פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   דיג בפורטוגל - באוקיאנוס האטלנטי - מי עשה או מכיר? |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: דיג בפורטוגל - באוקיאנוס האטלנטי - מי עשה או מכיר? (נקרא 4103 פעמים) |
הדפסה |
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
אהבת הדיג והרצון לשתף הופכים אותך להיות חבר פורום
מנותקגיל:
57
וכמות ההודעות הזו היא רק ההתחלה...
|
|
טוב, הקדמה קטנה.
בעוד חצי שנה אני ורעייתי פורשים לפורטוגל. פנסיה מוקדמת אם תרצו. לא אלאה אתכם בהכל אבל קונים חווה ומגדלים לעצמנו את האוכל.
בנושר דיג בפורטוגל, האם מישהו יצא לדיג באוקיאנוס? המטרה היא פעם בחצי שנה לצאת ולהביא מספיק דגים עד לפעם הבאה.
מקרלים בעיקר אבל לא רק..
אז מישהו מכיר?
בתודה מראש. שי
|
-------------------------------
הדג שהצליח לברוח, סך הכל רצה לחיות יותר ממה שאתה רצית להעלות אותו לסירה.
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
למה לא להלאות בפרטים? תלאה, תלאה, לא זורקים ככה פצצה ונעלמים... לגבי הדייג בפורטוגל אין לי מה לתרום, אבל מה קורה עם הדייג באילת?
|
|
|
|
פליפר
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
היי שי קודם כל אני בדיוק חשבתי את שקודמי כתב  חלום רטוב של אשתי ושלי,להזדקן כמו שהטבע רוצה ים ,בית קטן עם גינה,ושקט,הרבה שקט,אוכל אמיתי טרי ונטול כימיקלים,ואויר נקי,ומים נקיים איזור ״כחול״ בארץ לצערי זה בלתי אפשרי היום,אלא אם כן אתה מבוסס כלכלית ויכול לקנות לך פינת נדלן בפריפריה זוגתי שתחיה ואני לא יכולים עדיין לעשות את זה בשנים הקרובות,מסיבות שונות של ילדים בגילאים בעייתיים ,ותקציב,(שאנחנו לא יודעים בדיוק איך להשיג) אבל מרגישים שחייבים,וחולמים על זה. את מה שאתם מתכוונים לעשות הרבה חולמים ומעטים מבצעים,אחד הדברים שמפחידים את רוב האנשים : הוא שינוי,מכל סוג שהוא,וככה רובנו מוצאים את עצמנו עושים את אותו הדבר,ומתפלאים שמקבלים את אותה התוצאה יחד עם זאת,אי אפשר לעבור למקום חדש בלי תכנית מסודרת,ועם כסף במגירה,(והרבה) לעשות מהלך כזה,בלי תכנון נכון,זו פשוט חוסר אחריות ,בטח בגילנו !!! יחד עם זאת,ולמרות הציונות שבדמנו,ועם אהבת המדינה והאדמה,לא אכחיש שדי נמאס לנו מאלו שמנהלים את המדינה ביבשה ובים  ופעם אחר פעם אנו נוכחים לדעת,שצדק זה במקרה הטוב אולי כוכב,אנו אמנם אופטימיים,אבל לצערנו עם נסיון od אצלנו מלחמות ההשרדות היום יומית לא מפסיקה ורק מחמירה משנה לשנה,בכל הגזרות אז ככה שדי נמאס,חלומות לחוד ומציאות לחוד,ובלי להשלות את עצמנו,בכל מקום קשה ,אבל ההרגשה שלנו היא שהכל סוגר עלינו משנה לשנה,והמירוץ המטורף הזה לא מפסיק,וכמו שזה נראה גם לא יפסיק אם אנחנו לא ניזום לגבי השאלה שלך,האוקיינוס האטלנטי,ו-850 ק״מ של חוף ייתנו לך הרבה מאוד אפשרויות עם למקרל (סקומברי התכוונת)אז לא נראה לי שיהיה לך בעיה ליפול על להקות שלהם ולהביא אותם עם סביקי ואם לקינג מקרל התכוונת,גם לזה לא יהיה לך מחסור,ובכלל פורטוגל עם שטח פי 10 מהמדינה שלנו,ועם אותו מספר אוכלוסיה תקנה לך אין סוף מרחב הן באטלנטי והן בנהרות ובמקווי המים המתוקים כך או כך,אני מאחל לכם בהצלחה,ואשמח אם תוכל לעדכן בפרטים את אלו שנשארו כאן ובינתיים רק חולמים  O’la 
|
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
מנותקגיל:
57
|
|
 |
|
|
למה לא להלאות בפרטים? תלאה, תלאה, לא זורקים ככה פצצה ונעלמים... לגבי הדייג בפורטוגל אין לי מה לתרום, אבל מה קורה עם הדייג באילת?
אמל'ק- משתלם וכדאי לעבור לפורטוגל. אז הנה הסיפור: כבר מספר שנים אני ורעייתי חולמים על הקמת חווה אוטרקית. מי שלא מכיר את המונח, מדובר בחווה שמספקת לעצמה את כל צרכיה מבלי צורך להיות תלויים בגורמים אחרים (למעט כח עליון כמובן). במהלך השנים היו מספר אפשרויות שהאחרונה שבהן הייתה קנדה. חשבנו לרכוש כמה מאות דונמים באמצע שום-מקום ולהקים חווה. מה שהוריד את קנדה מהפרק היה מזג האויר שאשתי לא ממש מתחברת אליו (מס' חודשים לבנים בשנה). לפני מספר חודשים עלה הרעיון להתחיל תהליך של הוצאת פספורט פורטוגלי ותוך כדי חשיבה על הרעיון התברר לי שפורטוגל היא המקום האידאלי בשבילנו להקים חווה. למה פורטוגל? קודם כל מדובר במחירים מאד זולים לנכסים שבישראל היו עולים פי חמש עד פי עשרים. דבר שני, מזג האויר קרוב לזה שיש לנו כאן (מעט יותר קר) אז התחלתי לעשות בירורים, מצאנו מספר חוות שעומדות במגבלות שלנו. בכדי לתת לכם מושג על המחירים, חווה עם 12 דונם, נחל צמוד לאורך כל השטח, שלושה מבנים (שניים לשיפוץ ואחד משופץ כמעט לחלוטין) מטע של עצים. חווה כזו עולה 70,000 יורו (לפני ההתמקחות שתוריד עוד כעשרה עד עשרים אחוז). בנוסף, ביצעתי בדיקה וקיבלתי הצעות מחיר להקמת בית עץ על השטח. הבית מגיע כקיט להרכבה ויש אינספור אפשרויות לשילובים. בגדול, בית מגורים עם שני חדרי שינה, סלון ענק, שני חדרי שירותים, מטבח ופינת אוכל עולה פחות מ-90000 ש"ח בעוד חודש אנחנו יוצאים לפורטוגל ראות עוד מספר נכסים ולחתום חוזה לרכישת אחד מהם. לגבי דיג באילת, בדיוק סיימתי החלפת כבל הגה ואני מתכנן לרדת בקרוב... אגב, אני מוכר את הסירה אם מישהו יהיה מעונין. היי שי קודם כל אני בדיוק חשבתי את שקודמי כתב  חלום רטוב של אשתי ושלי,להזדקן כמו שהטבע רוצה ים ,בית קטן עם גינה,ושקט,הרבה שקט,אוכל אמיתי טרי ונטול כימיקלים,ואויר נקי,ומים נקיים איזור ״כחול״ בארץ לצערי זה בלתי אפשרי היום,אלא אם כן אתה מבוסס כלכלית ויכול לקנות לך פינת נדלן בפריפריה זוגתי שתחיה ואני לא יכולים עדיין לעשות את זה בשנים הקרובות,מסיבות שונות של ילדים בגילאים בעייתיים ,ותקציב,(שאנחנו לא יודעים בדיוק איך להשיג) אבל מרגישים שחייבים,וחולמים על זה. O’la  פליפר ידידי, זה לא בשמיים. כדי לעבור לפורטוגל ולהקים חווה כזו אתה צריך סה"כ 450,000 ש"ח נכון שזה לא סכום שקל להשיג בימינו אולם מי שרכש בעבר בית ויכול למכור אותו גם יכול לגייס את הכסף בשילוב עם קרנות השתלמות, חסכונות ואפילו הפנסיה) אפשר גם למצוא נכס בסכומים קטנים הרבה יותר, הכל עניין של תנאי מחיה ודרישות עצמיות. למזלנו, את הבית הראשון שלנו קנינו לפני 28 שנים ובמהלך השנים החלפנו (הפעם האחרונה הייתה כשהמחירים היו ברצפה) וכיום כשאני מוכר את הבית הנוכחי אני יכול לקבל עליו פי שניים מהמחיר אותו שילמתי. מזל... בכל מקרה, אם זה משהו שבאמת אתם רוצים לעשות, אפשר למצוא את הדרך. אשמח לייעץ...
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
שי היקר, תחסר לי...  בכל אופן, אפתח באיחולי הצלחה מכל הלב - לחיים מהנים ומלאי אושר... צעד אמיץ - ומאידך מהות החיים: לחיות איך שאתה באמת רוצה... לפחות יהיה לי את מי לבקר בפורטוגל  *לגבי הדיג - אין לי מושג מה קורה בפורטוגל מעריך שכאשר תגור שם אז חיש מהר תקבל מידע מהמקומיים... בכל אופן אנסה לבדוק עבורך עם חבר שמתמצה במתרחש בחו"ל מבחינת דיג, בהרבה מקומות.. אלי (פליפר) היקר, כתמיד, כל תגובה שלך עם המון דברי טעם... התענגתי על כל שורה...
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
הדיון מועבר "לסיבוב" לפורום על החוף ויוחזר לכאן (דיג מעבר לים) בעוד כמה ימים
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
שי, הרצון שלכם מזכיר לי את הסדרה שאני רואה בערוץ דיסקברי "החיים בטבע באלסקה" (Alaskan Bush People) אותו עקרון של לגור בטבע לבד ולחיות בעיקר רק עם מה שאתה מייצר לעצמך. לעשות צעד כזה גדול זה לא צחוק וחשוב לקחת אותו ברצינות (אני רואה שאתם עושים זאת). לגבי דיג, בטוח שברשת יש הרבה מידע בגוגלוקצת כאן
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
שי, הרצון שלכם מזכיר לי את הסדרה שאני רואה בערוץ דיסקברי "החיים בטבע באלסקה" (Alaskan Bush People) אותו עקרון של לגור בטבע לבד ולחיות בעיקר רק עם מה שאתה מייצר לעצמך. לעשות צעד כזה גדול זה לא צחוק וחשוב לקחת אותו ברצינות (אני רואה שאתם עושים זאת). לגבי דיג, בטוח שברשת יש הרבה מידע בגוגלוקצת כאןהקישור שנתן שרגא - Fishing in Portugalאם לא היה ברור - זה הקישור https://en.wikipedia.org/wiki/Fishing_in_Portugalשי, תתחיל לקרוא 
|
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
מנותקגיל:
57
|
|
שי, הרצון שלכם מזכיר לי את הסדרה שאני רואה בערוץ דיסקברי "החיים בטבע באלסקה" (Alaskan Bush People) אותו עקרון של לגור בטבע לבד ולחיות בעיקר רק עם מה שאתה מייצר לעצמך.
לעשות צעד כזה גדול זה לא צחוק וחשוב לקחת אותו ברצינות (אני רואה שאתם עושים זאת).
הכל התחיל מהתכניות האלה... המשפחה באלסקה שעקבתי אחריה מספר שנים הייתה הטריגר להתחיל לחשוב על זה. לקח לא מעט שנים עד שהצלחנו לבנות את הקונספט הנכון. תודה על הקישורים. יש דיג בפורטוגל ואפילו הרבה. גם שם יש רשיון דיג ספורטיבי ומגבלות, כמובן לא דרקוניות כמו אצלנו במשרד "המושחתים להגנת הכיס של המקורבים" והשר העומד בראשו. כמו שזה נראה בתוך שנה יתחילו לעלות דוחות דיג גדולים אחת לחצי שנה (כשנוסעים לים למלא את המקפיא) 
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
שי, הרצון שלכם מזכיר לי את הסדרה שאני רואה בערוץ דיסקברי "החיים בטבע באלסקה" (Alaskan Bush People) אותו עקרון של לגור בטבע לבד ולחיות בעיקר רק עם מה שאתה מייצר לעצמך.
לעשות צעד כזה גדול זה לא צחוק וחשוב לקחת אותו ברצינות (אני רואה שאתם עושים זאת).
הכל התחיל מהתכניות האלה... המשפחה באלסקה שעקבתי אחריה מספר שנים הייתה הטריגר להתחיל לחשוב על זה. לקח לא מעט שנים עד שהצלחנו לבנות את הקונספט הנכון. תודה על הקישורים. יש דיג בפורטוגל ואפילו הרבה. גם שם יש רשיון דיג ספורטיבי ומגבלות, כמובן לא דרקוניות כמו אצלנו במשרד "המושחתים להגנת הכיס של המקורבים" והשר העומד בראשו. כמו שזה נראה בתוך שנה יתחילו לעלות דוחות דיג גדולים אחת לחצי שנה (כשנוסעים לים למלא את המקפיא)  שיהיה רק בהצלחה שם ומקווה שיהיה לך אינטרנט לעדכן אותנו בהתקדמות שלכם 
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
בהצלחה 
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אמל'ק- משתלם וכדאי לעבור לפורטוגל. אז הנה הסיפור: כבר מספר שנים אני ורעייתי חולמים על הקמת חווה אוטרקית. מי שלא מכיר את המונח, מדובר בחווה שמספקת לעצמה את כל צרכיה מבלי צורך להיות תלויים בגורמים אחרים (למעט כח עליון כמובן). במהלך השנים היו מספר אפשרויות שהאחרונה שבהן הייתה קנדה. חשבנו לרכוש כמה מאות דונמים באמצע שום-מקום ולהקים חווה. מה שהוריד את קנדה מהפרק היה מזג האויר שאשתי לא ממש מתחברת אליו (מס' חודשים לבנים בשנה). לפני מספר חודשים עלה הרעיון להתחיל תהליך של הוצאת פספורט פורטוגלי ותוך כדי חשיבה על הרעיון התברר לי שפורטוגל היא המקום האידאלי בשבילנו להקים חווה. למה פורטוגל? קודם כל מדובר במחירים מאד זולים לנכסים שבישראל היו עולים פי חמש עד פי עשרים. דבר שני, מזג האויר קרוב לזה שיש לנו כאן (מעט יותר קר) אז התחלתי לעשות בירורים, מצאנו מספר חוות שעומדות במגבלות שלנו. בכדי לתת לכם מושג על המחירים, חווה עם 12 דונם, נחל צמוד לאורך כל השטח, שלושה מבנים (שניים לשיפוץ ואחד משופץ כמעט לחלוטין) מטע של עצים. חווה כזו עולה 70,000 יורו (לפני ההתמקחות שתוריד עוד כעשרה עד עשרים אחוז). בנוסף, ביצעתי בדיקה וקיבלתי הצעות מחיר להקמת בית עץ על השטח. הבית מגיע כקיט להרכבה ויש אינספור אפשרויות לשילובים. בגדול, בית מגורים עם שני חדרי שינה, סלון ענק, שני חדרי שירותים, מטבח ופינת אוכל עולה פחות מ-90000 ש"ח בעוד חודש אנחנו יוצאים לפורטוגל ראות עוד מספר נכסים ולחתום חוזה לרכישת אחד מהם. לגבי דיג באילת, בדיוק סיימתי החלפת כבל הגה ואני מתכנן לרדת בקרוב... אגב, אני מוכר את הסירה אם מישהו יהיה מעונין. היי שי קודם כל אני בדיוק חשבתי את שקודמי כתב  חלום רטוב של אשתי ושלי,להזדקן כמו שהטבע רוצה ים ,בית קטן עם גינה,ושקט,הרבה שקט,אוכל אמיתי טרי ונטול כימיקלים,ואויר נקי,ומים נקיים איזור ״כחול״ בארץ לצערי זה בלתי אפשרי היום,אלא אם כן אתה מבוסס כלכלית ויכול לקנות לך פינת נדלן בפריפריה זוגתי שתחיה ואני לא יכולים עדיין לעשות את זה בשנים הקרובות,מסיבות שונות של ילדים בגילאים בעייתיים ,ותקציב,(שאנחנו לא יודעים בדיוק איך להשיג) אבל מרגישים שחייבים,וחולמים על זה. O’la  פליפר ידידי, זה לא בשמיים. כדי לעבור לפורטוגל ולהקים חווה כזו אתה צריך סה"כ 450,000 ש"ח נכון שזה לא סכום שקל להשיג בימינו אולם מי שרכש בעבר בית ויכול למכור אותו גם יכול לגייס את הכסף בשילוב עם קרנות השתלמות, חסכונות ואפילו הפנסיה) אפשר גם למצוא נכס בסכומים קטנים הרבה יותר, הכל עניין של תנאי מחיה ודרישות עצמיות. למזלנו, את הבית הראשון שלנו קנינו לפני 28 שנים ובמהלך השנים החלפנו (הפעם האחרונה הייתה כשהמחירים היו ברצפה) וכיום כשאני מוכר את הבית הנוכחי אני יכול לקבל עליו פי שניים מהמחיר אותו שילמתי. מזל... בכל מקרה, אם זה משהו שבאמת אתם רוצים לעשות, אפשר למצוא את הדרך. אשמח לייעץ... כול הכבוד לאומץ לעשות כזה שינוי בהצלחה רבה
|
|
|
|
|
 |
|
|
אמל'ק- משתלם וכדאי לעבור לפורטוגל. אז הנה הסיפור: כבר מספר שנים אני ורעייתי חולמים על הקמת חווה אוטרקית. מי שלא מכיר את המונח, מדובר בחווה שמספקת לעצמה את כל צרכיה מבלי צורך להיות תלויים בגורמים אחרים (למעט כח עליון כמובן). במהלך השנים היו מספר אפשרויות שהאחרונה שבהן הייתה קנדה. חשבנו לרכוש כמה מאות דונמים באמצע שום-מקום ולהקים חווה. מה שהוריד את קנדה מהפרק היה מזג האויר שאשתי לא ממש מתחברת אליו (מס' חודשים לבנים בשנה). לפני מספר חודשים עלה הרעיון להתחיל תהליך של הוצאת פספורט פורטוגלי ותוך כדי חשיבה על הרעיון התברר לי שפורטוגל היא המקום האידאלי בשבילנו להקים חווה. למה פורטוגל? קודם כל מדובר במחירים מאד זולים לנכסים שבישראל היו עולים פי חמש עד פי עשרים. דבר שני, מזג האויר קרוב לזה שיש לנו כאן (מעט יותר קר) אז התחלתי לעשות בירורים, מצאנו מספר חוות שעומדות במגבלות שלנו. בכדי לתת לכם מושג על המחירים, חווה עם 12 דונם, נחל צמוד לאורך כל השטח, שלושה מבנים (שניים לשיפוץ ואחד משופץ כמעט לחלוטין) מטע של עצים. חווה כזו עולה 70,000 יורו (לפני ההתמקחות שתוריד עוד כעשרה עד עשרים אחוז). בנוסף, ביצעתי בדיקה וקיבלתי הצעות מחיר להקמת בית עץ על השטח. הבית מגיע כקיט להרכבה ויש אינספור אפשרויות לשילובים. בגדול, בית מגורים עם שני חדרי שינה, סלון ענק, שני חדרי שירותים, מטבח ופינת אוכל עולה פחות מ-90000 ש"ח בעוד חודש אנחנו יוצאים לפורטוגל ראות עוד מספר נכסים ולחתום חוזה לרכישת אחד מהם. לגבי דיג באילת, בדיוק סיימתי החלפת כבל הגה ואני מתכנן לרדת בקרוב... אגב, אני מוכר את הסירה אם מישהו יהיה מעונין. היי שי קודם כל אני בדיוק חשבתי את שקודמי כתב  חלום רטוב של אשתי ושלי,להזדקן כמו שהטבע רוצה ים ,בית קטן עם גינה,ושקט,הרבה שקט,אוכל אמיתי טרי ונטול כימיקלים,ואויר נקי,ומים נקיים איזור ״כחול״ בארץ לצערי זה בלתי אפשרי היום,אלא אם כן אתה מבוסס כלכלית ויכול לקנות לך פינת נדלן בפריפריה זוגתי שתחיה ואני לא יכולים עדיין לעשות את זה בשנים הקרובות,מסיבות שונות של ילדים בגילאים בעייתיים ,ותקציב,(שאנחנו לא יודעים בדיוק איך להשיג) אבל מרגישים שחייבים,וחולמים על זה. O’la  פליפר ידידי, זה לא בשמיים. כדי לעבור לפורטוגל ולהקים חווה כזו אתה צריך סה"כ 450,000 ש"ח נכון שזה לא סכום שקל להשיג בימינו אולם מי שרכש בעבר בית ויכול למכור אותו גם יכול לגייס את הכסף בשילוב עם קרנות השתלמות, חסכונות ואפילו הפנסיה) אפשר גם למצוא נכס בסכומים קטנים הרבה יותר, הכל עניין של תנאי מחיה ודרישות עצמיות. למזלנו, את הבית הראשון שלנו קנינו לפני 28 שנים ובמהלך השנים החלפנו (הפעם האחרונה הייתה כשהמחירים היו ברצפה) וכיום כשאני מוכר את הבית הנוכחי אני יכול לקבל עליו פי שניים מהמחיר אותו שילמתי. מזל... בכל מקרה, אם זה משהו שבאמת אתם רוצים לעשות, אפשר למצוא את הדרך. אשמח לייעץ... וואו איזו הרפתקה עומדת לפניכם. שיהיה המון בהצלחה. אשתי ואני גם מתכננים לעבור וכבר בתהליכים לקבלת ויזה לקנדה. חווה אוטורקית זה החלום שלי אבל לצערי לא של אישתי. היא צריכה לחיות לפחות חצי שעה נסיעה מהעיר... לא חשבנו בכלל על הכיוון של פורטוגל וזה ממש אבסורד כי שנינו דוברי פורטוגזית. פשוט חשבתי שבגלל שזה אירופה זה חייב להיות מסובך, יקר ועם הרבה בירוקרטיה. חידשת לי לגבי המחירים. אשמח לדעת בכלליות מה הדרישות כדי לקבל ויזה לפורטוגל ואיזה סוגי ויזה קיימים. תודה ושוב בהצלחה. אם אתה צריך עזרה בתרגום של משהו בפורטוגזית, אל תהסס לשאול. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
שי דביר (שי שם פרטי)
|
מנותקגיל:
57
|
|
הי יפתח. יש מספר סוגי ויזה. תייר - שלושה חודשים וניתן להאריך לשישה. עבודה - אתה חייב להוכיח שיש מעסיק שרוצה בך. אשרת תושב - זה קצת טריקי, אם אתה משקיע ברכישה של נכס בסכום של 350,000 אירו אתה מקבל תושבות אוטומאטית (ויזת זהב זה נקרא). יש אפשרות לרכוש נכס ולהגיש בקשה לתושבות, הרבה מסמכים שצריך להגיש אבל בסופו של דבר אם אתה מוכיח שלא תיפול לנטל על ממשלת פורטוגל אז תקבל אשרת תושב.\ אחרי 6 שנים של תושבות אפשר להגיש בקשה לאזרחות ומקבלים די מהר.\ יש תמיד את האפשרות להוציא דרכון פורטוגלי, תבדוק את הזכאות שלך.. זה עולה 11,000 ש"ח ובערך תוך שנתיים מקבלים את האזרחות. אחד הייתרונות של פורטוגל זה שלא משנה איפה תקנה חווה אתה במרחק של 20 דקות נסיעה לכל היותר מעיר גדולה. והמחיר... והאנשים המקסימים... ומזג האויר... וה"לצאת לפנסיה"... וה... וה... המון סיבות, צריך רק אומץ. אשמח לענות על שאלות אם יש/יהיו לך... בהצלחה... 
|
|
|
|
|
תודה רבה, קראתי לא מזמן כתבה על כך שכל מגורשי פורטוגל זכאים לדרכון. ובכל מקרה אם אחרי שש שנים מקבלים אזרחות, זה יותר טוב מברזיל. אני כאן שש שנים עם אשרת שהייה קבועה, ללא אזרחות ואני נשוי לברזילאית. אני חושב שהבעיה העיקרית שלי תהיה למצוא עבודה. אם נעשה את זה נצטרך לסקור טוב טוב את השוק לפני.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2