פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   טונה שחורה כפתיון |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: טונה שחורה כפתיון (נקרא 5459 פעמים) |
הדפסה |
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 1358
|
|
שלום חברים,
הצטיידתי בטונה שחורה לפתיון, אשמח לדעת איך אתם משתמשים איתה?
ממליחים?
חתיכות גדולות לגומבר\טרכון וכו או דווקא יותר לכיון של סרגוסים ושאר ירקות..
תודה,
שי
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
הודעות: 3195
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
שי לא יצא לי לעבוד עם טונה שחורה כפיתיון
כן לאחרונה הפסקתי להמליח את הבורי או כל פיתיון שהשתמשתי
לטרכונים אני משתדל לעבוד עם קלמרי שלא מצריח המלחה לטרכון מעדיף את הקלמרי כפיתיון
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הודעות: 12523
052-3770519
|
|
שי לא יצא לי לעבוד עם טונה שחורה כפיתיון
כן לאחרונה הפסקתי להמליח את הבורי או כל פיתיון שהשתמשתי
לטרכונים אני משתדל לעבוד עם קלמרי שלא מצריח המלחה לטרכון מעדיף את הקלמרי כפיתיון
מה הסיבה שהפסקת להמליח?
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
הודעות: 3195
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
ללא המלחה הבשר מפריש את הריח חזק וטוב יותר
קל יותר להתעסק איתו בעיקר בהצפה
|
|
עריכה אחרונה: יולי 24, 2018, 17:00:23 PM על ידי yoelsh
|
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 1358
|
|
אם מדובר על בורי, כל עוד הוא טרי אין צורך להמליח אבל אחרי הקפאה חייב אחרת הבשר פשוט מתפורר בעבודה איתו. קלנארי אף פעם לא המלחתי ולא היה צורך
בכל אופן אשמח לדעת על כאלה שעבדו/עובדים עם טונה שחורה, שיטת עבודה ודגי מטרה
שי
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
הודעות: 3195
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
אם מדובר על בורי, כל עוד הוא טרי אין צורך להמליח אבל אחרי הקפאה חייב אחרת הבשר פשוט מתפורר בעבודה איתו. קלנארי אף פעם לא המלחתי ולא היה צורך
בכל אופן אשמח לדעת על כאלה שעבדו/עובדים עם טונה שחורה, שיטת עבודה ודגי מטרה
שי
מדובר בבורי מוקפא ועטוף בנייר כסף ועדיין לא ממליח שתמש בחוט אלסטי בלי להיתבייש
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
הודעות: 3195
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
אם מדובר על בורי, כל עוד הוא טרי אין צורך להמליח אבל אחרי הקפאה חייב אחרת הבשר פשוט מתפורר בעבודה איתו. קלנארי אף פעם לא המלחתי ולא היה צורך
בכל אופן אשמח לדעת על כאלה שעבדו/עובדים עם טונה שחורה, שיטת עבודה ודגי מטרה
שי
מדובר בבורי מוקפא ועטוף בנייר כסף ועדיין לא ממליח שתמש בחוט אלסטי בלי להיתבייש
|
|
|
|
|
אני משתמש בטונית לבולוס, אני מפלט אותה ויוצר פילה אחרי זה אני מוריד עוד בשר מהפילה עד סנטימטר אחד מהעור הכוונה להוריד את הבשר העודף, ואז ממליח במסננת של פסטה בכיור העור הוא הכי חשוב הוא ניהיה נקודת עיגון חזקה לקרס בים אני חותך לגודל המתאים לקרס
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 1358
|
|
תודה אמיתי, אכן הפילה עבה מאוד, ,שאלה של תימני ...את הבשר העודף אי אפשר גם להמליח ולהשתמש?  אגב כפתיון היא רלוונטית לכל סוגי הדגים? מטרגט משהו יותר ספציפי ( כמו קלמארי לטרכון\בורי לגומבר וכו) שי
|
|
|
|
|
מנסיוני עם טונה שחורה (וגם עם סקומברי/מקרל) : אחלה פתיונות שמתאימים לחורף כשהמים קרים והדגים מחפשים מזון שומני. אפשרי להמליח (מומלץ ביותר!). אם אתה דג עם בוס ללא הטלה חזקה או מוריד חוט בבורות, אל תמליח, כיוון שאין מכה של הטלה. אבל אם אתה זורק עם רולר, תמליח לפני ( תחתוך פילה, חובה להשאיר את העור, עם 1.5 ס"מ בשר. שים מלח גס 4 שעות בלי להחליף את המלח. שהפילטים ינוחו על כמות של עיתונים. בנוסף, שים לב שאתה לא ממליח ברמה כזאת שהפילטים יהפכו "לאבנים". המידה הרצויה זה בשר מעט צמיגי וקשיח אך מצד שני עדיין שומני ו"רטוב". אח"כ תשים במקפיא מנות, כל יציאה קח איתך כמות מוגבלת.. עוד פעם, אחלה פתיונות למגוון של דגים, בעיקר סרגוסים ולוקוסים בבורות.
|
|
עריכה אחרונה: יולי 25, 2018, 13:29:34 PM על ידי Fish
|
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 1358
|
|
מנסיוני עם טונה שחורה (וגם עם סקומברי/מקרל) : אחלה פתיונות שמתאימים לחורף כשהמים קרים והדגים מחפשים מזון שומני. אפשרי להמליח (מומלץ ביותר!). אם אתה דג עם בוס ללא הטלה חזקה או מוריד חוט בבורות, אל תמליח, כיוון שאין מכה של הטלה. אבל אם אתה זורק עם רולר, תמליח לפני ( תחתוך פילה, חובה להשאיר את העור, עם 1.5 ס"מ בשר. שים מלח גס 4 שעות בלי להחליף את המלח. שהפילטים ינוחו על כמות של עיתונים. בנוסף, שים לב שאתה לא ממליח ברמה כזאת שהפילטים יהפכו "לאבנים". המידה הרצויה זה בשר מעט צמיגי וקשיח אך מצד שני עדיין שומני ו"רטוב". אח"כ תשים במקפיא מנות, כל יציאה קח איתך כמות מוגבלת.. עוד פעם, אחלה פתיונות למגוון של דגים, בעיקר סרגוסים ולוקוסים בבורות.
תודה רבה על התשובה, היה זכור לי באמת משהו על העניין החורף והשומניות של הדג. בכל מקרה אנסה אותו לגומברים אחרי המלחה וגם לפתיונות רגילים.. שי
|
|
|
|
|
מנסיוני עם טונה שחורה (וגם עם סקומברי/מקרל) : אחלה פתיונות שמתאימים לחורף כשהמים קרים והדגים מחפשים מזון שומני. אפשרי להמליח (מומלץ ביותר!). אם אתה דג עם בוס ללא הטלה חזקה או מוריד חוט בבורות, אל תמליח, כיוון שאין מכה של הטלה. אבל אם אתה זורק עם רולר, תמליח לפני ( תחתוך פילה, חובה להשאיר את העור, עם 1.5 ס"מ בשר. שים מלח גס 4 שעות בלי להחליף את המלח. שהפילטים ינוחו על כמות של עיתונים. בנוסף, שים לב שאתה לא ממליח ברמה כזאת שהפילטים יהפכו "לאבנים". המידה הרצויה זה בשר מעט צמיגי וקשיח אך מצד שני עדיין שומני ו"רטוב". אח"כ תשים במקפיא מנות, כל יציאה קח איתך כמות מוגבלת.. עוד פעם, אחלה פתיונות למגוון של דגים, בעיקר סרגוסים ולוקוסים בבורות.
תודה רבה על התשובה, היה זכור לי באמת משהו על העניין החורף והשומניות של הדג. בכל מקרה אנסה אותו לגומברים אחרי המלחה וגם לפתיונות רגילים.. שי . עובד בהחלט! כבר תפסתי גומבר קטן על חתיכת סקומברי וקרס מס' 4 כשחיפשתי סרגוסים  . בהחלט ימשוך את הגומברים שאוהבים בשר, ועקב השומניות והריח החזק, הטונה השחורה והסקומברי הם בהחלט בעלי נוכחות חזקה במים
|
|
עריכה אחרונה: יולי 26, 2018, 08:18:27 AM על ידי Fish
|
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 1277
|
|
דיון פשוט מחכים. לבעלי הנסיון סקומברי בחוף חולי יניב תוצאות? הכוונה לדגים כמו מרמורים לדוגמא. ובאמת מעניין אותי למה הפתיונות האלה פחות פופולריים בחוף? או שאני מדמיין
|
|
|
|
|
דיון פשוט מחכים. לבעלי הנסיון סקומברי בחוף חולי יניב תוצאות? הכוונה לדגים כמו מרמורים לדוגמא. ובאמת מעניין אותי למה הפתיונות האלה פחות פופולריים בחוף? או שאני מדמיין
גם בחוף חולי מניב תוצאות (אומר מנסיון). סקומברי עובד בעיקר על סרגוסים, ויצאו גם מרמירים עליו אך הרבה פחות מסרגוסים.. ידוע לי שתפסו איתו גם לוקוסים (ראיתי בעיניים). דוראדות ודניסים פה ושם.. לגבי שכיחות הפתיון: אני חושב שבעבר לפני שניתן היה לקנות בחנויות סבידות, קלמרי וגמברי בהחלט היה שימוש יותר נפוץ, אך גם כיום ניתן לראות לא מעט שעובדים איתו בחורף (תגיע למרינה אשקלון ותראה אנשים שתופסים סרגוסים מכובדים על הפתיון הזה, כולל לוקוסים של קילו-שניים..) אם אתה מחפש *דווקא* מרמירים, פחות הייתי משתמש בו כפתיון עיקרי (אלא אם בא לך על הדרך להרוויח כמות סרגוסים..  ) למרמירים במכוון, לך עם תולעים קצת "עבודה" אם אתה מתכוון להמליח אותו לצורך עמידות על הקרס, אבל בהחלט פתיון שעובד כשאחרים לא.. (וכבר היו לי לפחות שני מקרים שאני זוכר, שלידי אנשים בחוף עם תולעים, קלמרי וסבידה ואני בא עם סקומברי ו"קוטף" בזמן שאחרים לא...). שבת שלום
|
|
עריכה אחרונה: יולי 27, 2018, 17:30:25 PM על ידי Fish
|
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
הודעות: 3195
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
 |
|
|
דיון פשוט מחכים. לבעלי הנסיון סקומברי בחוף חולי יניב תוצאות? הכוונה לדגים כמו מרמורים לדוגמא. ובאמת מעניין אותי למה הפתיונות האלה פחות פופולריים בחוף? או שאני מדמיין
גם בחוף חולי מניב תוצאות (אומר מנסיון). סקומברי עובד בעיקר על סרגוסים, ויצאו גם מרמירים עליו אך הרבה פחות מסרגוסים.. ידוע לי שתפסו איתו גם לוקוסים (ראיתי בעיניים). דוראדות ודניסים פה ושם.. לגבי שכיחות הפתיון: אני חושב שבעבר לפני שניתן היה לקנות בחנויות סבידות, קלמרי וגמברי בהחלט היה שימוש יותר נפוץ, אך גם כיום ניתן לראות לא מעט שעובדים איתו בחורף (תגיע למרינה אשקלון ותראה אנשים שתופסים סרגוסים מכובדים על הפתיון הזה, כולל לוקוסים של קילו-שניים..) אם אתה מחפש *דווקא* מרמירים, פחות הייתי משתמש בו כפתיון עיקרי (אלא אם בא לך על הדרך להרוויח כמות סרגוסים..  ) למרמירים במכוון, לך עם תולעים קצת "עבודה" אם אתה מתכוון להמליח אותו לצורך עמידות על הקרס, אבל בהחלט פתיון שעובד כשאחרים לא.. (וכבר היו לי לפחות שני מקרים שאני זוכר, שלידי אנשים בחוף עם תולעים, קלמרי וסבידה ואני בא עם סקומברי ו"קוטף" בזמן שאחרים לא...). שבת שלום אחלה תשובה  עם עסקינן במרמירים אז הפיתיון המועדף הוא תולעים באים בדרך כלל בלהקות לסרגוס תנסו להציף את הפיתיון אצלי זה העלה את התפיסות את הטונה השחורה לא ניסיתי אז לא יודע עד כמה הבשר עמיד לאורך זמן הבשר של הסקומברי רך מאוד לדעתי מחייב המלחה לפרק זמן מסויים
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|
|
|
|