תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
5/10/2018 | מרכז רחב: חדרה - תל אביב יפו | מים מלוחים | גלי | 30 - 40 מטר | דיג מקיאק בים - ז'רז'ור |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
11:00 | גיג קטן - Jackson Gallop | דוראדו / פוטה (רעמתן כחלחל) | 1 |
הדו"ח:
רציתי לשתף אתכם בהתנדבות שלי.
הכול התחיל שחבר טוב מהעבודה הציע לי להצטרף ליחידת הצוללים של זק"א.
האמת שקצת נרתעתי בהתחלה. מה לי ולזק"א

אבל אחרי ששמעתי מעט טיעונים מפיו של החבר, השתכנעתי.
הטיעון שגרם לי סופית להשתכנע הוא שחס וחלילה באירוע אמת ישנה משפחה שהכול קורס עליהם ואין להם כל יכולת לשנות את מצבם.
אבל לי בתור קיאקייסט, שמכיר את הים יותר מכל בן אדם שאינו פוקד את הים באופן קבוע וקצת אובססיבי (השלב הראשון הוא להכיר בהתמכרות

אז לאחר שהחלטתי הרמתי טלפון לניר שגם הוא חבר בפורום, שותף שלי ביציאות דייג וחבר טוב.
הוא התלבט מעט והחליט שגם הוא מעוניין לתרום מהידע והזמן שלו.
סביב 05:00 מגיעים לחוף ורואים הרבה אנשים לבושים בכתום על חוף הים (קצת מזכיר קטעים מסרטונים של דאע"ש שהייתי מעדיף לשכוח).
הכרות קצרה ולעניינים.
אנחנו תרגלנו שיוט בין הצוללים, זיהוי צוללן בפישפיינדר, חילוץ צוללן פצוע ואבטוח/תחימת אירוע.
רעיון צירוף קיאקייסטים לצוותי צוללנים אורגנים, הוא רעיון חדש ביחידה, לכן אנו עדיין מגבשים ביחד את תפקיד הקיאקייסטים בהתאם לסוג הקיאק, מצב הים וסוג האירוע.
לצערנו לקראת סוף האימון חלק מהיחידה הוקפצו לאירוע אמת בפלמחים ומשו מהמים צולל חופשי שנפגע מסירה.
היחידה מחפשת עוד קיאקייסטים עם ניסיון ימי ורצון להתנדב.
כל מי שמרגיש שבא לו לעשות משהו בשביל הנשמה ולשלב את זה עם התחביב שלו, יכול לפנות אלי בפרטי או בטלפון ולהתחיל להתנדב ביחידת הצוללים של זק"א.
טלפון: 052-4435155
אחרי האימון יצאנו קצת לדוג. השלל הסתכם בפלמידה שלא שרדה שחרור ובדוראדו ששוחרר (השחרור בסרטון).

.jpeg)