תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
5/8/2018 | כנרת - מערב | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - ז'רז'ור |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
08:00 | גיג קטן - Major Craft Jigpara | בינית ארוכת ראש (קרסין) | 1 | קטנטן |
18:00 | גיג קטן - Major Craft Jigpara | בינית ארוכת ראש (קרסין) | 5 | קצת |
18:00 | גיג קטן - Major Craft Jigpara | אמנון מצוי (עדדי) | 10 | קצת |
הדו"ח:
בס"ד
שבוע טוב לכל החברים...
יום חמישי חבר מחליט לנסוע לצפון ושואל אם אני רוצה להצטרף לנקות קצת את הראש... האמינו לי שהייתי חייב את זה.
יצאנו בשעה 03:30 לפנות בוקר. עצירה בדור אלון בכביש 6 בשביל להכניס משהו קטן לפה וממשיכים ליעד.
בשעה 06:00 נוחתים בחוף הדקל - זה חוף שיש לי אליו קשר מאד חזק.
בכל אופן אחרי תפילת שחרית במקום - היה פשוט תענוג. מכינים חכה, ציוד ויורדים לבדוק את המים.
שעה שלמה ניסיתי כל מיני דברים אבל ממש שום דבר לא היה. שום דג לא גירד את הדמויים.
עליתי בחזרה לחנייה לאכול משהו... עוברת לה שעה, ובסביבות 08:00, החבר גם סיים תפילה וירדנו לסיבוב נוסף.
אמרתי לחבר שמשום מה הדגים שקטים יותר מדי כאן וזה מוזר לי.
זריקה או שתיים ונתפסה לה הבינית הראשונה והאחרונה לאותו בוקר.
התקשרתי לאדם שאני הכי מכיר כמומחה במקום להסביר לי את פשר העניין הלא הוא צור. צור אמר לי שהוא יודע שהשנה די חלש והוא לא מודע לאיזו סיבה מיוחדת לזה.
אני למדתי שאין מה להתעקש אם מה שצור אומר ולכן אמשיך להנות מהיום גם ללא דייג.
צור הציע לעבור למקום אחר לגמרי והחלטתי לנסות את זה אבל לא לפני שאני אשים קצת את הראש לנוח.
אז עליתי חזרה לאוטו לנוח - אחרי הכל, כל הלילה לא ישנתי. נרדמתי עד 12:00 באוטו ומשם טיילנו קצת במקום.
ועברתי למקום שצור הציע... שהגעתי המקום היה פשוט "מפוצץ" באנשים, ואני שרוצה היום שקט פשוט העדפתי לחזור לנקודה שהייתה בה, היא פשוט מבודדת ושקטה.
אז אחרי טיול קטן בעיה, ביקור בציון של רבי מאיר בעל הנס, חזרנו לנקודה בחוף הדקל.
המשכתי בזריקות של כל הבובות שהיו לי, אפילו הבובות של 6 - ו7 מפרקים שקניתי לפני הקיץ. בזמנו אמרתי שאני אנסה אותם ואגיד איך הם... אז לדעתי הם לא שווים הרבה, רק בגלל דבר אחד. הם לא עפים טוב. עפים ממש קצר בהשוואה לבובות אחרות. לגבי התענינות הדגים בהם... אף אחד לא חמד אותם, אבל עם כל הכבוד הדגים גם לא חמדו הרבה ג'יגים אחרים שבימים אחרים היו מאד חמים.
שום דבר מיוחד לא היה אחרי הצהריים. הייתי על המים בערך משעה 16:00 ועד 19:15. נתפסו להם 5 ביניות ו- 10 מושטים. כולם קטנים מאד.
כל הדגים שבו חזרה למים.
דבר אחד שהיה שונה, ומבחינתי שבירת שיא היה באחת הזריקות הרגשתי נעילה, מצד אחד משיכה חזקה (יחסית כמובן) של בינית, אבל מצד שני אין את המשיכות חוט החזקות של הבינית, והדג נמשך כמו מושט. הייתי מאד סקרן מה נמצא בצד השני - בסך הכל בכל תפיסה אני יודע מה נתפס לפי המשיכת חוט וההתנגדות. וכאן ואללה לא היה לי מושג.
אבל כשהבאתי את הדג אלי פשוט נקרעתי מצחוק...
רוצים לנחש איזה דג זה היה?
זה היה פשוט בינית על המשולשת האחורית של הג'יג ומושט על האסיסט הקדמי.
פעם ראשונה שנתפסים לי שני דגים על דמוי אחד.
כמה חבל שלא היתה לי מצלמה!!!

אז לפחות שברתי שיא אישי, וזה היה דווקא ביום כזה חלש!
כהרגלי אין תמונות, אבל האמת שגם לא היה יותר מדי מה לצלם גם אם היתה לי מצלמה.
שיהיה שבוע טוב ומבורך לכולם.
נ.ב החבר שבא גם עם חכה - היה עם פיתיון של בצק ותירס תפס לו 6 או 7 מושטים - שגם הם חזרו למים.