בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  חפירת מתחילים ואם אפשר חוות דעת על חכת 3 חלקים
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: חפירת מתחילים ואם אפשר חוות דעת על חכת 3 חלקים  (נקרא 2631 פעמים) הדפסה
David.r
מתעניין
*

מנותק מנותק

שלום לכל חברי הפורום...
כייף גדול שיש אתכם ככה לומדים משתפים ואולי מתישהו גם מלמדים..
שמי דוד אני גר בנתניה (שומר שבת,אקטואלי אם  משהו ירצה לשתף אותי ביציאות דייג ללמוד)
מתחיל להתפתח אצלי התחביב לדוג.לא יצא לי לדוג למעט בוס פעמים אחדות וגם לא הוצאתי כלום..
קראתי המון מאמרים בזכותכם ובזכות אחרים והגעתי למסקנה שאני רוצה לקנות ציוד לדייג חוף.(גם טבריה אבל כרגע החוף הוא הדגש)
יש לי כמה שאלות שלא הבנתי כל כך...
א.ראיתי שיש כאלה שדגים אם חכת חוף 4.2 ומעלה ויישנם כאלה שדגים עם מקלות קצרות לייט זרזור אם אני אומר נכון..
מה ההבדל בנייהם?נראה כאילו עם הסט של הזרזור מרוויחים גם דייג בכנרת?
ב.אני לא מעוניין לקנות חכה למתחילים ולהתבאס עליה..
באלי להתחיל עם משהו סבבה אשמח אם יש לכם המלצה לחכה חלקים בסביבות עד 600 שח לחכה.וכמובן להמליץ על רולר מתאים בנוסף
ג.מה אתם אומרים על החכה הזאת למרות שהיא קצת מעבר לתקציב
Kali Kunnan Battle Ship XTR 420H
סלחו לי על חפירת המתחילים..
אם משהו יכול לעשות סדר בבלאגן אשמח מאוד...
ושוב תודה וחג שמח
 IP: [ מחובר ]
GilH99
חבר פורום
*

מנותק מנותק

ברוך הבא לתחביב, עכשיו ההצעה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה לברוח כמה שיותר מהר כי זו מחלה מסוכנת... גיחוך
אם נשארת, אז תתחיל מלקרוא את המאמרים בפינת המאמרים
http://israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=2290&Itemid=192

בקצור של הקיצור...
דיג פתיונות - דייג עם פתיון חי או שהיה חי, או עם בצק/פילוטה וכולי. אתה שם פתיון על החכה. זורק לים (כמובן שצריך לדעת איזה פתיון, איפה לזרוק, איך לזרוק...) ומחכים שיעבור דג ויחמוד את הפתיון והקרס.
אורך החכות ומשקלי הזריקה תלוי במיקום הדייג ובסוג הדגים שמטרגטים. מ 2 מטר ועד 5 ועוד.
סגנון דייג יותר שליו ומשתלב טוב עם בירה ונישנושים להעביר את הזמן.

זרזור - דייג עם פתיונות מלאכותיים, שמדמים דגים קטנים. מטילים את הדמוי למים ומגלגלים חזרה, מטילים שוב ומגלגלים חזרה... הדמוי מדמה דג ששוחה במים (דג רגוע או דג פצוע בהתאם לאיך שהדייג מפעיל את הדמוי). הדגים (לרוב דגים טורפים) מנסים לאכול אותם ונתפסים בקרסים שעל הדמוי.
לרוב החכות יהיו עד 3 מטר, ומשקלי הזריקה בהתאם לטווחי העבודה ולדגים שמטרגטים (למרות שאפשר להוציא דג של 10 קילו גם באולטרא).
הדייג יותר אקטיבי, ולרוב נעשה בעמידה תוך מעבר מנקודה לנקודה, או משוברי גלים.

לגבי המלצה למקל...קודם אתה צריך להחליט מה הסגנון שמתאים לך, אילו סוגי דגים אתה רוצה לטרגט, כמה כסף אתה יכול להשקיע בסט הראשוני ולאחר מכן ברכש שוטף...
קח בחשבון שזרזור הוא סגנון שדורש השקעה כספית יותר גבוהה לאורך זמן ויכול לקחת זמן ממושך עד שרואים תוצאות.

בקיצור...מה רע בבוס?

David.r
מתעניין
*

מנותק מנותק

וואו אחי זה היה מהיר.... תודה על התגובה
האמת שאני די מנסה לקלוט את סגנון האתר ואיפה בדיוק לחפש אז תודה על הקישור.
אני מחפש בתור מתחיל לא להינעל על משהו ספיציפי אלא סט שיתן מענה גם למתוקים וגם למלוחים ואין לי בעיה להוסיף רולר נוסף.
אני מחפש לדוג מושטים ביניות לברקים לוקוסים בקיצור כל הדגים בסגנון הזה למשקל עד 5 קג.(מותר לשאוף חחחח)
 במיוחד הנאכלים כי חלק מהתחביב זה על הדרך להרים מנגל חחח.
אני מחפש חכה שאם ננעל לי משהו גדול בטעות משהוא כמו 10-20 קג
למרות שאני חי בסרט חחח הציוד לא יישבר ויוכל להתמודד.
הבנתי שזרזור פתיונות יותר מסובך ועדיף להתחיל מחכת חוף עם רולר לכן הלכתי יישר לכיוון הזה.
בוס לא בא לי כי ראיתי שהם מוציאים דגים קטנים מאוד וגם לא עפתי על הסגנון..
עכשיו אם הסברתי את עצמי טוב...אני מקווה
התקציב שלי לחכה הוא עד 600 עם קצת מאמץ למעלה
ולרולר חוף אין לי בדיוק אינדיקציה אבל גם משהו כמו 500 -600
בקיצור סט שנע בין1000-1500 שח
אין בעיה לקנות מחול
אגב זה יקר/זול להתחלה אשמח לדעת

Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

ערגע אין לי הרבה זמן לתגובה מפורטת, אבל... אין דבר כזה, חכה שתתאים גם למושטים בכינרת, אבל גם תעמוד בים מול דג של 10-20 קילו, שייתפס "במקרה"... אתה חייב להתפקס, להתחדד, ובעיקר להבין שאין סט אחד שעושה הכל, וכדי לכסות את כל הטווח שציינת אנחנו מחזיקים לא 2 סטים אלא 4-5....
ברוך הבא למחלה ובהצלחה עם התאוריה והמעשי....
David.r
מתעניין
*

מנותק מנותק

טוב...הבנתי את הנקודה...מקובל
 אני כנראה אקנה סט לחוף ואעזוב את הכנרת לרגע, ואתמקד בחכה לדייג חופי לדגים כמו לברק לוקוס טרחון דניס.... למשקל עד 5 קג.
יש למשהו המלצה לסט טוב? מאיפה לקנות חול/בארץ?
איזה מחיר להשקיע?לא כזה בא לי להתייעץ עם המוכרים כי יש מצב אני מזמין מחו"ל..
אלא אם כן עדיף בארץ...
וסתם בא לי גם לבוא מוכן קצת...
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

אם תשים את הלוקוס בצד, זה דג אחר עם פיתיונות אחרים ובעיקר פייט אחר, אתה יכול להסתפק לצרכים האלה במקל טלסקופי קל, משקלי זריקה עד 100-150 יהיו מעל ומעבר, ואתה מכוסה יופי ללברקים, טרכונים, גומברים, דניסים וכו'. ללוקוס בדרך כלל עדיף מקל הרבה יותר קשוח
דרך אגב, אותו סט טלסקופי יכול לתת עבודה גם בדייג פיתיונות בכינרת, לדגים כמו קרפיון ושפמנון, אולי לא הסט האופטימלי למטרה אבל בהחלט יתפוס דגים
עריכה אחרונה: אוקטובר 01, 2018, 20:11:16 PM על ידי Kobiarava
David.r
מתעניין
*

מנותק מנותק

סבבה אחי תודה רבה..
אני אלך לראות בחנויות מה יש להם להציע בקטגוריה הזאת ואשתדל לשתף מה ואיפה קניתי ומקווה שיאללה נתחיל לדוג כבר..
yoelsh

חבר פורום
*

מנותק מנותק

החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים

אם תשים את הלוקוס בצד, זה דג אחר עם פיתיונות אחרים ובעיקר פייט אחר, אתה יכול להסתפק לצרכים האלה במקל טלסקופי קל, משקלי זריקה עד 100-150 יהיו מעל ומעבר, ואתה מכוסה יופי ללברקים, טרכונים, גומברים, דניסים וכו'. ללוקוס בדרך כלל עדיף מקל הרבה יותר קשוח
דרך אגב, אותו סט טלסקופי יכול לתת עבודה גם בדייג פיתיונות בכינרת, לדגים כמו קרפיון ושפמנון, אולי לא הסט האופטימלי למטרה אבל בהחלט יתפוס דגים

מקל {חכה}  לדייג פיתיונות כדגי היעד הם  טרכונים וגומברים

משקלי הזריקה הרצויים הוא עד 250 גרם

משקלי זריקה של עד 150 לא יתאים לדגים אלו בגלל גודל הפיתיון  כשחלק מהזמן הים גם עובד אז

יש עליה במשקל המשקולת   

משקלי זריקה של עד 150 גרם זה כבר פיתיונות לייט

ללוקוסים אכן הכל קצת שונה , בעיקר בעובי חוטים והמסיביות של הרולר
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

מקל {חכה}  לדייג פיתיונות כדגי היעד הם  טרכונים וגומברים

משקלי הזריקה הרצויים הוא עד 250 גרם

משקלי זריקה של עד 150 לא יתאים לדגים אלו בגלל גודל הפיתיון  כשחלק מהזמן הים גם עובד אז

יש עליה במשקל המשקולת   

משקלי זריקה של עד 150 גרם זה כבר פיתיונות לייט

ללוקוסים אכן הכל קצת שונה , בעיקר בעובי חוטים והמסיביות של הרולר

תודה על התיקון, יואל. בזמנו אלה היו משקלי העבודה שהשתמשתי בהם, אבל אני סומך על הניסיון שלך שגדול משלי בהרבה אתה בסדר
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

ברוך הבא לפורום דוד וברוך הבא לתחביב 

קובי די חידד לך את הדברים ורק כדי שנהיה ברורים:
אתה מחפש חכה לדיג פתיונות עם מקל ורולר, שיתאים לך לדגים עד 5ק"ג....

אז ראשית,
האם אתה מחפש רק מקל או מחפש סט - מקל ורולר?

שנית
ברגע שיהיה מבחינת ברור אם אתה מחפש רק מקל או סט,
מציע שתראה את הדיון הזה בתור "דיון גישוש" -
ותפתח דיון חדש תחת הכותרת כגון -
 "זקוק להמלצה על מקל לדיג פתיונות חופי"
או-
"זקוק להמלצה על סט לדיג פתיונות חופי"
*תוכל לציין בקצרה שאתה מתחיל ומבקש המלצות, תוך ציון גבולות התקציב

דיון עם כותרת ממוקדת יסייע למקסם תגובות ממוקדות.

בהצלחה

-------------------------------
David.r
מתעניין
*

מנותק מנותק

חבר'ה באמת תודה לכם כל תוספת שלכם נותנת יותר הצצה לעולם הזה וממקדת ומכוונת אותי יותר.
רפי תודה רבה על ההמלצה...
אכן אני בכיוון דייג פיתיונות חופי.
מחפש חכה ורולר,למעשה ליצור סט כולל המסביב,חוט,משקולת,ועוד כמה אקססוריז..שהכל יעלה גג 1500 שח.
אני לא פותח דיון חדש כי למעשה הסתובבתי בכמה חנויות עד שנפלתי על מקום שהמוכר שם וואלה התחיל לשבת איתי ולהסביר לי בצורה מקצועית וסבלנות והמון אהבה לים..בקיצור ראיתי בנאדם שמתאים לי לקנות ממנו.סגרנו שיום שישי ב"ה אני אצלו.אני מקווה שאני אצא ממנו עם סט...מקסימום לא הסתדרנו אז אעלה דיון חדש עם מילות הקסם..
אם עד אז למשהו מהפורום יש המלצה לסט הנ"ל אשמח לשמוע פה ככה אבוא לשם יותר מפוקס ואדע שלא עובדים עלי..
את שם החנות לא אציג כרגע מעדיף חוות דעת עצמית ללא השפעות(יש כבר המון ברשת).
אם אקנה אציג כאן ואתן חוות דעת כמובן.
שוב.. תודה
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

יפה, 1500 זה תקציב פתיחה טוב. שמח לשמוע גם שמצאת מוכר שאתה סומך עליו, כי בקנייה של ציוד ללא שום היכרות, צריך את הייעוץ להשלמת הפרטים, זה קצת לא ריאלי לרוץ כל רגע לפורום, עם שאלות כמו כמה מידות קרסים אני צריך, כמה סוגי משקולות, איזה סביבלים, איזה שוק לידר... אם ככה, מקווה לברך אותך ב"תתחדש" ממש בקרוב, ואולי גם לראות דו"חות שלך עוד מעט (גם דוחות יציאה ללא תפיסות יכולים להיות מועילים!)
בכל מקרה, אתה יותר ממוזמן להמשיך ולשאול ולהתייעץ, כולנו כאן ונשתדל לעזור
gilad77
חבר פורום

מנותק מנותק

אתן את 2 הסנט שלי גם בתור מתחיל  מלאך

לדעתי סט חוף ראשון אפשר לקנות משהו טוב גם בחצי מהסכום (או בשליש).
תתחיל לדוג, תראה מה מתאים, מה הולך, אם זה הופך אותך לחולה ומכור ואחרי כמה זמן תקנה סט טוב יותר או שונה בייעוד.

בכל מקרה תתמכר ותרצה עוד סט.... בראוו
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!