החל מ 1.1.2018 החלו פקחי הרט"ג לפקח על חוקי הדייג. לצערי משני מפגשים שהיו לי איתם נוכחתי לדעת כי הבנתם בשיטות הדייג הינה מועטה וכי את נסיונם בים הם רוכשים על חשבוננו.
*בזה אתה צודק לגמרי ראובןבמפגשים איתם, הם טענו שאני עובר על תנאי הרישיון שלי, למרות שבעבר בכל המפגשים שהיו לי עם פקחי אגף הדייג לא נמצאה כל בעיה.
*למרבה האבסורד,
היכן שאינם מבינים - במקום לנסות להבין הם מתיימרים להמציא את גלגל החוקיםוכאן אני רוצה להזהיר את חברי הפורום מתופעה חדשה ומסוכנת!!!
כאשר פקח רט"ג חושד שאתה עובר עבירה, הוא מוציא בלוק טפסים ומודיע לך שאתה עומד להחקר באזהרה, (כאשר הזכות הטבעית שלך להיוועץ עם עו"ד מובלעת באותיות הקטנות).
הפקחים מנמקים את דרישתם לחקירה בלב ים בכך שזה "יחסוך" מאיתנו להגיע למשרדיהם שבחוף.
בפעם הראשונה הייתי תמים והסכמתי לתהליך זה, בפעם השניה עמדתי על זכותי להיוועץ בעו"ד ונקבעה לי חקירה באזהרה בחוף.
לקראת החקירה הכנתי שיעורי בית, קראתי חוקים ותקנות, צילמתי מסמכים רלוונטים והגעתי מוכן לחקירה. החקירה בחוף נמשכה כשעתיים כברוב הזמן אני משטח את עמדתי.
החקירה הראשונה שהתבצעה בלב ים, ארכה כרבע שעה, מבלי שיכולתי לחשוב כהלכה מבלי להתכונן ומבלי שתנתן לי אפשרות להתייעץ ומבלי שתינתן לי אפשרות לצרף מסמכים רלוונטיים.
אני פונה אליכם ומפציר בכם, אם אי פעם תתקלו בפקחי הרט"ג והם יבקשו לחקור אותכם בלב ים, אל תסכימו בשום פנים ואופן, גם אם אתם משוכנעים שהצדק עמכם. עימדו על זכותכם להחקר בתנאים נורמליים, כשאתם רגועים ומוכנים לחקירה. אל תתנו להם לפתות אתכם שזה אמור לחסוך מכם זמן. כי כידוע החפזון הוא מן השטן.
האזהרה מאוד במקום ואתה צודק לחלוטין,
ממילא שוחחנו בנושא אחרי כ" מהמקרים וללא ספק עשית את הדבר הנכון.
הבעיה היא זו:
לעיתים הם מחפשים ליצור דו"ח קנס מוצדק גם אם זה יש מאין,
אדם נורמטיבי שמוצא עצמו "נחקר באזהרה" לראשונה בחייו -
שוכח שמדובר בפחות מאשר עבירת תעבורה זניחה כגון 20 קמ"ש מעל למותר או חניה על אדום-לבן,
רק מסיבות טכניות לחלוטין שקשורות בחוקים המסמיכים -
זה לא מתנהל כמו עבירות תעבורה של ברירת קנס..
ואז, יכולים לומר דברים שמתפרשים נגדך ואתה יוצר בסיס לקנס יש מאין...
לכן, מצטרף להמלצה -
תעמדו על זכותכם לומר להם שאתם מבקשים להיוועץ בצורה נורמלית עם עו"ד
ולהחקר בתנאים נורמליים ולא על סירה בלב ים.
כל מי שנתקל בהם וירצה יעוץ לפני חקירה - מוזמן ליצור קשר עם מישהו ממנהלי י.ע.ד או מנהלי הפורום,
יש לנו ולי בפרט - התייעצות חופשית עם עו"ד פליליים ותיקים אחד מהם דייג ספורטיבי,
אפשר לדאוג ליעוץ שימנע קנס מיותר - ויש כאן גם אמירה: זה לא ילך לכם!
אישית, אני מאוד מקווה שחבר'ה יתחילו להגיד כנגדם תביעות נזיקיות - וזה עוד יקרה.
מתוך ידיעת פרטי המקרה, דעתי ראובן,
או שהם יימנעו משליחת קנס לאחר שייקראו את העדות שנתת בחקירה -
ואם ישלחו קנס ותבקש להשפט אני מעריך שתזוכה והם יתבזו ויחטפו בראש.
לסיום, אוסיף תמיהה אישית האם זה בכלל חוקי לבצע חקירה באזהרה בלב ים? כשהרוח נושבת, הגלים מטלטלים, הסירה נסחפת ואנחנו נמצאים בסיטואציה מפתיעה שאינה מוכרת לנו.
האם גם המשטרה מבצעת חקירה באזהרה בשטח כשקורה אירוע (תאונה, או משהו דומה)
אנא היזהרו!!!!
לשאלתך,
אם אתה מסכים להיחקר בתנאים כאלו - זה חוקי,
מצד שני זכותך לסרב ואם יתעקשו - לומר להם לפרוטוקול וכתשובה לכל שאלה:
"שומר על זכות השתיקה כי אני לא מוכן להיחקר בתנאים כאלו".
זו זכותך החוקית לענות כרצונך - הם חייבים לרשום מה שאתה אומר ויכולים רק לקפוץ
פשוט מאוד -
תלמדו לעמוד על הזכויות שלכם!
הם ממש לא כל כך חזקים וחכמים - ממש אין מה לחשוש מהם ויש להעמידם במקום!
לגבי המשטרה - אין לי מושג...
אך לפי ידיעתי הכללית שוטרים לא גובים חקירה באזהרה בשטח אלא מזמנים למשרד.