תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
30/9/2018 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | שקט עד גלי | 20 - 30 מטר | דיג מקיאק בים - ז'רז'ור |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
9-12 | קלמארי - +חצאית/סקויד | דוראדו / פוטה (רעמתן כחלחל) | 6 | יפים+ |
8:30 | גיג קטן - צבע ורוד 16 גרם | דוראדו / פוטה (רעמתן כחלחל) | 2 | חביבים |
הדו"ח:
שלום חברים יקרים!

הקיץ כבר בסיומו והשנה אני לא מחמיץ את הדוראדו... הרבה זמן אני מחכה לעונה ולחלון הזדמנויות .
לחופש וים נוח.
לפני כשבוע וחצי קפצתי לאשדוד לפתיחת עונת הקלמארי וברוך ה' הוצאתי 5. היה תענוג...עטפתי אותם יפה ושמתי במקפיא.
בחול המועד חשבתי ליסוע סוף סוף לדוראדו. ביום שלישי הקודם ארגנתי ציוד ... התחלתי ליסוע ואחרי 5 קילומטר .... החום מנוע עולה עולה!
אני יוצא מהאוטו ורואה נזילה

מוצאי השבת הייתי ממש חם ללכת ולמרות שראשון זה ערב חג... נסעתי! אמרתי.. אם ערב חג אז לא נביא איזה דג לחג?! סוף סוף יש ים ויש חופש קלמארי יחסית טרי משבוע שעבר! והאוטו בסדר(אבל הכיס לא כל-כך חח).
בקיצור מחליט שאני יוצא!חבר אומר לי להזהר כי הים עולה בצהריים אז אני מסתכל בתחזית ומבין שהמצב בסדר ואפילו הרוח לטובתו ברוך ה'

יוצא במוצש מקרית ארבע לאריאל.. שם נמצא הקיאק שלי... מגיע, קושר סקוידים ופה אני רוצה להגיד תודה רבה לצור שלימד אותי על הריג תודה צור יאח! sml8;הם עבדו אששש הסקוידים !
בקיצור קושר סקוידים מחליף שוקלידרים .מתרגש... חבר מציע שנצא לתל ברוך אבל אני מתעקש על הצפון. מה גם שצור אמר שאולי הוא יצטרף אלי אבל בסוף השאיר אותי לבד....טוב מה אכפת לי.. הלהקה הייתה כל כולה שלי. חחח

חברים ממליצים לי לקחת גם פופר וניקל ואני ממשיך לארגן ציוד מפה לשם כבר 2 בלילה ואני נכנס למיטה מההתרגשות לא מצליח להרדם!
קם מהמיטה ב4 וחצי בלי שינה בכלל שותה קפה,סידורים אחרונים ויאלה! נוסעה צפונה!
ב6 וחצי מגיע לחוף ואיזה בוקררר איזה כייף ים יפה מזג אויר אחלה! פורק, מצייד ויאלללההה למים!

אני גורר חכה אחת סקויד עם קלמארי וחכה שנייה ציקדה קטנה.. מתחיל לעלות צפונה ולהעמיק מערבה .
בסביבות 7 ורבע מגיע ליד איזה בויה ורואה להקה של דגים מעופפים אבל דוראדו אין ..
לא תקף לא על הסקוידים ולא על הציקדה,עוצר מחליף לג׳יג קטן כמה זריקות ואין כלום.
ממשיך הלאה.. מגיע לנקודה הבאה ומנסה מבין שהפיש פיינדר משטה בי ומבלבל ת'מוח . אז אני מכבה תפיש ,אומר היום אני עובד עם הכלים הפשוטים שיש לי.. החכה תגיד אם יש דגים או אין... זורק גגים...מוריד קלמארי שלם הכל במטרה להעלות את הדוראדו למעלה אם ישנם...
אחרי כמה זריקות אני מתחיל להתיאש מהנקודה . ואני מנסה זריקה אחרונה הפעם עם ג׳יג קטן ורוד .... זורק... ומיד מגלגל בקצב אחיד ובדרך לקיאק אני קולט אותם אחריו ועוד לא הספקתי לתת הקפצה ופאפאםםם דוראדו קטן אמיץ ושובב חוטף אותו! מיד הוא מקפץ באויררר איזה כייף!!

אני לא באתי לחינםם . קצת קלאטש קצת קפיצות והדג על הקיאק.. מנתק , רואה שהוא "פצוע קשה , לא יודעים מה יש לו" אז הוא לא חזר למים(700 גרם) עקב מצבו האנוש.
ממשיך לזרוק ולנסות והחבר'ה נעלמו משום מה איננם.
אני ממשיך באותה נקודה ... מקיף אותה מכל כיוון ... רחוק ,קרוב,גרירה,ג׳יג ... הכל.. חוץ מפופר כי שכחתי לקחת פופר.
בקיצור אין כלום ואני ממשיך הלאה.
מחבר 2 חכות כל אחת עם סקויד עם קלמארי. מתחיל לגרור ושקט ....

גורר גורר.
אין כלום..מחזיר את החכות לראות עם הכל בסדר... והכל תקין... מה קורה? איפה הם...?
פורש שוב וממשיך בטרולינג... כבר המחשבות על דוראדו עוזבות אותי והראש נודד למקומות אחרים... אני כבר מוריד את קצב החתירה וחותר לאיטי... אופטימי ולא אופטימי לגביי הדוראדו .. אולי אני צריך ללכת לבויה ההיא? הרחוקה? אין מצב.. אני גמור! גם בעד שלום עם אירן אני לא חותר עד שם..!.אני ממשיך פה ואם לא יבואו אז לא נורא.. מחשבה זו רצה לי בראש ופתאוווםםם בזזזזזזזז

איזה כיפוף ! פחד פחדים! הוקסט רציני..! וישששש

איזה כייף מיד שומע ספלאשים ורואה אותו מאחריי מנתר גבוהה.. מידי פעם מאבד מתח איתו כי הוא קופץ. אז אני מגלגל מהר ואני מבין שזה חמור גדוללל. בחצי הדרך הוא מתחיל לקחת לעומק ומושך קלאטש לוקח ולוקח בזזזז איזה כייף זה.
ואני מפמפם אותו למעלה ונראה שהוא כבר גמור ואיך שאני מוציא ת'רשת הוא פותח מנועים בזזזזזזזזזזזזזזזזזז

לקח לי זמן להבין איך להשתלט על החבר'ה האלה... נלחמתי עם 3 דגים עד שהבנתי שהכי טוב לתפוס אותם מהזימים. חברים אני חייב להזהיר אתכם אם אתם דגים דוראדו אז רק עם קרס אחת. 2 זה סקנה. הם משתגעים בקיאק וזה עלול להביא לפציעה !
בקיצור המשכתי לעשות סיבובים וכשהגעתי לאותה הנקודה שתקף בה קודם , בדיוק שם שוב בזזזז! איזה כייף. כל פעם שעברתי באותה הנקודה הייתה נעילה ואפילו נעילות כפולות.
באיזה שלב הבנתי את העניין במקום לעשות סיבובים בכל האיזור ולאבד זמן, הייתי עובר את הנקודה,מקפל חכות, מסובב את הקיאק ופורש שוב וככה חוזר מהר יותר לנקודה.
(לא יכולתי לז׳רז׳ר כי אין משקל לריג ... )ממש תענוג .. נעילות כפולות, בריחות, שחרורים תפיסות .. בקיצור חגיגה. הם הזכירו לי את הביניות בכינרת.. חחח חותר רק 2-3 משוטים ובום בזזזז איזה כייף
תענוג.!!! באחת מהפעמים ראיתי את הלהקה מלפניי אז זרקתי ג׳יג ולא הייתה היענות.. לקח לי הרבה זמן עד שהבאתי אחד עם הג׳יג מאוד מהנה לקבל תקיפה שהמקל ביד אבל הג׳יג לא אפקטיבי.. הם לא ממש מתעניינים בו אז החלטתי להמשיך בשיטת הגרירה והיה אחלה של תפיסות.
השעה מאוחרת ואני מבסוט על השלל ובדיוק הרוח מתחילה להשתנות. אז עשיתי הפסקה, נקשרתי לבויה ואכלתי ארוחת צהריים, ישתבח שמו איזה נחת, וכמובן שהורדתי מרמיר תפור ומדאי... אולי יבוא איזה משו בזמן הארוחה.. חח
שבח לאל הבטן מלאה והבטן של הקיאק גם מלאה אני מתחיל לחתור חזור והרוח איתי. אז שמתי את החולצה שלי על הרשת הרמה והיא שימשה לי כמו מפרש... עפתי לחוף פשוט תענוג.
עייף אך מרוצה מגיע בשעה 2 לחוף.(שעתיים אחרי שעזבתי את הנקודה) האנשים בחוף מתלהבים מהשלל... נותן טבילה ויטלה לאריאל ,
חוזר שותף ציוד ואין זמן כי ערב חג אז אני ממשיך לבית בקרית ארבע... ללא שינה אבל עם דגים. בפעם הבאה אצא יותר בנחת.
לסיכום הם כאן ובגדול , דייג כייפי קצת מאתגר אחלה של דגים . צריך לחפש אותם ולהיות אופטימי.
3 נתתי לחבר שלא תפס כלום בתל ברוך. ו5 הכנתי בכמה וריאציות. גם למוצאי החג נשארו לי והחברים עפו עליהם. תודה צור על המתכון של הדוראדו המעושן, באמת מעדן.
להתראות בפעם הבאה!