תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
29/7/2018 | דרום - מפרץ אילת | מים מלוחים | שקט עד גלי | מעל 50 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
10-12 | קלמארי - | דוראדו / פוטה (רעמתן כחלחל) | 1 | 12.5 |
הדו"ח:
טוב אז ככה ,אחרי שנרגעתי קצת ,זה הסיפור .
יצאנו בשבע בבוקר מהמרינה ,אני ליאור אליהו ושי .
המטרה חרב יום ,אחרי שבועיים של הכנות תיחקור של יניב ביטון המלך שתמיד מוכן לייעץ ולעזור ,תיחקור של אמיתי התותח ,הרבה סירטונים ביוטיוב הרגשתי שאנחנו מוכנים ליציאה .
יוצאים מהמרינה ועושים קצת טרולינג ליעד ,מגיעים למקום מקפלים את החכות ומורידים עוגן ,נתקלים בבעיה ראשונה (החבל של העוגן לא מספיק ארוך ולא מגיע לקרקע) ,החלטנו שמשאירים אותו ככה ומוסיפים עוגן צף ,למזלנו הדריפט לא היה חזק .
מכינים את הריג לחרבות ומתחילים להוריד נתקלים בבעיה 2 -אין מספיק חוט ברולר ואנחנו לא מגיעים לקרקעית .
לפי החישוב שלנו אנחנו די קרובים ,משאירים קצת חוט ברולר ומחכים שעה ,תוך כדי תוקפים לנו הריג קלמארי ענקיים .
במקביל משחרר חוט עם קלמארי ובלון למקרה שיבוא דוראדו.
אחרי שעה מרימים מחדשים פתיון ובאים להוריד חזרה .
אני מסתובב ורואה דוראדו של מטר וחצי מתחת לסירה עוד לא מספיק להגיד רובינזון קרוזו והוא על החכה , לצערנו התלפף מסביב לחבל העוגן וקרע את החוט .
מחדש את הריג ומנסה עוד פעם עם קלמארי שלם .
מתחילים להגיע קבוצות של דוראדו ענקיים אבל לא תוקפים ,ליאור מציע להחליף את הקלמארי ולשים רק ראש ,מחליף ולא עוברות 5 דקות ואני נעול ,קרב קצר והוא משתולל על הסירה .
סשן תמונות וממשיכים ,עוברות בערך 10 דקות וליאור נעול על השלישי ,מביא אותו עד לסירה ,שי נועל אותו עם הגאנץ' אבל הוא מצליח להתחמק ולשבור את הקרס ,אחר כך היה עוד אחד שהסתובב מסביב לפתיון אבל סירב לגעת .
לצערי הייתי חייב להתקפל לעבודה .
קיפול מהיר ולמרינה .
לסיכום :יום מדהים ,תודה לליאור על המקצועיות והקארמה ,תודה לשייקה השותף האולטימטיבי שלי ,כמובן ליניב ואמיתי על הייעוץ וכמובן לאח דור אטיאס מפישינג נרקו אילת על הציוד המנצח.
יש לנו כמה דברים לסדר ולשפר ונצא עוד פעם בהקדם .