודה בגלל שיצא לחפש ילד שטבע בים? ואם הוא עשה תאונה עם הרכב בדרך? ואם חלילה אחד מהם טבע בים סוער? אירגון מתנדבים ממוסד ומסודר נותן לך את כל המעטפת הזו! אז לקפוץ לאירוע חד פעמי בשעת חירום, לא חייבים לסגור את כל הפינות, והגיוס עובר מפה לאוזן, אבל כשזה הופך להיות גוף מתנדבים שמסתמכים עליו, חייבים את כל זה בס"ד קובי, למרות שהתגובה שלי ארוכה, האמן לי שהיא מנוסחת על קצה המזלג... מי שישלם זה אותו גוף שישלם לזה ששבר את הרגל או שעבר תאונת דרכים גם אם הוא לא בדרך להתנדבות. לגבי שמיכות וסנדויצ'ים... באמת אם לא יהיה ארגון ממוסד, אז אף אחד לא יכול להכין לעצמו סנדויצ'ים או לקחת שמיכה. תרומה לחברה והתנדבות זה דרך חיים שנמצאת בטבע של הבן-אדם. הוא ידע להכין לעצמו את הסנדויץ'. ואם לא, יש לו טלפון לבקש בדרך. תראה, אפשר למצוא בעיות. זה הכי קל! אבל לפתור בעיות זה כבר האתגר בחיים. ואם פספסתי יום עבודה ובזכות זה הצלתי חיים של בן-אדם... אז הרווחתי את החיים של עצמי. ואם בגלל זה אני אבכה שלא קיבלתי משכורת אז כנראה שאני מתנדב לא מהסיבות הנכונות. מי שעושה חשבון כספי פשוט על חשבון הצלת חיי אדם עדיף שלא יתנדב. וואחזור להתחלה של מה שכתבת... אני מאמין שאין לך עכשיו 80 קיאקיסטים. וגם לא חצי מזה שמוכנים ויכולים כרגע להתנדב. אבל כשמתחילים קובעים להיפגש כולם. מחלקים תפקידים, מבטלים אגו אישי ומשם האמן לי שאתה יכול לעשות הכל. אין לך מקרה של טביעה בים בכל יום וגם לא בכל שבוע וגם לא בכל חודש... אז תיאום בין כולם זה ממש לא יהיה קשה. צריך פשוט סדר. וכמו שאתה יודע לדוג בחוף, ואחר יודע לדוג בסירה, ואחד יודע לדוג בורים וזה יודע לדוג לברקים... כך יש אנשים שיודעים לארגן אנשים. זה בטבע שלהם. נולדים עם זה. לא צריך ארגון ממוסד בשביל לצאת להציל חיי אדם. לא צריך סתם לסבך דברים כשלא חייבים. בהמשך כשלומדים איך להתנהל אז גם ממילא מצטרפים עוד ועוד אנשים ואז ממילא גם יש יותר תרומות שיעזרו לקבוצה להתנהל. וכן, יהיו טעויות בהתחלה, ויהיו אי הסכמות ואולי גם יהיו כאלה שלא יסכימו ויעזבו. זה בסדר, זה לגיטימי וזה יקרה גם אם יחברו לזק"א. לא צריך להתרגש מבעיות! ההיפך זה כל האתגר ומה שיגבש בסופו של יום את האנשים להיות קבוצה עוד יותר חזקה. ועכשיו אחרי כל זה, תשאל את רפי איך ארגון יעד קם? ומי מכין לרפי את הסנדויץ' שהוא יוצא לבית משפט לעזור בתביעות. ולא רק את רפי אפשר לשאול. אפשר לשאול את זוהר... מי מכין לו סנדויצ'ים שהוא מחפש חומר לתביעות וכו'... הרשימה עוד ארוכה. והאמן לי שיש עוד דוגמאות. הכל שאלה של אם רוצים או לא. זה הכל!
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 16, 2018, 23:55:51 PM על ידי אברהם כהן
|
|
|
|
|
|
אברהם כמי שהשתתף פעמיים בחיפושים בכנרת אחרי טובעים למיניהם, יכול בהחלט להגיד לך שהמעטפת הלוגיסטית היא המסובכת ביותר במקרים הללו הדברים שהעלה קובי נכונים מאד לא שאני טוען שאין ביכולתינו להקים ארגון תומך ועוזר רק יש לכך מחיר של מי שיעמוד בראשו, ולעשות את זה על בסיס, מתנדבים בלבד זה קשה מאד מאד. ראה כמה אנחנו רצים לשנור ותמיכה לכל ארוע מפגש קטן שרוצים לעשות.
לגבי תרומותת מגופיםם ...שכח מזה אם אתה לא עמותה עם גוף מסודר , לא תקבל אגורה (כולם רוצים היום טופס 46 , למס הכנסה על תרומה)
לכן הדבר לא כזה פשוט
אני חושב שכרגע הקמת יחידת קיאקים תחת ארגון זק"א הוא הנכון ביותר אבל עוד חזון למועד ואני בהחלט מברך כל מי שיצטרף ליחידה הזו
ואל תשווה את זה ליעד ,,,,כי זה ממש אבל ממש לא אותו הדבר.
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 20, 2018, 14:02:39 PM על ידי Shahar Cohen
|
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
 |
|
|
אברהם כמי שהשתתף פעמיים בחיפושים בכנרת אחרי טובעים למיניהם, יכול בהחלט להגיד לך שהמעטפת הלוגיסטית היא המסובכת ביותר במקרים הללו הדברים שהעלה קובי נכונים מאד לא שאני טוען שאין ביכולתינו להקים ארגון תומך ועוזר רק יש לכך מחיר של מי שיעמוד בראשו, ולעשות את זה על בסיס, מתנדבים בלבד זה קשה מאד מאד. ראה כמה אנחנו רצים לשנור ותמיכה לכל ארוע מפגש קטן שרוצים לעשות.
לגבי תרומותת מגופיםם ...שכח מזה אם אתה לא עמותה עם גוף מסודר , לא תקבל אגורה (כולם רוצים היום טופס 46 , למס הכנסה על תרומה)
לכן הדבר לא כזה פשוט
אני חושב שכרגע הקמת יחידת קיאקים תחת ארגון זק"א הוא הנכון ביותר אבל עוד חזון למועד ואני בהחלט מברך כל מי שיצטרף ליחידה הזו
ואל תשווה את זה ליעד ,,,,כי זה ממש אבל ממש לא אותו הדבר.
בס"ד שבוע טוב שחר, אין לי ספק שמעטפת הארגון עוזרת, וגם לא טענתי ההיפך. ואני גם לא חושב שקובי טועה במה שהוא כתב. חלילה. גם לא השוותי הקמת ארגון מתנדבי קיאקים ליע"ד - ממש לא. אנסה לתמצת את דברי, אדם שחי חיים של עזרה ותרומה לאחר, לא צריך שום מעטפת ושום ארגון. האמינו לי שישנם הרבה אנשים שחיים במדינה הזו בזכות אנשי חסד ואף אחד אפילו לא יודע על כך. ולפעמים גם האנשים עצמם שעושים עמם את החסד לא יודעים מי הם. אינני חושב שהדבר קל, אלא ההיפך, הדבר קשה מאד. רק שאם אנשים רוצים בכך, זה יהיה אפשרי, מה גם שלדבר הזה יהיו יתרונות רבים. אני לא בטוח אם הדבר אפשרי כאן... ובכל מקרה ב"נ אעצור כאן בנושא הזה.
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
רעיון מבורך יצא לי להשתתף בחיפושים עם הקיאק בשני מקרי טביעה בכינרת אין ספק שחבירה לגוף גדול ומאורגן מספקת מספר יתרונות כמו 1. ריכוז צוותים בפרק זמן קצר 2. ארגון לוגיסטי
|
|
|
|
|
קיאקיסטים יקרים אני כבר מתנדב ביחידת הקיאקים בזק'א.יחידה שמסופחת ליחידת הצוללנים שלהם ואמורה לעזור ולתת מענה במקרים קשים.לאחר מפגש הכרות בקרוב תרגיל במים שחורים...הכרת הנושא...הרצאות מעשירות ועוד.מי שמעוניין להצטרף כמובן בהתנדבות מוזמן..צריכים עוד מתנדבים.התקשרו לרואי ליברמן מנהל צוות היחידה 050-773-9119
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|