הדו"ח: הסרטון הנוכחי שונה מכל הסרטונים שהעליתי עד כה. מחליטים פעם אחת לגוון וללכת מוקדם בבוקר לדייג בוס באזור מקורות הירקון. אמנם דגים כמו שציפינו לא היו (כמה מושטים וסרדינים קטנים), אך גיוון בהחלט קיבלנו. דדה, שלא קורה לעולם שהוא הולך לדוג וחוזר בידיים ריקות תפס לובסטר יפיפה על פתיון בצק. זה לכשעצמו הצדיק לדעתי את הסרטון הקצר הזה. גמר חתימה טובה וחוטים מתוחים. https://www.youtube.com/embed/mhnyzoonZ5E
מפגש מעניין... שים לב שמדובר בסרטן פולש בירקון, מין לא מקומי שהגיע כנראה משחרורים של מגדלים ביתיים. ממה ששמעתי, הם די מפוצים עכשיו בירקון. יופי של סרטון ודוח, תודה על השיתוף!
מפגש מעניין... שים לב שמדובר בסרטן פולש בירקון, מין לא מקומי שהגיע כנראה משחרורים של מגדלים ביתיים. ממה ששמעתי, הם די מפוצים עכשיו בירקון.
מצאתי כתבה על סרטן ענק אוסטרלי שפלש לירקון (פלש לא מילה הכי הוגנת מבחינת הסרטן בשביל לתאר משהו שאנשים עשו...) https://www.mako.co.il/news-israel/health-q4_2015/Article-cd34b18c53b8151004.htm אבל מה שליאור צילם נראה שונה. אולי יכול לעניין אנשי שמירת הטבע? בימי פורום הדיג בתפוז דיווחים כאלה היו מועברים למישהו...ד"ר גולני אם אני לא טועה? שרגא? -- דדה נראה כוכב רציני
נראה כמו סרטן אוסטרלי מהמין צ'רקס קוודריקרינטוס וכן בשמות נוספים בהם הוא מוכר בתעשייה: Cherax quadricarinatus = blue lobster = red-clawed lobster = cherax quad
עכשיו, תמיד כיף להוציא משהו שונה, אבל אני אתן לך 2 דגשים:
1. זה מין פולש הרסני ומזיק, אסור אסור אסור להחזיר אותו למערכת ! שם לך כאן קישור עליו (כאן.. זה מאתר הארץ....אני גם לא מאמין שמצאתי את הכתבה היחידה שם שהיא לא שמאלנית....) סרטן אוסטרלי פולש
2. יכלת למכור אותו בלא מעט כסף למגדלי אקוואריומים... בגודל הזה הוא שווה בארצנו הקטנה סכום חביב (אני כבר לא מעודכן בכלל, אבל גודל כזה יניב בהערכה שלי באזור 150-200 ש"ח ממש בקלות)....
היי ליאור, תפיסה מהממת של בעל חיים יפהפה ומיוחד, שאם היית צריך לנחש שיבוא בדייג עם בוס, לא היית מצליח... תמשיך לשתף גם במיוחדים, הצלחה בהמשך ושנה טובה.
תודה על השיתוף כבר אמרו לפני שמדובר במין פולש זה נחמד ואפילו מרגש לתפוס משהו מיוחד אבל אחרי הריגוש גם צריך להבין מה הנזק שיצור גזה גורם למינים המקומיים הפעם זכה לחנינה פעם הבאה אולי כדאי שישאר בחוץ בהצלחה בהמשך