תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
7/9/2018 | כנרת - צפון | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - ז'רז'ור |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
בוקר | ניקל קטן - חיקוי קאסט מסטר 3 גרם | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 4 | 1 +- שוחררו |
בוקר | ניקל קטן - חיקוי קאסט מסטר 3 גרם | אמנון מצוי (עדדי) | 10 | שוחררו |
הדו"ח:
שנת הלימודים החלה והילדים לא יכולים להצטרף.
התחזית לים היום היתה לא מבטיחה יותר מדי והחלטנו לעשות עוד גיחה לכנרת, הפעם רק המבוגרים

בגלל הזריחה המאוחרת, הקדמו בשלב מוקדם יותר יחסית למקום הקבוע.
היום לשם שינוי, לא היו שם להקות השפמנונים שכל בוקר מסתובבות באזור ומלחיצות את הביניות.
כבר בזריקה ראשונה, אני ננעל על בינית חביבה שנותנת אחלה פייט על מקל הספגטי שלי

עוד זריקה ושוב תקיפה חזקה יותר ולאחר עוד פייט מהנה יוצאת החברה הגדולה יותר של הקודמת

בינתיים אלון ונדב גם מוציאים בינית או שתיים
עוברות כמה דקות ומגיעה השלישית, יותר גדולה והמקל מתכופף והרולר מוציא חוט בכיף

מנסים עוד כמה דקות וכנראה שעכשיו כבר גם הביניות סיימו את משמרת הבוקר.
אני מחליט לשים דמוי קטן של רפאלה לנסות לבדוק אולי דמוי יצליח למשוך את האחרונות ולאחר כמה זריקות, אני מקבל תקיפה יפה על הדמוי ויוצאת הבינית הרביעית.
לאחר מכן, אנחנו עוברים לכספת שלנו לשעבר

אצלי יצאו בקושי 10 עדדים בגודל בינוני וקטנים.
די מהר החלטנו שאם אין עדדים, לפחות שאנחנו נהנה ונכסנו לשכשך במים לחצי שעה. זה החלק הכייפי בכנרת

ב9:30, אנחנו כבר מתחילים לחזור חזרה. בדרך אלון ונדב עשים עוד כמה זריקות באזור הביניות ואני יושב בינתיים על סלע בשפת הכנרת.
די מהר מתקרבים אלי להקות של דגים ואני מחליט לנצל את ההזדמנות ולצלם קצת את הטבע מתחת למים.
בהתחלה הדגים חששו מהמצלמה, אבל די מהר הסקרנות התגברה על הפחד והם התקרבו ובדקו אותה (תראו בסרט)
זאת היציאה האחרונה שלנו לכנרת לעונת 2018, מעכשיו מתמקדים בים עד האביב הבא של 2019.
תהנו מהסרט של היום
ציוד:
חכה : Black Hole Rockfish S-762-UL-ST 0.4-5gr 2.29m
רולר: Shimano Ultegra 1000
חוט: Daiwa J-Braid X8 PE0.6 9Lbs+ 30 ס"מ שוק לידר נילון פשוט שקוף 0.2 מ"מ
דמויים: חיקוי קאסט מסטר סיני צבע זהב 3 גרם, דמוי של רפאלה מינו קטן.