פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   ברקודה שהתחפשה לפלמידה |
עמודים: [1] 2
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
דו"ח דיג: ברקודה שהתחפשה לפלמידה (נקרא 4282 פעמים) |
הדפסה |
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
 |
|
|
| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | | 17/7/2018 | דרום - מפרץ אילת | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 10 - 20 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים |
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 18:00 | דמוי דג גדול - shimano ocea dream tune | ברקודה (אספירנה פסוסה) | 1 | 2.900 |
הדו"ח:מגיע לנקודה קצת אחרי 5 אחה"צ, ים רגוע, ורואה רתיחות רחוקות, אומר לעצמי- יום של טוניות, ומתחיל לעבוד עם הברזלים שהוכיחו את עצמם בעבר, אבל אין שום תגובה, והרתיחות לא מגיעות... אחרי חצי שעה בלי תנועה, מגיע חבר עם סט כבד, ועושה לי גם חשק לעבור לטופווטר... מחליף מהר לסטיקבייט הכי גדול שיש לי בתיק, סטיקבייט מכובד של שימאנו, באורך 165 ממ ומשקל 64 גרם, כי בפופינג החוק אומר- כשהים שקט מאוד, זרוק את הדמוי הכי נוכח שלך כדי לסחוט תגובה. עובד באופן כללי בכיוון קבוע, מחליף בין הטכניקות כדי ליצור גירוי במים, ויש תחושה שמישהו נמצא שם... פתאום, באחת הסריקות, הדמוי רחוק ממני כ-50 מטר ואני מזהה ריצה מהירה בקו ישר על פני המים במרדף אחרי הדמוי, ו- בום! תקיפה- ונעילה! הוקסט בריא, והדג שהבין באותו רגע שהוא תפוס, נתן קפיצה אדירה, כמעט מטר באוויר! בראש לי ברור, לפי התקיפה ולפי הקפיצה, שנעלתי פלמידה יפה, וגם הפייט- פלמידה- ריצות יחסית חזקות עם פסים הצידה וניסיונות לצלילות, מצליחה לקחת חוט אבל אני עובד יחסית סגור... מפמפם את הדג אלי, עוד משיכה, ועוד משיכה, ורק כשהוא נמצא ממש כמה מטרים ממני, אני מצליח להביא אותו עם הראש אל פני המים, ואז הוא נותן ניעור אופייני ומסגיר את הזהות האמיתית, ברקודה יפה ועצבנית. מקרב את הדג לידי, ומבקש מיניב שיביא את הגאנצ' מהתיק שלי, אבל יניב קצת משתהה ולא מוצא אותו, אני עושה הערכת מצב, יש לי אמון מוחלט בציוד שלי, מחליט להניף את הדג עם המקל לסלע קרוב, ברגע שהוא על הסלע, יניב מרים אותו מהלידר, והסיפור גמור.... מכל השיטות וצורות הדייג בז'ירז'ור, אין בכלל ספק, האדרנלין הכי חזק ולטעמי- הסגנון הכי כיפי- זה טופווטר, פופינג וסטיקבייטינג! הדג נתן שואו אדיר, ותצוגה כמו שרואים בסרטונים ממקומות רחוקים.... 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 07, 2018, 09:45:21 AM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
איזה יופי של יציאה קיבלת החלתה נבונה לעבור מברזלים לטופווטרים וקיבלת אחלה פייט בתמורה קיבלת אחלה ברקודה יפה ושמנמנה
|
|
|
|
|
|
|
מלתעות! תודה על השיתוף  על ה-bh ו-saltist nero? ,מארט 
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
מארט, ה- nero שייך לסט שור ג'יג. הסט שעבדתי איתו: מקל- daiwa jig caster 30-90 מכונה- daiwa saltist nero 3000 חוט- WFT kg strong 22 kg לידר- sunline 50 lb
|
|
|
|
עריכה אחרונה: יולי 18, 2018, 05:37:43 AM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
|
אייל וייס
|
חבר פורום
מנותקגיל:
48
050-9020301
|
|
יופי של יציאה  תודה על השיתוף 
|
אתה קם בבוקר, ברוך השם, כל השאר בונוס  Ocean Kayaks-Prowler Trident 15
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
יופי של דו"ח קובי כל הכבוד על התפיסה 
|
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
פיי קובי, חתיכת צינור הבאת!
זכית לנעילה יפה ביותר בתחום הזרזור..אין על נעילה בטופ ווטר.
תמשיך לתת בראש,
אגב, מרוצה מהחוט של wft? שי
|
|
|
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
איזה יופי של דבר, בסרטונים ביוטיוב אני רואה שקוראים לו Stinky Barracuda בגלל הריח שלו, אישית לא הייתי קרוב מעולם לדג הזה, האם אכן עולה ממנו ריח חזק ? האם זה זן אחר ?
איך הוא מבחינת הטעם ? ומה הדרך המומלצת ?
מור
|
|
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
איזה יופי של דבר, בסרטונים ביוטיוב אני רואה שקוראים לו Stinky Barracuda בגלל הריח שלו, אישית לא הייתי קרוב מעולם לדג הזה, האם אכן עולה ממנו ריח חזק ? האם זה זן אחר ?
איך הוא מבחינת הטעם ? ומה הדרך המומלצת ?
מור
הברקודה דג עם ריח די חזק, לא משהו מוגזם אבל יש ריח. מה שכן, לפתוח להם את הבטן- צחנה אימתנית. אני לא נוגע בבטן, כמעט בכל הדגים, מפלט יפה ונקי ומשאיר את כלוב הצלעות סגור על תכולתו. לגבי הטעם- דג טעים מאוד, בעיקר בגריל ובטיגון אצבעות. הבשר שלו צריך בישול יחסית ארוך ולא כמו רוב הדגים הלבנים, ולכן אני מעדיף לחתוך לנתחים צרים יחסית, או באמת לשים סטייקים על הגריל ולצלות בלי חשש מאובר- קוקינג לשאלה האחרונה- הברקודה "שלנו" בים סוף היא אחרת מהמין הים תיכוני, זו ה-great barracuda מהימים והאוקיאנוסים הטרופין, הרבה יותר שמנה ועבה, ומגיעה לגדלים באמת מפלצתיים, גם 20 קילו ויותר, לכן שלי נחשבת יחסית קטנה... הים תיכונית לעיתים נדירות נתפסים פרטים של 5+ קילו.
|
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
תמשיך לתת בראש,
תודה על הפירגון. לגבי החוט של wft- החוט הכי טוב שעבדתי איתו, בלי ספק, בכל פרמטר אפשרי. חזק מאוד וגם עמיד יחסית לשיפשופים, וכמובן החוט הדק ביותר בשוק, אני עובד עם 49 ליברה בעובי 0.18, מקביל ל-25 ליברה של מותגים אחרים... אני כל כך מבסוט ממנו, שהזמנתי גם שפולה לסט פופינג שלי, צריכה להגיע בקרוב, ואני אוריד מהרולר לכבודו חוט של ygk בן שנה בערך.
|
|
|
|
|
|
|
אלוף כול הכבוד, זה לא פשוט לסחוט תקיפה באור יום
|
|
|
|
|
|
אסלן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
|
|
קודם כל אתה מקצוען אמיתי אחי שיודע לעשות הערכות לכל מצב ,דג מדהים שימחת עם התמונות ,אקשן של אדרנלין שלא עוצר לרגע המשך להצליח ולתת בראש לדגי ים סוף אח יקר ,תודה על השיתוף 
|
|
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תמשיך לתת בראש,
תודה על הפירגון. לגבי החוט של wft- החוט הכי טוב שעבדתי איתו, בלי ספק, בכל פרמטר אפשרי. חזק מאוד וגם עמיד יחסית לשיפשופים, וכמובן החוט הדק ביותר בשוק, אני עובד עם 49 ליברה בעובי 0.18, מקביל ל-25 ליברה של מותגים אחרים... אני כל כך מבסוט ממנו, שהזמנתי גם שפולה לסט פופינג שלי, צריכה להגיע בקרוב, ואני אוריד מהרולר לכבודו חוט של ygk בן שנה בערך. מה אתה אומר?! זא שחוט 20 חברות אמור להיות ממש דק, מעניין לבדוק אם את העמידות לשיפשופים מאחר והוא דק ככ..בכל מקרה נשמע ששווה לבדוק גם מרחקי זריקה לעומת יפניים חלקים כמו הווריוואס לעומתו. תודה על ההמלצה. שי
|
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
עבר כבר מבחני שיפשופים וחוזק, בגבורה, ומרחק הזריקה- הכי טוב שהיה לי אי פעם
|
|
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
אלוף כול הכבוד, זה לא פשוט לסחוט תקיפה באור יום
תודה אח. רבע שעה אחרי הנעילה קיבלתי עוד תקיפה אלימה על אותו סטיקבייט בערך באותו מקום, ללא נעילה, כנראה שבאתי להן בטוב אתמול
|
|
|
|
עריכה אחרונה: יולי 18, 2018, 09:52:15 AM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »