תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
30/9/2018 | מרכז - הרצליה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - בוס ובולונז |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
18.15 | בצק רגיל - | אראס (סיכן הודי/משורטט) | 10 | בהמות |
18.15 | בצק רגיל - | סרגוס (סרגוס משורטט) | 2 | חמודים-שוחרר |
18.15 | בצק רגיל - | כחילה /מנורי/מנוריון (אובלד שחור-זנב) | 1 | 400 גרם |
הדו"ח:
היי חברים,בזמן שלא יוצא לצאת בין אם בגלל לימודים או כדורסל או שהייה מחוץ לארץ מצאנו זמן עם אבא לקפוץ קצת לדוג.מראש מצטער שאין תמונות אך לא ניתן היה לצלם מכיוון שהיינו לא הטלפונים.
יוצאים לכיוון של חוף פלמחים מגיעים ורואים שלא יהיה ניתן לעלות על הפלטות כי הן מאוד מחליקות אז החלטנו לנסוע צפונה קצת,מגיעים לשובר הולכים עד סוף המזח לפנינו ים נחמד מאוד לבוס עם צפייה להפתעות.
מתמקמים וזורקים כמה חימום עד האראס בהמה הראשון שיצא משוער כ250 גרם+-
ממשיכים לשלוף כמה מציקים ואני מחליט להוסיף עומק למצוף מה שהתברר כהחלטה טובה ונתפס סרגוס שברח לי בין הרגליים (קטן היה משוחרר בכל מקרה) שלא ביאס אותי אחרי זה אני מוציא את הדג שחיכיתי כל השנתיים וחצי כמעט שאני בתחום להוציא ואף פעם לא יצא לי וזה המנורי החמקמק איפה שלא חיפשתי מראש הנקרה ועד אשדוד לא מצאתי עד היום ודווקא כשהגיעה חתיכה מכובדת מאוד אני תופס במטלית ומסתבך בחוט ועושה טעות טיפשית שלא שם את הדג בשק לפני שאני מתחיל להתעסק עם החוט שמסובב לי סביב היד.טוב נו תמיד יש פעם הבאה..אבא מוציא סרגוס וכמה אראסים שמשוחררים כולם מתחילים לקפל אני עושה כמה זריקות אחרונות עם הבוס עד שבאופן מפתיע משהו מפוצץ לי את החוט מתחילת החכה לא יודע אבל זה לא מהצלפה שלי פשוט נקרע באמצע הרמה שהיה דג ..מוזר..
נק'' חשובות-
1)כל האכילות של האראסים היו נגד כיוון הזרם,כביכול לקחו את הפתיון נגד הזרם והיה בור יותר לפי המצוף לדעת מתי אראס אוכל ומתי דג אחר.
2)לשחרר דג שרוצים לקחת רק מעל השקית (בליןןןן איזה טמבל אני)
3)כאשר מעמיקים את המצוף האראסים יגעו פחות משום מה הם היו בחלק הבינוני-עליון של המים.