תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
28/9/2018 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | גלי | 30 - 40 מטר | דיג מקיאק בים - ז'רז'ור |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
06:30 | גיג קטן - גיגאפרה ורוד 40 | דוראדו / פוטה (רעמתן כחלחל) | 2 | |
06:30 | קלמארי - ריג דוראדו | דוראדו / פוטה (רעמתן כחלחל) | 6 | |
08:30 | גיג קטן - גיגאפרה ורוד 40 | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 1 |
הדו"ח:
יציאה של ערב חג
האמת תכננתי להיות גיבור ולצא יומיים רצוף, גם שישי וגם שבת.
אבל גם הפיש עוד לא היה מוכן, וגם כי אני לא כזה גיבור וחזק, אלא זקן ועייף ליומיים רצוף

שישי רואה איך החברים יוצאים ונהנים, ואפילו חוזרים עם דג או שניים.
אז מתארגנים לשבת, שמעון, צח ושחקן חיזוק זר מחו"ל ( תל-אביב לנו הצפוניים ) ששמו הוא doubletuna

אז מגיעים יחסית מוקדם כי רציתי לבדוק את הפיש וגם לצאת קצת אולי נוציא קלאמר אחד או שניים לפני שנתחיל במסע, אבל לא הייתה היענות.
בזמן שדני ואני במים צח ושמעון מגיעים ומתחילים להתארגן, חצי שעה לאחר מכן שמעון מצטרף וצח לא ( משאיר לו לומר את הסיבה, זה אפילו מתאים לדיון אחר שנפתח לא מזמן ).
מתחילים את הדרך למיקום, הים לא רגוע כמו שהתחזית הראתה, ממש לא שמן, והרוח אפילו לא עדינה כל כך.
דני שואל אם זה בסדר להמשיך ואני מבטיח שהרוח תרד והים יירגע ( אז הבטחתי )
הפיש עובד בסדר שזה טוב, אבל רק חצי שעה ואז שוב גמגום, אומר לעצמי שנגיע לנקודה אתעסק איתו.
מאתיים מטר לפני מרים את הבובה ומחמש ריג דוראדו עם ראש קלמארי לאקסטרה ספלאש.
מגיעים לנקודה ואני אומר לעצמי שאתעסק עם הפיש איזה חמש דקות ואז אתחיל.
אבל לדגים לו"ז משלהם ואיך שהוצאתי את הקופסאות ומרים את העינית החכה מתכופפת ואין ספק מי בצד השני.
מרים אותו, והוא נראה לי קטנצ'יק אז כמיטב המסורת משחרר.
מחמש שוב את הריג, זורק אותו כמה מטרים מאחור ועובר לחכת זרזור, כמה גלגולים והופ...נעילה
בזמן שאני עובד עליו החכה השנייה מקבלת את הכיפוף שלה ואני רואה ירוק עליה, ממשיך להתמקד החכת הזרזור, שוב מעיף מבט לאחור ורואה שירוק נוסף הצטרף לאח שלו, אז באותו סשן יוצאים שלושה.
דני מגיע לראות איך בנוי הריג שאני עובד איתו, אז שולף מהאפוד ריג נוסף ומביא לו.
דני מחמש ואני רואה איך הוא גם מוציא שני ירוקים.
שמעון בתורו מוציא גם שניים ואני מעלה עוד 3 ( עוד אחד שוחרר ) לפני שהם מחליטים להיעלם לנו.
אז הבטחתי שהרוח תירגע והים יירד, אז זהו שלא, די מכונת כביסה והורח לא רוצה לרדת. ואני מתחיל לחשוב על חזרה, דגים יש מספיק.
מדבר עם דני והוא אומר תחליט ומקסימום נחזור, אז בזמן שאני חושב אני עובד עם חכת הזרזור.
עוד הטלה, ועוד הטלה ופתאום בוווום, אומר לעצמי ( וגם צועק לחברים ) הנה הם חזרו.
אבל המלחמה היא לא מוכרת, עובד בעדינות ושמגיעה הצללית יודע שזה לא הירוק, שהדג עולה עוד יותר רואה אותה, פלמידה יפה, הראשונה שלי

מחליטים בתשע וחצי לחזור כי חבל סתם להישאר.
בחוף מחלקים את השלל שיהיה כמה שיותר שווה, דני ושמעון יוצאים כל אחד עם 4 דוראדו, אני נשאר עם 2 והפלמידה.
ערב חג הולכים לאכול עם המשפחה, אני מציע להכין פיש טאקוס, ואישתי ( המקסיקנית ) אומרת אם כבר, אז כמו שצריך, מכינים עם תבלין שנקראה אשיוטה ויוצא פצצה

אז עד הפעם הבאה