פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומים כלליים ושרותים לחברים
  הסדנא (תחזוקת ציוד + "עשה זאת בעצמך") (אחראי: צור.)
   DIY – תיקון טבעת אחרונה במקל שבור |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: DIY – תיקון טבעת אחרונה במקל שבור (נקרא 4442 פעמים) |
הדפסה |
|
|
 |
|
|
אז שברתי את השפיץ בזמן ששטפתי את החכה. אל תשאלו איך, עדין לא ברור לי... לשמחתי השבר היה ממש בקצה, כ 1 ס"מ מהטבעת האחרונה. החלטתי לתקן בעצמי.   מתחילים בהפרדת הטבעת עצמה מהחלק השבור. בהתחלה צריך לקלף בעדינות עם סכין יפנית את הדבק סביב הטבעת ואת החוט שמלופף מסביב. לאחר מכן לחמם בזהירות את הטבעת ולמשוך את המקל השבור. ממליץ להחזיק את הטבעת ואת המקל עם פליירים אחרת שורפים את האצבע (מניסיון).  לשמחתי השבר היה ישר ולא התקלפו סיבים לאורך המקל. אחרת הייתי צריך לקצר עוד.  בזהירות לשייף ולעגל את הקצה. החכה קונית לכן הסיכוי שהטבעת תיכנס בצורה חלקה אינו קיים. החלטתי לשייף מעט מסביב ולהקטין את הקוטר (דבר שיכול להחליש את הקצה ולגרום לשבירתו. נחייה ונראה בהמשך). הדבר הנכון הוא להשיג טבעת שתתאים במידה לקצה המקל בלי שיופים מיותרים.   להדבקת הטבעת השתמשתי בדבק אפוקסי (אפשר עם דבק מגע). בעזרת סיכה קטנה להכניס את הדבק לתוך הטבעת (הנקבה) וגם מעט על המקל עצמו (זכר). לא להגזים עם הדבק, לא צריך שיהיו הרבה שאריות, אם יש לנגב בעדינות. עכשיו, טריק נחמד מאוד שקיבלתי מצור: בזמן ההדבקה לקחת שיפוד ולהעביר דרך הטבעות עד הטבעת האחרונה, זה נותן יציבות לטבעת ומשאיר אותה במקום בזמן שהדבק מתייבש. בכל מקרה חשוב לוודא שהטבעת האחרונה באותו קו עם שאר הטבעות. תודה חבר!    אחרי שהדבק התייבש לקחתי חוט בד ישן לא בשימוש. קשרתי לטבעת האחרונה והתחלתי ללפף סביב הטבעת והמקל. חשוב לשמור על מתח חזק מאוד, לא לשחרר. הצלתי לשמור על מתח הכי חזק כשחוט הבד בפה (זהירות על השיניים) ופשוט לסובב את החכה... אחרי שקצה הטבעת מכוסה בחוט וגם חלק קטן מהחכה אפשר להוסיף אפוקסי בשכבה דקה מאוד! חשוב לא לפוצץ בדבק אחרת יהיה מגע וחיכוך עם החוט שעובר דרך הטבעות.   להמתין מעט שיתייבש, לא לעזוב אחרת המתח ישתחרר. לחתוך את קצוות החוטים ולהוסיף מעט אפוקסי באזורים האלו בכדי שלא יהיה קצה חוט חשוף למים... זהו, מקווה שיחזיק.  דני. 
|
-------------------------------
Major Craft Crostage 9'0'' 7-23g --------------- Shimano Rarenium CI4 2500FA ------------------------ YGK G-soul X8 1PE Varivas Violente Ajing Master 7'7'' 0.5-8g --- Shimano Rarenium CI4 1000FB --- Sunline Small Game PE-HG 0.6PE
|
|
|
ארז.ד.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
43
|
|
נראה טוב, מקווה שהצלחת להציל את החכה, עדכן אותנו 
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
אכן נראה שהצלחת להציל את המקל. לדעתי קיצור של 2 סמ לא ישנה בכלום את ההתנהגות של המקל, השאלה היחידה היא אם החידוד של הקצה לא יצר איזור מוחלש שישבר שוב בהמשך... בכל מקרה, נראה תיקון איכותי, כל הכבוד! תודה על השיתוף
|
|
|
|
|
ללא ספק הוא מחליש אותו, נקווה שיחזיק לתקופה הקרובה  תודה
|
Major Craft Crostage 9'0'' 7-23g --------------- Shimano Rarenium CI4 2500FA ------------------------ YGK G-soul X8 1PE Varivas Violente Ajing Master 7'7'' 0.5-8g --- Shimano Rarenium CI4 1000FB --- Sunline Small Game PE-HG 0.6PE
|
|
|
צור.
|
אחראי חבר פורום    
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
דני יופי של תיקון מקווה שהאפוקסי + הליפוף יפצו על השיוף שעשית
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תקווה שיחזיק כי אסור היה לך לשייף את הקצה החלשת את החומר. מה שעושים בדרך כלל זה שמים טבעת קצה בקוטר החדש ככה שתתלבש בדיוק על הקצה.
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כפול
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 03, 2018, 02:47:29 AM על ידי dovdov
|
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
מאמר מושקע  רק במקרים כאלו תמיד עדיף לקנות טבעת חדשה טוב יותר גדולה ולא לשייף. מקווה שיחזיק מעמד 
|
|
|
|
פליפר
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
למרות השיוף,נראה סביר בהחלט החזרת אותי הרבה שנים אחורה,יש לי חכת ספורטקס בת 45 שנה,ואני לא מסוגל להיפרד ממנה,עד היום מתמודד עם דגים מכובדים ובכבוד  ואני מוצא את עצמי מחליף טבעות כמעט כל שנה(פשוט מחלידות)הייתי מזמן מחליף לטבעות איכותיות(שיתמכו כמובן בחוטי בד)ממתכת אל חלד איכותית,אבל הבעיה שאם השנים נוצרו מידות קצת בעייתיות,ולהזמין מחול טבעות שלא יתאימו יהיה חבל כמו הרבה ציוד אחר,יש לי בעיה של היקשרות לציוד,נוטה לשמור לטפל ולתחזק,כם ציוד דייג סטנדרטי,וגם בסירה,האמונה שלי היא תדאג לציוד והוא ידאג לך ! ואם צריך לאשפז ולבצע תיקונים כמו זה שהזכרת,לא מהסס,לדעתי זה חלק מהאהבה לים,לשמור ולתחזק ציוד,ולא למהר ולזרוק לפח לגבי דבק מגע אני לא כל כך בטוח,נראה לי מרקם גמיש קצת,והבחירה שלך נראית מתאימה יותר ובפעם ההבאה תשמור עליו במקלחת ובכלל,להשתדל לנייד ולאחסן בתיק/נרתיק לחכה,להיזהר בהכנסה לרכב להניח את החכה בזהירות,מהסיבה הפשוטה שהרבה חכות נשברות כתוצאה מהנחת החכה בצורה לא נכונה,יצירת סדק קטן שבאותו רגע לא נראה לעין,ומשם לאחר שנוצרה נקודת תורפה הדרך לשבירה קצרה תהנה 
|
|
|
|
manu
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
45
בריא על הים
|
|
טוב, באסה ענקית. לא יודע איך אבל זה קרה גם לי. ראש החכה נשבר יחד עם 5 ס"מ מהמקל, עד הטבעת הקרובה.
בעקבות הפוסט כאן, הסרתי את שתי הטבעות, מתוך כוונה להכניס את הראש למקל שהתקצר.
1. האם להכניס את החלק המקורי? או להזמין חדש? ואם חדש אז איך אדע איזה קוטר? איפה משיגים?
2. אחרי ההכנסה וההדבקה, אין אצלי ברזל בולט כדי ללפף חוט על המקל, האם להסתפק בדבק? או ללפף חוט גל הברזל וגם על המעבר למקל ולהדביק הכל?
3. מה לדעתכם יהיה הטסט של המקל לאחר התיקון? המקור היה 7-23 והתקצר עכשיו ב5 ס"מ.
תודה רבה לעונים עמנואל
|
|
|
|
shragam
|
מנותקגיל:
57
|
|
דני, תיקון טוב  אהבתי את הרעיון שצור נתן לגבי השיפוד 
|
|
|
|
נעם__
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לצערי קרה לי כמה פעמים... 1. האם להכניס את החלק המקורי? או להזמין חדש? ואם חדש אז איך אדע איזה קוטר? איפה משיגים? תוריד את החלקים השבורים הבולטים בשיוף קל ותמדוד את קוטר המקל בקצה החדש. אתה יכול להזמין קצה חדש בקוטר המתאים מעלי אקספרס. יש הרבה סוגים ומידות מדוייקות עד עשירית המילימטר, אתה יכול יכול למצוא דרך חיפוש rod tip guude. יש עם ליפוף כמו זה2. אחרי ההכנסה וההדבקה, אין אצלי ברזל בולט כדי ללפף חוט על המקל, האם להסתפק בדבק? או ללפף חוט גל הברזל וגם על המעבר למקל ולהדביק הכל? תמצא טבעת שאפשר ללפף, אם לא פשוט תדביק.
3. מה לדעתכם יהיה הטסט של המקל לאחר התיקון? המקור היה 7-23 והתקצר עכשיו ב5 ס"מ. לא מבין בזה יותר מדי, מה שבטוח שהיא תהיה פחות רגישהמקווה שעזרתי...
|
|
עריכה אחרונה: יולי 24, 2019, 00:21:22 AM על ידי נעם__
|
|
|
|
|
manu
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
45
בריא על הים
|
|
 |
|
|
שלום חברים! שמח לבשר שהצלחתי לתקן גם את החכה שלי  , וזאת הודות לכמה דברים: 1. עצם קיומו של הפורום המדהים הזה שבו אנשים ש"משוגעים לדבר" (במובן החיובי ביותר של המילה), פשוט משתפים מהניסיון והוותק שלהם וזה כל כך עוזר.  2. הפוסט הזה ספציפית שממש נתן לי אומץ לנסות שלב אחר שלב ובדייקנות וכך הצלחתי. 3. צור התותח  שהיה איתי בקשר טלפוני ועזר לי לדייק את הטיפים עד למיטב. סרטון ההדרכה שהוא שלח לי היה ממש מועיל - לצפיה לחצו כאןלצפיה לחצו כאן!חשוב לי לפרט את התהליך, כדי לסייע לעוד חברים במידת הצורך (שנקווה שלא תבוא) התמונות מצורפות למטה... אז קודם כל, 1. פירקתי את הטבעת העליונה, ואת הטבעת השניה באמצעות חימום קל כמו בהסבר לעיל (מקום השבירה). 2. ניסיתי לבדוק אם החלק נכנס במקום החדש. זה היה לחוץ מדי, ובעקבות ההמלצות כאן להביא חלק חדש. פשוט נאזרתי בסבלנות והלכתי להביא חלק חדש. היה לי חשוב להביא איתי את החכה ולהתאים לה חלק שנכנס בול לקוטר החדש, ולכן לא הזמנתי מחו"ל. 3. בעזרת דבק היפוקסי הדבקתי את הטבעת החדשה, כמובן שטיפ השיפוד עזר מאוד לשמוא על כיוון מדויק וייבוש נכון. 4. לאחר ייבוש של שעה, ניגשתי לשלב השני וליפפתי חוט בד 20LB על המקל ועל בסיס הטבעת החדשה. 5. צבעתי את החוט בכחול ועליו שוב הדבקתי דבק היפוקסי, שלאחר שהתייבש צבעתי שוב בכחול ממש דומה לצבע החכה. והרי התוצאה לפניכם. מקווה לבדוק אותה בקרוב.  שמח ממש שהצלחתי להציל אותה. שוב תודה לכם על הכל תמשיכו לייעץ באהבה עמנואל
|
|
|
|
shragam
|
מנותקגיל:
57
|
|
 |
|
|
שלום חברים! שמח לבשר שהצלחתי לתקן גם את החכה שלי  , וזאת הודות לכמה דברים: 1. עצם קיומו של הפורום המדהים הזה שבו אנשים ש"משוגעים לדבר" (במובן החיובי ביותר של המילה), פשוט משתפים מהניסיון והוותק שלהם וזה כל כך עוזר.  2. הפוסט הזה ספציפית שממש נתן לי אומץ לנסות שלב אחר שלב ובדייקנות וכך הצלחתי. 3. צור התותח  שהיה איתי בקשר טלפוני ועזר לי לדייק את הטיפים עד למיטב. סרטון ההדרכה שהוא שלח לי היה ממש מועיל - לצפיה לחצו כאןלצפיה לחצו כאן!חשוב לי לפרט את התהליך, כדי לסייע לעוד חברים במידת הצורך (שנקווה שלא תבוא) התמונות מצורפות למטה... אז קודם כל, 1. פירקתי את הטבעת העליונה, ואת הטבעת השניה באמצעות חימום קל כמו בהסבר לעיל (מקום השבירה). 2. ניסיתי לבדוק אם החלק נכנס במקום החדש. זה היה לחוץ מדי, ובעקבות ההמלצות כאן להביא חלק חדש. פשוט נאזרתי בסבלנות והלכתי להביא חלק חדש. היה לי חשוב להביא איתי את החכה ולהתאים לה חלק שנכנס בול לקוטר החדש, ולכן לא הזמנתי מחו"ל. 3. בעזרת דבק היפוקסי הדבקתי את הטבעת החדשה, כמובן שטיפ השיפוד עזר מאוד לשמוא על כיוון מדויק וייבוש נכון. 4. לאחר ייבוש של שעה, ניגשתי לשלב השני וליפפתי חוט בד 20LB על המקל ועל בסיס הטבעת החדשה. 5. צבעתי את החוט בכחול ועליו שוב הדבקתי דבק היפוקסי, שלאחר שהתייבש צבעתי שוב בכחול ממש דומה לצבע החכה. והרי התוצאה לפניכם. מקווה לבדוק אותה בקרוב.  שמח ממש שהצלחתי להציל אותה. שוב תודה לכם על הכל תמשיכו לייעץ באהבה עמנואל בשביל זה אנחנו כאן 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
שא ברכה דני על השיתוף המבורך  יופי של דיון התפתח ומסתבר שהועיל לעוד כמה חבר'ה כאן... שלום חברים! שמח לבשר שהצלחתי לתקן גם את החכה שלי  , וזאת הודות לכמה דברים: 1. עצם קיומו של הפורום המדהים הזה שבו אנשים ש"משוגעים לדבר" (במובן החיובי ביותר של המילה), פשוט משתפים מהניסיון והוותק שלהם וזה כל כך עוזר.  2. הפוסט הזה ספציפית שממש נתן לי אומץ לנסות שלב אחר שלב ובדייקנות וכך הצלחתי. 3. צור התותח  שהיה איתי בקשר טלפוני ועזר לי לדייק את הטיפים עד למיטב. סרטון ההדרכה שהוא שלח לי היה ממש מועיל - לצפיה לחצו כאןלצפיה לחצו כאן!חשוב לי לפרט את התהליך, כדי לסייע לעוד חברים במידת הצורך (שנקווה שלא תבוא) התמונות מצורפות למטה... אז קודם כל, 1. פירקתי את הטבעת העליונה, ואת הטבעת השניה באמצעות חימום קל כמו בהסבר לעיל (מקום השבירה). 2. ניסיתי לבדוק אם החלק נכנס במקום החדש. זה היה לחוץ מדי, ובעקבות ההמלצות כאן להביא חלק חדש. פשוט נאזרתי בסבלנות והלכתי להביא חלק חדש. היה לי חשוב להביא איתי את החכה ולהתאים לה חלק שנכנס בול לקוטר החדש, ולכן לא הזמנתי מחו"ל. 3. בעזרת דבק היפוקסי הדבקתי את הטבעת החדשה, כמובן שטיפ השיפוד עזר מאוד לשמוא על כיוון מדויק וייבוש נכון. 4. לאחר ייבוש של שעה, ניגשתי לשלב השני וליפפתי חוט בד 20LB על המקל ועל בסיס הטבעת החדשה. 5. צבעתי את החוט בכחול ועליו שוב הדבקתי דבק היפוקסי, שלאחר שהתייבש צבעתי שוב בכחול ממש דומה לצבע החכה. והרי התוצאה לפניכם. מקווה לבדוק אותה בקרוב.  שמח ממש שהצלחתי להציל אותה. שוב תודה לכם על הכל תמשיכו לייעץ באהבה עמנואל שמח בשבילך עמנואל שגם תפסת אומץ וגם הצליח לך.... וצור זה צור - תמיד עוזר מהלב ויש לו הרבה מה לתת... וכמובן - אהבתי את המשפט הזה - וזאת הודות לכמה דברים: 1. עצם קיומו של הפורום המדהים הזה שבו אנשים ש"משוגעים לדבר" (במובן החיובי ביותר של המילה), פשוט משתפים מהניסיון והוותק שלהם וזה כל כך עוזר.  זו מהות הפורום ולשם כך הוא קם... זכינו שיש לנו כאן כאלו אנשים איכותיים...
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]