תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
24/9/2018 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | גלי | 20 - 30 מטר | דיג מקיאק בים - טרולינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
קלמארי - חצאית סיליקון | דוראדו / פוטה (רעמתן כחלחל) | 5 | 200 גר פחות מהמכסה המותרת |
הדו"ח:
השמועות על הגעת הדוראדו לחופי הארץ גורמת לי לגרד בכפות הידיים
מנצל את סוף השבוע ומתאים את הקיאק והציוד לדייג בים אחרי שבקייץ הוא בילה רק בכינרת עם ציוד קליל
סוכות מגיע והתחזית מראה ים נמוך
מנצל את החופש וקובע עם אלדד יציאה ביום שני 24.9
נפגשים בחוף בשעה רבע לחמש ומתחילים להתארגן
תוך כדי התארגנות מגעים עוד שני קיאקיסטים שהם גם חברי פורום ארז (erezakale) וחבר נוסף שלא זוכר את שמו מקווה שיסלח לי
יורדים לחוף ומגלים שהים לא תואם את התחזית אבל עדיין ברמה כזו שמתאימה לכניסה
ארז והשותף שלו נכנסים לפנינו ועולים לנקודה עמוקה יותר
אלדד ואני נכנסים כמה דקות לאחר מיכן
ופה מתחיל הסרט הרע
כמו שציינתי הים לא כמו שציפינו לו אלה עם גלים של חצי מטר אבל די מתוזמנים כך שבין מקבץ למקבץ יש פרק זמן שמספיק בכדי לעבור אותם
אני עולה על הקיאק ומתחיל לחתור ומהר מאוד מגלה שבזמן העליה לא דאגתי שהליש של המשוט יהיה עלי ובפועל הוא ישב מתחת לרגליים שלי מה שהקשה עלי לבצעה חתירה יעילה
ואז מגיעה ההחלטה השגויה שלי והיא לנתק את הליש מהקיאק בכדי לקבל חופש תנועה
בשלב הזה שאני עסוק עם הליש מגיע מקבץ נוסף של גלים אשר תופס אותי לא מוכן ובלי יכולת תמרון
שני הגלים הראשונים עולים על הקיאק אבל אני שורד אותם
הגל השלישי היה טיפה גבוהה יותר וחזק יותר
גם הוא עולה על הקיאק ופוגע לי חזק בבטן מה שגורם לי לאבד יציבות על הקיאק שילוב של קיאק עם חצי דופן לגלים וגוף מוטה לכיוון זרימת הגל גורמת לי להתהפך
למזלי אני בעומק של פחות ממטר והקיאק לא משלים התהפכות ונשאר על הדופן כאשר הוא נבלם עלי מה שמנע את שבירת החכות
כמה שניות של התאוששות ואני מגלה שכול הציוד צף במים
אלדד מיד ניגש לעזור אוספים הכול ויוצאים לחוף להסדיר נשימה ולארגן את הקיאק מחדש
כמה דקות ואני שוב במים כאשר הפעם המשוט לא מחובר לקיאק עד למעבר קו הגלים ואלדד מיצב אותי עד שאני תופס כיוון ושליטה בקיאק
כמה שמיכות משוט ואני אחרי קו הגלים ממתין לאלדד שמסתדר לבד אודות לבידונים שמיצבים אותו
אנחנו מתקדמים לנקודה אבל אז מגלים שגם בעומק הים עובד ויש סוואל שבשיא הגובה שלו אני רואה רק את הראש של אלדד שנמצא לא רחוק ממני
אנחנו מתחילים לגרור לדוראדו אבל כלום אין זכר לירוקים
אני מתחיל לחשוב שהיום הזה יהיה יום מנחוס אבל בשעה שבע וחצי אני זוכה בירקרק הראשון לעונה מתחיל לגלות סימני אופטימיות אבל הלהקה כנראה המשיכה הלאה לאחר חצי שעה נוספת של סריקת שטח ללא מענה מצד הירוקים אנחנו מחליטים להיכנס עוד קצת לעומק לעשות ג'יג
ואז מגיע תקלה נוספת
בזמן הורדת הג'יג הסתבך לי החוט בשפיץ המקל כשהג'יג עשר מטר מתחתי ואין לי אפשרות לאסוף חוט שוב אני מוצא את עצמי מתמרן באי נוחות על הקיאק ומנסה לשחרר את החוט
לשמחתי גם זה עובר בשלום
ממשיכים לעבוד מוריד ג'יג לקרקעית שתי הקפצות ונעילה
משהוא מחובר שם למטה אבל אין מלחמה רק נגיחות קטנות ורצופות לאורך כל הדרך
אני מפנטד על משהוא אכיל אבל אז מגלה שאת הג'יג חמדה רמורה (דג דבק שמלווה כרישים)
מצלם אותו ומחזיר למים

ממשיכים לעבוד ופתאום רואים רתיחות מטורפות מאה מ' מאיתנו
אנחנו מצמצמים טווח ומגיעים למרחק זריקה
מכיוון שאנחנו לא מוכנים למצב כזה הדבר היחיד שהיה לנו לזרוק זה ג'יגים כבדים
אלדד זורק ראשון הג'יג שלו פוגע במים ועושה אפקט של פיצוץ מה שכנראה הבהיל את הדגים כי מיד לאחר מיכן הרתיחה הפסיקה
עקב חוסר הצלחה בג'יג וחוסר דגים בפישפיינדר אנחנו מחליטים לחזור לגיזרת הדוראדו
אלדד תופס קו אחד אני הולך על קו אחר
בשלב מסוים פוגש קיאקיסט נוסף שמעדכן אותי על להקת דוראדו ממש מתחתינו
סורק את המים ומזהה אותם מסובב את החרטום לכיוון ומתחיל חתירה איטית שעוברת ממש מעל הלהקה מסובב את הראש לחכה ורואה נשנושים אבל ללא נעילה ממשיך לגרור אבל מוריד טיפה מהירות ואז מגיעה הנעילה אני קורא לאלדד ומשאיר את הדג במים למרות החשש שישתחרר
אבל ממתין בכול זאת שאלדד יגיע ויזרוק לתוך הלהקה שמסתובבת סביב הדג שאני תפסתי
משחרר אותו מהר וחוזר לסיבוב נוסף ודי מהר מקבל שוב נעילה
במשך חצי שעה נעלתי ארבעה פריטים כולם אותו גודל סביב 60 סמ
אבל אז שוב שקט אנחנו ממשיכים לסרוק ללא הצלחה מיוחדת חוץ מעוד אחד שעולה אצל אלדד
הזמן עובר ואנחנו מתכננים לצאת אבל אז שוב תופסת אותנו רתיחה עצבנית הפעם ממש קרוב
כמה נסיונות אבל ללא הצלחה
הרתיחה מסתיימת ואנחנו מסובבים חרטום לכיוון החוף
מגיעים לחוף ומגלים שהים עדיין עובד כמו בבוקר למרות שהיה אמור לרדת
אני עם הטראומה מהבוקר חושש אבל אין ברירה מחפש את הנקודה השקטה ביותר ומתחיל לגלוש בזהירות על הגלים תוך כדי עבודת היגוי עם המשוט הקיאק קצת משחק על הגלים אבל לשמחתי הצלחתי לשלוט עליו יחסית טוב ולהגיע איתו כמעט עד מחוץ למים
לסיכום
יום שהתחיל הפוך הסתיים בהצלחה עם 5 ירוקים יפים

כמה תובנות
1. חשוב לצאת עם חברים שבשעת מצוקה יושיתו יד ויתמכו
2. מזל שכל הציוד היה מאובטח כולל המסך של הפישפיינדר שבגלל המכה במים התנתק מהתושבת והכבלים שלו
3. לא לשכוח כלום בכיסים (על זה אלדד יגיב)
4. דוראדו במעשנה יוצא טעים