פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   פשוט עצוב - שחטו את פלמחים |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: פשוט עצוב - שחטו את פלמחים (נקרא 2909 פעמים) |
הדפסה |
|
|
היום אחרי סליחות ושחרית יוצא לים לטבול וקצת לדוג. איך שיוצא מהרכב קולט 3 סירות עם רשתות עוברות כשהקרובה מבניהם אולי 10 -15 מטר מהלגונה איפה שעומדים בפלמחים. פשוט עצוב, זאת עבירה על החוק ואני שואל אותכם איפה הפיקוח? איפה כל ההבטחות? הדבר הזה קורה על בסיס קבוע ואני משער שלא רק בפלמחים. עד מתי ?? כמו תמיד מחכים שיהיה מאוחר מידי אחכ שלא יתפלאו. שלא נדבר על אותם דייגי רשתות שכורתים לעצמת את הפרנסה ולנו את הכיף וההנאה שבים. נב. החניתינים עשו לי ביס הפעם, יציאה הבאה אני בא מוכן צום קל לכולם בתקווה לעתיד טוב יותר 
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
גם באזור נהריה היה מבצע של דייגו הרשתות מאור ראשון עד השעה 9 וחצי שהייתי בים רצו לאורך החופים מספר הלוך חזור ללא הפסקה ממש מטרים ספורים מהחוף ושוברי הגלים פעם אחת אפילו לקחו לי את החוט למזלי עם החרטום ולא עם המנוע מה שמנע קריעה שלו ואיפשר שחרור שלו מהסירה ללא נזק
|
|
|
|
|
השאלה האם דיווח לאחד הגופים יעזור או שעדיף לוותר? כבר כואב הלב על הים והחוף הזה.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
למרבה הצער, נראה שזו לא עבירה על החוק... לפרוס רשת, ברישיון, בחוף שהוא לא חוף רחצה, כנראה שמותר בכל עומק... עכשיו אם יבדקו להם את השלל לגודל מינימום, סביר להניח ש-90% לא יגיע לגודל המותר, אבל מי יבזבז את הזמן שלו על השטויות האלה בפיקוח על הדייג, כשאפשר להציק לדייגי הפנאי באותו הזמן???
|
|
|
|
xytkhi
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
למרבה הצער, נראה שזו לא עבירה על החוק... לפרוס רשת, ברישיון, בחוף שהוא לא חוף רחצה, כנראה שמותר בכל עומק... עכשיו אם יבדקו להם את השלל לגודל מינימום, סביר להניח ש-90% לא יגיע לגודל המותר, אבל מי יבזבז את הזמן שלו על השטויות האלה בפיקוח על הדייג, כשאפשר להציק לדייגי הפנאי באותו הזמן???
הגרוע מכל זה שהחוק מתיר דייג פרוע כזה ממש על הריפים והחוף. מישהו פועל הנוגע לזה? לדגים אין קול להשמיע.
|
-------------------------------
יותר זול לקנות דגים בסופר או בשוק מאשר לקנות ציוד,לקום מוקדם,לחטוף מכות קור או חום להתעצבן על רשתות דייג ומכמורתנים מחורבנים. יוצא לסופר קונה לי דג. זהו.
|
|
|
|
תקנו אותי אם אני טועה, אבל לא היה חוק שמגביל מרחק מסוים של פרישת רשת מהחוף?
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מבעס הקטע הזה  מה באמת אומר על זה החוק ?
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
מבעס הקטע הזה  מה באמת אומר על זה החוק ? החוק הוא מאוד פשוט מותר לעשות מה שרוצים כל עוד זה לא נכנס לתחומי חוף רחצה מוכרז לצערינו החוק פה מאוד מתירני וכל דיג שמתפרנס מדיג ברשיון רשאי לפרוס רשת גם 10 מטר מהחוף אסור לפרוס רשת בחופי רחצה מוכרזים. בפתחי מרינות ונמלים. ובשטחי שמורות ושטחי אש
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
מבעס הקטע הזה  מה באמת אומר על זה החוק ? החוק אומר שלכלי שייט ממנוע אסור לשוט במרחק הקטן מ-300 מהחוף למעט כלי שייט המשמש לדייגוכן, ככה מצילים את הים, מוציאים אותנו ומשאירים אותם
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
|
מבעס הקטע הזה  מה באמת אומר על זה החוק ? החוק אומר שלכלי שייט ממנוע אסור לשוט במרחק הקטן מ-300 מהחוף למעט כלי שייט המשמש לדייגוכן, ככה מצילים את הים, מוציאים אותנו ומשאירים אותם פשוט מדהים כמה עיוורים אפשר להיות פשוט המערב הפרוע בחסות החוק. וכרגיל יתעוררו כשיהיה מאוחר מידי.
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
מבעס הקטע הזה  מה באמת אומר על זה החוק ? החוק אומר שלכלי שייט ממנוע אסור לשוט במרחק הקטן מ-300 מהחוף למעט כלי שייט המשמש לדייגוכן, ככה מצילים את הים, מוציאים אותנו ומשאירים אותם פשוט מדהים כמה עיוורים אפשר להיות פשוט המערב הפרוע בחסות החוק. וכרגיל יתעוררו כשיהיה מאוחר מידי. ועכשיו לסעיף כי חייבים להיות מדוייקים: 68. (א) לא ישיט אדם כלי שיט במקום שהוכרז כמקום רחצה מוכרז בצו הסדרת מקומות רחצה (מקומות רחצה אסורים ומוכרזים בים התיכון, בים כנרת, בנהר הירדן, בים המלח ובים סוף), התשס"ד-2004, וכן באיזור של 50 מטרים לאורך החוף מקצה כל גבול של מקום כאמור, בתחום של 300 מטרים מנקודת שפל המים. (ב) בכל מקום אחר מן האמור בתקנת משנה (א) לא ישיט אדם כלי שיט המונע בכוח מנוע בתחום של 300 מטרים מנקודת שפל המים, זולת לצורך מעבר אל מעבר לתחום האמור, ובלבד שמהירות כלי השיט במעבר כאמור לא תעלה על חמישה קשרים; הוראה זו לא תחול על – (1) כלי שיט שעוצמת מנועיו אינה עולה על 4.4 קילוואט; (2) כלי שיט המורשה לעסוק בדיג, בעת עיסוקו בדיג;(3) כלי שיט שאישר לצורך כך מנהל הרשות. https://www.nevo.co.il/Law_Word/law01/314_088.doc
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 20, 2018, 10:59:26 AM על ידי TookTook
|
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מבחינת המותר והאסור - המצב הוא כפי שזוהר הציג עם ציטוט סעיף החוק.
|
|
|
|
|
מבחינת המותר והאסור - המצב הוא כפי שזוהר הציג עם ציטוט סעיף החוק.
אם כך המצב מבחינת החוק - אני לא רואה שום תקווה לדורות הבאים של דגים כשעל בסיס יומי דייגים עם רשתות בצפיפות של 0 מרימים את הדור הבא של הדגים בים. לצערי בעוד כמה שנים אפשר לסגור את הים סופית  נב. אותם חברה עברו לי על הבומבט, אני כמעט בטוח שבכוונה. (לא הספקתי לגלגל אותו מהר מספיק כשראיתי אותם מתקרבים) ולקחו לי תוך חמש שניות 60 -70 מטר של חוט חדש שנקנה יום לפני מיותר להגיד שאותו יום דייג נגמר בעצבים בחזרה הביתה הלכו 120 שח לפח.
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 28, 2018, 16:51:11 PM על ידי nir10h
|
|
|
|
|
|
אכן מעצבן ומרגיז מאד  אבל ...העסק לא ישתנה אלא אם משרד החקלאות ענף הדייג ישנה את התקנה לגבי דייגי רשתות
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|